Καπως ετσι αγορινα . . .
Printable View
Τα δύο αυτοκίνητα, όπως σωστά ειπώθηκε, δε συγκρίνονται άμεσα και εκτός αυτού έχουν και μεγάλη χρονολογική διαφορά. Αν επέλεγα με βασικό κριτήριο την πίστα, θα διάλεγα τη csl, αλλά για all around μετακινήσεις, ένα πανάλαφρο και hardcore roadster σαν τη spyder θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.
Πάντως, το μεγάλο δίλημμα μεταξύ bmw και porsche θα εμφανιστεί σε μερικούς μήνες και δεν θα είναι άλλο από το M3 GTS vs 911 gt3rs, αυτοκίνητα τα οποία είναι ίδιας κατηγορίας και απευθύνονται ακριβώς στο ίδιο σκληροπυρηνικό κοινό. Μάχη πραγματική! :warriorsmiley:
Η m3 gts ειναι πιο κοντα στην gt3 απο αποψη συγκρισης, η rs ειναι αλλου...πολυ μακρια.
έτσι όπως τα λές φίλε μου είναι.
η απλή η τζι τι 3 είναι στο ίδιο σκαλοπάτι με το τζι τι ες.
και πάλι όμως το πόρκι είναι ακόμα πιο συναρπαστικό
πιστεύω για το λόγο του μικρού μοτέρ σε σχέση με την ιποδύναμη
που δηλώνει, σε σχέση με την αντίστοιχη μπέμπα και τα κυβικά της.
πιστέυω πως το πόρκι ουρλιάζει πολύ περισότερο απο τον βε 8 του
μπεμπέ πράγμα που εμένα τουλάχιστο με εξιτάρει αφάνταστα.
όσο για το rs καλύτερα ας μη μιλήσουμε... το αμάξι παίζει μόνο του.
Γιατί ρε παιδιά, την είδστε σε πίστα τη gts και λέτε ότι η πόρσε είναι συναρπαστικότερη? Μιλάμε ίσως για την πιο καθαρόαιμη bmw που έχει βγει ποτέ, μην το ξεχνάτε αυτό. Και για τη csl έτσι λέγανε πριν βγει και όταν έκανε παπάδες και ξεφτύλιζε τα supercars (πορσε συμπεριλαμβανομένων), όλοι έγιναν μετά Χριστόν προφήτες και την εκθείαζαν. Ας τα δούμε στην πράξη και βλεπουμε. Και πάντα οι V8 ήταν οι κατ'εξοχήν σπορ κινητήρες (βλέπε ferrari), πόσο μάλλον ένας V8 που στροφάρει στις 8500 στροφές και αποδίδει πάνω από 110 ίππους στο λίτρο...
φορουμ bmwfans αγαπαει πορσε...:wub:
Eγω παλι γιατι πιστευω οτι το csl ειναι υπερεκτιμημενο (μη με παρετε με τις ντοματες)
Ενα Μ3 ειναι ρε παιδια με λιγοτερα κιλα...ασε που αρχισε να δειχνει πολυ τα χρονακια του.
υ.γ αν επικαλεσθει καποιος το 7.50 στο ρινγκ εμενα δε μου λεει και πολλα...καθαρα προσωπικη αποψη.
το csl ηταν ενα ειδικο, σπουδαιο και μοναδικο αυτοκινητο για την bmw την εποχη που βγηκε και ο χρονος του ριγνκ δειχνει οτι ηταν ενα πολυ καλοσχεδιασμενο προτζεκτ.
φυσικα εως τοτε υπηρχαν πολλα και διαφορα εξισου καλα ή καλυτερα αυτοκινητα και, ακολουθησαν ακομα περισσοτερα.
προσωπικα το σεβομαι, οπως σεβομαι ομως και αντιστοιχα αυτοκινητα αλλων κατασκευαστων.
οσον αφορα την ηλικια, εχεις δικιο. 7 χρονια δεν ειναι λιγα για ενα κορυφαιο αυτοκινητο. η τεχνολογια προχωραει με ταχυτατους ρυθμους και πολλα λιγοτερο εξωτικα και ακριβα αυτοκινητα το εχουν ξεπερασει πλεον.
