Θα πουλήσει το δικό του Μήτσο, μικρού κυβισμού πετρέλαιο έχει... για πλάκα φεύγει...
Printable View
Γιατί φαγώθηκες να δώσεις το auris? Όπως και να το κάνεις το αμάξι είναι καινούριο... Ότι και να πάρεις, ακόμα και να βρεις ένα με 10000 χλμ (δηλαδη καινουριο) και πάλι παίρνεις ρίσκο... Δεν ξέρεις τι ιστορία μπορει να κουβαλάει το κάθε μεταχειρισμένο... Μπορει να είναι άψογο μπορει όμως και να είναι πάρταλο... Σκέψου μόνο εσύ κατά πόσο θέλεις να το ρισκάρεις...
Προσωπική μου άποψη να κρατήσεις το auris...thumb
Οντως, πωλειται πολυ ευκολα στα χρηματα που θελω.
Το 1,9 ειναι μεν αξιοπιστο, απεχει ομως μολις 50 κυβικα απο το οριο των διλιτρων και των παραλογων φορολογικων επιβαρυνσεων (ο λογος που πουλησα το Ε90) και δεν ειναι εποχες για τετοια ρισκα.
Γνωριζει κανεις αθηναιος αυτον τον εμπορο? https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4263096/
Μηπως ειναι σε καποιου τον δρομο να παει να ριξει μια ματια?
Sent from my AMOI N828 using Tapatalk
Τι ροπή βγάζει αυτό? Λίγα κυβικά και hp μου φαίνονται για τέτοιο σασί
Τελικα το auris πουληθηκε.
Ειχα καταληξει σε ενα golf variant 1,6d, τελευταια στιγμη ομως εκανα την εκπληξη..
Ωραιο το golf, επειδη ομως δεν ετρεφα ιδιαιτερη συμπαθεια στο γκρουπ, δεν προχωρησα. Τωρα πηρα κατι το οποιο δεν φανταζομουν ποτε πως θα οδηγησω. Ειναι γαλλικο και απο γαλλικα μονο σιτροεν εχω οδηγησει κι αυτα δεν μου αρεσαν.
Ειναι το renault megane grandtour 1.5d 110 ps.
Και επειδη ηξερα οτι το παντρευομαι, το πηρα foul.
Μερικες φωτο απο την Γερμανια που βρισκεται. Την επομενη εβδομαδα θα γραψω και εντυπωσεις.
https://img.tapatalk.com/d/14/02/28/9upu2uqe.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/py7e7y6a.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/a9ujaqap.jpghttps://img.tapatalk.com/d/14/02/28/ebuhy9ud.jpg
1oν έυγε που απέφυγες το group!
2ον εύγε για την επιλογή σου,μην ορκίζεσαι ότι θα το πάντρευτεις!
Οι Γάλλοι έχουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα.Εχω πείρα απο το μοτέρ
με 208SW με γυάλινη οροφή(το φραφω για το βάρος),πολύ καλό
και απροβλημάτιστο!
Με το καλό,προσωπικά μου αρέσει και σαν εμφάνιση!
με το καλο! καλοταξιδο να ειναι!!!
Για τον κινητήρα είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου. Έψαξα και είδα πως τον δίνει αυτούσιο στην NISSAN (QASQAI και MICRA) αλλά και στην MERCEDES (A 150-B 150). Όσο και να έψαξα σε Ελληνικά και ξένα forum, βλάβες σοβαρές δεν είδα να αναφέρονται.
Σε αντίθεση με το golf που είδα ένα σωρό βλάβες και τελικά το φοβήθηκα.
RENAULT και STATION πιστεύω είναι παντρειά, αλλά δεν θα με πειράξει αφού έχει χώρους για την οικογένεια και όλα τα καλούδια για να μην λέω πως είμαι πίσω από την τεχνολογία. Ενδεικτικά, έχει navi, xenon, δέρμα, ηλιοροφή πανόραμα, αισθητήρες μπρος- πίσω, θερμαινόμενα, keyless go κα. Αν βγει καλό θα το κρατήσω μια δεκαετία.
