Από εμπειρία γνωστού μου αλλά και τεστ περιοδικών είναι από τα καλύτερα ελαστικά της αγοράς.
Printable View
να μην ανοιγω νεο θεμα........
ερχεται η ωρα για λαστιχα,ακουω προτασεις!!!!!
τι παιζει αυτην την περιοδο στην αγορα????
το αυτοκινητο ειναι Ε90 320 Ν43 με 225/40/18 μπροστα και 255/35/18 πισω.
:thanks::thanks::thanks:
Είχα διαβάζει ένα post σου, ήσουν ορκισμένος continental, θα αλλάξεις μάρκα;
Επειδή και γω θα αλλάξω λάστιχα στα κοντά, να ξέρεις ότι κυκλοφορεί conti 6 το οποίο προς το παρών δεν είναι διαθέσιμο σε 18... Επίσης ιανουάριο 2016 έρχεται το michelin pilot sport 4...
Απο κει και πέρα πολύ καλά σχόλια ακούγονται για τα goodyear eagle f1 assymetric 2... Αναφέρομαι σε παιδιά από το φόρουμ και όχι σε review...
Ο ΆλεξΜ έβαλε τα yokohama advan v105s είναι πολύ ευχαριστημένος ακόμα είναι καινούργια όμως, καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 είναι πλέον παλιά, από 1/1/16 βγαίνουν τα 3.....
Έχε υπόψιν σου και τα Hankook Ventus S1 Evo 2, πολύ καλό ελαστικό....
Sent from my Xiaomi Redmi Note 2
και ακομα ειμαι απλα βαρεθηκα και ψαχνω μηπως και αλλαξω λιγο στρατοπεδο .......:original::original::original:
μιλησα με τον Αλεξη και ειναι υπερ ευχαριστημενος.
στην ακρη του μυαλο μου εχω και τα michelin,δεν εχω διαβασει καλα σχολια για το pilot3 βεβαια.
θα μιλησω το πρωι και με τον Χριστο να δουμε.
:thanks:
Τα hankook και Yokohama αρκετά καλά λάστιχα αλλα με αρκετά σκληρό σκελετό και λίγο θορυβώδη! Θανο μετα απο δοκιμή conti και Goodyear σίγουρα θα επέλεγα το 2ο!! Πολύ καλύτερο μεχρι στιγμής σε ολα! Τωρα για τα νέα μοντέλα που θα βγουν δεν ξέρω να σου πω...
Να πω και εγώ δύο λόγια.. Στο Χ3 μου έχω αλλάξει μια φορά λάστιχα και έχω βάλει τα ίδια (Pirelli Scorpion STR) οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Στις στροφές απόλυτα ευχαριστημένος, στις εγκάρσιες ανωμαλία μέσα στην πόλη λίγο σκληρά θα έλεγα. Στο δε Αudi A4 της οικογένειας πρόσφατα άλλαξα τα Michelin Primacy HP 205/55/16 που φορούσε με τα Michelin Primacy 3 που είναι το επόμενο και υποτίθεται βελτιωμένο μοντέλο. Ε, λοιπόν η συμπεριφορά της ανάρτησης στα σαμαράκια να και λοιπές μικρής έκτασης ανωμαλίες όπως πχ γραμμές τραινου χειροτέρεψε αισθητά σε βαθμό από απολαυστική να γίνει ενοχλητική, χωρίς μάλιστα να βλέπω κάποιο αισθητό κέρδος στο στριψιμο σε μεγάλες ταχύτητες..Με τα προηγούμενα απλά οι ανωμαλίες στρογγυλευαν τόσο πολύ που τις ξεχνούσες. Δεν το πίστευα πως δύο λάστιχα της ίδιας μάρκας μπορούν να έχουν τέτοια διαφορά...Φανταστείτε τις διαφορές μεταξύ ελαστικών διαφορετικής μάρκας...
Στάλθηκε από το C6802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θελω τη γνωμη σας για το παρακατω χρωμα ζαντας σε λευκη Ε92 coupe mpack.
Οι ζαντες που φοραω ειναι BBS CHR 19 ασημι...
https://www.bmwblog.com/2014/12/19/b...d-gold-wheels/
Η λευκη Ε92 ειναι η δικη μου...
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=20840&page=15
Καλησπέρα,
έφτασε η ώρα σιγά σιγά να αλλάξω τα ελαστικά στο αμάξι μου (1650Kg, 200ΗΡ, 450NM) και θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτά που έχετε δοκιμάσει ήδη και τα νέα μοντέλα της αγοράς.
