Το χταποδι φαινεται να ειναι 4-1:thumbsdown:. Αυτου του τυπου τα χταποδια ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να αποδιδουν σε φασμα στροφων που εσυ δεν θα δουλεψεις ποτε...
Printable View
Το χταποδι φαινεται να ειναι 4-1:thumbsdown:. Αυτου του τυπου τα χταποδια ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να αποδιδουν σε φασμα στροφων που εσυ δεν θα δουλεψεις ποτε...
Ναι είναι 4-1, τι εννοείς?
Ισως δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Τα 4-1 χταποδια δινουν κατι παραπανω ψηλα.
Τα 4-2-1 στρωνουν λιγο καλυτερα την καμπυλη, εχεις λιγο παραπανω ροπη στις μεσαιες και λιγο μικροτερη ιπποδυναμη ψηλα.
Η διαφορα συνηθως με την εργοστασιακη πολλαπλη ειναι τοσο μεγαλη(ειδικα με οσες εχουν κατευθειαν κοτσαρισμενο καταλυτη) που καθιστουν τις μεταξυ τους διαφορες απειροελαχιστες. Και για την ακριβεια δεν προκειται να ειναι πανω απο 0,5 κg ροπης η 1-2 ιππων. Μεταξυ τους. Γιατι με το εργοστασιακο, αναλογα και με το τι ειναι αυτο, η διαφορα θα ειναι σεβαστη και τρελα αισθητη(Συνηθως. Δεν ισχυει για αυτοκινητα με καλομελετημενη εξαγωγη οπως ενα Μ πχ).
Το φασμα ειναι σχετικο.
Το 4-2-1 θα ειναι προτιμοτερο αναμεσα σε 2.500 με 4500rpm πχ, ενω το 4-1 θα δινει λιγο παρανω peak ψηλα(4.500 με 6000).
στα 4-2-1 χταποδια μεγαλο ρολο παιζει το μηκος του 2 δλδ το λεγομενο διχαλο οσο ποιο μακρυ ειναι τοσο ποιο ψηλα δουλεβει το μοτερ (τηρουμενων των αναλογιων βεβαια) στο παλιο μου αμαξι (Golf VR6) ειχα χταποδι 6-2-1 με κοντο διχαλο οπου το αμαξι ειχε περισσοτερορ ροπη στις μεσαιες στροφες και οταν το αλλαξα με αλλο μακρυτερο εχασα αυτην την κλοτσια που ειχα στις 3000rpm αλλα κερδισε το αμαξι ψηλα μετα τις 4500 οπου και μου εδωσε μια διαφορα των 2 αυτοκινητων σε κοντρα με αμαξι φιλου πριν και μετα την τοποθετηση του μεγαλου σε μηκους διχαλου , απο εκει και περα ειναι θεμα επιλογης με βολεβε περισσοτερο το κοντο διχαλο σε μια διαδρομη με στροφες οπου η ροπη στις μεσαιες παιζει συμαντικο ρολο , αλλα το μακρυ μου εδινε διαφορετικο "απλωμα" του μοτερ σε εθνικες οδους και γενικα σε παιχνιδια της ευθειας
Tα 4-2-1 δινουν πολυ καλη αποδοση απο ρελαντι μεχρι τις 5-5500rpm και αν ειναι πολυ καλα μελετημενα με σωστες διαμετρους και σωστα μηκη εως τις 6-6500max
Τα 4-1 λογο σχεδιασης δεν αποδιδουν καθολου καλα εως τις μεσαιες, μετα ισοφαριζουν εως τις 5-5500 και ξεκιναν να περνουν κεφαλι απο εκει και πανω εως το οριο του κινητηρα 9000~19000(βλεπε F1). Χρησιμοποιουνται μονο σε αγωνιστικα, ντραγκστεραδικα κλπ εκει που δεν τους νοιαζει το φασμα κατω απο 4,5-5000σαλ.
Καλά με τρέλανες τώρα, δεν παίζεσαι!!!
Θα κάτσω να το διαβάσω προσεκτικά μόλις βρω χρόνο. Εύγε!thumb
Εγώ το 4-1 το πήρα με την λογική οτι έτσι κι αλλιώς θα δουλεύω πάνω απο την ατμόσφαιρα απο τις 1000 κιόλας στροφές, οπότε ήθελα να βοηθήσω το μοτερ να δίνει μέχρι τον κόφτη και να μην κρεμάει στα ψιλά. Όταν διαβάσω τα του Πάνου θα έχω μια καλύτερη άποψη, αλλά έτσι κι αλλιώς σε λίγες μέρες μπαίνει, οπότε η νεκροψία θα δίξει...:original:
Μια δυναμομετρηση πριν και μετα θα σου λυσει καθε απορια..
(και θα σου ελαφρωσει την τσεπη 40+40=80Ε)