Κατά πάσα πιθανότητα, το Ζ4 (λευκό με ice δέρματα???) που είδες είναι ενός γνωστού μου, ο οποίος πάει σαν τα πρόβατα στη σφαγή...!!
Printable View
Μπράβο Δημήτρη που βρήκες άκρη - έστω μερικώς και ύστερα από αρκετή σύγχυση.
Βέβαια το συγκεκριμένο πρόβλημα με την 296 δε σημαίνει πως όποια 19άρα και να μπει στο Ζ4 θα δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα. Απλά έτυχε η συγκεκριμένη να είναι ελαττωματική. Και είναι και πανέμορφη η άτιμη.
Βέβαια αυτό που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ απαράδεκτο είναι που μια εταιρεία σαν τη bmw hellas δεν έχει ένα άτομο να ασχολείται με το internet και να ενημερώνεται από τα 10άδες bmw φόρουμ ανά το κόσμο. Το βρίσκω τόσο γελοίο να τους δείχνεις στοιχεία από ένα τόσο έγκυρο site όπως το zpost και εκείνοι να σε κοιτάνε (για ακόμα μία φορά) σαν ηλίθιοι.
Έχω ήδη κοινοποιήσει το συγκεκριμένο αρχείο με mail σε τρεις πελάτες μου με τις ίδιες ζάντες που γενικά δεν αστειεύονται ούτε μασάνε με δικαιολογίες του στυλ 'δεν αποτελούν επίσημο έγγραφο της bmw'.
Κωστα δεν ειπα πως ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σχεδιο σε 19αρες της BMW ειναι ελλατωματικο.Το συγκεκριμενο ομως 296 style ειναι πιο ευπαθες απο τις αλλες αποδεδειγμενα
Πριν κοντα εναν χρονο πηρα spoke 135 m για εμενα απο πελατη μου
το αυτοκινητο ηταν ε46 facelift κουτα και ο αντιπρωσοπος διοτι το αυτοκινητο
το πληρωσε τις μετροιτις του εκανε δωρο τις 18αρες δωρο (μαγκιες με ρεπλικα δηλαδη). . .
Τις παιρνω εγω τρελαμενος για το αμαξι μου σε ενα διαστημα 2 μηνων αποφασιζω να
βαλω 19αρες οταν τις βγαλαμε και τις γυρισαμε να δουμε τυχον στραβωματα κτλ . . .
Ειδαμε οτι οι ζαντες εγραφαν ( not original ) . . .
Να μην τα πολυλογω δεν εχω πλεον εμπυστοσυνη σε κανεναν παρα μονο τα ιδια μου τα
ματια . . .
Ακριβως, οτι ζαντα και να βαλεις 19αρα δεν θα παει μακρια στους Ελληνικους δρομους αν δεν την προσεχεις.Κυριως την ακουν οσες ειναι απο την πλευρα του συνοδηγου που σκανε στα φρεατια.Απο εκεινη την πλευρα την ειχες?Υπαρχει βεβαια τροπος να επισκευαστει μια καλη και ακριβη 19αρα εαν δεν εχει καποιος την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασει καινουργια και αυτη δεν ειναι να την κολλησεις στο συγκεκριμενο σημειο γιατι το πιθανοτερο ειναι να σπασει ξανα.Ενας τροπος λοιπον οπως μου ειπαν ειναι να βρεθει μια αλλη 19αρα σε πολυ καλη κατασταση και να την κοψουν στη μεση και να παρουν το εσωτερικο μερος.Μετα κοβουν και την ζαντα που εχει το προβλημα μιας που τα σπασιματα γινονται απο την εσωτερικη πλευρα οπου δεν εχει το σχεδιο για να την συγκρατει και κολλανε τα 2 μερη και γινεται τζιτζι :)
Ναι απο την πλευρα του συνοδηγου ηταν.Ο συγκεκριμενος τυπος λενε ο,τι βγαζει προβλημα μονο στους τροχους του πισω αξονα(δεξια ή αριστερα δεν εχει σημασια).
Ο πατερας μου ηταν κατηγορηματικος και δεν ηθελε επισκευη,παρα μονο καινουρια του κουτιου.
Μεταξυ μας ομως,δεν νομιζω πως μια ζαντα εταιρειων της κλασεως των WORK,ADVAN,BBS,HRE θα ειχε τα αναλογα προβληματα και ας ηταν 19αρα.Γνωμη μου παντα...
χαίρομαι που ο φίλος έβγαλε άκρη...έχετε όμως και στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως
μπορεί οι συγκεκριμένες ζάντες, να δουλεύουν αξιόπιστα μέχρι ένα ορισμένο σημείο και
απο εκεί και πέρα να την ακούν...τι θέλω να πώ. όλα τα μανίσια αμάξια, σταματάνε στα
250 χιλιόμετρα. αν η ζάντα έχει πχ μάξιμουμ φορτίο μέχρι τα 270 χιλιόμετρα και το αμάξι
μπορεί και ανοίγει πέρα απ'αυτά, υπάρχει θέμα...ακόμα μεγαλύτερο θέμα υπάρχει αν το
αμάξι ξεπερνάει τα χιλιόμετρα αυτά συχνά...το ότι παρουσιάστηκε στον πατέρα σου σε
χαλαρό ταξίδι, δεν λέει κάτι, γιατί το πρόβλημα ξεκίνησε απο αρκετά νωρίτερα και σιγά
σιγά μεγάλωνε μέχρι την στιγμή που παρουσιάστηκε στα χέρια του πατέρα σου...το ότι
υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για ελατωματική ζάντα, δεν μου λέει
απολύτως τπτ, μιάς και το 99% των οδηγών θεωρούν πως μιά αποιοδήποτε ζάντα, δεν
έχει πρόβλημα να πάει μέχρι και 400 χιλιόμετρα...φυσικά και το φορτίο που μπορεί να
δεχτεί μια ζάντα, επηρεάζεται κατά πολύ απο τις γκουμούτσες και τελείως αχρηστότατα
run flat, που είναι κουρσούμια και επιβαρύνουν τραγικά, ότι spec μπορεί να υποστηρίξει
οποιαδήποτε ζάντα...μπορεί και να μην ισχύει αυτό που λέω για την συγκεκιμένη περίπτωση,
σίγουρα όμως είναι γεγονός...αυτό που θέλω να πώ, είναι να ψαχτείτε καλύτερα πάνω σε
θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια και μην επαναπάυεστε στο γεγονός πως
κάποιοι έχουν κάνει λόγο για ελλατωματικές ζάντες...πάντα φιλικά.
Δηλαδη ενδεχεται η συγκεκριμενη ζαντα να μην ενδεικνυται για μεγαλες ταχυτητες ανω των 250km/h δηλαδη;;;
Γιατι το αναλογο προβλημα δεν εμφανιζεται σε τοσα και τοσα αλλα κορυφαια μοντελα της BMW που αναπτυσσουν ταχυτητες ανω των 300km/h πολλες φορες;;;
Και μιλαω για εργοστασιακα ή και οχι αυτοκινητα με διαφορα επιπεδα tuning.
Απο μια απλη αφαιρεση του κοφτη τελικης μεχρι πιο extreme εφαρμογες π.χ
supercharged Ε92 Μ3.
Τουλαχιστον 3-4 παιδια εδω μεσα που ασχολουνται με πατηματα πηγαινουν με αυτες τις ταχυτητες και δεν εχω ακουσει καποιον να παραπονιεται για το συγκεκριμενο θεμα.
Θα εβαζε τοτε η BMW λαστιχα με δεικτη ταχυτητας Y ή την αμεσως προηγουμενη κατηγορια που ειναι τα W;
Το Run Flat ελαστικο ειναι σιγουρα κακη επιλογη σε ολα του,εκτος του ο,τι δεν θα σε αφησει στην μεση του πουθενα αν παθεις κατι,αλλα ποσο μπορεις να το κατηγορησεις στην συγκεκριμενη περιπτωση;;;