Έχουμε φακό στο ντουλαπάκι;Γιατί εμένα δεν έχει.
Αν ναι ξέρει κάποιος τον κωδικό του ανταλλακτικού;Εχω οργώσει το νετ αλλά δεν τον βρίσκω...
Printable View
Έχουμε φακό στο ντουλαπάκι;Γιατί εμένα δεν έχει.
Αν ναι ξέρει κάποιος τον κωδικό του ανταλλακτικού;Εχω οργώσει το νετ αλλά δεν τον βρίσκω...
Μαλλον κατέληξα κάπου,αυτό είναι;Που τοποθετείται;
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...1 8 377 861
Ευχαριστω!πολυ μορτικο απο πλευρά BMW ;)
Και κατι άλλο,οι μαμά δίσκοι φρενων ειναι τρυπιτοι;
Ωραίοι,τους χαζευα σήμερα. Απλα ήθελα να το σιγουρεψω :)
Πήγα αντιπροσωπεία σήμερα και μου είπαν 58 ευρώ για αλλαγή λαδιού στα διαφορικό.
38 κάνει το λάδι 1,5 λίτρα παίρνει (όπως μου είπαν).
Λίγο φτηνό δεν είναι;Σίγουρα θα μου βάλουν το σωστό;
Επίσης, αυτό το λάδι δεν κάνει; Από το λίγο ξεσκόνισμα που έκανα δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορά από το λάδι που δίνει η εταιρία.
https://www.opieoils.co.uk/p-736-cas...j-75w-140.aspx
Ερώτηση κάπως off αλλά είναι απορία...κάθε πόσα χλμ θέλουν αλλαγή οι βαλβολίνες?
σε όλα τα αυτοκίνητα στα ίδια χλμ χρειάζεται? Δλδ πιστεύω ότι σε ένα Μ3 χρειάζεται πιο γρήγορα από ότι σε ένα 316, 320 κτλπ...
κάθε 30 περίπου είναι το ιδανικό, δλδ μια φορά το χρόνο περίπου για κάποιον που κάνει χιλιόμετρα.
αα δλδ πλησιάζει η ώρα μου...22 γράφει το κοντέρ...thumb
για e92 320 Καμία πρόταση υπάρχει?:thanks:
αυτή που θα σου βάλουν είναι μάλον του τενεκέ που δίνει η πεμβέ, και είναι για μπλοκέ, και σαφώς κάνει και για το διαφορικό του Μ3. απλά δεν έχει το fm booster που είναι το ενυσχιτικό της βαλβολίνης, γι'αυτό και η διαφορά τιμής...
μπορείς να βάλεις και την άλλη, αλλά μόνο με αυτήν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο για την διαφορικάρα του Μ3.
εγώ προτείνω να πληρώσεις κάτι παραπάνω, και να βάλεις την καλή...
Παλικάρια μου,
Παρατήρησα ότι μερικές φορές,αν κινουμαι σε κίνηση (1-2 το πολυ μέχρι 3000 στρ/λ) και μετα σβήσω το αμάξι χωρίς να ρωλαρω μόλις το σβήσω ακούγεται ένας θορυβος για δεκατα του δευτερολέπτου σαν γκρ-γκρ-γκρ. Ειναι φυσιολογικό; Επαναλαμβάνω σπάνια γινεται και το παρατήρησα μόνο μετα απο κίνηση.
Φίλε μου πρόσεξα ότι τα πίσω φώτα της μπέμπας σου είναι τα προ-facelift...
Είσαι σίγουρος ότι το αμάξι είναι του 2005?:think:
Το 2005 έγινε η πράξη ακινησίας, το αμάξι είναι του 2003. Είναι νομικά,είναι και σε ξένη γλώσσα, μπερδευτικα ο καημένος...χαχα!
Α γιατί σε προηγούμενη σελίδα είπε πως ήταν του 2005thumb
Δεν το είπα για να σε θείξω-προσβάλω...απλά μου φάνηκε παράξενο...
