Γνωριζει καποιος ποσο σφιξιμο απαιτειται σε ΝΜ στα μπουλονια των τροχων σε 46αρι?
Γνωριζει καποιος ποσο σφιξιμο απαιτειται σε ΝΜ στα μπουλονια των τροχων σε 46αρι?
Ευχαριστω Σταματη!
Ψαχνομαι γιατι μου χάρισαν ενα αεροκλειδο της wurth και εχει 4 επιλογες σύσφιξης σε ΝΜ , 270 , 600 , 995 , 1500.
Σιγουρα το ΤΙS μιλαει με NM? Moυ φαίνεται λιγο..........
Nαι σωστα τα λες...ΝΜ ειναι.
Μαλλον το αεροκλειδο που εχω ειναι για τροχους αεροπλανων :doh:
[IMG]https://img109.imageshack.us/img109/5854/35448055.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
το θεμα ειναι οτι αν οι ζαντες εχουν σφυξει με περισσοτερα νμ(το ποιο πιαθανο ειναι)οτι λογο αλουμινιου και κωνικου μπουλωνιου ξεχυλωνει η τρυπα στην ζαντα και πολλες φορες τα προβλεπωμενα νουμερα συσφυξης δεν ειναι αρκετα.εχε το στο νου σου Μανο
Βρε παιδια, μηπως μπορειτε να βοηθησετε λιγακι?
Εχω βρει ενα σετ ζαντες οπου οι διαστασεις τους ειναι :
Μπροστα - 18x8.5 ET35 5x120 // Πισω - 18x9.5 ET35 5x120
Σε πρωτη φαση θελω να ρωτησω αν παιζει να εχω κανενα θεμα οσον αφορα το αν θα βρισκει η ζαντα η το λαστιχο σε κανεναν θολο κ εχουμε αλλα προβληματα.. (Bmw E46 Coupe 04' σε εργοστασιακο υψος!) Κατα δευτερον, ποιο offset να προτιμησω για τις πισω ζαντες, το ΕΤ35 η το ΕΤ40, γιατι βγαινει και στα 2.
Εγω αυτο που θελω ειναι να δινει οσο το δυνατον περισσοτερο την αισθηση του "βαθους" η ζαντα. Οποτε ποιο απο τα 2 το κανει ποιο αισθητο, αλλα κ ποιο ειναι το πιο σωστο!
Οχι τιποτα αλλο, εχω μπερδευτει λιγο με το offset και δεν μπορω να βγαλω ακρη...:think:
Ρωτα τον Μπιλ007
κάτι τέτοιες φοράει και αυτός νομίζω
Τελεια ενημερωση..ευχαριστω.Διαβα α και και διπιστωσα οτι καποια πραγματα δεν τα ηξερα..Δεν πας να κανεις σεμιναριο σε κανενα καταστηματαρχη με λαστιχα;:th_Laie_67-1:Μερικοι απο αυτους θα νομιζουν οτι τους μιλας κινεζικα αλλα δεν πειραζει....με εχουν κουφανει με τις γνωμες τους ολα αυτα τα χρονια.:thanks::thanks::thanks::thanks:
υ.γ του π@@στ@ κατι θα μαθουν.thumb
Σε E46 Compact μετατροπή σε 330 θέλουμε να βάλουμε 18άρες BBS CH-R. Απ ότι έχω δει εργοστασιακά η BMW δίνει 18άρες για το compact στις παρακάτω διαστάσεις:
18x8, ET47 εμπρός
18x8.5, ΕΤ50 πίσω
Oι BBS CH-R βγαίνουν στις παρακάτω διαστάσεις:
18x8, ET38
18x8, ET40
18x9, ET44
Τι διαστάσεις εμπρός πίσω πρέπει να διαλέξουμε ώστε να μην χαλάσουμε τη γεωμετρία του αυτοκινήτου? Οι γνώστες τα φώτα σας!!! :thanks:
Η γεωμετρία του αυτοκινήτου αρχίζει και χαλάει απο την στιγμή που φεύγουμε απο τα εργοστασιακά νούμερα ,απο την στιγμή που θα προχωρίσεις όμως στην αλλαγή ζαντών
γνώμη μου είναι να κρατήσεις τουλάχιστον την ίδια διαφορά του offset του εμπρός σε σχέση με το πίσω μετατρόχιο.
