Θες να πηγαινο-έρχεσαι σβέλτα, ε? :D
Printable View
Θεωρωντας υπερβολικο το τεκμηριο των 41800 ευρω, που ορισε το υπουργειο οικονομικων για το bmw που εχω στην κατοχη μου, κατεθεσα σημερα το πρωι τις πινακιδες κυκλοφοριας του στην Γ ΔΟΥ Πατρων.
Οφειλω να ομολογησω οτι η σημερινη μερα ειναι τρομερα δυσκολη,ειδικα η στιγμη της αφαιρεσης απο το αυτοκινητο.......,δεν με περιμενα ετσι!!!!
Προς ενημερωση,δεν μου ζητησαν καποιο αποδεικτικο για τον χωρο σταθμευσης (Ε9-μισθωτηριο),απλα στην μεση της σελιδας αναφερεις την διευθυνση που το εχεις αποθηκευσει....
λιγο υπομονη θα κανεις, αμα μπορεις καμμια γκαζια γυρω το τετραγωνο και παλι μεσα...
το θεμα ειναι αμα μπορει κανεις την περιοδο που περναμε να κρατησει στην κατοχη του το αυτοκινητο,
και να κανει τη δουλεια του αλλιως μεχρι να περασει αυτο το καραγκιοζιλικι.
ετησιο τεκμηριο 41,800 ευρω....
:doh:
Mια απο τα ιδια........Αλεξη(μονο το Ζ τεκμηριο 17800) , και γω ενοιωσα περιεργα, , ....αν σκεφτουν σαν και μας καμια 15000 κατοχοι, τοτε θα τις ξαναπαρουμε συντομα πισω.....
Και να μην...το εχω ξαναπει....ο γιος (αν περασει καπου) θα κανει ωραια φοιτητικα χρονιαthumb, μεχρι τοτε και το αμαξι θα περναει καλα εκει που θα ναι, και γω θα το βλεπω και θα το επισκεπτομαι καθημερινα για deteiling.....
Ουτε εμενα μου ζητησαν Ε9, μονο υπευθυνη δηλωση...thumb
Τρεμε ασσε.....επεσες στον ερωτα μου τωρα......:whistle:
απο δευτέρα και εγώ στο κλάμπ...
Να πω και γω οτι στην δικη μου εφορεια, υπεθεσα οτι εχει δουλεια ο υπαλληλος, πρωτον γιατι ειχε και αλλες πινακιδες πισω στον παγκο του, ειχε τα νευρα του(ξυδι), οποτε μαλλον εχει αρχισει το πανηγυρι, αν και οπως λεει ο Αλεξης, πολυς κοσμος περιμενει να κανει διακοπες και μετα....βουρ...
Να αναφαιρω και κατι αλλο,οση ωρα ημουν εκει (εφρεια), ενα αλλο κομπιουτερ διπλα στην οθονη ειχε αριθμους σηματων και τελη του 2012...και ο υπαλληλος τσεκαρε την ορθοτητα σε αντιπαραθεση με εναν τυπωμενο καταλογο.....απο τωρα????:shok:
Να αναφαιρω οτι περιμενω απαντηση απο την ασφαλιστικη μου εταιρεια, για το αν μπορει μετα την σημερινη καταθεση πινακιδων να γυρισει το ασφαλιστηριο συμβολαιο μου, μονο σε κλοπης......ειδομενthumb
Εύχομαι σύντομα να πάρετε πίσω τις πινακίδες ... έχω στεναχωρηθεί πολύ.... αυτό που μας έκαναν δεν πρέπει να περάσει έτσι................... :ranting2::ranting2::ranting2:
ΟΟΟΟΟ ρε φιλαράκι...γιατί στεναχωριέσαι!!!η περίοδος απαιτεί να ζούμε με πιο μικρές
ανέσεις αυτή την στιγμή. έτσι είναι η κατάσταση, και καλά θα κάνουμε πρώτα να
προσαρμοστούμε, και μετά να κάνουμε σαν λαός ότι είναι να κάνουμε...τουλάχιστο
να εξασφαλίσουμε μια σιγουριά και γα μας και για τους δικούς μας, και ύστερα βλέπουμε
τι γίνεται...