Φιλικά Βασίλης:original:
Κανένα πρόβλημα ρε συ,τι να με προσβάλεις, σιγά τι είπες! :D
Ποιος μπορει να μου πει λιγο κοστη συντηρησης για Ε46 Μ3 smg;
Ασφαλεια, τελη, καταναλωση, συντηρηση κλπ;
Στα 80Κ κμ τι σερβις χρειαζεται; Κοστος;
Τι προσεχω σε Μ3 του '03; Το smg τι συντηρηση εχει;
Μου'χουν μπει κατι ιδεες...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
για ασφαλεια τον χρονο
να υπολογιζεισ γυρω στα 700ευρω οχι μεικτη
τελη 1100ευρω καταναλωση απο 10.6 κ αναλογα το ποδι σου ποιο πανω.συντηρηση¨αλλαγη λαδιων 80ευρω με το φιλτρο 100ευρω μπουζι 110ευρω.το 2003 ειναι απο ανακληση θετικο αυτο,γενικα βλεπεισ συμπιεση κυλινδρων τον μαφ ελεγχο τα μπεκ ,το πατωμα πισω αν εχει ανοιξει,ελπιζω να βοηθησα αν ξεχναω κατι ασ με συμπληρωσει καποιοσ.
Τελη 1100, ασφαλεια εγω που κατηργησα τη μικτη ειναι στα 400 το εξαμηνο, και με μικτο κυκλο εχεις 370 χιλιομετρα στο ρεζερβουαρ. 550 για ταξιδι.
Συντηρηση πολυ λογικα πραγματα. Καθε 7000 λαδια και φιλτρο, ενω η τριτη αλλαγη παει με φιλτρο βενζινης μπουζι, βαλβολινες διαφορικου.
Στα 40.000 θα αλλαξεις και βαλβολινες σαζμαν μαζι με ολα τα υπολοιπα και εισαι οκ. Τα ιδια και στα 80.000 ενοειτε, με κοστος στο πεντακοσαρικο.
Ζημιες στο smg, θα σε κανουν να ριξεις τρελο βρυσιδι. Εγω το εχω δηλωσει. Ετσι και μου κανει αλλη μαγκια, το ξηλωνω και βαζω χειροκινητο. Ετσι και αλλιως παλι θα τον ραβω τον κρητικο.
Το πατωμα δεν λεει τπτ. Αν εχει ανοιξει, απλα να τσεκαρει αν εχει γινει σωστη δουλεια.
Μάλιστα. :original:
Ασφάλεια ίδια πληρώνω, κατανάλωση τα ίδια βλέπω μόνο τα τέλη είναι λίγο αυξημένα, αλλά οκ. Τα σέρβις πάνω-κάτω επίσης τα ίδια.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι κάτι ζημιές στο πάτωμα που έχω ακούσει και αυτό που λες για το smg...τι μπορεί να κάτσει και πόσο μπορεί να πονέσει?
Απ'την άλλη...αξίζει να δώσω ρε γμτ ένα 2λτ Ε90, πιο σύγχρονο, 4θυρο με 40Κ κμ για ένα Ε46, πιο παλιό, με τα διπλάσια χιλιόμετρα (αυτό ειδικά)? Ναι ΟΚ, είναι Μ3..i know.
Τι ήθελα και μπήκα στο car.gr...μάτι δε θα κλείσω...
Το πατωμα δεν λεει τπτ. Ακομα και αν ειναι αθικτο που λεει ο λογος, μπορει να ανοιξει σε σενα.
Οποτε βγαλτο απο το μυαλο σου αν σκεφτεσαι να παρεις, μιας και ειναι κουσουρι της σειρας. Ακομα και αν ειναι γαζωμενο το αμαξι, εγω θα το προτιμουσα αν ηξερα οτι εγινε σωστη δουλεια.
Για το σαζμαν, δυο πραγματα μονο. Αισθητηρας αναγνωρισης ταχυτητας...650 ευρα + τοποθετηση.
Αντλεια...2000 ευρα.
Για ελεγχο κοιτας.
Ποτενσιομετρο
Βολταζ μαφ
πατωμα
Συμπιεση.
