Η γενια μου σίγουρα!
Printable View
Η γενια μου σίγουρα!
περα απ τα αλλα μου αρεσε η καυστικοτητα του που ενιοτε εναλλασοταν με την ωμοτητα ειδικα οταν σχολιαζε φωτογραφιες τηλεθεατων με τα στραβα και αναποδα στους ελληνικους δρομους.
κατι σαν τον Συριγγο στο μπασκετ τον ειχα.
R.I.P Άρη Σταθάκη. ένας ακόμη αξιόλογος άνθρωπος έφυγε....
Δημοσιογράφος
Οδηγός αγώνων αυτοκινήτου
Βουλευτής,
Μα πάνω απ όλα σοβαρός και έντιμος.
Το 1992, τιμήθηκε με το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Μπότση» «για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι "έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη"».
https://www.bmwfans.gr/forum/images/.../06/0nf6-1.jpg
*** Η φώτο είναι απ το βιβλίο του Γιώργου Λιβέρη "Η ιστορία των Αγώνων Αυτοκινήτου στην Ελλάδα 1896 - 1973.
Πρόκειται για το Β' Ελληνοτουρκικό Ράλλυ του 1972.
Δεξιά με το μαύρο μπλουζάκι, ο νικητής "Λεωνίδας", Αλέκος Μανιατόπουλος , στο μέσον με το τσιγάρο ο 2ος, ο συμπατριώτης μου Γιώργος Ραπτόπουλος ο μετέπειτα δάσκαλος αγωνιστικής οδήγησης του πολυπρωταθλητή "Τζίγγερ" ακά Βαρδινογιάννη.
Πίσω απ τον Λεωνίδα, ο ψηλός με τα γυαλιά είναι ο νεαρός τότε δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης.
Χθες μόλις έψαχνα το βιβλίο γιά ένα θέμα και έπεσα πάνω στην φώτο αυτή, συλλογιζόμενος ότι τελευταία είχε χαθεί απ το προσκήνιο ο μακαρίτης, σήμερα έμαθα τα άσχημα νέα.
Κρίμα......
Ακόμα τον θυμάμαι να μεταδίδει με περισσή γνώση του αντικειμένου, αγώνες της F1 και η διαφορά με τον σημερινό αποκλειστικό της εκπομπής είναι χαώδης.
Τέλος πριν μερικά χρόνια, αξιόλογη συμμετοχή σε αγώνες ράλλυ είχε και η κόρη του Χριστίνα - Μυρτώ Σταθάκη, τερματίζοντας μάλιστα και 3 Ακρόπολις, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της απ το μεγάλο σχολείο των καρτ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/.../06/97so-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/.../06/9r4w-1.jpg
Ενας εξαιρετος δημοσιογραφος που και απο το βημα της βουλης προσπαθησε οσο του επετρεψαν να αλλαξει τον τροπο σκεψης του Ελληνα περι οδικης ασφαλειας.
Ενας θαυμασιος ανθρωπος , με καινοτομες και πρωτοποριακες ιδεες, με παθος και ζηλο για την αυτοκινηση και την οδικη ασφαλεια.
Δασκαλος για πολλους σε θεματα οδηγικης παιδειας!!
Ο κοσμος ολος της αυτοκινησης και οχι μονο, νομιζω οτι ειναι φτωχοτερος χωρις τον Κυριο Σταθακη.
R.I.P
Πολυ καλος και ηρεμος καταδεικτικος,ευστοχος προσπαθησε αρκετα να αφυπνισει τον κοσμο σε θεματα ειδικα της ασφαλειας.
Καλο ταξιδι.
ο Θεος να του συγχωρεσει... :(
και εγω, οπως τα ειπε ο Πανος, συμφωνω.
δεν εβγαζε ο συγχωρεμενος τιποτα "κακο". ουτε ειρωνειες, ουτε "εξυπναδες", ουτε κακιες.
ετσι μου φαινοτανε (εκεινα τα χρονια που και γω τον παρακολουθουσα).
Ένας εξαίρετος Άνθρωπος!
Ο μόνος κατά την άποψη μου που ήξερε να μεταδίδει F1
και ένας από τους λίγους που κατάλαβε αμέσως ότι ο Senna
πρόλαβε και έβαλε όπισθεν στο γνωστό τετακε.
Μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό αυτοκινητιστικό χώρο.
Χαμηλών τόνων,σοβαρός και ουσιαστικός,με τα γραπτά του και την εκπομπή-κειμήλιο για κάθε γνήσιο petrolhead των 90's "Από τη θεση του Οδηγού", επιχείρησε να μεταδώσει την αυτοκινητιστική του παιδεία στο ευρύ κοινό.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...