όσο για το τελευταίο σχόλιο, η απάντηση σου βρίσκεται κάθε μέρα στα δελτία...
καθημερινά, έχουμε και απο ένα περιστατικό με κάποιον βουλευτή. χώρια το ξύλο
που έχουν φάει κάνα δυο μέχρι σήμερα.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΑΓΚΕΣ!!!ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...:original:
Ετσι ακριβως...πρεπει να φερουμε το βιωτικο μας επιπεδο στα μετρα των καιρων, αλλιως η λαιλαπα των μετρων θα εξαφανισει καθε αντιρησια που θθα προσπαθησει να συνεχισει να ζει οπως παλια, αυτο θελουν για να τον ξεζουμισουν με φορους και εισφορες....
Οσο για το τελευταιο με καλυψε πληρος ο Θωμας....ουτε για καφε δεν θα βγαινουν εξω τα λαμογια
Φυσικά και θα μπορεί Γιάννη !! Γιατί όχι ;;;
Διαφορετικά, σταματάς την ασφάλιση και σου επιστρέφουν τα υπόλοιπα ασφάλιστρα, ενώ ασφαλιζεσαι μόνο για κλοπή σε άλλο, νέο ασφαλιστήριο!!
Είναι πίκρα η κατάθεση ρε παιδιά !!! Τι να πώ ;;;
Εγώ αποφάσισα να τις κρατήσω αυτόν το χρόνο, μήπως αλλάξει κάτι του χρόνου !!!
Θα μου πουν αυριο Αντωνη....
Αντωνη καμια πικρα...εγραψα και πιο πανο, προσαρμογη στους καιρους που ζουμε...δεν πουλας, απλα προσαρμοζεσαι.....αποφασισα απο νομιμους να μας κανουν φοροφυγαδες για να αοκτησουν περισοτερο προσβαση στα εισοδηματα μας μεσο των τεκμηριων....οκ....και μεις πρεπει λοιπον να κατεβασουμε παλι τα τεκμηρια μας στα νομιμα πλαισια.....προσαρμογη και υπομονη...thumb
Αντωνη του χρονου θα ειναι χειροτερα....ακουσε με...
παίρνεις επιστροφή γιάννη. είναι διασταυρωμένο απο τον δικό μου ασφαλιστή, που του είπα
ότι θα καταθέσω...θέλει μόνο να του δώσεις αντίγραφο απο το χαρτί που σου έδωσαν στην
εφορία.
έστω και έτσι ρε...το θέμα είναι ότι έχεις ελάφρυνση απο το αρχικό σου συμβόλαιο...το θές
με επιστροφή, το θές με επιμήκυνση του συμβολαίου, το σίγουρο είναι πως έχεις ελάφρυνση.
Δεν μασαμε λεμε,οχι στεναχωριες,εχουμε αγωνα μπροστα μας για τις δουλειες μας-τις οικογενειες μας κτλ.Απο την στιγμη που ΔΕΝ πουλαμε θα τα καταφερουμε ολοι μας και θα αλλαξει η αλητεια.
Ειναι η επανασταση του καθενος εναντια στους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ τους πολιτικους.
Οσοι μπορειτε καταθεστε πινακιδες,υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις.Το μηνυμα πρεπει να ειναι ηχηρο και αποφασιστικο απο ολους μας.
Παιδια ΤΕΛΟΣ ο Ωχαδερφισμος,δραση τωρα-τωρα-τωρα-τωρα-τωρα!
Θελουν να παρουν χρημα ζεστο μεσα απο τις τσεπες μας τα βρωμοσκυλα,χουφτωστε την ''σακουλα'' σας με το δεξι σας χερι και ''δωστε την'' στον εφορο με χαμογελο φωτεινο!!!!!!!!
P.S Κατα 90% παιδια η ασφαλεια κλοπης δεν ισχυει γιατι πρεπει να ανταποκρινεται σε καποια αδεια κυκλοφοριας η οποια θα ειναι κατατεθημενη στην εφορια.Ετσι μου ειχε πει η ασφαλιστικη μου περυσι που κατεθεσα στην Μ3 Ε46 μου.
