:worthy::worthy:
H σωστότερη κουβέντα!!
Γιατί δεν υπάρχει κράτος!!
Printable View
Άλλο μεγάλο θέμα αυτό. Παλιά, αν γινόταν κάτι τέτοιο θα τις τρώγαμε και από τους γονείς μας. Τώρα? Μη πάθει τίποτα το βλαστάρι της κότας.
Τον καθηγητή παλιά τον σεβόσουν, τώρα από το δημοτικό του μιλάς στον ενικό κ ενίοτε τον γράφεις κ στα @ @ σου.
Ο καθηγητής από την άλλη παλιά έκανε δουλειά, τώρα βάζουν 22 χρονα, που μόλις βγήκαν από την σχολή, να κολυμπήσουν και να επιβληθούν σε αίθουσες των 30 και 40 αγριμιών με λογικό επακόλουθο να ασχολούνται με τα παιδιά μόνο 'διεκπεραιωτικά'.
Στην μάχη της παιδείας όλοι είμαστε υπεύθυνοι, πολιτεία, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές. Πρωτίστως όμως τα θεμέλια της παιδείας ξεκινούν από το σπίτι. Ρίξτε μια ματιά τριγύρω λοιπόν κ βγάλτε συμπεράσματα.
https://www.lifo.gr/uploads/image/29...E%AF%CE%B1.jpg
Οσοι εχουμε μικρα παιδια εχουμε και τους ιδιους προβληματισμους,εμενα η δικια μου ειναι 4,5 χρονων και το Σεπτεμβριο θα την παω προνηπιο,ευτυχως για μενα εδω στο Νεο Ηρακλειο εκτος απο τους απλους δημοτικους σταθμους εχουμε και 2 πρωτυπους οι οποιοι λειτουργουν στα πρωτυπα των ιδιωτικων και για αυτο πληρωνουμε αρκετα χρηματα αλλα οχι οσα θα διναμε σε ενα ιδιωτικο σταθμο.
Ετσι λοιπον και του χρονου η μικρη μου θα παει εκει,παει ηδη 2 χρονια και ειμαστε αρκετα ευχαριστημενοι ειδικα απο το επιπεδο των δασκαλων.
Ο προβληματισμος εχει αρχισει για το τι θα κανουμε μετα το προνηπιο ή στην χειροτερη μετα το νηπιο,σιγουρα τα ιδιωτικα προσεχουν πιο πολυ τα παιδια αλλα το κοστος ειναι μεγαλο,εχω ακουσει απο φιλους για 5-6 και 7 χιλιαρικα και οταν μαζευονται μονο υποχρεωσεις και οι αποδοχες παραμενουν ιδιες ή και μειωνονται με τα νεα μετρα τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα.
Ετσι λοιπον καταληγουμε στο ερωτημα:Γιατι καποιοι και οχι ολοι;
Το ιδιο ρωτησε και ο Γιαννης αλλα δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να μας δωσει την απαντηση που πρεπει.
απαντω στα πρωτα post... (δεν προλαβα να τα διαβασω ολα)
Γιαννη μην ¨τρελαινεσαι" δεν ειναι τα πραγματα ετσι οπως θελουν καποιοι οχι ολοι χαχα να τα παρουσιαζουν για τη δημοσια παιδεια.
Αν εξαιρεσεις περιοχες του λεκανοπαιδιου που στιους παιδικους και στα σχολεια ειναι ειναι μειοψηφια τα ελληνοπουλα με οτι αυτο συνεπαγεται και κυριως αφορα την προοδο τρης μαθησης, στα υπολοιπα σχολεια λειτουργουν μια χαρα.
Μικροπροβληματα παντα και παντου θα υπαρχουν αλλα ταξεις με 40 παιδια δεν λειτουργησαν ποτε σε κανενα δημοσιο σχολειο.
Κατι το οποιο δεν ισχυει για καποια ιδιωτικα.
Τα πλεονεκτηματα ενος ιδιωτικου εκπαιδευτηριου και τα μειονεκτηματα ενος δημοσιου σχολειου ειναι τις περισσοτερες φορες θεματα λειτουργιας ωραριων και διακομιδης των μαθητων. (απεργιες,καταληψεις σχολικα λεοφωρεια)
Τα εκαπαιδευτικα προγραμματα και η καθορισθεισα διδακτεα υλη ειναι η ιδια.
