Γαμωτο νομιζα εγινε τωρα, σκατα στα blogs. Εχεις δικιο, καποιος το ξεθαψε και το ανεβασαν ολοι.
Printable View
Τυπε θέλω το θενκς πίσω καθαρή παραπλάνηση του κοινού με ενδεχόμενο δόλο . 2 μήνες μπαν τους τρως πρωτοδικα για πλάκα
Στο φινάλε κάποιου γουέστερν, ο Τόμι Λι Τζόουνς λέει μια φράση που περικλείει όλες τις παθογένειες των Νεοελλήνων: «Από τους τάφους τους οι νεκροί καθορίζουν την πορεία των ζωντανών».
Που πάει να πει, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα». Εχουμε και λέμε:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τη Δυτική, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επιλέγει ως κυρίαρχη θρησκεία την Ορθοδοξία. Ενός κακού μύρια έπονται.
Ασβεστο το μίσος ανάμεσα στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και τους Δυτικούς της Ουνίας. Οι ηγεμόνες της Βασιλεύουσας θα προτιμούσαν να «παραδώσουν» τα κλειδιά της Κωνσταντινούπολης στα στίφη των αλλόθρησκων Οθωμανών παρά να μετατραπούν σε υποτελείς των αιρετικών Δυτικών.
Η έννοια του κράτους -στον γενετικό κώδικα του Ελληνα- χαράσσεται από τα κακοφορμισμένα ίχνη δύο παραγόντων. Του κεφαλικού φόρου που πληρώνει στους Τουρκαλάδες. Και του πλιάτσικου των κοτζαμπάσηδων στις περιουσίες των φτωχών αγροτοπαραγωγών. Το κράτος ταυτόσημο με δύο πράγματα. Με την άγρια βαρβαρότητα των Οθωμανών και με το νταβατζιλίκι των «τουρκόσπορων» προεστών.
Μοναδικός τρόπος επιβίωσης από αυτό το ακατάπαυστο «ελαιοτριβείο» περιουσιών και ανθρώπινων ζωών, η μπαμπέσικη υποταγή. Τουτέστιν, «φιλώ το χέρι του αφέντη που με καταδυναστεύει περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να τον μαχαιρώσω στην πλάτη».
Κορυφαία κατάληξη αυτής της «μπαμπεσιάς» η δημιουργία της αθάνατης Κλεφτουριάς. Λήσταρχοι που τη μια στιγμή υπηρετούσαν τον Αλή Πασά και την άλλη έστρεφαν τα όπλα εναντίον των Οθωμανών. Πότε από δω πότε από κει. Θρυλικά τα λεγόμενα «καπάκια», δηλαδή οι υπόγειες συναλλαγές με τα μουσουλμανικά αφεντικά.
Ετσι, η υποτέλεια παρέα με την κλεφτουριά αναγορεύονται σε ύψιστες αρετές. Ο Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης αυτού του μορφώματος, όταν επιχείρησε να φορολογήσει την τεράστια περιουσία των Μαυρομιχαλαίων και έτσι να επιβάλει στοιχειώδεις κανόνες για τη λειτουργία του κράτους, κατέληξε στον τάφο. Ποιος είσαι, ρε εσύ, που θα κάνεις κουμάντο στην περιουσία μου; Μπουμ και πάρΆ τον χάμω!
Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η λεγόμενη «πολεμική αρετή των Ελλήνων» διακρίνεται από δύο πράγματα: Ατομικότητα, δηλαδή «εγώ και κανείς άλλος». Και αναρχία. Τουτέστιν, «μπουλούκι». Γιούρια στην τάβλα με τα κουλούρια. Αποκαλυπτικές, προς αυτό, οι αφηγήσεις όλων σχεδόν των φιλελλήνων. Εντελώς αδιανόητο για τον μέσο νεοέλληνα να συνταχθεί, να οργανωθεί και να λειτουργήσει συλλογικά.
