θες να γινεις πιο συγκεκριμενος ρε γιαννη....σε ποιον αναφερεσε???
Printable View
Καλως σας βρηκα και ελπιζω καποια στιγμη να ακουτε και λιγο ..
Λες πιο πανω......330 κομπρεσερατο ειναι απο παντου μπροστα απο Μ3
ΚΑι πιο κατω μονος σου λες οτι απο καποιες στροφες ψηλες εμεινες εστω λιγο πισω απο Μ3
Που εχεις Ζ και οχι κουπε (πχ το δικο μου αδειο ειναι 1580) και κομπρεσερατο βαρβατο.
Ενας που διαβαζει απαντησε μου ειλικρινα θα βγαλει νοημα?
Γιάννη στον ασα δείνουν γαιδούρι ιντερκουλερ γιατί ψύχει αέρα, για καλύτερη απόδοση. Τo ιντερκουλερ του ΤS δεν ψύχει αέρα, ψύχει ψυκτικό υγρό κάτι σαν παραφλου που λειτουργει με ηλεκτρική τρόμπα (κυκλοφορητή) νερού για να ψύχει τον κομπρέσσορα ο οποίος είναι υδρόψυκτος, με δικό του ανεξάρτητο κύκλωμα ψύξης. Εκεί δεν χρειάζεται γαιδουρι ιντερκουλερ. Είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα ψυγειο λαδιου. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις έχει να κάνει με τη διατήρηση της απόδοσης ψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. O TS θα μπορούσε να δουλέψει ακόμα και στην Ελλάδα χωρις "λικουιντκουλερ" αλλά θα είχε τα θέματα ενός σαλιγκαράτου "αερόψυκτου" S/C με υπερθερμάνσεις - πτώση απόδοσης κλπ
Γιαννη δεν ανοιγεις ενα θρεντ ...να πεις τι ακριβως εχεις κατα νου ,ποιες οι επιλογες...και μεσα απο αυτο σιγα σιγα θα βγει καλυτερα πιστευω μια ακρη για το τι μπορει να κανει ενα 3λιτρο κομπρεσσερ.Λεγοντας και ο Βασιλης και ο βανβικ και ο ντιπ τις εμπειριες τους?
Μπερδευτηκα και εγω, τι ισχυει τελικα? Μπροστα το ESS σε ολο το φασμα στροφων, ή μονο στα χαμηλα ενω στα ψηλα το Μ υπερισχυει?
Οταν εγινε το πατημα Βαγγελη, ησουν TS2 ή TS2+ ?
Νικο μου το ξερω και εχεις δικιο...Εχω παρακολουθησει του φιλου σου τον Φρανκυ την εγκατασταση απο τα πρωτα που ειχαν ερθει..Την πτωση δεν την γλιτωνεις και με τους δυο τροπους
οκ, να γινει τοτε και η βολτα και το πατημα!
Οπως είμαι και τώρα ήμουν.
Απ'την αρχή το δικό μου ήταν κάπου στη μέση.
Το δικό μου δουλευει με 8psi (ενώ το TS2+ με 8,5psi) αλλά έχει τους εκκεντροφόρους του schrick που είναι πιο aggressive απο τους f/i που δίνει η ESS και έτσι το δικό μου αποδίδει κάτι παραπάνω απο το απλό TS2 αλλά όχι όσο το TS2+
Δεν ειναι μονο πιο agresive.
Εχουν διαφορετικη τελειως λειτουργια.Στην ατμοσφαιρα εχουμε μεγαλυτερη διαρκεια στην εισαγωγη!ενω αυτοι που φοραει ο ξαδερφος σου εχουν μεγαλυτερη διαρκεια στην εξαγωγη!
να προκαλεσω εγω που ειμαι δευτερος σε σειρα εριστικοτητας μετα το γιαννη?
θα γινει πατημα ή εστω βολτα?
Βρε πατημα.Ειδικα τωρα που ξερω ποσο εμεινες πισω απο το Μ3 ααχαχαχαχα
δεν με φθανεις σε αυτο το θεμα Σταθηηηηηηηηηηηη
Βαγγελη ειλικρινα σου μιλαω χωρις ιχνος ειρωνιας
Πες μου απο αυτο που εγραψες πριν μονος σου και σου παραθετω πιο πανω αν το διαβασει κανεις τι νοημα βγαζει
εγω βγαζω οτι ηταν μπροστα το Μ3 την μια φορα και το κομπρεσερ την αλλη.
απο τις στροφες που ανοιξαν, αναμενομενο...
Στάθη, πόσο ίδιο είναι στον δρόμο (σε πάτημα) ένα Μ3 Ε46 χειροκίνητο "μαμά" με ένα Μ3 Ε46 CS με SMG με πρόγραμμα για αλλάγες σε 0,18" (αντί για 0,48"), με ECU software update και αλλαγμένα τελικά εξάτμισης ?
Ποσο ιδιο ειναι στον δρομο ενα Ζ με ενα 330 κουπε
ποσο ιδιο ειναι ενα εςς τς2 με ενα τσ2 με χταποδια καταλυτες εκεντροφορους ..
Ποσο ιδιο ειναι ενα Ζ με ολα αυτα πανω και βημα απο Ζ3Μ με ενα 330
Τωρα ποιος παιζει :)
Ας πατήσει ένα χειροκίνητο cabrio E46 M ("μαμά" παρακαλώ) με του Βασίλη (όταν θα έχει φτιάξει το πρόβλημα με το δίσκο πλατώ) και τότε τα ξανασυζητάμε.
Ας πατήσουν κι απο στάση και απ'ότι στροφές θέλουν.
Δεν λέω να βάλει μπλοκέ ο Βασίλης. Οπως είναι με το νορμάλ διαφορικό (3,07).
Εγώ λέω οτι απο στάση (βολέυει το Μ) , στα 400 m, του Βασίλη θα είναι μισό αμάξι μπροστά (τουλάχιστον).
κοιτα βαγγελη ας μην εξεταζουμε τι θα γινοταν "αν"....
εδω ειχαμε αποτελεσμα μεταξυ συγκεκριμενων αυτοκινητων.
αν τα αυτοκινητα ηταν αλλα και οι οδηγοι αλλοι, πιθανον να ηταν αλλο και το αποτελεσμα.
Θα πατησει μαζι μου και απο ρολ πρωτες αν θελει και θα σου πω
εχω παρει μετρα αχαχχααχαχ
ΕΙδες προσπαθω εδω και πολλλυυυυ καιρο να σου πω το πολυ απλο πραγμα
Μην εισαι απολυτος!Εκανες μια πολυ καλη επιλογη δεν χρειαζεται τοσο φανατιλα .Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.Σε 2 σελιδες αναιρεσες μονος σου την πρωτη δηλωση περι 330
οκ να γινει απο πρωτες ρολ!
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...
Ποτέ δεν έκρυψα τί έχει το αυτοκίνητό μου, τα είχα αποτυπωμένα όλα, λεπτομερέστατα.
Οταν έκανα την αναβάθμιση με τον κομπρέσορα είχα δηλώσει οτι θα ήμουν ευχαριστημένος αν ήμουν μπροστά απο Μ3 Ε46 και είμαι (ακόμα και απο βελτιωμένο), οπότε με μένα είμαι ΟΚ (πλήρως).
Με την ευκαιρία, στο TS2+, η ESS λεέι οτι για την maximum αποόδοση, πρέπει να χρησιμοποιηθεί χταπόδι + καταλύτες πιο ελευθεροι + πιο ελευθερο τελίκό.
Αυτά τα έχω κάνει. αλλά δεν έιμαι 100% TS2+.
Το θέμα έιναι με δύο ίδιες καρότσες, ή μία με κινητήρα S54 και ή άλλη με Μ54 με κομπρέσσορα ESS.
H αναφορά στο δικό μου έγινε για να δοθεί μια εικόνα σύγκρισης με τους συγκεκριμένους κινητήρες σε συνάρτηση με τα κιλά (κάπου αλλού υπάρχει και εκτνέστατη ανάλυση περι αεροδυναμικών διαφορών αλλά ας μην το μπλέξουμε αυτό εδώ).
Εγώ επιμένω στη θέση μου και απομένει ο δρόμος για να επεληθευσει.
Αντε παλι....
Τελευταια φορα μετα θα γινω γραφικος
Λες.....330 κομπρεσερατο ειναι παντου μπροστα απο Μ3
Μετα διαβαζω να λες....απο 1ες ψηλα εμεινα μισο φτερο πισω απο Μ3
και απο κατω λες εισαι μπροαστα απο βελτιωμενο
Που εσυ εχεις Ζ3 και οχι το πιο βαρυ 330 ..
Και ρωταω εγω πως γινετε να επιμενεις και να ισχυει κατι τετοιο αφου και τα δυο πιο πανω εσυ τα λες.
Πάμε άλλη μία...
Ας πατήσει ένα χειροκίνητο cabrio E46 M ("μαμά" παρακαλώ) με του Βασίλη (όταν θα έχει φτιάξει το πρόβλημα με το δίσκο πλατώ) και τότε τα ξανασυζητάμε.
Ας πατήσουν κι απο στάση και απ'ότι στροφές θέλουν.
Δεν λέω να βάλει μπλοκέ ο Βασίλης. Οπως είναι με το νορμάλ διαφορικό (3,07).
Εγώ λέω οτι απο στάση (βολέυει το Μ) , στα 400 m, του Βασίλη θα είναι μισό αμάξι μπροστά (τουλάχιστον).
παιδια δεν εχει λογο να συνεχιζεται η συζητηση. επαναλαμβανομαστε...
το θεμα πιστευω αποσαφηνιστηκε...
τωρα αν καποιος το διατυπωσε καπως και μετα το διευκρινησε, το αποτελεσμα στο δρομο δεν αλλαζει.
οποτε για μενα απο εδω και περα ο δρομος θα δειξει.
συνεχιστε αν θελετε, αλλα δεν θα καταληξετε σε κατι διαφορετικο.
παντως ειναι θετικοτατο και με χαροποιει οτι μετα απο καιρο μιλατε...
Τυπικα ...δεν μου εχει σκοτωσει τη μανα αλλα προσπαθω να του δωσω να καταλαβει καποια πραγματα για το πως οδηγηθηκαν καποιες καταστασεις,.
τεσπα απο μενα η κουβεντα τλεειωνει εδω οποιος διαβασει βγαζει συμπερασμα
Γεια χαρα! Καλη Χρονια σε ολους! Με υγεια και επιτυχιες παντου!
Ο asa ειναι turbokompressor μπειτε στο www.a-s-a.de να δειτε την τεχνικη κατασκευης του και τα πεδια παροχων αερα. Κατασκευη πολυ καλου υπερτροφοδοτη, με το καλιτερο συστημα γραναζιων μεταδοσης πολλαπλασιασμου των στροφων, μεχρι που βγηκε πριν 2χρονια ο Rotrex,που στροφαρει 200.000rpm και του πηρε τα πρωτεια!
Ο asa ειναι 80% αξιοπιστος που σημαινει ειναι πολυ τιμιος!
Γι αυτο τον χρησιμοποιησε ο ALPINA, και ο RUF, ο πρωτος πολυ ο δευτερος λιγο. Ειναι γεγονος οτι ειχαν και οι 2 σοβαρες απωλειες πιεσης (οι ALPINA) κ υπερθερμανσης (οι Ruf997, αλλα σε γενικες γραμμες πηγαν καλα!).
Ειναι βεβαια πολυ ακριβος (σκετος ο μικρος ΤΜ12 που ''φουσκωνει το 3.0λιτ Μ54 στα 0,7bar και αναλογη ιπποδυναμη 380ps, κοστιζει 2.500ε αν θυμαμαι καλα)
Στροφαρει στις 90.000rpm και με κεραμικα ρουλμαν στις 115-120.000rpm.
Ο ESS δεν παραγει Kompressor. Αγοραζει κομπρεσσορες απο εδω και εκει και ''χτιζει'' κιτ, τα οποια ειναι πολλες φορες ασυνεπη!
Αν μιλησουμε για τον νεο Rotrex αυτος ειναι πραγματικα το αποκορυφωμα της Τεχνολογιας!
Μικρος στιβαρος απιθανα γρηγορος και φθηνος!
Δεν εχει κιτ ομως! Σου λεει παρτο και τραβηξου μονος σου.
Απ οτι ξερω μονο η Evotech στο Ludwigsburg, που ειναι απο τα πιο σοβαρα Τεχνολογικα Κεντρα και Δυναμομετρο κατασκευης Λογισμικων κατασκευαζει κιτ με Rotrex επι παραγγελια.
Αν θελετε κατι αλλο και το ξερω ευχαριστως....
Προς το παρον κανεις δεν ξερει αν κλεισει η asa gpower, η asa, η gpower, ταχουν κανει ροιδο εκει μεσα.
Ολο κι ολο ενα σπιτακι 300τμ ειναι, και μαζευτηκαν 15 νοματαιοι.... Ποιος να προλαβει να φαει...
Η Rrotrex ειναι κολοσσος, καθως και η Evotech.
Active autowerke
ειναι εταιρεια που δινει κιτακια με ροτρεξ .Απλα ενημερωτικα.
και να συμπληρωσω η vf και η ess εχουν vortech
Σωστά είναι όλα αυτά, δεν λέω..
αλλά και η ess χρησιμοποιεί lysholm vortech και asa στα συστήματα της, δεν το κρύβει.
Το σημαντικότερο για μένα με τους lysholm (TS2) είναι η αξιοπιστία τους. Όσοι τους έβαλαν δεν ξανασχολήθηκαν με αυτούς. Πιστεύω ότι η υπεροχή των συστημάτων ΤS2 έγκειται στην υδρόψυξη. Μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι η θερμοκρασία του δεν θα "ξεφύγει" πάνω από τα όρια του όσο κι αν τον πιέσεις. Και το άλλο είναι ότι η lysholm είναι ένας παγκόσμιας εμβέλειας Σουηδικός κολοσσός κατασκευής συμπιεστών κλειστών κυκλωμάτων ψύξης.
τώρα για τα περί υποστήριξης, νομίζω ότι η ess έχει καλό customer's support σε θέματα ειδικού software κλπ, απ' ότι έχω δει ως τώρα τουλάχιστον (εδώ και 3 χρόνια που την παρακολουθώ)