Λόγω δουλειάς έχω ασχοληθεί με αρκετές συνδέσεις πελατών κι έχω μερικά μικρά tips που δεν ξέρω κατά πόσο και αν θα βοηθήσουν. Το πρώτο είναι πως παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιά περιοχή βρίσκεται ο καθένας. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρωτήσει τους γείτονες να δει τι έχουν αυτοί και αν είναι ευχαριστήμένοι από τον πάροχο τους. Μην στηρίζεστε σε εντυπώσεις φίλων που μένουν σε άλλες περιοχές. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η καλωδίωση του τηλεφώνου του σπιτιού. Αν το κτίριο είναι παλιό, καλό θα ήταν να μπει ένα νέο καλώδιο από την αρχή της γραμμής ως το modem κι απο κει να πάρουν και οι τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού, καταργώντας δηλαδή την υπάρχουσα καλωδίωση. Όσον αφορά για το ποιός πάροχος είναι ο καλύτερος θα έλεγα ο ΟΤΕ (δεν έχω σχέση με τον οτε) για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά πάντα έχει σημασία σε ποια περιοχή μένει ο καθένας. Το τελευταίο που έχω να πω είναι και το πιο σημαντικό και αφορά τους ήδη συνδρομητές του οτε ή αυτούς που σκοπεύουν να γίνουν. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά modems κι έχω παρατηρήσει πως τα baudtec που δίνει ο οτε δουλεύουν απίστευτα καλά με την γραμμή του. Μιλάμε για απίστευτη διαφορά από άλλα πανάκριβα modems της αγοράς. Κάνει lock σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και η γραμμή πέφτει πολύ σπάνια. Οπότε αν έχετε οτε κι έχετε βάλει κάτι άλλο για modem τότε γυρίστε το baudtec πίσω κι αν είναι κάποιο μοντέλο χωρίς wireless και σας χρειάζεται η ασύρματη σύνδεση, τότε βάλτε πάνω του ένα access point κι ένα switch ίσως ή το δεύτερο router σας σε bridge mode για να έχετε ασύρματη σύνδεση. Αυτά κι ελπίζω να βοήθησα κάποιον.