χαρακτηριστικο ειναι το παραδειγμα με τις Μ3 Ε30 και δελτονα (αλλα θρυλικα αυτοκινητα αυτα) οπου στη γνωστη δοκιμη ξενου περιοδικου στην πιστα, ηταν πιο αργα απο ενα ταπεινο μιτσουμπισι κολτ.
συμπερασμα, πολυ ωραια αυτοκινητα ολα αυτα, οροσημα για την εποχη τους και για την ιστορια του καθε κατασκευαστη, αλλα σιγα-σιγα θεση εχουν μονο σε μουσεια ή σε ιδιωτικες συλλογες.
οπως λεει και ο φιλος μου ο νικολας, δεν μπορουμε σημερα να ακούμε Dio come ti amo με τον Domenico Montugno, ή Non ho lΆeta με την Gigliola Cinquetti την ωρα που πηγαινουμε στη δουλεια μας με μια sprint GTA του Ά68.
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Δεν ειναι καν γραφικα.
Ετσι ακριβως Σταθη.
Το csl ηταν και ειναι ενα απο τα κορυφαια της εποχης του..μεχρι εκει ομως.
Οποιος εχει εμπειρια με smgΙΙ και III θα καταλαβει τι εννοει ο Σταθης.
Τα αυτοκινητα γινονται καλυτερα σε ολους τους τομεις απο μηνα σε μηνα τωρα πια.
Σεβομαι παντως τους ρομαντικους!
csl!!!!!ΒΜW και ξερό ψωμί...:D:D:D
φίλε ακόμα και να την δούμε στην πίστα και να διαβάσουμε τα αποτελέσματα της
πάλι δεν θα υπάρχει σύγκριση για το ποιο είναι συναρπαστικότερο.
αυτό το καταλαβαίνεις μόνο αν τύχει ποτέ να τα οδηγήσεις...
μερικά στοιχεία όμως των 2 εταιρειών που κάποιοι τα έχουμε γευτεί έστω και
σε πιο συμβατικές σειρές και των δύο εταιρειών, μπορούμε να φανταστούμε
πάνω κάτω τι μπορεί να παίζει με το καθένα.
δε λέω, καλά τα ///Μ αλλά μη συγκρίνουμε τα ασύγκριτα, μόνο και μόνο
επειδή και τα δύο φοράνε αλκαντάρες και έχουν κλουβιά.
ο χαρακτήρας βρίσκεται και αλλού.
εμένα προσωπικά πιο πολύ μου αρέσει η ιδέα των 415 ίππων σε 3.6 εξακύλινδρου, απο τα 450 ενός 4.4 οχτακύλινδρου.
επίσεις υπάρχει και μία άλλη διαφορά των κιλών όπου το πόρκυ βρίσκεται
στα 1375 κιλά ενώ το μπεμπέ στα 1490.
άρα στη μία περίπτωση έχουμε ένα πιο ελαφρύ κατα 115 κιλά αυτοκίνητο
το οποίο στην κυριολεξία ουρλιάζει, εναντίον ενός σαφώς βαρύτερου το
οποίο δουλεύει πιο κυριλάτα και αεράτα.
τι πιστεύετε λοιπόν άσχετα με τα νούμερα που γράφει το καθένα για το
πιο είναι συναρπαστικότερο???
πάντως όπως προείπα... όσοι έχουν εμπειρία και απο τις δύο μάρκες δε
χρειάζονται όλη αυτή τη χαζοανάλυση για το πιο μπορεί να είναι
συναρπαστικότερο...
let the games begin!!!:warriorsmiley::warriorsmiley:
και κάτι ενδιαφέρον απο το παρελθόν αφού πάει η σύγκριση εκεί.
το csl ξεκόλιασε κάποια σουπερκαρς, αλλά ποτέ μα ποτέ το gt3 rs.
μπορεί το γκε τε ες να το κάνει, αλλά εγώ πάλι το πόρκυ θα
διάλεγα με κλειστά μάτια...
το συγκεκριμένο είναι απο
https://www.fastestlaps.com/
Βmw m3 csl φυσικα..Το πορσε θα το επαιρνα για οικογενειακο!:th_Laie_67-1:
Περα την πλακα το Csl μονο του οτι ειναι συλεκτικο θα το αγοραζα με κλειστα ματια !!
