thumbthumb
Δε βολεύει η avent οικονομικά, γιατί αναγκαστικά κ τα μπιμπερό πρέπει να είναι αβεντ για να μπαίνουν στον αποστειρωτή. Τα έχουν φτιάξει έτσι ώστε να τα χρυσοπληρώνεις.
Καλύτερα κατσαρόλα με ζεματιστό νερό ή αποστειρωτή chicco ή κάποιον γιουΝιβέρσαλ τέλος πάντων.
Γενικά όσο λιγότερα παίρνεις από όλες αυτές τις μλκιούλες τόσο το καλύτερο. Τρελή βιομηχανία.
Σταθη, τα θερμα μου συγχαρητηρια σε σενα και την γυναικα σου!
Ενα πολυ ευχρηστο link που μπορεις να το χρησιμοποιησετε, κανεις δωρεαν εγραφη,
https://www.babycenter.com/
και μπορεις να βρεις οτι πληροφοριες φανταστεις απο την συλληψη μεχρι την παιδικη ηλικια, απο τις περισσοτερες ειδικοτητες γιατρων.
αλλο ενα link που εχει ιδεες και λυσεις
https://www.onestepahead.com/home.jsp?siteId=117
Στάθη συγχαρητήρια και από εμένα! Να είσαστε όλοι υγιείς και ευτυχείς.
Αν με το καλό καταλήξεις σε καθισματάκι, μέσα από τα διάφορα που θα δεις, ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο ιντερνετικό κατάστημα, από το οποίο αγόρασα τα 2 καθισματάκια που έχουμε και τώρα πάω για το τρίτο.
https://www.kindersitze.de
Για την ιστορία εγώ είχα διαλέξει το Recaro Young Profi Plus μαζή με τη βάση του ISOFIX για τον πρώτο καιρό και μετά αγόρασα το Recaro Young Sport το οποίο είναι group 1-3 από 9 μέχρι 36 κιλά (μέχρι 12 ετών περίπου).
Το young profi plus κουμπώνει με τους κατάλληλους αντάπτορες και στο καρότσι McLaren τα οποία θεωρώ τα καλύτερα λόγω μεγέθους, βάρους και ευκολίας στη χρήση. Έχουν το ελαφρύτερο καρότσι για χρήση από νεογέννητα...
Σταθη ,ειμαι παλιος σ'αυτα και δεν μπορω να βοηθησω, αφου δεν ειμαι ψαγμενος με τα σημερινα δεδομενα,που λογικα εχουν εξελεχθει αρκετα σε σχεση με 15χρονια πριν.....
.....αλλα ευχομαι και εγω με το καλο να γεννηθει το μωρακι σας(ποτε με το καλο το υπολογιζετε?).....και οπως λεει και συνονοματος μου μη ξεχασεις το δωρακι στη συζυγο!!!:thumbsup:
Πάνο, εγώ στον Avent έβαζα τα μεγάλα μπιμπερό της Chicco και χώραγαν άνετα, μαζί με πιπίλες κλπ. Η κατσαρόλα δε συμφέρει, μετά από 6 μήνες αποστείρωσης θα έχεις καταναλώσει όση ενέργεια χρειάζεται κι ο Σπούτνικ για να τεθεί σε τροχιά. Άσε την πιθανότητα ατυχήματος με το ζεματιστό νερό...
Συμφωνώ με τη βιομηχανία με τις μλκιούλες! Δύο πράγματα όμως είναι απαραίτητα: Βραστήρας + αποστειρωτής.
Σταθη με το καλο να δεχτητε το παιδακι σας!!!!θα αλλαξει ολη σας η ζωη!!!!:original: :original:
τωρα στο θεμα......μην ακους κανεναν απο τους παραπανω.....:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
παιδικο καθισμα-maxi cosi
καροτσι-quinny
:thanks:
Καταρχην συγχαρητηρια σε σενα και την γυναικα σου, και ευχομαι το μωρο να ειναι γερο και ευτυχισμενο.
Οσο αναφορα τα εξεσουαρ για το μωρο, εγω ειχα chicco, ειτε αφορα καθισμα ειτε καροτσι και ειμαι ικανοποιημενος, οπως και να εχει αξιζει το ψαξιμο μιας και οι επιλογες ειναι πολλες!