Για την ιστορία, το golf που ήμουν έτοιμος να πάρω ήταν αυτό. Το χρώμα μου άρεσε πολύ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...02/_1JPG-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...02/_1JPG-2.jpg
Δεν απανταω αντικειμενικα,αλλα ειναι πιο μπροστα το Ρενω!
Ο κινητηρας ειναι δοκιμασμενος strof,δοκιμασμενος σε επαγγελματικα αυτοκινητα
ειναι πολυ καλως!
Μανουαλ η' αυτοματο?
Manual 6ταχ. Ειχα βρει και αυτοματο με τον ιδιο εξοπλισμο και θα το προτιμουσα αλλα αφενος ειδα μερικες βλαβες στα forum και αφετερου δεν μπορεσα να δω αν ειναι πληρως αυτοματο με μετατροπεα ροπης ή απλα ημιαυτοματο που δεν το μπορω καθολου. Ετσι επελεξα τα σιγουρα.
Καλορίζικο, σχεδιαστικά είναι (για μένα) κλάσεις πάνω απο τη Γκόλφω. Πχ πίσω, όπου πάσχουν στο σχεδιασμό τα περισσότερα, είναι πολύ όμορφο. Για βάλε και και μια φωτό απο το Das Auto να δείς διαφορά.Ο κινητήρας του Renault και πολύ αξιόπιστος έχει βγεί και νομίζω έχει και λιγότερο κροτάλισμα απο το Φάουβε. Για πες και διαφορά στην τιμή. Απο εγγυήσεις τι έπαιζε και στα δύο?thumb
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε!!!
Πίστεψε με έκανες την καλύτερη επιλογή για οικογενειακό!!!
Είχαμε πάρει καινούργιο ένα Renault Scenic το 2001 full extra με 2 οροφές,τραπεζάκια στα καθήσματα μέχρι και ντουλαπάκι κάτω απο τα πατάκια είχε!!!Ακόμα θυμάμαι που πάνω στα Γιάννενα σε κάτι ορεινές διαδρομές βγαίναμε με την αδερφή μου απο την πίσω οροφή και γουστάραμε :original:
Καλοριζικο να είναι,μοντερνος σχεδιασμος και μοτερ που δεν θα σε απογοητευσει,ποοοολυ καλυτερο από το απαραδεκτο τουοτα.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο,
με πολλά και ασφαλή χλμ!!!
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς! Το μοτέρ το οδήγησα σε Fluence και έχω πολύ καλή εντύπωση.Με άτσαλη οδήγηση από τον κάτοχό του το OBC ήταν μόνιμα κάτω από 6 lt/100.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο Πάνο...Είναι πολύ ωραίο!!! Θα περάσω να το δω και από κοντά!!! thumb
Ευχαριστω greg. Πηγαινε στον κουμπαρο σου να το δεις!
Καλοτάξιδο φίλε !!!
Εκανες καλή επιλογή και πολυ καλύτερη απο το γκολφ !!!
Να το χαρείς !!!
Διάβασα όλο το topic, αν και το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν στην τελική επιλογή και αγορά που έκανες, για την οποία εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.
Φίλος καλός θέλει από καιρό να πουλήσει το VW 1,6 FSI και να πάρει ένα πετρέλαιο και αυτόματο και προχθές πήγαμε στον Παζαρόπουλο και είδαμε το Fiesta 1.0 σε έκδοση βενζίνης με 100 HP, αυτόματο, στις 15000 περίπου.
Μπαίνοντας στο site της Renault είδα ότι έχει κάποιο σχετικό με αυτό που πήρες και το λέει 1,5 dci 110 FAP Dynamic EDC, που θεωρητικά πρέπει να είναι περίπου όμοιο με το δικό σου, αλλά με κιβώτιο EDC (που δεν ξέρω πολλά γιαυτό ακόμη) και τιμή γύρω στα 20850¤ (υπερβολική).
Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το δικό σου (τιμή, έμπορος, χλμ κλπ) και αν δεν θέλεις δημόσια, με πμ; Θα με βοηθούσες πολύ για στην έρευνα γύρω από αυτό το μοντέλο.
Ευχαριστω για τις ευχες!
