Ολα μαζι $1560 :thumbsup:
Printable View
αν δε κανω λαθος το τελικο που εχεις ειναι τιτανιο η εχει μπουκες τιτανιου?
αν δεν κανω λαθος ειναι το τελικο ολο απο τιτανιο
παντως κανει εξαιρετικο θορυβο και νομικζω οτι πλησιαζει πολυ το race της supersprint
στο Μ3 φοραω χταποδια απο την supersprint
ειμαι χωρις καταλυτες μαμα μεσαιο και τελικο eisenmann race
ο θορυβος τουλαχιστον μεσα δεν ειναι ενοχλητικος
εξω ομως κατι γινεται
βιντεακι η υπογραφη μου
η αποσταση ειναι απο σταση στα 700 μετρα
Νικο για να εχουμε καλυτερο αποτελεσμα σε ολο το φασμα των στροφων ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος μιλαμε παντα για μαμα m3 χωρις καμια αλλη βελτιωση
1. μαμα εξατμιση με hjs καταλυτες 100 η 200?
2. aftermarket τελικο με hjs καταλυτες 100 η 200?
και αν εχεις και part number απο καταλυτες θα με βοηθουσε.
Το λεω αυτο γιατι το να ειμαι καλυτερα μεταξυ 7000-8000 σαλ και απο εκει και κατω χειροτερα δεν μου λεει κατι.:original:
Ποιός είναι ο Βαγγέλης;
δεν υπάρχει κάτι μαγικο ρε συ το ξερεις...
οταν λέμε χειρότερος μην φανταστείς κάτι εξωφρενικό οπως θα αρχίσει το Μ3 να σέρνεται και κάτι τέτοιο..
το δικο μου με 304 μοίρες εκκεντρα κ αδειος απο κάτως κ δουλεύει μια χαρα χαμηλά...αν κάνουμε dyno δίπλα δίπλα θα είσαι 10-12 αλογα καλύτερος απο μένα απο τις 1500 μέχρι τις 4500-4800...αλλα μιλάμε για το δικό μου...
οπότε 200cpi hjs ( δεν γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένο part number ) Χpipe και οτι τελικό γουστάρεις...
είναι καλό το αποτέλεσμα που θα έχεις....
Eχω παραγγειλει τελικο supersprint racing lightweight και καταλυτες supersprint race 100cpi. Το μεσαιο δε το αλλαζω ακομα. Γνωστος ''μας'' με παροτρυνε να το αφησω οπως ειναι.
Σκοπος των αλλαγων (οι καταλυτες περισσοτερο) ειναι να παρει το μοτερ ψηλα ,οχι αλογα, αλλα περισσοτερη ευστροφια. Το τελικο το επελεξα για τον απιστευτο ξερο του ηχο...και το βαρος του βεβαια που ειναι τα μισα κιλα απο το μαμα.
Πιστευω σε καμια 15αρια μερες να τα βαλω πανω και θα σας πω εντυπωσεις.
ελα ρε πλακα μου κάνεις????
πάρε https://www.hjs-motorsport.de/english/produkte_kat.php
με αυτους τους 2 .τους σωληνες τους κανει ο εξατμησας μας λογικα ετσι?
θωμα ! να και η Μιλτεκ!
δεν νομιζω να ειναι και τρελα τα λεφτα τι λες?
https://cgi.ebay.co.uk/BMW-M3-E46-EX...item4cebdcbf92
λοιπον ερωτηση,φοραω ενα μεσαιο της supersprint οχι xpipe αλλα ενα μεσαιο που γινεται απο 2 σε 1 η εξατμιση και μετα στο τελικο ξαναγινεται σε 2 (πεζει ρολο που δεν ειναι αυτο το x-pipe?και το δικο μου μεσαιο αδειο ειναι δλδ βλεπεις απο μεσα ),στην σελιδα της supersprint το εχει (centre pipe),λοιπον απο τελικο ειμαστε κομπλε οποτε το επομενο βημα ειναι καταλυτες?? 1)θα εχω ενδειξη στο κοντερ?? 2)μπαινουν οι ιδιοι αισθητηρες λ? 3)υπαρχει κινδυνος να τους καψει? 4)για να δεις καποια διαφορα με τους καταλυτες πρεπει να βαλεις οπωςδηποτε και προγραμμα ή και ετσι θα ικανοποιηθεις? 5) οσον αφορα για m3 που εχω ακουσει οτι αλλαξαν ή καταργησαν καταλυτες και δεν πανε (μεχρι και συνεργειο bmw μου το ειπε) τι λετε φημες και αυτο ή μπορει και να αληθευει οποτε καταργουνται ολα τα παραπανω?? τα φωτα σας please γιατι πολλα ακουγονται και για αυτο (οπως και για την εισαγωγη τυπου csl..αλλο παραμυθι αυτο!!),sorry αν σας ζαλησα
θωμα!!
ασε τις αυτες
εγω παω για magnaflow!
απο καταλυτες και πισω τρελο ηχο!!
θα το ακουσεις απο κοντα γιατι θα ερθει και ο φιλος απο Καβαλα τη κυριακη!
