Αρχικό μήνυμα απο
George bmw 114i
Αγαπητή ή αγαπητέ (δεν κατάλαβα καλά) φίλη/ε, μου κάνει εντύπωση η αξιολόγησή σου στο αυτοκίνητο αυτό καθώς έχω εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη, ιδιαίτερα στα θέματα της ευελιξίας στην πόλη, του τιμονιού και της σταθερότητας στις στροφές. Κατ' εξοχήν (όπως ισχυρίζονται και οι κατασκευαστές του) πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αισθάνεται καλά στο αστικό περιβάλλον. Σε αυτό βοηθάει το ελαφρύ (στο comford πρόγραμμα) και κοφτό τιμόνι και πραγματικά οδηγώ μέσα στα στενά με ένα χέρι. Το βρίσκω πολύ πιο ευέλικτο από ibiza που είχα και από διάφορα άλλα μικρότερα (peugeot, polo, corolla, audi A3, eos κ.λπ) που έχω οδηγήσει. Στην εθνική αν βάλεις το sport mode το τιμόνι βαραίνει και γίνεται απίστευτα καλό, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Μου έχει κάνει επίσης εντύπωση ότι το τιμόνι κρατάει την πορεία στροφής χωρίς να σε πιέζει να πας ίσια ενώ στρίβεις. Βεβαία το δικό μου έχει και servotronic, δεν ξέρω αν αυτό κάνει κάποια διαφορά. Για τη σταθερότητα, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σε ξεγελάσει λίγο το αυτοκίνητο. Όταν το οδήγησα πρώτη φορά σε μικρές ταχύτητες ένιωσα πράγματι μια ανασφάλεια καθώς το ελαφρύ τιμόνι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν πατάς καλά στο δρόμο. Όταν όμως έστριβα με μεγάλες ταχύτητες και βροχή στην εθνική εκεί συνειδητοποίησα ότι πατάει γερά και ζυγισμένα σαν "τραπέζι". Πιστεύω ότι μπορεί να αδικείται το αυτοκίνητο αυτό στα test drive καθώς το βλέπεις πάντα σε χαμηλές ταχύτητες. Θεωρώ ότι είναι ένα πλήρες και καλό αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Αν έπρεπε να βρω ένα σημείο που υστερεί, ας πούμε έναντι της Mercedes Α 180 που έχω οδηγήσει, αυτό είναι μάλλον η ποιότητα κύλισης. Αλλά η BMW με run flat και η A180 χωρίς.