Μετά από 2,5 χρόνια και 18.000 ΚΜ με τα Hankook Ventus S1 Evo2, τα υπέρ και κατά τους (με σειρά ικανοποίησης) στην συγκεκριμένη διάσταση 225/45R17 και τον τρόπο οδήγησης μου, είναι:
+ Τιμή
+ Κράτημα Βρεγμένο
+ Φρενάρισμα Βρεγμένο
+ Κράτημα Στεγνό
- Γρήγορη Φθορά
- Ευαισθησία πλαϊνών
Ως επιλογές για το νέο ελαστικό, έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω 4 ελαστικά (όχι RFT), οπωσδήποτε με σήμανση "Α" ως απόδοση στο βρεγμένο (δεν με ενδιαφέρει ούτε ο θόρυβος ούτε η κατανάλωση καυσίμου) και τα οποία παραθέτω με σειρά προτίμησης:
Pirelli P-Zero
Dunlop SportMaxx RT2
Goodyear Eagle F1 Assymetric 3
Bridgestone Potenza S001
Ξέρω ότι το Pirelli έβγαλε την νέα έκδοση του P-Zero, αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει για 17" ζάντες. Επίσης, το Bridgestone είναι σχετικά παλιό μοντέλο.
Είμαι όλος αυτιά λοιπόν.....
ΥΓ: Και οι 4 παραπάνω προεπιλογες μου, έχουν παραπλησια τιμή (~400€).
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
:+1: στο Bridgestone
Continental 6 που βγαίνει σύντομα.
rt2 για τον τροπο οδηγησης σου και ειναι και αθορυβο οπως ειπωθηκε,μαλακοτερο ολων,αλλα να ξερεις οτι καλο και γρηγορο=γρηγορη φθορα.
Assymetric 3 διχασμενες οι γνωμες,γενικα οχι τοσο καλα οσο τα 2
Bridgestone αν θες σκληρο κρατημα στις στροφες,το μονο που το προσφφερει,φυσικα ειναι πιο σκληρο=θορυβωδες και υστερει σε σχχεση με τα αλλα σε επιδοσεις.
P-Zero και Continental 6 οι καλυττερες επιλογες αλλα δεν βγηκαν σε 17αρια ακομα!
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.....
Το Bridgestone το αποκλείω όπως το βλέπω.... Το ίδιο με αυτό που λες άκουσα και για το GY AS3, οπότε και αυτό μάλλον δεν θα το επιλέξω....
Έμειναν όπως το βλέπω τα Dunlop & Pirelli....τα δε τελευταία έχουν ήδη βγάλει τον αντικαταστάτη τους που δεν βγαίνει ακόμα στην διάσταση που θέλω, οπότε θεωρούνται "παλιά".....
Με αυτά λοιπόν, καταλήγουμε (??) στο Dunlop όπως πάει....
Άσχετο αλλά σχετικό: Βγαίνουν τα Dunlop SportMaxx RT2 στις παρακάτω εκδόσεις:
Α) 225/45R17 91Y (Wet:A, ,Fuel:F, Noise: 68dB)
B) 225/45ZR17 94W XL (Wet:A, ,Fuel:E, Noise: 71dB)
Έχουν την ίδια τιμή, ποια να προτιμήσω;;; Λέω τα (Β).....
Για τα Dunlop έχω μια διαφορετική άποψη περι "σκληρότητας", αλλά τα λάστιχα πάντα είναι υποκειμενικό θέμα...
Για τα παραπάνω και εγώ αν είχα να επιλέξω λογιστικά ανάμεσα στα δυο θα πήγαινα στο Β :original:
Κι εγω Β προτείνω!Τα Α δεν θα ζεσταίνονται ποτέ στο αμαξι σου (δεικτης ταχυτητας Υ<=300km/h).
Απορω που πολλοι λαστιχαδες σου κοπανανε ελαστικα με δεικτη ταχυτητας Υ λες και δεν τρεχει τπτ:facepalm:
Η απόφαση πάρθηκε, το απόγευμα παραγγελθηκαν τα Dunlop SportMaxx RT2 225/45ZR17 94W XL.....
Σας ευχαριστώ όλους για την κατάθεση των απόψεων σας για το θέμα....
ΥΓ: έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να βρω το δείκτη φθοράς (treadwear) των συγκεκριμένων ελαστικών....καμιά βοήθεια;;
Κάτι ακόμα που πρόσεξα τώρα, για το συγκεκριμένο ελαστικό, στην συγκεκριμένη διάσταση που το παρήγγειλα:
έχει το * σηματάκι πάνω του, που σημαίνει εγκεκριμένο ειδικά για BMW, όπως διαβάζω.....