Όταν είχαμε πάει να ψωνίσουμε τα παρελκόμενα, έτσι μας είπαν στο κατάστημα, ότι τα προϊόντα της αβέντ συνεργάζονται μόνο μεταξύ τους. Δεδομένου ότι ήταν πανάκριβα, τα απορρίψαμε χωρίς δεύτερη σχέση.
Μιλάω για την γενικότερη φιλοσοφία (όπως ισχύει παντού) της υπερκατανάλωσης και της γέννησης αναγκών από το πουθενά.
Πάντως αυτό που μπορώ με αρκετή βεβαιότητα να πω, είναι τα μπιμπερό της Dr Brown με την πατέντα κατά των κολικών, βοηθούν αρκετά.
Τέλος, σύντομα θα ρθει καιρός που θα μπαίνει τσικάΛι για όλους στο σπίτι επάνω στη φωτιά, κάπου στο χωριό κ θα πλένουμε με πράσινο σαπούΝι στη σκάφη.
Φωτογραφίες -άθλιες, μέσω κινητού- από τα προστατευτικά της RECARO για τα δερμάτινα καθίσματα:
https://i136.photobucket.com/albums/...s/IMAG2500.jpg
https://i136.photobucket.com/albums/...s/IMAG2501.jpg
Μπαίνουν και στο κάθισμα αλλά και στην πλάτη (έρχονται σε σετ των 2 ή των 4).
Μη τα βλέπετε λεπτά, είναι αρκετά αφρώδη και πολύ ανθεκτικά.
Κι εγω σημερα μετα απο πολυ ψαξιμο για καθισμα 9-18kg καθως και διλημματα αναμεσα σε Recaro και Besafe,κατεληξα στο Recaro young sport .Ακουσα κι εγω διαφορα που λενε οτι μεχρι 4 χρονων καλο ειναι το παιδι να κοιταει προς τα πισω,αλλα αυτο ειναι αδυνατον καθοτι τα ποδαρακια τους βρισκουν πανω στο καθισμα.Ασε που γκρινιαζουν συνηθως γιατι δεν βλεπουν μπροστα.Τελικα κατεληξα στο Recaro, παρολο που ηταν ελαχιστα ακριβοτερο(288Ε στον Καφουνη(kids.com) εναντι 274Ε του Besafe) λογω μακραν καλυτερης ποιοτητας υφασματων και οτι ηταν 9-36kg..Η αληθεια ειναι ομως οτι το Besafe ειχε ενα μεγαλο πλεονεκτημα:ο αυχενας ειχε ελατηριακι απο πισω που ακολουθουσε την κινηση του κεφαλιου του μωρου σε φρεναρισμα-ατυχημα καθως και πιο ευκολο μηχανισμο ζωνης(απο μπροστα στο καθισμα,ενω ολα τ'αλλα το περνανε απο μεσα.)
Μια παρατήρηση λιγάκι off-topic: όποιος θέλει να αγοράσει καρότσι, κάθισμα κλπ κλπ προσωπική μου άποψη να μην τα πάρει καινούργια. Υπάρχουν πολλά φορουμς για γονείς (π.χ. parents.gr) στα οποία βρίσκει κανείς μεταχειρισμένα μεν, σε τιμές ξεφτίλα δε. Και είναι λογικό, γιατί μετά τα 2 χρόνια, ένα κάθισμα π.χ. 0-3 είναι παντελώς άχρηστο. Γιατί να πληρώσεις 150-200 ευρώ για ένα κάθισμα, όταν μπορείς να το πάρεις με ένα 50άρικο; Χώρια που απο τη φύση τους είναι πράγματα που δύσκολα χαλάνε και μόνο με ένα πλύσιμο γίνονται καινούργια. Επίσης, επειδή τα έχω πρόσφατα: στο καρότσι περιπάτου το Α και το Ω είναι το βάρος. MacLaren και τα μυαλά στα κάγκελα. Απλό, αθάνατο και χωρίς να κοψομεσιάσεζαι..
Δεν ειναι καθολου off topic φιλε 330.Αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω,εαν υπαρχουν sites αν ξερει κανενας για αυτες τις αγορες.
ΕΓΩ συγγνωμη για το off topic αλλα να με συμπαθατε μολις πριν μια εβδομαδα εμαθα
πως θα γινω πατερας :sm-scared5::sm-scared5::electrician2:
πολυ καλη ιδεα, ανοιξα νεα ενοτητα "παιδι και αυτοκινητο".