Αν το παρεις, κανεις κατευθειαν το μεγαλο σερβις και μια ρυθμιση βαλβιδων και εισαι οκ.
Φυσικα φρενα, αναρτησεις, λαστιχα κτλ τα τσεκαρεις ολα, γιατι ο τραχανας απλωνεται πολυ αν ειναι παρατημενα.
Τωρα αν αξιζει η οχι, εσυ θα το κρινεις. Εγω παντως δεν το σκεφτομαι καν.
Tο πάτωμα άν είναι ξεσκισμένο το αυτοκίνητο και με χαλασμένα συνεμπλοκ γέφυρας πολλές φορές σχίζεται.
Βέβαια, επισκευάζεται.
Μπορείς να κάνεις την διόρθωση που έβγαλε η BMW και μετά θα είναι οκ (βλέπε εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=13277).
Τα SMG γενικά δεν έχουν πρόβλημα και δουλεύουν πολύ καλά τον συμπλέκτη.
Ο Θωμάς που είχε πρόβλημα είναι επειδή το έχει κάνει ταξί. Έτσι βγάζει ένα χαρτζιλίκι τα βράδια για τα αναλώσιμα της πίστας :original:
Για εμένα, αξίζει.
Το Ε90 δεν είναι τόσο πιο προηγμένο (κάτι μπιχλιμπίδια του στυλ, ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού, τα φώτα σβήνουν αυτόματα όταν το κλειδώνεις κτλ).
Κάτι ουσιαστικό για εμένα δεν έχει. Εντάξει μερικοί θα πουν ότι η ανάρτηση του Ε90 είναι έτη φωτός μπροστά.
Σιγά την ανάρτηση πια ! Ίδια σχεδίαση με Μερτσέντες 190 έχει, που είναι η πρωτοπορεία ?
Πάντως κάνε μια δοκιμή το Μ3 αυτό και θα δεις γιατί αξίζει παρ'όλο που είναι "παλιό".
Για εμένα το Μ3 Ε46 αγγίζει την τελειότητα.
Γιατί ?
Γιατί είναι λογικό αυτοκίνητο και όχι υπερβολικό.
Η ιπποδύναμή και το βάρος του είναι λογικά, για σπορ οδήγηση.
Δεν καίει λάστιχα, δεν καίει ένα σκασμό βενζίνη κτλ.
Οτιδήποτε με 400-500-600 άλογα απλά δεν τα χρειάζεσαι, δεν τα αξιοποιείς και συνήθως καις ελαστικά.
Τα 343 είναι χρυσή τομή. Το πλαίσιο και η ανάρτηση άψογα. Ένα τέλειο αυτοκίνητο για εμένα.
Ρώτα και το Χρήστο που έρχετε από τη σχολή της Honda να σου πει απόψεις γιατί μπορεί κανείς να πει εμείς είμαστε βαμμένοι μπεμδεδάκηδες και τα βλέπουμε όλα άσπρα-μπλε.
Λάστιχα λέει έχει ολοκαίνουρια. Πόσο να υπολογίσω για το μεγάλο service?
@Αλεξ, η ανάρτηση του Ε90 είναι όντως αλλού, αλλα δεν έχει καμία σημασία γιατι στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για Μ3. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι αυτός έχει βάλει ρυθμιζομενη. Θα προτιμούσα τη μαμά, εκτός αν είναι καμία γαματη.
Θα τη πάω βόλτα και θα δω.
Απ´την άλλη λέω...μήπως να κάτσω στ´αυγά μου και να μη μπλέκω με 3λτ έτσι όπως είναι τα πράγματα?
Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα...
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Εάν το αυτοκίνητό σου είναι καλό και είσαι ευχαριστημένος από αυτό και την απόδοσή του μην μπαίνεις στον πειρασμό.
Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεταχειρισμένο επιδόσεων που να μην θέλει τα μαζέματά του για να γίνει πένα (εκτός κι αν ψωνίσεις από κανέναν ψείρα από εδώ μέσα:th_Laie_67-1:). Και όταν μιλάμε για Μ3 Ε46 πίστεψέ με πρόκειται για ένα αμάξι που για να "πηγαίνει" όπως το έχει σχεδιάσει η BMW να πηγαίνει πρέπει τα όλα του να είναι τέλεια και καλοσυντηρημένα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δραματικό μπορεί να είναι στην οδήγηση ένα κακοσυντηρημένο Μ3...αλλά στον αντίποδα πόσο υπέροχο είναι ένα διατηρημένο στην πένα.
Γενικά για αυτοκίνητο 343 ίππων δεν βγάζει προβλήματα και έχει νορμάλ συντήρηση...απλά μην περιμένεις συντήρηση μεσαίου οικογενειακού...
Κανα 700 αρι μαζι με τις βαλβιδες. Αλλα μιλαμε για αλλαγη στα παντα.
Λαδια, ξυδια, φιλτρα, μπουζι, βαλβολινες.
Η μαμα αναρτηση του Μ3 δεν ειναι σαν του csl. Τπτ το σπουδαιο δλδ, οποτε καλυτερα αν εχει και μια καλη αναρτησουλα το αμαξι.
Για το τριλιτρο, αν το σηκωνει η δηλωση σου μια χαρα εισαι. Αν δεν, κανε εναν υπολογισμο για να δεις τι προστιμο θα πληρωσεις για την υπερβαση και δες αν αξιζει.
Μεχρι εδω παντως εισαι 500 ευρω το χρονο πανω, για ενα οχημα παλαιοτερο μεν, κατα πολυ ανωτερο δε.
Δικο σου το μαχαιρι, δικη σου και η πιτα.
@theomelef νορμάλ μου ακούγονται όλα. Θέμα συντήρησης δεν έχω έτσι όπως μου τα παρουσιάσατε ούτε τεκμηριου, το κάλυπτω.
Το μόνο που θα με ζορίσει είναι καμία χοντρή ζημιά της τάξεως των 2-3Κ. Αλλα αυτο δε μπορει να το γνωρίζει κανείς και μπορει να βγει και στο δικο μου πχ.
Επίσης με προβληματίζει και όλο το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που ζούμε...
Γιαυτο προβληματίζομαι γιατι είμαι απολύτως ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο μου.
Πολυ σωστό το πόστ σου.
Το Μ3 που κοιτάζω είναι αυτο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2713759/
Νομίζω ότι ανταλλαγή με το δικο μου χωρίς διαφορά είναι καλο deal γιατι τα 20Κ που λέει δε τα πιάνει με τη καμία.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λέει Individual....δε βλέπω κάτι Individual πάνω του... το χρώμα είναι το steel gray της βασικής παλέτας πριν το facelift.
Kατά τα άλλα οπτικά φαίνεται καλό και ακαγκούρευτο...
Σε αυτό το εύρος τιμής καλύτερα να πάρεις facelift, και ειδικότερα παραγωγής 06/2003 και μετά που έχουν τα νέα μέταλλα...
Το χρώμα μου είπε είναι individual.
'03 είναι παραγωγη. Τα μέταλλα ποτε έφτιαξαν?
από τα μέσα του 2003 περίπου(ίσως και λιιγο ποιο νωρίς).. πάντως αν έχει κάνει ανάκληση η είναι από αυτή την ημερομηνία και μετά ΔΕΝ έχει άλλο θέμα με τα μέταλλα..thumb
Το συγκεκριμένο πάντως δεν είναι facelift οπότε το ποιο σίγουρο είναι να είναι μέσα στις ημερομηνίες της ανάκλησης..Αν την έχει κάνει σε εξουσιοδοτημένο είσαι οκ..θα φανεί όταν το πάς για έλεγχο..
τα έχεις τσεκάρει αυτά? Πως ξέρεις ότι είναι 2003? είδες αριθμό πλαισίου? αν όχι πάρε τα τελευταία 7 ψηφία και μπες στο real-oem να τσεκάρεις τι έτος κατασκευής είναι το αυτοκίνητο..