λοιπον το μ3 μου ειναι μαμα τελειος. Kανω δυναμομετρηση στον δημητριαδη και το μονο που φοραγε το αμαξι ειτανε ενα τελικο eisenman και βγαζει 292 τροχο και 31 κιλα ροπη.
Μετα βαζω καταλυτες milltek kai xpipe supersprint με μαμα τελικο και το ξαναπηγαινω για δυναμομετρηση και βγαζει 301 τροχο και 31.5 κιλα ροπη. το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι το αμαχι πηρε παντου σε ολο το φασμα στροφων αφου στις μεσαιες στροφες πηρε 12 αλογα. Στον δρομο σε δοκιμες που εκανα με φιλους ειμουνα 2 αμαξια πιο μπροστα απο πριν. ελπιζω να σε βοηθησα
Ρε μην με φουντώνετε με τις εξατμίσεις τώρα...Κι άλλα έξοδα? Βλέπω να μην παίρνω καινούριο αυτοκίνητο στη γυναίκα τελικά!
1) πιθανον να εχεις. Εγω ειχα
2) ναι
3)οχι
4)θα δεις καλη διαφορα ψηλα.
5) εμενα το δικο μου για ενα διαστημα ηταν χωρις καταλυτες και ηταν πιο γρηγορο απο μαμα. Απλα ειναι καπως ψωφιο πριν απο τις 3500. Ομως ειναι και θεμα προγραμματιστη οπως και το λαμπακι που μπορει να το σβησει και να μην ξανα αναψει
Το Μ3 εχει stock τελικο που ειναι παραδειγμα προς μελετη για το πως πρεπει να ειναι σχεδιασμενο ενα τελικο. Ειναι το μοναδικο τελικο (και το εννοω) που λογω σωστης σχεδιασης δεν εχει βομβο χαμηλα (droning) χωρις να στραγγαλιζει τα καυσαερια ψηλα. Σε ατμοσφαιρικες εφαρμογες ΔΕΝ το αλλαζουμε εκτος αν μας ενδιαφερει αλλη χροια ηχου και καποια κιλα μειωμενου βαρους. Αλογα απο αλλαγη τελικου ΔΕΝ παιρνουμε.
Το x-pipe και αυτο σε ατμοσφαιρικες εφαρμογες δεν προσφερει και τιποτα το ιδιαιτερο απο αποδοση, κυριως αλλαγη σε ηχο. Το μαμα ειναι αριστο ροικα αλλα αρκετα raspy και σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι. Αυτο ειναι προβλημα οταν συνδυαζεται με ελευθερο τελικο γιατι με το stock το rasp ποτε δεν γινεται υπερβολικο.
Οι καταλυτες ειναι το μονο κομματι της εξατμισης που εχει κερδος σε αποδοση. Το λαμπακι που πιθανον να αναψει με την αλλαγη δεν επηρεαζει την αποδοση καθως η DME παιρνει δεδομενα απο τους pre-cat sensors και οχι απο τους post-cat για τυχον διορθωσεις. Αυτο το προβλημα(λαμπακι) μπορει να διορθωθει (post-cat sensors delete,το εχω ηδη κανει στο δικο μου).
Επειδη ομως οι καταλυτες ειναι αρκετα ακριβοι υπαρχει και η ενδιαμεση λυση (για οποιον δεν εχει προβλημα να λειτουργει χωρις) να μπει στην θεση των καταλυτων το section 1 της AP που εχει resonators αντι καταλυτες (και βοηθα και στην μειωση του rasp για οποιον εχει aftermarket τελικο) και ειναι ακομη πιο ελευθερο απο τους καταλυτες. Υπαρχει βεβαια και η λυση με σκετους σωληνες που ειναι ακομη πιο φθηνη αλλα με αυξημενο θορυβο και rasp. Και αυτο σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι.
https://www.agency-power.com/catalog...5-p-48054.html
μπραβο Μητσο. Ετσι ειναι τα πραγματα. Πολυ κατατοπιστικό πόστ
Oπως τα λεει ο Δημητρης...
Στο δικο μου εχω βαλει καταλυτες 100 cell της SS , εχω αφησει μαμα το μεσαιο και εχω αλλαξει το πολυ καλο τελικο ,αλλα πολυ βαρυ, με ενα ελαφρυτερο της SS (racing lightweight). Στο τελικο κερδισα 12 κιλα!
Με του καταλυτες δε μπορω να κανω σύγκριση μιας και αλλαξα μαζι και το βημα του διαφορικου σε πιο κοντο. Οι περισσοτεροι λενε οτι κερδιζεις στις μεσαιες στροφες.
Για μενα η καλυτερη λυση (αν δε σε ενδιαφερει το βαρος) ειναι να μπαξεις πιο ελευθερους καταλυτες και μεσαιο. Το τελικο το αφηνεις μαμα. Κερδιζεις σε θορυβο και επιδοσεις.
Για αφαιρεση καταλυτών δε το συζητω για μη αγωνιστικες κατασκευες. Ας σεβομαστε λιγο το περιβαλλον.
τι ειναι το rasp παρακαλω?
εγω δλδ που δεν εχω το x-pipe και εχω αλλο μεσαιο της supersprint πειραζει??
Section 1 της AP εχω εγω στο δικο μου. Υπαρχουν official dealer της Agency Power που εχουν την δυνατοτητα για overseas shipping.