Ο φιλοτομαρισμός, η μπαμπεσιά, η ολοσχερής απουσία εθνικής συνείδησης κατέληξαν σε αλληλοσπαραγμό. Τα λιανοντούφεκα αντί εναντίον εχθρών είχαν στραφεί εναντίον Ελλήνων. Κάπως έτσι ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ κατακαίει κάθε σπίθα ανεξάρτητης ελληνικής γης. Και έτσι με τη Ναυμαχία στο Ναυαρίνο οι τρεις μεγάλες δυνάμεις δημιουργούν ένα μικροσκοπικό, κρατικό υποχείριο που το βάφτισαν Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα τραγικό. Οι κομματικές, πολιτικές δυνάμεις διαιρέθηκαν σε Αγγλόφιλους, Γαλλόφιλους, Ρωσόφιλους. Ως εκ τούτου, δύο πράγματα καθόρισαν και καθορίζουν την πορεία αυτού του δύσμοιρου τόπου: Εξάρτηση και Υποτέλεια.
Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος το γεγονός ότι η Ελλάδα ουδεμία σχέση με Διαφωτισμό και Αναγέννηση και ότι πλην της εφιαλτικής ιστορίας με τη Μικρασιατική Καταστροφή η χώρα ουδέποτε υπήρξε ιμπεριαλιστική δύναμη, ε, τότε θα κατανοήσει τις αιτίες που γέννησαν και εξέθρεψαν τις παθογένειες που ροκανίζουν τα θεμέλια της χώρας. Από τις καθημερινές μας συμπεριφορές μέχρι τις εθνικές μας πολιτικές.
Κοντολογίς, εμείς και η Δυτική Ευρώπη, δύο μεγέθη εντελώς διαφορετικά. Σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε δραστηριότητα. Από την εκλογική πελατεία και τη βιομηχανία μέχρι τα πεζοδρόμια. Το κράτος για εμάς είναι ο μεγαλύτερος και ο χειρότερος ληστής. Επομένως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ληστέψουμε κι εμείς. Αντιθέτως, το κράτος για τη συνείδηση των Δυτικοευρωπαίων είναι προνομιακό πεδίο υποδομών και κοινωνικών παροχών.
Το συμπέρασμα ανατριχιαστικό. Εγκληματική η πρόσδεσή μας στην ευρωζώνη. Εκ του αποτελέσματος μιλώντας. Αυτό που τότε, επί Σημίτη, θεωρήθηκε ευλογία, σήμερα κατέληξε κατάρα. Θα σας το πω διαφορετικά. Αφού λοιπόν πιστεύουμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, τότε γιατί, έστω σήμερα, δεν υιοθετούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την Εφορία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη και για τα επαγγέλματα; Επειδή, λέει, η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη και ιδιόμορφη περίπτωση. Τρίχες κατσαρές. Επειδή, λέω εγώ, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Οση σχέση έχουμε με τους Ευρωπαίους άλλη τόση έχω εγώ με την αστροφυσική!
Δημήτρης Δανίκας
Αυτο αξιζει αναδημοσιευσης γιατι γελαω με τα χαλια :th_Laie_67-1:
https://www.espressonews.gr/%CF%80%C...B8%CE%B9%CE%B1
Μικρα μικρα. "Ρεβης", "Λυδια Κυριακου", "170/ωρα", για γνωστες :th_Laie_67-1:Παράθεση:
Οι δύο νέοι μάλιστα λόγω της σοβαρότητας και της σταθερότητας της σχέσης είχαν πάρει από κοινού την απόφαση να έχουν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς τη χρήση προφυλάξεων. Κι ενώ όλα έβαιναν καλά, ένα απρόοπτο γεγονός άλλαξε τα πάντα. Στις αρχές του καλοκαιριού η Μαρία διαπίστωσε ότι έχει καθυστέρηση. «Ετρεξα στο φαρμακείο να αγοράσω ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αμέσως μετά διαπίστωσα ότι ήμουν έγκυος» λέει το μοντέλο και προσθέτει: «Δεν σας κρύβω ότι τρόμαξα. Είμαι μόλις 20 ετών κι η ευθύνη ενός μωρού με βρήκε απροετοίμαστη και αμήχανη». Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στον Adil.