Δεν το πηρα απο καποιον εμπορο στην Ελλαδα. Εψαχνα επι μερες μονος μου στο mobile.de και αφου ξεχωρισα τα δεκα καλυτερα απο αυτα που σηκωνει η τσεπη μου πηγα σε ενα φιλο μαντρα που ξερει Γερμανικα και εχει τον αδερφο του εκει για να δουμε σε πιο θα καταληξουμε. Μιλωντας λοιπον με τους εκει εμπορους φτασαμε σε αυτο.
Αγορα 8000, μεταφορα 750, τελωνειο περιπου 2000 θα βγαλει, αδεια πινακιδες κτεο 300 και ενα καλο σερβις 500. Με τα χρηματα πουβδιεθετα ειχα δυο επιλογες: 1. Με λιγα χλμ (~80000) χωρις εξτρα και 2. Με πολλα χλμ και γεματο εξτρα. Αφου ειδα αναφορες για τον κινητηρα οτι ειναι καλος (τον χρησιμοποιει η mercedes και η nissan), προτιμησα το 2. Ειμαι κολλημενος με τα εξτρα και ξερω πως αν το επαιρνα αδειο θα ψαχνομουν συνεχεια.
Για τον κινητηρα σου ειπα, φαινεται καλος. Για το κιβωτιο απο αυτα που διαβασα λενε οτι στο facelift που ερχεται τον επομενο μηνα θα ειναι βελτιωμενο απο το προηγουμενο που ειχε θεματακια (ξηρου τυπου σαν το 7αρι του γκρουπ). Ειναι διπλου συμπλεκτη και εχει βαλει το χερακι της στον σχεδιασμο η williams η οποια ειναι κατι σαν την ///M στην αγαπημενη μας μαρκα. Τωρα τι θα βγει στην πραξη, ο χρονος θα δειξει..
Μιλάς μάλλον για το απλό σανζμάν ενώ ο φίλος θέλει αυτόματο και το EDC που φοράει το μοντέλο που δίνει η εδώ αντιπροσωπεία φαίνεται να είναι και αυτό διπλού συμπλέκτη.
Εν πάση περιπτώσει, του είπα να πάει στην αντιπροσωπεία να το δει από κοντά.
Όχι, για το αυτόματο σου λέω.
Τώρα το κατάλαβα. Επομένως, πρέπει να μην βιαστεί για να περιμένει το νέο μοντέλο.
Τελικά, πήγε ο φίλος σε αντιπροσωπεία και, αφού είδε το Megane, που είναι μεγάλο-οικογενειακό, ενώ θέλει μικρό για την πόλη, είδε και το clio που βγαίνει σε diesel και αυτόματο, δηλαδή όπως ακριβώς το θέλει.
Θέλει να πάμε σήμερα ή αύριο να το δούμε μαζί, για να πω τη γνώμη μου.
Και η ιστορία με τη Renault ξεκίνησε από διάβασμα αυτού του θέματος ...
Καμία σχέση με τις φωτογραφίες Πάνο...από κοντά είναι πολύυυυ καλύτερο!!!
Φίλε strof γράψε μας εντυπώσεις , οποτε έχεις χρονο.
Εντυπωσεις...
Καταρχην καμια απολυτως σχεση με e-46 και e-90. Καμια σχεση ομως και με το auris.
Γενικα:
- παρα πολυ ηχομονωση καμπινας. Δεν περνα ουτε ο ηχος του κινητηρα, ουτε ο ηχος κυλησης. Τουλαχιστον μεχρι τα 160 ειναι απολυτα ηρεμο.
- καλη λειτουργια κινητηρα, αρπαζει απο χαμηλα χωρις το αποτομο ξεσπασμα του auris. Αισθητη διαφορα ομως σε σψεση με την 320d. 53 hp διαφορα τελικα ειναι μεγαλη υποθεση!
- πολυ καλη ρυθμιση αναρτησης. Μπαινει στις στροφες σχεδον με οσα θελεις. Ειχα ακουσει πως τα Γαλλικα φημιζονται γι' αυτο και τωρα το επιβεβαιωνω.
- Ποιοτητα πλαστικων μεσα καλη. Αφρωδες υλικο στο μεγαλυτερο τμημα του ταμπλω με ικανοποιητικη συναρμογη και χωρις τριγμους.
- Δυσνοητο συστημα πλοηγησης/hifi. Προσπαθησαν να παντρεψουν μια πηγη ηχου, ενα gps tom tom και μια οθονη χωρις ιδιαιτερη επιτυχια. Ετη φωτος μπροστα το ccc idrive.
- Πολυ καλοι χωροι τοσο για επιβατες, οσο και αποσκευες (station).
- Πολυ καλος φωτισμος. Bixenon με κατευθυνομενα φωτα.
- Τιμονι εντελως ουδετερο σε πληροφορηση αν και επαρκως "βαρυ".
- Εργοστασιακοι αισθητηρες παρκαρισματος, παραδοξως χωρις ενδειξη στην οθονη παρα μονο μπιπ-μπιπ.
- Διπλη πανοραμικη ηλιοροφη. Δυστυχως δεν ανοιγει η πισω.
- ιμαντας χρονισμου....
- απαραδεκτη εργονομια χειριστηριων. Τα εβαλαν ολα σε λαθος σημειο. Ο διακοπτης του cc ειναι στο χειροφρενο, το ραδιοφωνο τοποθετημενο χαμηλα, τα χειριστηρια στο τιμονι κρυμμενα απο πισω του..
Σε γενικες γραμμες οσο απεχει απο την e90 αλλο τοσο απεχει απο το auris.
Νομιζω πως θα συμβιωσω ανετα μαζι του για μια τριετια αν αποδειχθει αξιοπιστο.
Τωρα μπορω να πω:
Με 'γεια και καλοταξιδο Πανο!!!:thumbsup:
και εννοητε οτι ειναι η καταλληλη στιγμη γι'αυτο:
:worthlesswithoutpic
Ειναι ετσι: https://img.tapatalk.com/d/14/04/28/a9ede2ep.jpg
Να γινει ετσι;
https://img.tapatalk.com/d/14/04/28/je3emyjy.jpg
Να γίνουν τα μπαξίματα thumb
εμένα μου αρέσει με τα σκούρα μέρη και τις ζάντες...
Θα τα βάψεις ; Θα είναι μεμβράνη ;
Γράψε μας και άλλες εντυπώσεις....
Όχι. :thumbsup:
Για βαψιμο λεω. Ολα τα ασημενια να γινουν ακριβως απο το υπολοιπο.Εκτος αν υπαρχει και μεμβρανη. Πιο πολυ βολευει, αν δεν μου αρεσει να την βγαλω.
Ριξτε ιδεες.
Εντυπωσεις... Μετα απο περιπου 2000 χλμ. Μια βαρκα που πλεει με χαρη στον γυαλο, μπορει να σε κανει να κατεβαινεις ατσαλακωτος μετα απο μεγαλο ταξιδι, bmw ομως δεν θα γινει ποτε.
Με την e90 εβλεπα την πινακιδα "Λαρισα 42" και ελεγα "οχι ρε π@υστη μου, φτανω". Με αυτο, απλα βγαινω, κλειδωνω και ανεβαινω σπιτι ξεκουραστος. Ουτε συναισθημα, ουτε τιποτα. Ελπιζω να καταλαβες τί εννοω..
Να γίνει ασυζητητί!
Προχωρα Πανο thumb
Για να βαφτούν οι μπάρες οροφής και να γίνει σωστή δουλειά,κανονικά πρέπει να βγει ο ουρανός εσωτερικά και να τις δουλέψει στο χέρι ο φανοποιός.
Νομίζω ότι η μεμβράνη δεν ενδείκνυεται για να ντυσεις τις μπάρες.
Είχα ψαχτεί κι εγώ κάποια στιγμή να βάψω τις δικές μου μπάρες,αλλά προτίμησα να μην μπω στη διαδικασία.
Επίσης,αν βάψεις τις υπάρχουσες ζάντες ανθρακί ή μαύρες,θα δείχνουν μικρότερες.
Προσωπική μου άποψη βέβαια,που την εκφράζω πάντα φιλικά.