εκει μπορουν να μπαινουν και αλλα σχετικα θεματα, οπως και αγγελιες-προσφορες μελων.
αν θυμαμαι καπου πιο πισω ο γιαννης (νινοχ3) προσφερε καποια ειδη για οποιον τα εχει αναγκη...
Στάθη με το καλό δεν υπάρχει καλύτερο κάθισμα απο το Toby της maxi-cosi έχω αγοράσει και άλλα και ήταν μάπα. Σε 3πορτο αμάξι τελικά κανένα καλύτερο δεν συζηταω που αν δεις το πως δένει και το ίδιο στο αυτοκίνητο αλλά και το παιδί πως δένεται θα καταλάβεις.
Άρη πριν ένα μήνα περίπου αγόρασα ακριβώς το ίδιο κάθισμα (ίδιο χρώμα κιόλας μιας κ για το μπλε-γκρι έπρεπε να περιμένω) και το μόνο που μου είπαν (στο Λητώ) και αγόρασα έξτρα ήταν ένα πετσετέ κάλυμμα της ρεκάρο για το καλοκαίρι.
Αυτά που τα βρήκες;;
ps: Σου αρέσει το κάθισμα; Εγώ από την 2η μέρα άνετα το πέταγα όπως ήταν αλλά λυπάμαι τα χρήματα που έδωσα.
σημερα που οι γνωστοι γληγοροι του φορουμ λυσαγανε στα μεγαρα, εκανα μια βολτα στα μαγαζια με τη γυναικα μου.
οσο και να τα βλεπεις απο το νετ, αλλο ειναι να δεις απο κοντα.
το ρεκαρο λοιπον μαλλον απορρίφθηκε καθως ηταν μπελαλιδικο στο ανοιξε κλεισε.
επισης το βρεφικο καθισματακι της ρεκαρο απορριφθηκε γιατι το υλικο του (ενα βελουτε) δεν μου αρεσε καθολου. με ανατριχιαζε στην αφη του μαλιστα.
το μακ-λαρεν (που ειναι το ρεκαρο ουσιαστικα), εχει πολυ καλυτερο υλικο για οποιον θελει να χρησιμοποιησει το babyzen.
απο τα υπολοιπα που ειδα μου αρεσε το concord, πολυ καλη ποιοτητα, ευκολο ανοιξε-κλεισε μικρο βαρος και μεγαλοι τροχοι πισω.
μεινεκτημα οι μικροι τροχοι εμπρος.
το βρεφικο καθισματακι που το συνοδευει οπως και το πορτ-μπεμπε τα ειδα πιο ευχρηστα απο τα ρεκαρο και με καλυτερα υλικα.
τελος στο δρομο ειδα και μια κυρια που ορκιζοταν στο bebe confort hich trek με τις τρεις ροδες.
παροτι ογκωδες μας ανεφερε οτι δεν την κουραζει καθολου, τσουλαει σχεδον μονο του (οι μεγαλες ροδες κανουν δουλεια τελικα), ενω εχει και το φρενο στο χερι.
στο μαγαζι που πηγα δεν το ειχαν να το δω, αλλα και τα καθισματακια που το συνοδευουν μου φανηκαν μετρια σε σχεση με του κονκορντ.
την αλλη εβδομαδα θα παω να δω και αλλες μαρκες οπως τα τσικο και τα στοουκ που πολλοι λενε οτι ειναι τα καλυτερα.
αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα μαγαζια αυτου του ειδους ειναι οπως ειπε και ο αρης πιο πανω της λογικης "take no prisoners!"
το σετ του ρεκαρο το ειχαν 1500 ευρω, ενω απο τη γερμανια μου το στελνουν με 1000 και δωρεαν μεταφορικα!
οσο και να θες να υποστηριξεις την ελληνικη επιχειρηση η διαφορα ειναι τεραστια...
αυτα προς το παρον.
To 2001, σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό (σε ένα αεροδρόμιο για την ακρίβεια) είδα τρικυκλο καρότσι της QUINNY (Ολλανδική)
Με το που έμεινε έγκυος η σύζυγός μου (γέννησε καλοκαίρι 2002) δεν διανοήθηκα οτι θα μπορουσα να πάρω κάτι αλλο εκτός απο το Quinny Freestyle.
