Αρχικό μήνυμα απο
nino X3
το δογμα του σοκ οποιος εχει χρονο ας δει και σε μικρο βιντεακι (search στο γουγλη)το καταπληκτικο αυτο βιβλιο.
Στα δικα μας τωρα, ουτε εγω διαφωνω στα περισσοτερα απο οσα γραψατε και τι ποιο εποικοδομητικο και ευχαριστο απο ενα διαλογο με φιλους σοβαρους ομιλητες που τεκμηριωνουν την αποψη τους και δεν εχουν προκαταληψη.
Οταν εχουμε ενα μεγαλο αργοκινητο και υπεραμειβομενο δημοσιο τομεα σαν και το δικο μας παραλληλα σε μια οικονομια που δοκιμαζεται οι λυσεις ειναι αποτελεσμα οικονομικων μελετων και εφαρμογων και οχι γεωμετρικα σχηματα (οριζοντιες γραμμες απολυσης)
Καταρχην μειωνουμε τις δαπανες και τις μισθολογικες ετσι στα ιδια τυπικα προσοντα να εχουμε τον ιδιο μισθο.
Δεν μπορει ο φυλακας της ανισοπεδης υε κατηγορια να αμοιβεται με περισσοτερα απο ενα ανωτατο αξιωματικο (τυχαιο παραδειγμα).
Αφου λοιπον ισοσταθμισουμε αυτες τις ανισοτητες,ασχετα ποια συντεχνιακα συμφεροντα θα θιγουν προχωραμε σε εκκαθαριση των υπηρεσιων με υπεραριθμο προσωπικο.
Οχι ομως με απολυσεις ( που κατω και απο προυποθεσεις μπορει να αποδειχτουν τελειως ασυμφορες απο πλευρας αποζημιωσεων κλπ),αλλα με μεταταξεις.
Ολοι μπορουν να χρησιμευσουν καπου και για χαρη της "οικονομιας' του χωρου ας μην το αναλυσω.
Συγχωνευσεις οργανισμων,υπηρεσιων, διευθυνσεων και καταργηση αλλων.
Καμια μα καμια προσληψη πλην των απολυτως απαραιτητων.
Κινητρα για εθελουσια εξοδο.
Αλλα και παλι και ολα αυτα να κανεις αν δεν κοπουν οι απαραδεκτες σπαταλες απο μεγαλο μεχρι μικρο, παλι στα ιδια ξαναγυρνας.
Οι απολυσεις προκαλουν καταστροφη και εξαθλιωση,μελλοντικη παραβατικη συμπεριφορα και υφεση στην ηδη τραυματισμενη αγορα.
Το σπουδαιοτερο ποιος θα κρινει και πως το ποιος θα απολυθει?
Το απροσωπο υποτιθεται καταπρασινο ΑΣΕΠ?
Οσοι εχουν εμπειρια απολυσης και την αμφιβολια του αυριο το καταλαβαινουν καλυτερα.
Η γυναικα μου και μαζι με αυτην ολη η οικογενεια εχει τρεις φορες στην εικοσαχρονη εργασιακη της "ιστορια" εχει βιωσει παρομοια κατασταση,πιστεψτε με ειναι...τραγικο.
Αξιοποιηση της περιουσιας πωληση οργανισμων( οχι ξεπουλημα) αλλα και καποια στον αιωνα τον απαντα θα πρεπει να διατηρουν το δημοσιο χαρακτηρα τους.
Ποια? ολοι τα ξερουμε.
ευχαριστω για τον χρονο σας
να ξαναδωσω το lap top στο παιδι μου να διαβασει, ξερετε αυτα τα dvd που εδωσαν ειναι διαδραστικα και αν δεν εχεις συνδεση ιντερνετ δεν μπορεις να διαβασεις...
να πω κατι?
ασε θα πεσει το επιπεδο της συζητησης.