Δεν ειπα οτι μπαινουν και μεσα! Φυσικα και κερδιζουν (απο την αξια cif το 65% ειναι κερδος) αλλα πρεπει να τα κανουν να χαλανε κιολας!
Printable View
Δεν ειπα οτι μπαινουν και μεσα! Φυσικα και κερδιζουν (απο την αξια cif το 65% ειναι κερδος) αλλα πρεπει να τα κανουν να χαλανε κιολας!
Το θυμαστε το 2002ti με λαγκ μεχρι το θεο? Απετυχε στις πωλησεις λογω πετρελαικης κρισης. Αν ειχε πλασαριστει 2-3 χρονια αργοτερα , σημερα ισως να μην υπηρχε s54 αλλα t54...
Αλέξη θα συμφωνήσω μαζί σου, μέχρι ένα σημείο όμως. Υπάρχει και άλλη μια συνταγή τουρμπίσματος. Αυτή που δουλεύουν τόσα χρόνια οι σουηδοί! Διαφορετική βέβαια φιλοσοφία από της VAG ή της BMW:
Μικρή πίεση με μικρή overboost. Συνήθως δουλεύουν 0.4 σταθερή με 0.6 over. Μοτέρ κατά βάση υπερτετράγωνα. Το δικό μου έχει κόφτη εργοστασιακό στις 7400! Τουρμπίνες φουλ μαντεμένιες και σχετικά μεγάλες σε όγκο για την πίεση που δουλεύουν. Κερδίζουν τρελά σε αξιοπιστία. Μικρή πίεση - μικρό lag. Η γραμμικότητα των παλιών πεντακύλινδρων της Volvo για παράδειγμα δεν συγκρίνεται με τα T(F)SI!
Εγώ ίσως να μην είμαι αντικειμενικός όποτε θα ήθελα να εκφραστεί επ' αυτού και ο m-power_01 που το έχει πάει βόλτα το δικό μου. Σίγουρα πάντως, δεν είναι Μ54, αλλά σε σχέση με τα μοντέρνα μικρά τουρμπάτα που έχουν ίδια και μεγαλύτερη απόδοση, υπάρχει τρελό χάσμα.
Επίσης, το αυτοκίνητο δεν έχει ζητήσει τίποτα. Σωστά λάδια ανά 10 χιλιάδες χιλιόμετρα, σωστό ζέσταμα και κρύωμα και 8 χρόνια τώρα δεν πίνει σταγόνα λάδι παραπάνω από τις ανοχές του κατασκευαστή!