18x8, ET38 εμπρός
18x9, ET44 πίσω
Λοιπον να υπολογισουμε την διαφορα
Εμπρος απο 8Χ18 ΕΤ47 σε 8Χ18 ΕΤ38 -> 9 χιλ. διαφορα προς τα εξω, ειναι δηλαδη σαν να βαζουμε στις εργοστασιακες 9 χιλιοστα αποστατη
Πισω απο 8.5Χ18 ΕΤ50 σε 9Χ18 ΕΤ44 (προφανως και παμε στο λιγο φαρδυτερο πισω και οχι στο στενοτερο. Αυτο ομως προυποθετει και φαρδυτερα ελαστικα πισω) -> εχουμε 6 χιλ. διαφορα προς τα εξω συν την διαφορα απο την ζαντα ( που ειναι στην συγκεκριμενη περιπτωση μιση ιντζα πιο φαρδυα δηλ. 2,54/2 εκ. = 1,27 εκ. Απο αυτο το μισο βγαινει προς τα εξω και το αλλο μισο προς τα μεσα καθως η φαρδυτερη ζαντα προεκτεινεται ισομερως και προς τις δυο πλευρες απο το νοητο κεντρο στο μεσο της στεφανης του τροχου. Αρα εχουμε 1,27/2 = 0,635 εκ η 6,35 χιλιοστα)
Οποτε εχουμε 6+6,3= 12,3 δηλ. ειναι σαν να βαζουμε αποστατη πισω 12 χιλιοστα περιπου. Εχουμε λοιπον μια διαφορα στην αυξηση της ταξεως των 3 χιλιοστων επιπλεον σε σχεση με την αυξηση εμπρος, αμελητεα δηλαδη.
Ελπιζω να βοηθησα στο να καταλαβεις τι περιπου γινεται thumb
Βαλε αυτα, μια χαρα ειναι
Αν φυσικα δεν βαλεις πιο φαρδυα ελαστικα πισω (το 330 απο οτι υποθετω εχει καθως δινει μιση ιντζα πιο φαρδυα πισω ζαντα) τοτε πας πισω σε 8Χ18 ΕΤ40 και εισαι 10 χιλιοστα πιο εξω απο οτι το 330 (αντιστοιχα με εμπρος που εισαι 9 χιλιοστα οπως ειδαμε παραπανω)
Turbodog σε ευχαριστώ πολύ, ήσουν πολύ αναλυτικός και κατατοπιστικός. Απλά δεν γνώριζα εάν αυτή η αύξηση προς τα έξω είναι ικανή να επηρεάσει αρνητικά τη γεωμετρία του αυτοκινήτου, αλλά απ ότι μου λες είναι μικρή και αποδεκτή...
Πίσω θέλουμε όντως, και για αισθητικούς λόγους, να είναι πιο φαρδιά η ζάντα και αντίστοιχα το λάστιχο. Εργοστασιακά η Bmw βάζει στις 18άρες:
225/40 R18 εμπρός
255/35 R18 πίσω
με την 9άρα τη ζάντα πρέπει να μπει και πιο φαρδύ λάστιχο πίσω ή είναι οκ το 255? Επίσης, στο κόμπακτ χωράει 9άρα πίσω ε????
Πολύ καλό θέμα μπράβο.....,!!!!:thumbsup:
Τα εργαστασιακα Offset ειναι κυριως συντηρητικα για πολλους λογους οπως πχ τοποθετηση αλυσιδων, η μιας διαφορετικης διαστασης ελαστικου, η μια ρυθμιση για μικρο καμπερ και προφανως δεν θελουν να παιζουν στο χιλιοστο μηπως βρει το λαστιχο στο φτερο.
Οποτε οταν εμεις με καποιο τροπο αυξανουμε το μετατροχιο κατα περιπου 10-12 χιλιοστα, τις περισσοτερες φορες εχουμε ευεργετικα αποτελεσματα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου.
