...δυστυχως , σ αυτο που λες ΔΕΝ εχεις αδικο ρε φιλε!:ranting2:
Printable View
δεν μου κανει διαφορα...αν τα παιρνει γερμανος ή ελληνας καπιταλας...!πολλες φορες μαλιστα, οι υπαλληλοι που δουλευουν στον ελληνα αφεντικο..εχουν χειροτερες συνθηκες εργασιας..δειγμα ασχημης νοοτροπιας ! το τι κανει η bmw...δεν με αφορα...μιας και δεν μενει σαλιο...για αγορα αυτοκινητου! με αφορα ομως ...η αγορα προιοντων πρωτης αναγκης...που ο ελληνας καταστηματαρχης, προσπαθει να εκμεταλλευτει ακομα και το πεταγμα της πεταλουδας στην αλλη ακρη του κοσμου ,για να ανεβασει τις τιμες στα ραφια..
ειναι μια αλλη προσεγγιση κ αυτη που τοποθετεισαι ρε Λευτερακη..
γενικως αποδεδειγμενο παντως , ο Ελληνας εχει φτασει στο Αμην!
νομιζω οτι αν μας προτειναν με δημοψηφισμα να πουλησουμε τον Παρθενωνα κ να ξεχρεωσουμε θα το καναμε κ με τα δυο τα χερια!
τα δυο μου χερια θα τα διεθετα για αλλους σκοπους...και οχι να πουλησω την ιστορια μας...! οτι μας εχουν φτασει στο αμην...ειναι το μονο βεβαιο..και ελπιζω να μην ξεσπασουμε βιαια!
στο θεμα μας τωρα...! τα ελληνικα προιοντα (πρωτης αναγκης) δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα ευρωπαικα...και μαλιστα στα ραφια των ευρωπαικων χωρων...εχουν ακρως ανταγωνισιμες τιμες! στην χωρα μας, πρεπει να αναζητησουμε..τις αιτιες διαφοροποιησης των τιμων...μια εκ των οποιων ειναι η απληστια των καταστηματαρχων...και η ασυδωτη εκμεταλλευση που τους εχει επιτρεψει το κρατος αλλα κυριως εμεις...
H προτιμηση στην αγορα Ελληνικων προιοντων(οπου και οσο περισσοτερο μπορει ο καθενας) ειναι ισως πιο επιτακτικη απο ποτε, τα δε ωφελη θα ειναι παρα πολλα αυτην την εποχη,στην αγορα,στην οικονομια,στην αναπτυξη και στη διασφαλιση των θεσεων εργασιας.
Ας αλλαξουμε και λιγο τις συνηθειες μας και να υποστηριχτουμε μεταξυ μας!!!
Κοίταξε αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος και από ότι φαίνεται για πολύ καιρό ακόμα.
Ναι να παράξει η Ελλάδα ΑΛΛΑ να το πουλήσει είτε ο ίδιος ο παραγωγός είτε κάποιος κοντινός.
Όχι να φτάσει η πατάτα Νευροκοπίου σε εμένα μέσω κολοπετινίτσας (με την αντίστοιχη αύξηση του κόστους).
Δεν διαθέτω λοιπόν την πολυτέλεια να αγοράσω ΕΝΑ ελληνικό προϊόν έναντι 2 ή και 3 ξένων και νομίζω ότι πολύς κόσμος είναι στη θέση μου.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το ντόπιο κρέας/λαχανικό κτλ να είναι ΠΙΟ ακριβό από το ξένο.
Τις ίδιες τροφές/χημικά/λιπάσματα δεν βάζουν και έξω; Άσε που έξω υπάρχει και καλύτερο σύστημα διαχείρησης διασφάλισης ποιότητας. Ενώ όταν αγοράζεις ελληνικό είσαι σχεδόν 100% ΣΊΓΟΥΡΟΣ ότι όλο και κάποια μαλαγανιά θα έχει κάνει ο αγρότης με τον μεσάζοντα.
Το ελληνικό το προτιμώ ΜΟΝΟ όταν ο πωλητής είναι ΦΙΛΟΣ (όχι σκέτο γνωστός) και ΞΕΡΩ ότι έχει ανάγκη, και το αγοράζω ΜΟΝΟ από αυτόν.-
Εν τέλει ναι ΠΡΟΤΙΜΑΩ ελληνικά αλλά ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ελληνικά.
Γιατί: 1)ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να τα αγοράσω αλλά 2)και να μπορούσα θα τα έπαιρνα ΜΟΝΟ αν ήξερα ότι το σύστημα παραγωγής - μεταφοράς - τυποποίησης είναι αδιάβλητο και 3) αν ήταν ΟΝΤΩΣ σε ανταγωνιστική τιμή.
Γιατί ξέρετε και καλύτερα από εμένα ότι η ελληνική ύπαιθρος δεν καλλιεργείτε από νέους έλληνες (αυτοί έγιναν ΕΠΟΠ...) αλλά από ξένους είτε λαθρομετανάστες είτε από παράνομα εργαζόμενους έλληνες και ξένους, και εγώ σε αυτό ΔΕΝ γίνομαι συμμέτοχος.