Εψαξα.
Ουτε υποψια σκουριας.
Printable View
Εψαξα.
Ουτε υποψια σκουριας.
Tραγικές καταστάσεις.
Προβλέπω τα Ε9Χ και Ε8Χ να γίνονται συλλεκτικά μετά από αυτό...:whistle:
Στη κράνα!!! BMW 3 Series (F30) seat rust issue causes owner to destroy car in protest!: https://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=777392
δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αλλα νομιζω πως τωρα τελευταια ειχε πλυμμηριση το εργοστασιο της bmw στο μοναχο στον εξωτερικο χωρο του......καπου ειδα μια φωτογραφια με ολο το παρκιν με καινουργια αυτοκινητα γεματα νερο μεχρι τον ουρανο.
ορκο δεν περνω...απλα μου ηρθε στο μυαλο.
Σκεφτομαι.....
Ενδεχομενως να υπαρχει θεμα σκουριας σε αλλα σημεια του αυτοκινητου, εκτος δλδ απο αυτα που μπορεις να δεις χωρις να χρειστει να ξηλωσεις κατι (πχ στις κολωνες)
Σκεφτομαι επισης, οτι ενα σκουριασμενο μεταλο, χανει πολυ απο την αρχικη του αντοχη...
Τελος σκεφτομαι, οτι το θεμα ειμαι παρα, μα παρα πολυ σοβαρο....
σοβαρότατο θα ελεγα Ντινο.....σκεψου μετα απο 2-3 χρονια να πας να το πουλησεις και ο υποψηφιος αγοραστης να το δει σκουριασμενο!!!!!!
τον δρομο τον ξες!!!!!!πηδα τους....καντους ρομπα!!!!!!!!
θελω να δω τι δικαιολογια θα σου πουν!!!!!!
Δεν το σκεφτομαι υπο το πρισμα της μεταπωλητικης αξιας αλλα απο πλευρας ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!
μα απορω με την εξυπναδα σας κουτα μου παιδια....η εταιρεια ειναι πολυ πιο μπροστα απο εσας:original: αυτο που θελει ειναι να οδηγησει την αγορα σε νεους δρομους...βγειτε να το βροντοφωναξετε:thnx: ...ανοιγει νεους δρομους ,πρωτοπορει ...
θελει να φτιαξει τα πρωτα αμφιβια αυτοκινητα !!!!:thumbsup:
για σκεφτειτε το δεν χρειαζεται καν να σκουριασουν ,,,,ειναι ηδη ετοιμα για το νερο:th_Laie_67-1:
και οχι μονο αυτο φτωχα μου μυαλα...θα ειναι και τα πρωτα αυτοκινητα παραγωγης με ρετρο επικαλυψη δλδ.σκουρια..ειναι ηδη αντικες δλδ .συλεκτικα!!!:hystericalbs1:
βιαστειτε να αγορασετε πριν τελειωσουν ρεεεεεεεε:thanks:
Καπου ειχα διαβασει οτι την παπαρια την εκανε ο subcontructor της μπεμβε που εφτιαχνε (φανταζομαι δεν φτιαχνει ακομη...) τα καθισματα. Καπου στην Γαλλια θαρρω
εδω ταιριαζει γαντι η υπογραφη, κυριως για τα νεα μοντελα,ενος μελους απο την χαλκιδα ντι μπεστεν κουαλιτατ μαι ας!
Τα καθισματα σας πειραξαν ? Εδω δεν λενε τιποτα για το κλειδι που ανοιγουν ΟΛΑ τα BMW απο τον καθρεπτη , το ξεχασατε ε???
Γεια σας και χαρά σας! εξαιρετικές πληροφορίες βλέπω εδώ! Θα τα λέμε συχνά γιατί παράγγειλα μια F30 που θα κατασκευαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε μάλλον θα είναι ΜΥ2015.
Στο παρόν θέμα στενοχωρήθηκα, πολύ άσχημο μου φαίνεται το θέμα της σκουριάς! Στο επόμενα χρόνια το διόρθωσε η BMW; Ή η σκουριά θα με συντροφεύει και εμένα;
https://f30.bimmerpost.com/forums/sh...777392&page=15 εδώ έχουν να γράψουν από το Μάρτιο 2013
το δικό μας φόρουμ εδώ σταματα το 2012,
Αμ το άλλο που το βάψανε και ξανασκούριασε; Πλακώματα και η αντιπροσωπία
Τι γίνεται θα έχω το πρόβλημα και εγώ; Να το περάσω προληπτικά κανα κερί; Αλλά να μην λερώσω τα υφάσματα των καθισμάτων!
Καλώς ήρθες, δεν γνωρίζω προσωπικά αν λύθηκε το πρόβλημα ή όχι αλλά εφόσον θα το πάρεις καινούργιο παρακολούθησέ το και αν δεις σκουριές πήγαινε στην αντιπροσωπεία να δεις τι μπορεί να γίνει.
καλώς σας βρήκα!
ναι αλλά δεν αλλάζουν τα σκουριασμένα μέρη, αλλά τα βάφουν με λίγο τρίψιμο και ξανασκουριάζουν, όπως στη σελίδα 4!
Nα πω πως και το 46αρι το δικο μου εχει εμφανισει οπως ειπε και ο BILL στις μπαρες πισω απο το ταμπλο! Φευγει και με το νυχι ομως!
Πιστευω πως απλα ειναι κακη επεξεργασια και φινιρισμα των υλικων!
Ωστοσο δεν παυει να ειναι σοβαρο!
Δεν νομιζω παντως να βρεθει λυση για οσα ηδη εχουν παραχθει......ισως διορθωσουν τις επομενες παρτιδες!
Τόσο καιρό , τώρα πήρα χαμπάρι το θέμα αυτό !!!
Οχι μόνο είναι χοντρό, όχι μόνο θα έπρεπε να είναι καραsticky, αλλά αν η bmw ήταν σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να στέλνει σε όλα τα προβληματικά αυτοκίνητα ολοκαινούργια καθίσματα !! Ούτε βαψίματα, ούτε πασαλείματα... αδιάφορο αν φταίει ο γάλλος προμηθευτής, ή ο κινέζος κλπ
Σοβαρολογούμε;;; Ούτε στα huyndai δεν επιτρέπεται να έχουν τέτοιο θέμα.
BMW;;;; αυτούς που λυπάμαι είναι οι ιδιοκτήτες που όταν έρθει η ώρα της πώλησης θα τα κάνουν γλάστρες... Αφενός δεν θα μπορούν να πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή για την καλή συντήρησή του, αφετέρου αν ήμουν αγοραστής και έβλεπα τέτοιο θέμα θα άλλαζα μοντέλο. Για να μην πω εταιρεία.
ΝΤΡΟΠΗ.
Στο δικο σου εχεις δει σκουριες ?
Κάποια στιγμή που θα εχω χρόνο ίσως ξηλώσω όλο το ταμπλο και καθαρίσω τη σκουριά περνόντας μετά και ένα
https://www.decoratingwarehouse.co.u...mage_large.jpg
Το ξέρω ότι ίσως τρώγομαι με τα ρούχα μου, αλλά δεν ανέχομαι να υπάρχει σκουριά στο αμάξι σε κανένα σημείο πέραν της εξάτμισης!
Έχεις απάντηση στο pm thumb
Δες εδώ για Ε46 ένα δείγμα να σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο... https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=441638
Παιδια χαλαρωστε..Τα συγκεκριμένα κομμάτια , ειδικά πίσω και κάτω από το ταμπλό είναι άβαφα στο 90% των αυτοκίνητων,να μην πω 100%.
Μονο στα καθισματα ,και αυτα σε σημεία μονο που μπορει να ειναι εμφανη, εχουν χρωμα.
Απο τα καθίσματα που εχω λυσει,μονο τα recaro ειναι ολοκληρωτικά βαμμένα,και όχι σε όλα τα μοντέλα τους.
Μην φοβάστε τα σημεία αυτά δεν θα τα δει η γενιά η δικιά μας να σαπίζουν.
Μιχαλη να σου πω προσφατο παραδειγμα.
Εχω ενα Toyota hilux του 1985. Την βαφτισα το 2011 που της εκανα ολοκληρωτικη ανακατασκευη,Luxy..Οταν ελυσα το ταμπλο,κανενα μα κανενα μεταλικο κοματι δεν ηταν βαμενο.Ειχε επανω μια επιφανειακη σκουρια,που την ετριψα με scots brite.
Ενταξει το εβαψα,αλλα και ετσι να το αφηνα δεν εχει αναγκη.
Σε feroza που ειχα κανει την ιδια δουλεια,παλι αβαφα τα βρηκα.
Θελετε να σας πω για mercedes,vw,mazda, honda, ford, peugeot ,mitsubishi, suzuki, κτλ κτλ.Ολα ετσι ειναι.Nα παμε σε φορτηγα scania 144,143,164,R- volvo, man..Kανενα δεν εχει χρωμα στα κοματια πισω απο το ταμπλο.Λυστε οσοι εχαιτε scania τα πανελ των οργανων η των διακοπτων και θα το δειτε μονοι σας.
Και θα ξαναπώ κατανοώντας πολύ σωστά αυτά που λες διότι και εγώ όταν έλυσα το amazon φάνηκε πως ήταν το εργοστασιακό χρώμα και όλο το ταμπλό ήταν εργοστασιακά βαμμένο. Δεν είναι δυνατόν να άφησαν άβαφτο μέταλλο, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή η διαδικασία που το βάφουν και φαίνεται άβαφτο σαν το αλουμίνιο. Όπως η βαφή με το ψήσιμο και με το κρύο σαν τις ράγες των τρένων ένα παράδειγμα, γίνεται κάτι αντίστοιχο. Ίσως να είναι και γαλβάνισμα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αστοχία ανακυκλωμένων υλικών ή αστοχία βαφής. Πάντως το θέμα είναι ενδιαφέρον, ακούω απόψεις.
Αν ήταν γαλβανισμένα δεν θα σκούριαζαν ούτε με σφαίρες πάντως...
Στα Ε46 γαλβανισμένα είναι (αν θυμάμαι καλά) για παράδειγμα κομμάτια όπως η βάση για το module του τηλεφώνου στο πορτ μπαγκάζ και το υποστηρικτικό της μπαταρίας...
Κρίμα να υπάρχουν σκουριασμένα κομμάτια πάντως σε premium μάρκες αυτοκινήτων...
Ούτε εγώ είμαι χημικός αλλά πιστεύω υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μπορούμε να εξετάσουμε από φθηνή χημική σύνθεση του χρώματος έως τα φθηνά μέταλλα τα οποία δεν νομίζω ότι τα φτιάχνει και τα βάφει η bmw. Θα τους κόστιζε πολύ περισσότερο.
Δεν νομιζω να ναι γαλαβανισμενα καν thumbΠαράθεση:
Το γαλβάνισμα, ή η επιψευδαργύρωση, είναι η διαδικασία που ακολουθείται για να παρέχεται πλήρης αντιδιαβρωτική προστασία του χάλυβα και του σιδήρου, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλαπλασιάζοντας έτσι το χρόνο αντοχής των μετάλλων αυτών. Επιτυγχάνεται με τη χρήση ψευδαργύρου, ένα σκληρό, κρυσταλλικό μέταλλο το οποίο μπορεί να τριφτεί εύκολα.
Τα στρώματα του ψευδαργύρου σχηματίζουν φράγμα στην υγρασία και το οξυγόνο, εμποδίζοντας έτσι, την άμεση επαφή τους με το χάλυβα και το σίδηρο.
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι γαλβανίσματος:
− Το γαλβάνισμα με βύθιση εν θερμώ
− Το γαλβάνισμα με ηλεκτραπόθεση
− Το γαλβάνισμα με ψεκασμό ψευδαργύρου
Μηπως πρεπει να κανουμε εμεις τιποτα?
https://www.airblock.gr/r239-sprei-g...eos-typou.html
σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Τι να πω, ευχομαι να το εχουν βελτιώσει. Δυστυχως κανεις δεν ξερει σιγουρα αν θα μου σκουριάσουν και εμενα
Αν δεν σγουριαζει το γαλβανιζε, τοτε προς τι το ασταρωμα του ??? :thjacked:
Ντίνο το κανονικό γαλβάνισμα δεν περνιέται σαν απλή μπογιά όπως αγοράζουμε εμείς το σπρέι ή το χρώμα γαλβανιζέ, γίνεται με άλλα μέσα όπως πολύ σωστά τα βρήκε ο dermatis.
Παράθεση:
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι γαλβανίσματος:
− Το γαλβάνισμα με βύθιση εν θερμώ
− Το γαλβάνισμα με ηλεκτραπόθεση
− Το γαλβάνισμα με ψεκασμό ψευδαργύρου
Το γαλβάνισμα έχει μίνιμουμ 10 χρόνια αντοχή στη σκουριά.
Εννοουσα τις (πχ) γαλβανιζε σωληνες που αγοραζουμε.