Η 9αρα ειναι η ιδανικη διασταση για το 255. Οχι μην πας σε φαρδυτερο γιατι και με το αυξημενο μετατροχιο, ενα αρκετα χαμηλωμενο αυτοκινητο μπορει να εχει προβλημα με το λαστιχο και να βρισκει στο φτερο. Και με το 255 ενα υπερβολικα χαμηλωμενο μπορει να αντιμετωπισει προβλημα (αν εχουμε αυτο το προβλημα, μια αυξηση στο αρνητικο καμπερ πισω, μπορει να μας βοηθησει αρκετα) το οποιο αντιμετωπιζεται ειτε με λιγοτερο χαμηλωμα ειτε με φουσκωμα των φτερων (το εχω δει αυτο σε καροτσα Ε46 που εβαλαν 18αρια απο Μ3 και χρειαστηκε φουσκωμα πισω αλλα η ζαντα του Μ3 ειναι μεν 9Χ18 αλλα με ΕΤ 27 οποτε βγαινει και αρκετα πιο εξω απο αυτες που θελεις να βαλεις εσυ)
Ερώτηση χάζευα στο car χθες και είδα τα performance style 269 σε 18'' ΕΤ δεν λέει.
Στο https://felgenkatalog.auto-treff.com/ 18 δίνει για τον άσσο με ΕΤ49/52 αντίστοιχα.
και για 46αρι και z4 E85 με ΕΤ47/50.
ενώ για το 3αρι δίνει 19 (μόνο) με ΕΤ37/39 αντίστοιχα. Δλδ 18αρι γνήσιο σε 3αρι δεν μπαίνει με τίποτα?
Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα ΕΤ για αυτό και ρωτάω. Κάποιος που να γνωρίζει ?:thanks:
Μήπως γνωρίζει κανείς το βάρος σε μία 18'?
Πόσο πρέπει να είναι περίπου για να θεωρείται καλή;
Σας ευχαριστώ
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=485286
Νομίζω πάντως πως με τις 17άρες είσαι μιά χαρά ! Σταμάτα να τρώγεσαι ! χαχαχα !!!
ok παιδια λεω να φυγω απο τα ρανφλατ και να βαλω συμβατικα.ομως επειδη δεν εχω την ευκαιρια να ξερω πως θα ειναι η ανεση με συμβατικα ηθελα να ρωτησω τα εξης:
εχω 16αρες.αν βαλω 17αρες και συμβατικα οσον αφορα το κοπανημα θα ειμαι χειροτερα? και οσοι εχετε 17αρες και 18αρες συμβατικα ελαστικα το εσωτερικο σας (καθισματα,ταμπλω κ.λπ.) τριζουν οσο τα δικα μου μεσα σε μια 5αετια με ρανφλατ? θελω να διαπιστωσω αν φταιει το ρανφλατ η' η ποιοτητα του εσωτερικου.θα ηθελα γνωμες απο ολα τα μοντελλα.ευχαριστω.
dreamer
αλλαξα προσφατα απο 16 και rf σε 18 και συμβατικα σε f20
αρνητικα
το τιμονι εχασε ενα 30% σε ακριβεια στα στενα στο παρκιν και σε διορθωσεις
με μικρες ταχυτητες,αυτο βεβαια οφειλεται κατα το ημισυ στα ελαστικα που απο 205/55
πηγα σε 225/40 οποτε η διαφορα σε ιδια ελαστικα θα ειναι αρκετα μικροτερη
θετικα
τα κοπανηματα σε λακουβες κτλ μειωθηκαν πανω απο το μισο(μεγαλη διαφορα)
το κρατημα βελτιωθηκε εντυπωσιακα
ο θορυβος κυλισης μειωθηκε αν και μεγαλυτερη διασταση ελαστικων(σε ιδια διασταση θα ειναι αρκετα πιο ησυχα)
ζεσταινονται πιο γρηγορα
η τιμη αγορας και αντικαταστασης.τα δικα μου 225/40/18 φτηνοτερα καπου 200ευρω απο rf
πηρα και ενα κιτ διορθωσης/πιεσης για καθε ενδεχομενο
Τριξιματα πριν 0 μετα 0
Βεβαια αυτοκινητο 20 μηνων
Στο προηγουμενο 320 του 08 και για 7.5 χρονια επισης τριξιματα 0
Τι μοντελο εχεις;
Τα 225/40/18 συμβατικα κοστισαν 400 κατι
Τα ιδια σε rf κοστιζαν 600
Τα δε προηγουμενα 205/55/16 σε rf ειχαν 350
Δείτε σε αυτή τη διάσταση επιλογές σε διάφορες μάρκες και μάθετε χαρακτηριστικά ανα κατασκευαστή https://d-elastikashop.gr/index.php/...84%CE%AE%CF%82
Καλησπέρα,
έχω βάλει ένα σετ ζάντες στο δικό μου BMW E90 320d, τις BMW Style 162, αλλά 4 μπροστινές 8Χ18 (ΕΤ34) μπρος πίσω (αντί για 8,5Χ18 ΕΤ37 πίσω), με 225/40R18 παντού (αντί για 255/35/18 πίσω που μπαίνουν στις 8,5Χ18 ζάντες του κανονικού σετ).
Μου έδωσε μια ιδέα ο μηχανικός μου, να καλύψω την απώλεια της 0,5 ίντσας στον πίσω άξονα από τις στενότερες ζάντες που έβαλα (8" αντί 8,5") αλλά και το στενότερο σε πλάτος ελαστικό (225 αντί 255), βάζοντας αποστάτες στους πίσω τροχούς, επώνυμους και ειδικούς για το αμάξι μου (πχ. Eibach, H&R κλπ).
Μπορεί να μου πει κάποιος, τα πλεονεκτήματα και τυχόν μειονεκτηματα της χρήσης αποστατων; Να το τολμήσω; Εκτός του οπτικού αποτελέσματος, θα υπάρξει και κάποια ουσιαστική διαφορά στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου; Πόσα mm πρέπει να είναι αυτό το σετ που θα πάρω;
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Μέτρησα το διαθέσιμο πλάτος από το μάγουλο του ελαστικού έως το εσωτερικό μέρος του φτερού, ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό για αποστάτες
https://www.turnermotorsport.com/t-wheel-spacers
Στις πίσω ζάντες λοιπόν, έχω 20mm κενό σε κάθε μεριά. Για συγκριτικούς λόγους, μέτρησα και τις εμπρός ζάντες (που υπενθυμίζω ότι είναι σωστές ως προς το πλάτος, τόσο οι ζάντες όσο και το ελαστικό) και ήταν 10mm.
Αν θεωρήσω ότι η μισή ίντσα που έχασε η ζάντα (8Χ18 αντί για 8,5Χ18) είναι 2,54/2=1,25mm σε κάθε ζάντα, συνυπολογιζοντας και το κενό ΜΑΧ 20mm σε κάθε μεριά, υποθέτω ότι ένα σετ αποστάτες 2 Χ 15mm (30mm) θα με καλύψει χωρίς προβλήματα.
Το υπολόγισα σωστά λέτε;
Μάρκα;
Καλησπέρα φίλοι μου,
ψάχνω κάποια θέματα για τα ελαστικά και στο συγκεκριμένο forum βρήκα πολλές απαντήσεις, όμως θέλω να ρωτήσω για ένα θέμα που έχω απευθυνθεί σε πολλούς ''ειδικούς'' και δέχομαι διαφορετικές απαντήσεις.
Συγκεκριμένα θα ήθελα να ρωτήσω εάν όχημα που φέρει ελαστικά tube μπορεί χωρίς μετατροπή - αλλαγή ζάντας να αλλάξει σε tubelles.Οι μισοί από αυτούς που ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται οι άλλοι μου είπαν ότι γίνεται
και κάποιος ότι γίνεται μόνο εάν δεν είναι η ζάντα παλαιού τύπου διαιρούμενη και εάν ταιριάζουν οι βαλβίδες.
Τελικά τι ακριβώς ισχύει;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.