Μακριά απο αυτον......ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! !!!!!!!:thumbsdown:
Printable View
αν πας στα 5000 παρε αλλο μοτερ.
Εφοσον αποφασισεις να τουρμπισεις το μοτερακι σου,ξεκινα να μαζευεις τα απαραιτητα ανταλλακτικα.Πολλαπλες εξαγωγης με Τ25 πατημα εχουν περιπου στα 250-350 ευρω στο Ebay και ειναι αρκετα αξιοπιστες για πιεσεις μεχρι 1.0bar.Μια τουρμπινα GT25-60 ή 28-60 παιζουν καινουριες στα 700-900 ευρω.Ιντερκουλερ στα 150 και 4 μπεκ 300+cc γυρω στα 200 ευρω.Με προγραμματισμο του δικου σου εγκεφαλου,ανεβαινεις μεχρι τα 0.5bar και την ιπποδυναμη γυρω στα 190-200hp με εντελως εργοστασιακο μοτερ.
Υπολογισε επιπλεον:σωληνωσεις ιντερκουλερ,σωληνωσεις νερων και λαδιων τουρμπινας+ρακορ+βαση φιλτρου λαδιου για παροχες+μεταλλικο θερμοστατη και φυσικα μια φτιαχτη εξατμιση.....Προαιρετικα για θεμα αξιοπιστιας μια φλαντζα για πτωση συμπιεσης και μπουζονια ARP στο καπακι γιατι πασχουν εκει τα bmw.....Χωρις τα τελευταια,υπολογισε ενα κοστος περιπου στα 3000-4000 ευρω αναλογα τα υλικα που θα επιλεξεις.
Στην Option Garage.Θανασης λεγεται και ειναι πολυ συζητησιμος και γνωστης του αντικειμενου και με σπουδες μηχανολογου.Μην φανταστεις κανα μεγαλο και τρανο συνεργειο με 10 μηχανικους...Αυτα τα πληρωνεις χρυσα και δεν σημαινει οτι απαραιτητα κανουν καλη δουλεια.....Λιγοι οι μερακληδες.Αν θες σου στελνω με πμ τα στοιχεια του να επικοινωνησεις.Εγω εκει το εφτιαξα κι εκει το συντηρω.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3172369/
Πάρε και εδώ ένα τηλ, τούρμπο λέει...
ποτε δεν έβγαινε κιτακι!!πατεντα του Καρρά ναι!!και αυτη βγηκε πριν 16-17 χρόνια!!τοτε πραγματι ηταν μονοδρομος ο Καρράς,τωρα θα ηταν κατσικοδρομος εαν επελεγες τον Καρρά...5.500 χιλιαδες ευρώ με πολλα λαθη και φτηνα πραγματα(1500 ευρω χοντρα χοντρα θα αξιζε ολο το κολπο)ειμαι παθων και τα γραφω αυτα,δεν τα ακουσα ουτε στην καφετερια ουτε τα διαβασα σε φορουμ!!Τωρα σαν προταση θα σου προτεινα να κανονισουμε μια συναντηση να δεις απο κοντα τι μου εφτιαξε το μελος απο το φορουμ μας ΖΩΗΣ(bmw316turbo)....και να δεις και το αμαξι του Ζωη απο κοντα μιας και ειναι ολο χειροποιητο το προτζεκτ απο τα κουλα χερια του""""και αυτο μ43 Ε36,και κρατα αυτο ,,,,εντοσθια ΜΑΜΑ τετραπεταλουδο τουρμπο με χρονια στην πλατη!!!!και ρυθμισμα αγραφου μονος του!!!!και πιεση 1.5 οταν βιαζεται για τουαλετα!!!!:th_Laie_67-1:
Χωρις πλακα μια βολτα θα σου μαθει πολλα ο γερο Ζωης γι'αυτο το μοτερ που εχεις!!!το 1.5 bar που γραφω δεν ηταν πλακα!!!ΣΑΦΩς και δεν θα πρεπει να δουλευει εκει το μοτερ,αλλα εαν ξερεις......Αντεχει πολλα....
Να μην ξεχασω να πω οτι η πιεση που αναφερθηκε δεν ειναι απο την παιδικη θροσατη Τ25 του Καρρα(0,7ct τερμα) αλλα απο αρκετα μεγαλυτερη!!!!
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια κορινθιε απλα για τα παιδια που ενδιαφερονται να τουρμπισουν ενα μ43, μ42, μ44 θα πω ενα πραγμα .το μοτερ αντεχει μαμα τα παντα , αλλα εγω προσωπικα και με σφυριλατα και με μικρη τουρμπινα ακομα και ατμοσφαιρικο δεν θα εγγυομουνα για τιποτα οσο αναφορα αξιοπιστια.ολα ειναι θεμα χρησης.Απλα οσο πιο φορτωμενο μοτερ ειναι απο ανταλακτικα τοσο μειωνεται ο κινδυνος κραου...