Ξέρει κανείς αν αύριο Παρασκευή οι εφορίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις 'κατάθεσης πινακίδων' ή πάμε από Δευτέρα?
Γιάννη / Αλέξη, σας ρώτησαν για ποιο λόγο καταθέσατε ?
Πάντως Γιάννη πραγματικά πιστεύω ότι το αυτί τους δε πρόκειται να ιδρώσει. Είμαστε η μειοψηφία και σαν ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό για να μας κάνουν τη χάρη να ελαττώσουν τα τέλη / έκτακτη εισφορά / τεκμήρια μέσα στα επόμενα χρόνια. Η διαδρομή έχει χαραχτεί και πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς μια νέα εποχή.
Επίσης μπορεί και γω να μη συμφωνώ με τα νέα μέτρα, ωστόσο κάτι έπρεπε επιτέλους να γίνει με ορισμένους επαγγελματίες που δήλωναν ~10Κ / χρόνο και έχουν στη κατοχή τους ένα Καγιέν + μια Καρρέρα, μεζονέτα με πισίνα, εξοχικό σε νησί και τα Χριστούγεννα διακοπάρουν στις Άλπεις.
Απλά έγινε πολύ άτσαλα και -ως συνήθως- με πολύ πρόχειρα υπολογισμένο τρόπο με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει και όλους τους άλλους που πήραν με τις (νόμιμες) οικονομίες τους ένα αυτοκίνητο υψηλού (?) κυβισμού, την εποχή μάλιστα που το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μείωσε το τέλος ταξινόμησης, ενώ χρόνια πριν είχε ήδη καταργήσει ότι τεκμήριο είχε σχέση με τα αυτοκίνητα. :whistle:
Το 'οικονομικοί' είναι πολύ γενικό και αόριστο. Το 'Δε πληρώνω τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ' ας πούμε, μου κάθεται κάπως καλύτερα.
ψάξτε για αλλού κορόιδα, πως σας φαίνεται???
ή το...δεν θέλω να βοηθήσω άλλο την ελλάδα, μπας και χρεωκοπήσει και ησυχάσουμε???
ή μήπως...γιατί σας γράφω στο @@ μου και έτσι γουστάρω...
μάλον το καλύτερο είναι αυτό...έτσι γουστάρω. λογαριασμό θα σας δώσω???
Κωστα παρασκευη δεν γινεται...
Συμφωνω πολυ οτι επρεπε να γινει και να πιασει ολους αυτους που λες.....αλλα να πιανει τα πραγματικα διαφευγοντα εισοδηματα και οχι αυτα που ουτος η αλλος δηλωνονται....βαζει αυξησεις τεκμηριων απο τα χαμηλα τετραγωνικα στα σπιτια και στα αμαξια....αντι να αυξησει ΤΡΕΛΑ τα τεκμηρια στα πολυ ακριβα σπιτια, και να αυξησει τρελα τα τεκμηρια στα πολυ ακριβα αμαξια....αλλα οκ....οι ανθρωποι ειναι λιγοι για να μας βγαλουν απο την στενοπο..
Κρίμα και πάλι κρίμα... Αλέξη τι άλλο παρά να σου ευχηθώ να τις έχεις γρήγορα πάλι στ'αμάξι σου!
Όσο για τον Γιάννη... Βρε πουλημένε ,που μέχρι και όνομα άλλαξες...να δω πως θα ξαναγυρίσεις στο 114 (γιατί σαν 1400παει) Σου το είχα πεί εγώ να μην είσαι αγνώμων!
Πέρα από την πλάκα ...Τι να πω δεν ξέρω. Για να πήρατε τέτοια απόφαση ,δεν θα γινόταν αλλιώς!
Και για να συνεχισω...
Δε μπορει την μια να σε θεωρει νομιμο και μεσασε μια μερα μετα το ιδιο κρατος που σε θεωρει νομιμο να σε βγαζει παρανομο, και ποιον εμενα που ειμαι μισθωτος, και δηλωνω εκκαθαριστικο αποδοχων.....και εχω δηλωσει ακριβως πως τα αγορασα ολα....τι να λεμε...θα μπορουσα να αφξησω τα τεκμηρια μου και να μην καταθεσω πινακιδες, η να κανω αναλωση κεφαλαιου απο τον ''κουμπαρα''...αλλα οχι, δεν θα παιξω το παιχνιδι τους
Ξερω οτι ειμαι αμελητεα ποσοτητα για να με υπολογισουν...αλλα τουλαχιστον θα τα εχω καλα με τον εαυτο μου....και δοξα τον θεο να κυκλοφορισω αμαξι εχω, αυτοι να δω σε λιγο πως θα κυκλοφορουν εξω...:ranting2:
**
Ρε αντμινιδες, αυξηστε λιγο τον χρονο διορθωσης τον ποστ...ουτε 5 λεπτα που λετε δεν ειναι...
Θα δεις ότι .....as reality sinks in Γιάννη μου σιγά σιγά θ αλλάξουν πολλά πράγματα. Εδώ έχει ήδη αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας σε σχέση με πέρυσι.
Εγώ επιμένω, όσο κι αν δε μ αρέσει η σκέψη αυτή, αλλά η κατάθεση πινακίδων η αρχή του τέλους.
Θα μπουν και οι αγγελίες προς πώληση σιγά σιγά. Ευτυχώς υπάρχουν αξιόλογες επιλογές σε λιγότερα κυβικά εκτός bmw.
Σιγά μη σκάσω για ένα αυτοκίνητο. Αρκετά αγχώθηκα με όλα αυτά που ακούω τόσο καιρό.
Δεν εχεις αδικο Κωστα..μολις συνηθισω την ιδεα, δε μου λεει κανενας οτι δεν θα το αλλαξω με κατι αλλο...απλα αυτη την στιγμη προσαρμοζομαι και προσπαθω να καταλαβω το συστημα, να το διαβασω....μετα θα πραξω αναλογαthumb
Ολα ειναι στο προγραμμα, απο να το κρατησω μια χαρα μεσα στην ''σουιτα'' μεχρι να το αλλαξω με κατι εξισου αποδοτικο....
ετσι οπως παμε σε λιγο η κατοχη καλου αυτοκινητου θα αποτελει ποινικο αδικημα.
αυτο ειναι τουλαχιστον απατη απο την πλευρα του λαμογιου-ελληνικου κρατους.
διοτι οχι μονο επετρεψε, αλλα ενθαρυνε την αγορα αυτοκινητων μεγαλου κυβισμου τα προηγουμενα χρονια (μετρα μειωσης του τελους ταξινομησης κλπ) και, τωρα ερχεται να τα απαγορευσει ουσιαστικα αυξανοντας υπερβολικα τη φορολογια τους.
αν εκανε κατι αντιστοιχο ή παρεμφερες καποιος ιδιωτης, θα μπορουσες να καταθεσεις αγωγη και να αποζημιωθεις για τη ζημια που σου προκαλεσε.
αλλα το κρατος ειναι κρατος, κανει οτι θελει και λογαριασμο δεν δινει.
βεβαια, ειμαστε κι εμεις καλα "κουμασια"... ειλικρινης ειναι μονο οποιος φοβαται, ή οποιος δεν μπορει να κλεψει.
κι εκει ειναι που λες, εχουν εντελως αδικο τα λαμογια που μας φερονται ως λαμογια?
το λογαριασμο θα πληρωσουν παλι οι ιδιοι ειλικρινείς φορολογουμενοι, οι οποιοι για μια ακομα φορα αισθανονται ηλιθιοι.
πραγματικα η απαγορευση ουσιαστικα αυτοκινητων μεγαλου κυβισμου μονο ζημια μπορει να φερει.
τα εσοδα απο τα τελη, τα καυσιμα, τα σερβις, ανταλλακτικα κλπ, θα μειωθουν δραματικα.
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο.
ειναι οπως λεγαμε μερικες σελιδες πριν.
τα μετρα λειτουργουν μονο προϋπολογιστικα για τα ματια του κοσμου.
δεν ενδιαφερει να πετυχουν, ουτε να αυξηθουν τα εσοδα.
για μια ακομα φορα αποδεικνυεται οτι μας κυβερναν ανικανοι (και επικινδυνοι).