Οσον αφορα το δημοτικο, ο Δασκαλος εχει τον σπουδαιοτερο ρολο γιατι αυτος θα βαλει τις βασεις που θα χρειαστει ο μαθητης αργοτερα.
Καλοι ή λιγοτερο καλοι δασκαλοι παντα θα υπαρχουν ( αν και βεβαια ποιος τους κρινει? οι γονεις¨? που δεν τους αρεσε ο βαθμος¨τεσπα) σιγουρα ομως ειναι αρτια καταρτισμενοι και αν εχουν ορεξη για δουλεια τοτε μπορουν να κανουν "θαυματα")
Τουλαχιστον στα δημοσια δημοτικα ολοι οι δασκαλοι ειναι αποφοιτοι της παιδαγωγικης ακαδημιας,κατι το οποιο δεν ισχυει σε ολα τα ιδιωτικα δημοτικα μιας και αδιοριστοι δασκαλοι δυσκολο να βρεθουν...
Τεσπα με τρια παιδια σε ολες τις βαθμιδες της μεσης εκπαιδευσης μπορω να πω οτι, το σχολειο χρειαζεται τον δασκαλο τον μαθητη και τον γονεα να συνεργαστουν για να μπορεσουν να δημιουργησουν τη καταλληλη παιδεια στους μαθητες.
Οταν ο κυκλος "σπαει" ειτε εχεις λεφτα ειτε οχι...
Σωστός κ ο Γιάννος από πάνω, μιας κ προσωπικά δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων, που πλέον του βασικού ρόλου, πιστεύω πως απενεχοποιούν τον πολυάσχολο γονέα από την υποχρέωση να πάει το παιδί του σε ένα μουσείο, μια εκπαιδευτική εκδρομή, κλπ.
Για μενα η χειροτερη σκεψη ειναι οτι τα λειτουργικα εξοδα ενος δημοσιου παιδικου σταθμου η νηπιαγωγειου, η ενος δημοσιου δημοτικου / λυκειου, ειναι σιγουρα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απ οτι τα αντιστοιχα ιδιωτικα (ποσο στοιχισουν σε εμας τους φορολογουμενους δηλαδη).......τωρα γιατι η κατασταση στα δημοσια ειναι οχι χειροτερη, αλλα απλα μη συγκρισημη με τα ιδιωτικα δε νομιζω οτι χρηζει ιδιαιτερης σκεψης......μπορει να μην υπαρχουν λεφτα για πετρελαιο θερμανσης για παιδακια τριων, τεσσαρων και πεντε ετων, αλλα σιγουρα υπαρχουν λεφτα του υπουργειου για εκατονταδες ενδουπουργικες συναντησεις, οργανωσεις συνεδριων, εξοδα επιτροπων, εξοδα αυτοκινητων υπαλληλων του υπουργειου που δεν προσφερουν απολυτως τιποτα, λεφτα για μισθους αχρηστων υπαραρηθμων αργοσχολων εκπαιδευτικων χωρις αντικειμενο αλλα με θεσεις σε υπουργεια και επαρχιακες οργανωσεις και ο καταλογος ειναι πολυ πολυ μακρυς.
Οπως εχουμε ξαναπει ας χαιρονται ολοι την κληρονομια που μας αφησε η μεταπολιτευση.
πηγαιντε τα παιδια σας σε δημοσιο σχολειο....
1ον μην νομιζετε οτι σε ιδιωτικο θα παθουν περισσοτερα γραμματα, ειδικα σε γυμνασιο-λυκειο τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα.
2ον θα καταλαβουν απο νωρις σε τι κρατος ζουν
3ον θα καταλαβουν να συνυπαρχουν σε μικροτερη ηλικια με λαλακες ανωτερους τους (καθηγητες) και δεν θα εχουν θεμα ουτε μετα σε πανεπιστημιο αλλα ουτε στο στρατο
4ον θα μαθουν την ζωη, θα κανουν παρεες και ισως την επομενη φορα που θα παει να τους κλεψει καποιος αλλοδαπος να ειναι ο συμμαθητης τους και να γλιτωσουν
5ον αφηστε τα παιδια να ψηθουν στην ζωη, να κανουν τις κοπανες τους, να κανουν την φασαρια τους, ολοι βρισκουν τον δρομο τους!