Οπως ήταν φυσικό κι εκείνος ξαφνιάστηκε αλλά δεν αμφισβήτησε τα λόγια της Μαρίας. Μάλιστα συμφώνησαν να συναντηθούν αμέσως για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. «Εγώ ήμουν βέβαιη ότι το παιδί ήταν δικό του, αφού όλη την περίοδο που ήμασταν μαζί δεν είχα άλλες σχέσεις, αλλά κι εκείνος -ακόμα κι αν είχε αμφιβολίες για το πόσο πιστή ήμουν- ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω με κάποιον άλλο χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις».
Πράγματι συναντήθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα στην Αθήνα, αλλά η Μαρία με έκπληξη και απογοήτευση είδε την «άλλη πλευρά» του αγαπημένου της. «Μου είπε ότι είμαι πολύ μικρή για να το κρατήσω. Μου είπε ότι ένιωθε πολύ άσχημα. Αν και έλεγε ότι ήθελε να με στηρίξει ήταν απότομος, απόμακρος και ανήσυχος. Τον διαβεβαίωσα ότι η έκτρωση θα γίνει και θα τον ειδοποιήσω για τα περαιτέρω. Εφυγε αποχαιρετώντας με ψυχρά και εγώ είχα ήδη καταλάβει ότι όλα είχαν αλλάξει». Οι ημέρες που ακολούθησαν ήταν πολύ δύσκολες για το νεαρό μοντέλο. «Είχα να αντιμετωπίσω μια έκτρωση κι εκείνος δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο. Κι όχι μόνο αυτό, δεν απαντούσε καν στις κλήσεις μου. Ηθελε να αποφύγει τα πάντα. Δεν ξέρω τι φοβόταν. Τις ευθύνες, ένα πιθανό σκάνδαλο που μπορεί να του έκανε κακό, δεν ξέρω».
Τελικά η Μαρία πήγε μόνη της και χωρίς κανείς να το γνωρίζει κι έκανε την έκτρωση. Τις μοναχικές στιγμές στο ιατρείο τις θυμάται με πόνο. Ομως πιο πολύ στενοχωριέται όταν σκέφτεται τη συμπεριφορά του φίλου της. «Ούτε τον πήρα ποτέ τηλέφωνο να του πω ότι πράγματι έγινε η έκτρωση αλλά ούτε κι εκείνος ενδιαφέρθηκε να μάθει. Από την τελευταία συνάντησή μας και μετά δεν ξαναμιλήσαμε. Ηταν το τέλος, ο χωρισμός με τον πιο άσχημο τρόπο. Αυτή η σχέση ξεκίνησε ως μεγάλος έρωτας και μου άφησε μόνο απογοήτευση και τίποτα άλλο».
https://www.youtube.com/watch?v=sPDVnsvctN8
Σαφως και δεν εχει σχεση με "μιζα'. Η Χοντραδα εκειται στο γεγονος ότι οντας κρατικος λειτουργος του ΤΑΙΠΕΔ δεν χρησιμοποιεις το τζετ του επενδυτη που συμμετέχει στο σχήμα που μολις αγορασε τον ΟΠΑΠ απο το ΤΑΙΠΕΔ, εκτος και αν δεν σε νοιαζει για τις επιπτωσεις ή τις προκαλεις.
@Νινο: Αστο Γιαννη στη συγκεκριμενη υποθεση (αλλα και σε πολλες άλλες) ο ρολος και τα παιχνιδια του Δημοσιογραφικου Οργανισμου που εβαλες....
Παράθεση:
Διάβαζα στην έρευνα της Καπα Ρισέρτς ότι η πιο αγαπητή στους έλληνες χώρα είναι η Ρωσία. Δηλαδή η χώρα με το πιο αυταρχικό, καταπιεστικό, ολιγαρχικό, άνισο, διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα στην Ευρώπη. Που δεν έχει κουνήσει ποτέ ούτε το δαχτυλάκι της να βοηθήσει την Ελλάδα. Υποθέτω ότι είναι κατάλοιπο της αριστερής ιδεολογικής επικυριαρχίας περί του οράματος της Σοβιετίας και της ανιστόρητης εθνικιστικής ιδεοληψίας περί του "ξανθού, ορθόδοξου γένους" που θα μας "σώσει".
Noooo hope. :facepalm: