Το πήγες σε κάποιο συνεργείο;
Τι σου είπαν οι τεχνικοί;
Printable View
Το πήγες σε κάποιο συνεργείο;
Τι σου είπαν οι τεχνικοί;
Καλημέρα !!!Σε ευχαριστώ Παναγιώτη για την απάντηση σου .
Όχι δεν έχω αλλάξει τίποτα στο αυτοκίνητο μέχρι τώρα μόνο ότι προβλέπεται στα service.
Και εγώ ελπίζω να είναι αυτό . Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το αφήσω στο συνεργείο , θα το πάω από βδομάδα , παντός είναι μικρή η διαρροή
Sent from my iPhone using Tapatalk
Όταν δεν υπάρχει καλή λίπανση στη φτερωτη, αυξάνεται η τριβή. Η τριβη αυξάνει τη θερμοκρασία, η θερμοκρασία προκαλεί διαστολή στα μέταλλα με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και σπάει τελικά η φτερωτή. Επισης με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθούν και ρίγματα στην τουρμπίνα.
το μόνο εξάρτημα που υπόκειται σε τριβή στους υπερσυμπιεστές είναι το ρουλεμάν του άξονα και μόνο αυτό λιπαίνεται! τα impeller γυρίζουν, δεν τρίβονται ούτε ακουμπούν πουθενά..τώρα αν λείπει και μισό λίτρο δεν θα κολλήσει το ρουλεμάν..σίγουρα καλό είναι ο φίλος να ελέγχει τακτικά τα λάδια εφόσον έχει θέμα αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα.
Δεν είπα ότι τα impeller ακούμπουν κάπου ή λιπαίνονται όταν η τουρμπίνα λειτουργεί φυσιολογικά. Όμως όταν ο άξονας αποκτήσει ανοχες λόγω τριβής-θερμοκρασίας του ρουλεμάν , τότε μετατοπιζονται και τα impeller μαζι του, αφού από εκείνον κινούνται και έτσι σπάει η φτερωτή (άξονας και impeller). Τώρα το κατά πόσο έλειψη μισού λίτρου λαδιού δεν συνιστά πρόβλημα, νομίζω εξαρταται από την αντοχή υλικών της τουρμπίνας. Στη Td04 π.χ μίσο λίτρο δεν είναι πρόβλημα. Πρέπει να ξεπεράσει τα 1,1 lt. Αν κάποιος ξέρει τις αντοχές υλικών της συγκεκριμένης τουρμπίνας του φίλου ας ενημερώσει....