Βάσεις alpina απο Β6...Θέλει σκέψη?:D
Σε κάθε άλλη περίπτωση νομίζω και η βάση απο ένα απλό 6κύλινδρο θα έκανε δουλειά ;)
Printable View
Βάσεις alpina απο Β6...Θέλει σκέψη?:D
Σε κάθε άλλη περίπτωση νομίζω και η βάση απο ένα απλό 6κύλινδρο θα έκανε δουλειά ;)
καινουργιες εξελιξεις..
1)χτες παρελαβα και τοποθετησα την μπαρα θολων μπροστα..ειναι ρυθμιζομενη στην μεση, αλουμινιου, και φυσικα για ε30...οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες απο μια βολτα που εβγαλα το αμαξι-και απο μερικες σβουρες καθως το μουτρο εχει δεσει πολυ..και το τιμονι βελτιωθηκε..το αμαξι να υπενθυμισω φοραγε μπαρα θολων αλλα επιανε στις 2 βιδες τις αναρτησης και οχι στις 3..απο οτι αποδεικνυεται ειναι λαθος να πιανει μονο στις δυο (πραγμα λογικο)..ιδιως στα ευπαθη ε30 με βαρος μπροστα!
2)πουληθηκε το σαλονι χτες του αυτοκινητου..και τωρα περιμενω τις βασεις των bucket που εχουν παραγγελθει..λογικα αυτη την βδομαδα θα τις εχω στα χερια μου και θα μπουν και τα momo μεσα στο αμαξι!οι βασεις μια και ειναι για ε30 πρεπει να μπαινουν στις μαμα βιδες..οποτε δεν θα χω προβλημα στην τοποθετηση μονος μου..για να δουμε ομως..
υγ..σε αυτο το αμαξι, παλευω οσο το δυνατον γινεται τα περισσοτερα να τα βαλω μονος μου ουτως ωστε να ξερω και ακριβως τι συμβαινει..και πως φτιαχνεται..ειναι μια χρονοβορος διαδικασια αλλα αξιζει καθως μαθαινεις πολλα τοσο για το αμαξι οσο και γενικα..φυσικα δεν ειναι η δουλεια μου και οπου χρειαστει θα παω σε μαστορα...αλλα μονο αμα χρειαστει...
Οι μαστορες χαλανε τη διασκεδαση.
και συνεχιζουμε ακαθεκτοι...
χτες παρελαβα τις βασεις καθισματων της omp..και καθως δεν ειχα τις αλενοβιδες να στερεωσω πανω στις ραγες του καθισματος αγορασα σημερα 8..και ενα 5αρι αλεν..
εκατσα λοιπον και εβαλα και τα καθισματα..σημερα..και οποτε το 30αρι εχει και bucketakia πλεον!!!
Νικολα βαζε και καμμια φωτογραφια να "συμμετεχουμε" και εμεις στο προτζεκτ.
Να έχει και παρέα !!! Δεν είναι παρτάκιας
Νικοοοο....!
:worthlesswithoutpic
:thumbsup::thumbsup:
:thanks:
εχετε δικιο..αυριο πρωι θα εχετε και φωτος....
οριστε τα καθισματα..και η μπαρα θολων..για να σας προλαβω..τα σκισμιματα στου συνοδηγου θα φτιαχτουν!
Αντε να μπει και το χειροφρενακι και οι βασεις στο μοτερ συντομα για να παμε να δουμε τι κανει το εργαλειο στην πιστα!
Νικο για διαλεξεις βασεις μηχανης πρεπει να ξερεις τι Μ30 ειναι.
Τα Μπλοκ των Ε28/24 εχουν διαφορετικες υποδοχες απο αυτα των Ε34/32 και στελνουν τα Μοτερ και σε διαφορετικα σημεια -μπρος/πισω-(πολυ σημαντικο για το κεντρο βαρους)
ααα και βγαλε την φιλτροχοανη, χανει αποδοσηthumb
ααα και κατι αλλο....... σε ζηλευω ρεεεε:rally:
Μπραβο Νικολα,αντε με το καλο!!!
φιλε θα το ψαξω...
και επισης..στοχος του project ειναι να γινουν απλες-σωστες λυσεις που να δουλευουν και οχι να φτιαχτει το υπερ-αμαξι...και να φυγει μια περιουσια..πιστευω οτι τετοιες λυσεις αξιζουν και γιαυτο τις γραφω ουτως ωστε αν πραγματι δουλευουν-δουλεψουν να μπορουν να τις κανουν και αλλοι..στο κατω κατω τα forum αυτο το σκοπο εχουν..να πληροφορουμαστε μεταξυ μας..
θελω να το κανω βολτα.................
Ειμαι σιγουρος Νικο οτι εχεις δει αυτα εδω.
https://www.e30.de/335i/00.htm
Και ειδικα αυτο.
https://www.e30.de/335i/06.htm
Απ'οτι βλεπω η Αλπινα εβγαζε μεταλλικες βασεις που πηγαιναν αρκετα πισω,φοβερο πλεονεκτημα για τη χρηση που το θελει ο Νικος δλδ....Ενω στις αλουμινενιες βασεις της Αλπινα εκαναν το ακριβως αντιθετο...