μιας και μιλαμε για σχολεια ας πω και εγω την γνωμη μου...
εγω πηγα σε δημοσιο σχολειο...μπορω να πω οτι ειχα αξιολογους δασκαλους και καθηγητες,αλλα τα πραγματα εχουν αλλαξει δραματικα!
σπανιζουν πλεον αυτοι οι δασκαλοι οι καθητητες που θελουν πραγματικα να διδαξουν τα παιδια...αλλα πλεον εχουν αλλαξει και τα παιδια!
απο την αλλη αν το παιδι σου εχει σωστες βασεις απο εσενα τοτε και θα διαβαζει,και σε τσακωμκυς δεν θα μπλεκει,και σε "βιντεοκαταστασεις"
καποια απο αυτα υπηρχαν και παλιοτερα,αν ηθελες δεν εμπλεκες ...αν ηθελες εμπλεκες!!
για οτι αφορα το ιδιωτικο σχολειο.εγω την κορη μου την μεγαλη(4,5 τωρα) την εχω στον ΠΑΣΧΑΛΗ στον αλιμο και λεω δημοσια το ονομα διοτι κατα εμενα εχει κανει φοβερη δουλεια στο παιδι μου παντα σε συνεργασια με εμενα και την γυναικα μου.(πολυ διαλογος με το παιδι στο σπιτι,επεξηγηση στο καθε τι που ρωταει,εκμαθηση στον δρομο σε στυλ παιχνιδιου)
αυτο που παρατηρησα οπως ειπαν και καποια αλλα παιδια ηταν η συμπεριφορα του..σε σχεση με καποια αλλα παιδια που ακομα οι γονεις τους τα κρατανε σπιτι διοτι θεωρουν οτι ειναι πολυ μικρα για σταθμο(η κορη μου πηγε απο 1 χρονου) το παιδι εγινε πολυ κοινωνικο ως αρχη,δλδ χαιρεταγε,εδινε τα παιχνιδια του,επαιζε ηρεμα κλπ κλπ σε σχεση με αλλα παιδια τα οποια δεν πανε ακομα. μετεπειτα διαπιστωσα και στην γραφη οτι ηταν πολυ μπροστα απο αλλα παιδακια,οπως και στην ομιλια.και το βασικοτερο στην σκεψη..ηταν ηδη ξυπνημενο καταλαβαινε κατι που γινετε γιατι γινετε...
βλεπω την συμπεριφορα της τωρα με τον μικρο της αδελφο...(11 μηνων) η ζηλεια ειναι απειροελαχιστη και μοιραζεται μαζι τα παντα,οπως επισης παρολο που καμια φορα μπαινει τιμωρια αδικα εξαιτιας του αδερφου της...μολις του αγριεψω λιγο του μικρου ουρλιαζει να μην τον μαλωνω!!!
εμαθε να τρωει διαφορα φαγητα που πιο μικρη δεν τα ετρωγε,εμαθε τι πρεπει να τρωει και τι οχι...γενικως ασχολουνται παρα πολυ οι ανθρωποι του συγκεκριμενου σχολειου,με σχεδον μονιμο προσωπικο...ο ποιο νεος ειναι 10 χρονια στην δουλεια,με σωστα αυτοκινητα μεταφορας τηροντας τα παντα για την ασφαλεια.
φυσικα ολα ελεγθηκαν στην πορεια και οχι την πρωτη μερα που πρωτο πας οπου ολα λαμπουν...
σε τακτα διαστηματα πηγαινα στο σχολειο και εμπαινα στα μαγειρια,οπως και αρκετες φορες παρακουλουθησα το σχολικο!
περαν ολων των παραπανω και αν μπορω να το κανω οικονομικα θα συνεχισω να στελνω το παιδι μου και απο φετος και τον μικρο σε ιδιωτικο σχολειο.
διοτι δεν θελω να το δω πουθενα μαυρισμενο στο ξυλο απο κανενα αλητηριο,η να το βιντεοσκοπουν!