ετσι ειναι αποτι βλεπω και εγω εδω...https://www.mytyres.co.uk/rshop/Tyre...S----/R-293155 λογω XL θα εχεις και πιο στοιβαρο κρατημα ελπιζω.
καλη επιλογη τελικα,καλοφορετα...περιμεν ουμε εντυπωσεις μετα τα 5-10.000 χιλ.
Επειδή ψάχνομαι και εγώ για λάστιχα runflat όμως,τι γνώμη έχετε για τα Bridgestone Potenza RE050 σε ασύμμετρη διάσταση 225-40-18 κ 255-35-18.
runflat καλυτερα όχι αυτην την μαρκα γιατι είναι πολύ σκληρα,εκτος αν βγαινουν στην διασταση σου τα νεα driveguard που είναι αρκετα μαλακά.θα ελεγα τα Dunlop,goodyear που είναι τα πιο μαλακά runflat αυτην την στιγμη.
....έφτασαν σήμερα, από Δευτέρα θα τα βάλω....
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...9c4850e7-1.jpg
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Τα νέα λάστιχα μπήκαν σήμερα, στα πρώτα 100ΚΜ χρήσης οι βασικές διαφορές τους με τα προηγούμενα Hankook Ventus S1 Evo2 είναι το ότι είναι πιο θορυβώδη και αρκετά πιο σκληρά (αισθητή αύξηση κραδασμων ανάρτησης).....
Μετά από καιρό θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις....
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...24b0e3e5-1.jpg
οντως πολυ σκληρα το R050. προσωπικα μου εβγαλαν πολλα χλμ αν και ολα μου τα ελαστικα μου βγαζουν πολλα συνηθως (εννοω οτι αποδιδουν καλα μεχρι το τελος).
τα αλλαξα οταν το εσωτερικο αυλακι ειχε σβησει τελειως και πηγα σε σπορτκοντακτ5 που δεν μπορω να πω οτι με ευχαριστησαν.
βρηκα μεταχειρισμενα 1ετους ποτενζα S001 rft και μπορω να πω οτι ειναι πολυ πολυ καλυτερα απο τα R050 A1 rft. τα S001 ειναι πολυ πιο σπορ και ο κωλος ξεκολλαει για πλακα ακομα και με τον Ν46 μου.
ως το καλυτερο ελαστικο που εχω βαλει τα τελευταια χρονια βρισκω τα νεα goodyear F1 asym3. τα εβαλα μπροστα, ειναι συμβατικα και οχι ρφτ, εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος στα πρωτα χλμ που τα εχω. πολυ προοδευτικα, πληρης ελεγχος πολυ πιο αθορυβα απο τα σπορτκοντακτ5 και πολυ πιο ανετα. προσωπικα (που ημουν φαν της κοντινενταλ) θεωρω τα γκουντγιαρ πολυ ανωτερα κι ας ειναι στις ιδιες κλιμακες κοστους και "top brand" κατασκευαστων.
Ξέχασα να προσθέσω ότι βγάζοντας το παλιό πίσω δεξί ελαστικό, από την εσωτερική πλευρά του κοντά στην ζάντα, είχε πετάξει ένα καρούμπαλο σε μέγεθος όσο ένα μεγάλο μανταρίνι (από λακκούβα μου είπε ο λαστιχας)!!!!
το ιδιο πιστευω και εγω για γκουντγιαρ,εχουν κανει μεγγαλη προοδο. η κοντι μου ειπε ενας λαστιχας που τα δουλευει κιολας σαν φιρμα,δεν εχει παραδοση σαν εταιρεια.πηρε την gislaved και την uniroyal και αντεγγραψε τεχνογνωσια,εκανε μεγαλη επενδυση σε μαρκιζα στα μαγαζια και πουλησε μαζικα για να γινει γνωστη,,ειδικα αφου την εξαγορασε μεγγαλος βαυαρικος ομιλος.εγω την θεωρω κατωτερη μετρια φιρμα.
νικο αποτι εχω δει,σε ολες τις γνωμες ,ολα τα ρανφλατ βγαζουν χιλιομετρα.εγω με ξεραμενο ελαστικα οπως λες πηγα ακομα ενα χρονο,10000 χιλ. ακομα γιατι ηθελα να ψαξω για κατι καλυτερο.οποτε μην το παιρνεις σαν κυριως κριτηριο γγια την επιλογη σου.
και χρονια πολλα για εχθες.