και μια νεα εξελιξη..(την οποια ομως δεν περιμενα)
χτες λοιπον και καθως ξυπναω το πρωι παω να παρω το 30αρι να το κανω μια βολτιτσα...βλεπω..καθρεφτης σπασμενος οδηγου (ευτυχως μονο το τζαμακι), γρατζουνιες σε πορτα και φτερο και κοπανημενη ζαντα μπροστα αριστερα και τους τροχους περισσοτερο "κομμενους" απο οσο το ειχα αφησει..παω να γυρισω τιμονι για να ερθει στα ισια του..και ενω ο δεξις τροχος γυρισε ο αριστερος εμεινε στραβα...need i say more...
περαστικα μου λοιπον...ευτυχως οι γρατζουνιες φευγουν αλλα οτι εχει παρει απο κρεμαγιερα-ψαλιδι-ζαντα πρεπει να φτιαχτουν..
Ωραιος ******ης.
Κριμα.
Ελα και σου'χω κρεμαγιερα για την αμαξαρα σου φιλαρακι!!!! ;)
Κρίμα ρε γμτ κρίμα.
Την ίδια πατάτα είχα κάνει και εγώ (χτύπησα παρκαρισμένο), εν πρώτοις σηκώθηκα και έφυγα, μετά το ξανασκέφτομαι και λέω τι διάολο αφού δεν φταίει ο τύπος, και πέφτει το σημείωμα, ήταν γυναίκα βέβαια και μου έπρηξε τα @@ αλλά δεν πειράζει, εγώ θεωρώ ότι έκανα το σωστό!!
Δες το και αλλιώς ευκαιρία να αλλάξεις κρεμαγιέρα με άλλη από Ε36 ή πιο κοντή.
το αμαξι επιτελους φτιαχτηκε...
τα θυματα του (ακυρηχτου) πολεμου..ηταν το ψαλιδι και το ακρομπαρο..τα οποια αλλαχτηκαν και το αμαξι πηγε για ευθυγραμμιση..επιτηδες δεν πηγα στο μαστορα που παει και ο χρηστος και ο μιχαλης καθως με την δικια μου-πατεντα αναρτηση-δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια ιδιως στα ε30 για να παιξεις με καμπερ..οι τιμες που εχει το αμαξι ειναι 2.15 μοιρες μπροστα και πισω οπου μπροστα ειναι ευεργετικο αλλα πισω ειναι καταστροφικο καθως κραταει το πισω μερος πολυ..δυστυχως αν δεν μπει coilover δεν μπορω να παιξω παραπανω με γωνιες..
και τωρα μια ακομα ερωτηση..
τα φρενα απο το 318 δεν φτανουν ουτε για αστειο-δισκοι μπροστα-ταμπουρα πισω..στο συνεργειο που πηγα χτες μου ειπαν τα εξης..οτι η μονη διαφορα στα φρενα για ε30 (και τα εξακυλινδρα) ειναι απλα αεριζομενοι δισκοι-απο τους απλους δικους μου..επισης του μ3 δεν μπαινουν ευκολα και θελει πατεντα..και οτι για γερο φρενο μαλλον θα παω σε κατι aftermarket..εχει ασχοληθει κανεις με την αναβαθμιση των φρενων του ε30?για δωστε τα φωτα σας ρε παλικαρια..
Nick αμα θες υπαρχει αυτο εδω το οποιο σε αυτα τα λεφτα ειναι πραγματικα ΤΣΑΜΠΑ
https://www.s14.net/forums/showthread.php?t=54024
στο θεμα φρενων, μπαινουν και απο VW G60 φρενα τα οποια ειναι 280mm (4x100)
η αν θες κατι ποιο extreme τοτε πας σε 4πιστονα , δαγκανες απο το παλιο rx7 και δισκους 280mm απο VW G60 4Χ100 καρε
googlαρε το και θα βρεις το How to
φιλε tsaf ειναι αρκετα ακριβα αυτα για εμενα..και μαλλον θα παω σε καποια πατεντα οπως αυτη που αναφερθηκες για τα φρενα.....ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση ολους!
και κατι αλλο να προσθεσω..
οσοι εχουν παλια μοτερ ατμοσφαιρα..μην βγαζετε καζανια απο την εξατμιση σας...εμενα πχ..το 30αρι εχει αφησει μονο ενα καζανι απο κατω (τελικο)..και το αμαξι εχει χασει τις ροπες του χαμηλα..μην βγαζετε λοιπον το μεσαιο ποτε..εγω λογικα οταν ασχοληθω με την εξατμιση θα προσθεσω ενα ελευθερο καζανι (μεσαιο)..και πιστευω οτι θα βελτιωθει αρκετα το αμαξι...
παθων Νικο, οταν πηρα το Ε30 με Μ50Β25 ειχε ΜΟΝΟ ενα τελικο, το αμαξι εκανε τρελο θορυβο και στις μεσαιες ηταν τελειως ψοφιο, αλλαξα εξατμιση με αλλη με 2 καζανια και ειναι λες και πηρε 10 αλογα! και ροπη κερδισε και δυναμη, θα δεις μεγαλη διαφορα
δεσ αυτα ..νομιζω θα σε καλυψουν και απο τιμη ειναι τζαμπα
https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-Ser...ht_2500wt_1199
Νικο τωρα που θα βαλω τις 4πιστονες σου χαριζω τις δαγκανες μου κι απλως ψαχνεις να βαλεις μεγαλυτερη δισκοπλακα πλεον(εμενα φοραει 300x22mm).Ξερει κανεις να μας πει αν μπαινουν οι δαγκανες απο Ε36 στο Ε30?