καληνύχτα
Printable View
στον κηπο μου εχω μερικα δεντρα.
καποια απο αυτα ειχαν πιασει κισσο μεχρι πανω.
τα εβλεπα και δεν με ενοχλουσαν, αντιθετα ηταν ομορφα και φουντωτα.
ηξερα βεβαια οτι καποια στιγμη ο κισσος θα τα ξερανει αλλα αφηνα τον καθαρισμο του για αργοτερα.
καποια στιγμη καποιο δεντρο απο αυτα επεσε πανω στο σπιτι.
ευτυχως δεν εκανε ζημια.
ηταν ολο σαπιο απο μεσα, μιλαμε για δεντρο πανω απο 3 οροφους.
αποφασισα να καθαρισω και τα υπολοιπα.
δεν φανσταζεστε ποσο δυσκολο ειναι να ξεκολησει ο κισσος πανω απο το δεντρο, κυριολεκτικα δεν φευγει με τιποτα, οι ριζες μενουν πανω στον κορμο.
τελικα ξεριζωσα τα παρασιτα, αλλα τα μισα δεντρα ηταν σαπια και ετοιμοροπα.
αναγκαστηκα να τα κοψω γιατι μπορει να εκαναν ζημια, ή να επεφταν πανω σε ανθρωπους και να ειχαμε ατυχημα.
τελικη αποτιμηση, τα δεντρα που κοπηκαν θελουν πανω 40-50 χρονια για να ξαναγινουν στο ιδιο μεγεθος.
ποιος φταιει?
εγω που αφησα τον κισσο να τα πνιξει και δεν τον εβγαλα εγκαιρως.
μου έγραφε ο αδερφός μου (ο οποίος φιλοξενείται στην Ιταλία από ένα συνεργάτη), για το πόσο όμορφα είναι στην πόλη που είναι , πόσο έχουν διατηρήσει τα παλιά τους κτήρια, πόσο όμορφο είναι που μέσα σε κτήρια 1000 ετών στεγάζονται δήμοι, σπίτια, έχουν τοίχος... έχουν κράτήσει/κάνει ξύλινη γέφυρα για το ποτάμι κλπ κλπ , κράτησαν την ιστορία τους σε μέρη που δεν είναι καν τουριστικά, σεβάστηκαν την ιστορία τους....
που πάμε εμείς;;;
χάσαμε το τρένο.
Αντί να δουλέψουμε τα 30 αυτά χρόνια, διαλέξαμε την εύκολη λύση της φούσκας.... τώρα είμαστε 100 χρόνια πίσω.
Και στην Ιταλία έχουν προβλήματα, και εκεί ψηφίζουν όποιον τους τάξει ότι θα συνεχίσουν να είναι βολεμένοι.... είναι όμως και παγκόσμια βιομηχανική δύναμη.... εμείς ;;;
σε 2-3 χρονακια θα δεις και μεις Βιομηχανια που θα εχουμε.....
θα δουλευω το πρωι στη Νike να φτιαχνω σπορτεξακια και το βραδυ στην ΚΙΛ θα ραβω το δερματινο τιμονι στο νεο πικλαντο!!!
και καθε μηνα θα συγκεντρωνω το εξωφρενικο ποσο των 400ευρο....
θα εχω και φιατ ουνο 1000αρι φαιερ 15ο χερι αψογο!!!!
Ενταξει ψιλο ατυχες το παραδειγμα..θες να συζητησουμε για την Νοτιο Ιταλια και την ζωη εκει?
Εχει αλλα "βαρη" η γειτονικη χωρα και βασικα τον μεγαλο βραχνα των "οικογενειων" κατα τα αλλα ανεργια και υπερχρεωμενο κρατος εχει καταφερει να φτιαξει με τοσο δυναμικο παραγωγικο υποβαθρο.