προσωπικα δεν εχω αποφασισει ακομα τι θα κανω.
δεν θελω να αρχισω τις κλαψες, για μια εταιρια (και οσο υπαρχουμε ακομα), μεσα στα υπολοιπα εξοδα δεν ειναι τοσο σημαντικο το επιπλεον κοστος των 200 ευρω το μηνα.
ομως το γεγονος παραμενει πως ειναι βλακεια να ξοδευεις τοσα λεφτα για το αυτοκινητο. ειτε δεν εχεις, ειτε εχεις.
οταν ξεκινησα να παρω αυτοκινητο εξετασα τα εξοδα. ενα σημα 580 ευρω, μια καλη ασφαλεια, ενα κοστος καυσιμων και συντηρησης για τα 6000 χλμ που εκανα ετησια, ειχα υπολογισει οτι ειμαι διατεθειμενος να τα δινω για το κεφι μου.
αν μου ελεγαν οτι τα τελη ειναι 3600 (συν τις αυξησεις στα καυσιμα και τα υπολοιπα εξοδα), δεν θα ημουν διατεθειμένος να τα δωσω.
ειτε δεν τα ειχα αυτα τα χρηματα, ειτε τα ειχα. ειτε η οικονομια και η δουλεια μου πηγαινε ασχημα, ειτε καλα...
ειναι απλα εξωφρενικα και δεν θα το δεχομουν.
οπως δεν δεχομαι να πληρωνω δυο μπαλες παγωτο 10 ευρω -3.500 δρχ.!- (σε γνωστη ξενη αλυσιδα), δεν δεχομαι να δινω 8,5 ευρω -3 χιλιαρικα!- για ενα κεϊκ απο το φουρνο, δεν δεχομαι να δινω για ενα μικρο μπουκαλακι νερο 1 ευρω.
το οτι εχει καποιος να τα δωσει, δε σημαινει οτι θα πρεπει ο καθενας να του πιανει τον κωλο.
ακομα περισσοτερο αν δεν τα εχει.
ετσι και για τα τελη προσανατολιζομαι προς την καταθεση, διοτι θεωρω κοροϊδια το ολο σκηνικο και αρνουμαι να υποκυψω, ενω ο νομικος μου συμβουλος, θα καταθεσει σωρεια μηνυσεων και αγωγων για καθε πιθανο και απιθανο λογο...
οχι οτι περιμενω και πολλα, αλλα δεν θα χασω κιολας.
αντε να μετονομαζουμε και το φορουμ σιγα σιγα, x-bmwfans... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Είναι άκρως ενδιαφέρον να ενημερωθούμε για πιθανές ενέργειες - αγωγές - διεκδικήσεις που μπορούμε να κάνουμε ατομικά η και ομαδικά .
Θα παρακαλούσα αν θέλεις, σε κάποιο ιδιαίτερο πόστ να μας ενημερώσεις σχετικά.
Α ! το φόρουμ προτείνω να μετονομαστεί σε BMWcriminals
οταν θα προχωρησω αντωνη μπορω να ενημερωσω.
αλλα δεν εχω το χρονο να αναλαβω το συντονισμο μιας τετοιας κινησης ως φορουμ.
αν θυμαμαι καλα στο φορουμ μας συμμετεχουν 2-3 εξαιρετοι νομικοι.
μπορει λοιπον να οργανωθει κατι και να προχωρησει, αλλα εγω δεν μπορω να το κανω.
Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι για να πιασουν τους φοροφυγαδες, γαμησ@ν με οποιο τροπο ηξεραν και δεν ηξεραν αυτους που δηλωναν τα εισοδηματα τους και ηταν τοσα χρονια φορολογικα εντιμοι με τις ευλογιες του κρατους......τελικα το μεγαλυτερο λαμογιο ανα μεταξυ μας δεν ειναι ουτε το κρατος ουτε το δημοσιο...ειναι 300 ατομα........300 ατομα πηδανε 11000000 κοσμο...ΠΟΣΟ ΧΕΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ??
παρακολουθησε το βιντεο με την πλατωνικη αλληγορια της σπηλιας και θα καταλαβεις γιατι υπαρχει αυτη η απραξια γιαννη...