Το παρήγγειλα από Γερμανια (μέσω internet), πλήρωσα σχεδόν τα μισα λεφτά (για πληρες σετ) απ οτι μου ζητούσαν να το φέρουν οι έλληνες έμποροι και το ΚΑΤΑ-ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ εγώ με την οικογένεια μου (μέχρι το 2005) και 4 ακόμα φίλοι, οι οποίοι το έχουν δανειστεί διαδοχικά μέχρι και σήμερα, καθότι κυκλοφορεί απροβλημάτιστα και είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση (και από υλικά και λειτουργικά).
Μεγάλες ροδες και τρικυκλο (θα κοιτούσα ίσως και stokke τώρα, δείχνει αξιοπρεπες)
Στο κάθισμα αυτοκινήτου, οταν η Britax-Romer έβγαζε κάθισμα με ISOFIX, οι άλλοι αναρωτιόντουσαν τι είναι αυτό...
Τωρα μιλας σωστά...και πας στο σωστό εργαλείο.......η εταιρεία είναι πολύ σοβαρή.....με πολλές έρευνες επάνω στο αντικείμενο (παιδικό κάθισμα)....ελεγμένα και δοκιμασμένα...
3 πηρα,...
εχει δικιο η κυρια για το 3κυκλο...παει παντού και εύκολα...ειδικά σε πλακόστρωτο δρόμο ειναι άπιαστο!!!
Εχει ομως το μειονέκτημα οτι πιανει περισσότερο χωρο στο πορτ μπαγκαζ.....
εγω γι αυτο ειχα παρει το loola....της ιδιας εταιρείας...thumb
Θα τα δεις....ειναι πολυ πολυ μελετημένα ολα της τα είδηthumbthumb
όταν πετάξεις το βρεφικό μετά τον έβδομο - όγδοο μήνα, μην πάρεις τπτ άλλο εκτός απο αυτό για κάθισμα στάθη...
θα με θυμηθείς.
ψάξαμε και εγώ δεν ξέρω ανάμεσα απο πόσες μάρκες και τους κωδικούς τους.
καλύτερο κάθισμα και μάλιστα με διαφορά, δεν υπάρχει...
καταρχήν έχει καστάνια, έτσι ώστε να μπορείς να καργάρεις το καθισματάκι στο κάθισμα του αυτοκινήτου, σφύγγωντας την ζώνη ασφαλείας.
εγώ το έχω τόσο σφυγμένο, που δεν κουνιέται, ούτε για πλάκα...
το άλλο πολύ καλό που έχει, είναι ότι περιστρέφεται προς την μεριά της πόρτας,πράγμα που κάνει την τοποθέτηση του μωρού παιχνιδάκι, ακόμα και για την γυναίκα...
είναι μεγάλο με πολύ καλά μαξιλαράκια παντού, είναι πολύ άνετο και ψηλό σε σημείο που το μωρό βλέπει ανετότατα έξω απο το παράθυρο, και σε σχετικά καλή τιμή...
πραγματικά θα με θυμηθείς αν το πάρεις...
https://www.maxi-cosi.com/products/c...ler/axiss.aspx
μελέτησε το.
μετα απο 4ωρη μελετη κατεληξα οτι η concord ειναι μαλλον η κορυφαια σε ποιοτητα και ευχρηστια. εχει και τα περισσοτερα βραβεια στα τεστ που κανουν τα περιοδικα και οι οργανισμοι ασφαλειας.
προσφατα εβγαλε και μοντελο απο carbon :shok: με αλμυρη τιμη!
η bebe confort ειναι στα ιδια επιπεδα με καλυτερο καροτσι (οπως φαινεται δεν το εχω μελετησει απο κοντα αυτο).
ειδα και τις britax-romer, teutonia, QUINNY.
ωραια προϊοντα θα δω που τα πουλανε στην ελλαδα να τα δω απο κοντα.
οσο για το καθισμα υπαρχει παντα και η λυση της bmw.
το maxi cosi που λες θωμα φαινεται ενδιαφερον με τη λειτουργια που γυριζει, ισως το σκεφτω για το πολο, καθως στη bmw δεν ενδιαφερει... thumb
Εγω Σταθη δύο romer που ειχα αγορασει, τα ειχα παρει απο το Σαρακάκη και ηταν Χόντα. Το ιδιο ακριβως καθισμα πουλούσε τότε η Subaru και η Peugeot.
να βαλω σε πενβε καθισμα χοντα, ω μοντιε κελ νεκαντανς! :th_Laie_67-1:
αντε να μπαινουνε οι χονταιοι μετα να λενε οτι εκτος απο μοτερ εχουν και καλυτερα καθισματακια.... χαχαχαχαχχαχα
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κάθισμα. Και η μικρή βολεύεται θαυμάσια. Σκέπτομαι να πάρω ένα ίδιο για τον μπέμπη. Εσένα τι σ' έχει απογοητεύσει?
Τα προστατευτικά τα πήρα από Demon tweaks στην Αγγλία.
https://www.ebay.de/itm/Recaro-Car-S...item27b96a43fe
Πολύ ωραία, θα παραγγείλω κ εγώ ένα γιατί το κάθισμα έχει κάνει αυλακιές.
Το κάθισμα αρέσει στον μπέμπη κ βολεύεται φοβερά στο ταξίδι αφού όμως πρώτα μου έχει βγει το λάδι κ θέλω 5' λεπτά κάθε πρωί για να τον τοποθετήσω.
1.Τα λουράκια στρίβουν κ δεν ισιώνουν ποτέ!
2.Το βάλε βγάλε εξαιρετικά απρόσιτο
3.Το άνοιξε κλείσε την ζώνη πρέπει να είσαι μαΣίστας, απορώ ποιος σκέφτηκε το σύστημα αυτό;; Το δοκίμασε να το κλείσει μόνος του;;
4.Θέλεις να τον βολέψεις - να τον τοποθετήσεις λίγο πιο όρθια στο κάθισμα κ βρίσκουν οι ώμοι του στα πλαϊνά προστατευτικά.
και άλλα που δε μου έρχονται τώρα.
οοοο πολύ ωραίο το thread!!!!
τώρα το είδα !!!!!!
πρέπει να αρχίσω να κοιτάω και εγώ για να δώ τι παίζει με τα καθισματάκια...
μου έχουν πεί mclaren καρότσι και maxi-cosi κάθισμα...είδωμεν...
σε 5,5 μήνες σκάει μύτη το μπεμπέ ( δεν ξέρουμε ακόμη τι είναι...) κ θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ιδιαιτέρως για το αμάξι!!!!!
αντε να το δούμε και αυτό...νέο και ΤΕΡΑΣΤΙΟ κεφάλαιο στην ζώη μας...
500 άτομα να ρωτήσεις, 500 διαφορετικές γνώμες θα ακούσεις.
Ενημερώσου πρώτα από το Internet, διάβασε σχετικά φόρα, διαμόρφωσε μια πρώτη άποψη, οπλίσου με υπομονή κ αντοχή (εγώ δεν έχω) κ βγείτε στα μαγαζιά. Να τα δείτε κ να τα τσεκάρετε όλα live.
Με το καλό να έρθει το μωρό :original:
με τις καλυτερες ευχες μου νικο.
προσωπικα καθοτι "τελειομανης" εχω πελαγοδρομησει!
τα μοντελα ειναι ατελειωτα, οι επιλογες επισης, οπως και οι γνωμες.
χθες διαβασα αλλες 12 ωρες (χεχεχε αν ειχα διαβασει τοσο στις πανελληνιες, θα ειχα μπει στο γεϊλ) και εβγαλα καποια ακομα συμπερασματα.
κατ΄αρχας οι γνωμες των ειδικων διαφερουν απο αυτες των χρηστων, αρκετα συχνα.
για προϊοντα δηλαδη που οι κριτικες εχουν γραψει μετρια σχολια, διαβαζεις καλες κριτικες απο γονεις.
προφανως διοτι ο καθε ανθρωπος βολευεται διαφορετικα με ενα προϊον, ενω ρολο παιζει επισης το γουστο ή και η τιμη.
ετσι πολλοι γονεις δηλωνουν απολυτα ικανοποιημενοι απο ενα προϊον ισως γιατι δεν εχουν δοκιμασει καποιο πιο καλο, ή και γιατι ακομα και τα λεγομενα πιο χαμηλα μοντελα βρισκονται πια σε πολυ καλα επιπεδα.
οι επαγγελματιες που εχουν πιο σφαιρικη αποψη μπορουν να δωσουν πολυτιμες συμβουλες, μπορει ομως και να σε μπερδεψουν χειροτερα.
μετα λοιπον απο αρκετες ωρες ψαξιμο κατεληξα οτι, οπωσδηποτε πριν την αγορα θα πρεπει να δουμε απο κοντα τα προϊοντα και να δοκιμασουμε την ευχρηστια τους καταλήγοντας σε αυτο που μας κανει καλυτερα.
για παραδειγμα, ημουν ετοιμος να παραγγειλω το σετ της ρεκαρο babyzen, αλλα μολις ειδα απο κοντα τον τροπο που ανοιγοκλεινει καθως και το υλικο του καθισματος, το απερριψα αμεσως (η υφη του καθισματος μου δημιουργει την ιδια αισθηση οπως τριβουμε το φελιζολ, μπρρρρ).
οσον αφορα το καροτσακι μπορουμε να πουμε οτι ειναι αρκετα πολυπλοκη επιλογη, καθως θα πρεπει διαλεξουμε καποιο που:
- να καταλαμβανει μικρο χωρο στο αυτοκινητο (εκτος αν εχουμε καγιεν).
- να ειναι ελαφρυ για να μπορει να το σπρωχνει ευκολα η γυναικα ειδικα οταν μεγαλωσει το παιδι και του φορτωνει πανω και ψωνια.
- να ανοιγοκλεινει ευκολα απο τη γυναικα με μια κινηση αν ειναι δυνατον χωρις να χρειαζεται να βγει το καθισμα του ή οι ροδες κλπ
- να συνδυάζεται με καλο βρεφικο καθισματακι και πορτ-μπεμπε για τους πρωτους μηνες.
- να εχει μεγαλους τροχους ωστε να τσουλαει πιο ανετα σε κακο εδαφος (που οι πολεις μας ειναι γεματες) και να μπορει να το παρει κανεις σε μια εκδρομουλα στο βουνο ή στη θαλασσα.
δυστυχως το καροτσι που να συνδυαζει ολα τα παραπανω δεν υπαρχει!
εκει που υπερτερει το ενα, μειονεκτει το αλλο.
επειτα απο πολλες ωρες ψαξιμο στο νετ (βιντεο, κριτικες, τεστ οργανισμων ασφαλειας κλπ) και αρκετες στα μαγαζια (εχω ακομα δουλεια εδω, δεν τα εχω δει ολα), κατεληξα οτι στα καροτσια τοπ ειναι η britax με το B-smart και η concord με το Νeo.
https://www.britax.co.uk/ https://www.concord.de/en/
πολυ κοντα το bebe confort hich trek και τα quinny speedi & buzz.
https://www.bebeconfort.com/ https://www.quinny.com/ot-en
το μακ-λαρεν το προτιμουν πολλοι λογω του χαμηλου βαρους και ογκου που καταλαμβανει στο αυτοκινητο, αλλα δε νομιζω οτι κανει για νεογεννητο καθως δεν προσαρμοζονται ευκολα πανω αυτα που χρειαζονται για τη μεταφορα του μωρου τον πρωτο καιρο.
στην ιδια κατηγορια ειναι και το hauck capri ενα πολυ φθηνο καροτσι αλλα με πολυ χαμηλο βαρος και εξαιρετικο value for money. https://www.hauckuk.com/en/home.html
τελος πολυ καλο value for money εχει και το inglesina zippy (ολα τα αξεσουαρ συμπεριλαμβανονται και εχει καλη τιμη), αλλα δυστυχως το περιοριζουν οι σχετικα μικροι τροχοι (μεγαλυτεροι απο του μακ-λαρεν παντως). https://www.inglesina.com/en
τελος το εντυπωσιακο stokke εχει το πλεονεκτημα του ωραιου σχεδιασμου, ενω τοποθετει το βρεφος ψηλοτερα απο ολα τα υπολοιπα (το βασικο πλεονεκτημα του), αλλα ειναι εφιαλτης στο ανοιξε-κλεισε και την αποθηκευση.
για να κλεισει πρεπει να βγει το καθισμα, ενω ολα αυτα θα βολευτουν ευκολα μονο σε πολυ μεγαλο χωρο αποσκευων. αν υπαρχει εχει καλως, διαφορετικα αποριπτεται εξ αρχης.
α, ειναι και απο τα πιο ακριβα της αγορας.
οσον αφορα το πρωτο καθισματακι το καλυτερο συμφωνα με ολους τους διεθνεις οργανισμους ασφαλειας ειναι το britax BABY-SAFE plus SHR II.
δευτερη επιλογη τα concord air & intense.
μπορει να τοποθετηθουν με ή χωρις βαση isofix.
στα ιδια επιπεδα αν και προσωπικα θα τα τοποθετουσα ενα σκαλι πιο κατω τα βρεφικα της maxi cosi & bebe confort.
απο κει και περα το ρεκαρο δεν μου αρεσε σαν υφασμα οπως ειπα, αλλα υπαρχει και το μακ-λαρεν που ειναι ιδιο ακριβως με καλυτερα υλικα.
τελος το πορτ μπεμπε.
μακραν το καλυτερο ειναι της concord το οποιο προσφερει την καλυτερη προστασια απ΄ολα ενω ειναι πιστοποιημενο να χρησιμοποιειται στο πισω καθισμα εγκαρσια για τη μεταφορα του βρεφους.
εν τελει τι?
τελικα με οσα εχω δει ως τωρα (εχω ακομα δουλεια βεβαια), θα επελεγα μαλλον το σετ της concord καθως εχει ενα απο τα 2-3 τοπ καροτσια, εξαιρετικο βρεφικο καθισματακι (το δευτερο καλυτερο μετα το britax), αλλα τοπ πολυχρηστικο πορτ-μπεμπε.
σαν μεμονωμενα κομματια το καθενα δεν ειναι το καλυτερο (εκτος του πορτ-μπεμπε), αλλα συνολικα εκτιμω οτι αποτελει την καλυτερη προταση.
αν ζουσα σε ξενη χωρα θα επαιρνα το britax.
τοπ καροτσι (b-smart), τοπ καθισμα, μετριο πορτ μπεμπε και απο τιμες πιο οικονομικα απο τα concord.
δυστυχως ομως στην ελλαδα επισημα ερχονται μονο τα καθισματακια, πραγμα που σημαινει οτι δεν εχεις την ευκαιρια να δοκιμασεις ολα τα υπολοιπα.
να αγορασεις βασιζομενος στο ιντερνετ και στις εξαιρετικες κριτικες ειδικων και γονεων?
δεν ξερω, ειναι κι αυτο μια λυση βεβαια.
αυτα προς το παρον, η μελετη συνεχιζεται...
ωωωωωωχχχχχχχ
ευχαριστώ στάθη μου....πρέπει να ξεκινήσω το ψάξιμο μου φαίνεται και θα βασιστώ σε αυτά που έγραψες πιο πάνω....
ρε πουστ! μου κ στο παιδικό καθισματάκι τόσο ψάξιμο????? ελεος !!!!!!
μολις γυρισα απο μια ακομη ερευνα, με πολυ καλα συμπερασματα αλλα και ανατροπες..
περισσοτερα το βραδυ.
ψηλε, οταν ξεμπερδεψεις μ΄αυτα η ρυθμιση αναρτησης στο Μ3 θα σου φαινεται παιχνιδι! χαχαχα
πολυς ο ογκος της πληροφοριας που πρεπει να αφομοιωθει σε μικρο διαστημα...
Νικο με το καλο και το δικο σας να ερθει.
Παιδια σας το ξαναλεω:
Το which ειναι το πιο εγκυρο μερος να κοιταξετε για δοκιμες στα καροτσακια.
Προκειται για εναν οργανισμο που "εχει κλεισει σπιτια".
Αγοραζουν και δοκιμαζουν απο φρυτεζες εως αυτοκινητα.
Εχουν τη φημη του πιο αξιοπιστου κριτη.
Πληρωστε τη μια λιρα που ζητανε και βγαλτε συμπερασματα.
Www.which.co.uk
Επωφεληθειτε απο την συνδρομη και κοιταξτε και οτιδηποτε αλλο εχετε σκοπο να αγορασετε.
θελει διευθυνση αγγλιας...;)
εγω κοιταξα αρκετες σελιδες, αυτες που βρηκα πιο κατατοπιστικες ηταν η https://www.madeformums.com και η www.adac.de