έτσι και για να γουστάρουμε λίγο.
ένα μικρό explanation bout tha ca
https://www.youtube.com/watch?v=Be-h...eature=related
υγ. προσωπικά το βρίσκω πολύ
πιο ξεχωριστό - όμορφο - κακό
απο το γκε τε ες...
φυσικά όμως και το δευτερό είναι
απο άλλο πλανήτη. απλά θεωρώ
το πρώτο μακράν σε άλλη κατηγορία.
Btw από που προκύπτει το πάνω από 110 άλογα ανα λίτρο???
το ένα έχει 102, κάτι στο λίτρο και το άλλο 115 παρά κάτι.
Το περίεργο πάντως είναι πως το απλό ///Μ3 έχει περισοτερα
άλογα ανα λίτρο.
Δίκιο έχεις, ξέχασα να υπολογίσω ότι τα 450 άλογα της gts προέρχονται από κινητήρα 4.4 και έκανα τη διαίρεση με τον τετράλιτρο της ήδη υπάρχουσας Μ3. Από εκεί και πέρα, δε διαφωνεί κανείς ότι σαν μέσο όρο οι πόρσε προσφέρουν ανώτερη αίσθηση από τις bmw. Όμως, πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις και δε μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η GTS δεν θα είναι η εξαίρεση αυτή για τη bmw. Γι'αυτό κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Οι δοκιμές και οι δοκιμαστές θα μας διαφωτίσουν περαιτέρω για την οδηγική εμπειρία που προσφέρει το καθένα, η οποία, πράγματι, δε μετριέται μόνο με ψυχρά αριθμητικά κριτήρια, αφού και το GT-R στους χρόνους είναι ανώτερο από την 911 turbo (τουλάχιστον στο Ring), όχι όμως και στην αίσθηση...
H 997 gt3 ειναι 3.8 λιτρα με 415 αλογα, αρα 109 ιππους /λιτρο.. 3.3κιλα/ιππο
Η 997ΙΙ gt3 ειναι παλι 3.8 λιτρα με 435 αλογα, αρα 114 ιππους/λιτρο.. 3.2 κιλα/ιππο
Η CSL E46 ειναι 3.24 λιτρα με 360 αλογα, αρα 111 ιππους/λιτρο.. 3.8 κιλα/ιππο
Η GTS E92 ειναι 4.4 λιτρα με 450 αλογα, αρα 102 ιππους/λιτρο.. 3.3 κιλα/ιππο
Ουσιαστικά περίπου όπως τα είπες τώρα είναι φιλαρα.
Φυσικά και το γκε τε ες είναι ότι πλησιέστερο μπορούσε
να βγάλει στις αντίστοιχες σειρές της πορσε, κάνοντας
το τσε ες ελ να μοιάζει οικογενειακό πλέον.
Υγ. Και εγώ τρελαθηκα με το κομπουτερακι ρε μαν να
κάνω επαληθευσεις για τους ίππους ανα λίτρο. Χαχαχα.
Υγ2. Γκε τε αρ βερσους 997 τουρμπο ειπώθηκαν πολα
πάντως... Αλλά την βγάλαμε που την βγάλαμε τη κου-
βεντα αλλού μη το τεντωσουμε κιολα... Πάντα με το
συμπαθειο έτσι;;;!!!
Μανο έχεις δίκιο ρε.
Βασικά το rs που ανέφερα έχει 3.8 με 450.
Πολλά ειπώθηκαν, όμως σχεδόν όλοι δικαίωσαν τη nissan στην υπόθεση αυτή. Αλλά, πράγματι είναι τελείως offtopic η συζήτηση αυτού του θέματος εδώ.
Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο πορτοκαλί διάβολος ονόματι gts και αν θα καταφέρει να θέσει τον πήχη για την εταιρεία μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό τόσο ψηλά, όσο τον είχε θέσει η csl πριν από 7 χρόνια...
Παντως ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας αυτοκινητα..Δεν τιθεται θεμα συγκρισεις παρα μονο αρεσκειας που εκει ολα ειναι υποκειμενικα!
csl με χίλια...thumb :thumbsup: