δηλαδη φορολογειται οπως οι μισθωτοι??ιδιες ειναι οι κλιμακες?
Printable View
δηλαδη φορολογειται οπως οι μισθωτοι??ιδιες ειναι οι κλιμακες?
Δυστυχως δεν αξιζει να εχεις ενοικια...Η εφορια σου παιρνει μεγαλο ποσοστο+εχεις παντα το αγχος αν θα τα παρεις+ταλαιπωρια+ζημιες... ραφονται κανονικα στην φορολογικη σου δηλωση οποτε υποκεισαι κανονικα στη κλιμακα που ανηκει το εισοδημα σου...
Δεν ξέρω ακριβώς, φαντάζομαι ότι αν τα εισοδήματα κάποιου που ζει αποκλειστικά από ενοίκια που εισπράττει είναι πχ ως 15000 το χρόνο φορολογείται σαν μισθωτός από κει και πάνω αλλάζει κλίμακα και φορολογείται με μεγαλύτερο ποσοστό με max το 50%. Ακριβώς πως λειτουργεί δεν το ξέρω κι εγώ, πάντως είναι τρελοί οι φόροι από ένα σημείο και μετά ....
Ας τα δούμε και κάπως καλύτερα!
https://www.autobild.gr/index.php?ca...6&page_id=3158
Εγώ θεωρώ τα τεκμήρια, απαράδεκτα χαλαρά για τους έχοντες, για άλλη μια φορά. Δε γίνεται κάποιος που έχει μισθό 2.500 ευρώ το μήνα, να δικαιολογείται να συντηρει σπίτι 120τμ, εξοχικό 90 τ.μ. με πισίνα 50 τ.μ., οικιακή βοηθό και δύο αυτοκίνητα 3.000 και 1.400 κ.εκ. (το παράδειγμα το δανείζομαι από τις ειδήσεις του alpha που είδα προ ολίγου). Ποιός μπορεί να συντηρήσει τα παραπάνω με 2.500 ευρώ το μήνα ρε παιδιά??
Τα τεκμήρια αυτά, αφήνουν ατιμώρητο και ανεξέλεγκτο το συντριπτικό ποσοστό των φοροφυγάδων, αφού μόνο κραυγαλέες περιπτώσεις δεν καλύπτονται και ακόμα κι εκεί, υπάρχουν άλλες δίοδοι (πχ offshore). Τώρα, σχετικά με τα αυτοκίνητα χαμηλού και μέσου κυβισμού, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά φυσιολογικά, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αφού ο μισθωτός-ελεύθερος επαγγελματίας των 1000-1500 ευρώ με το 1600άρι δεν φοροδιαφεύγει και αν το κάνει, είναι σε βαθμό πταίσματος μπροστά στα εγκληματικά μεγάλα ποσά που φοροδιαφεύγουν κάποιοι άλλοι, που θα συνεχίσουν να παραμένουν ατιμώρητοι, ακόμα και με τα νέα αυτά "ψευτοτεκμήρια"...
Στα νεα αυτα τεκμηρια θα πρεπει να προστεθουν και οι δαπανες που υποχρεωτικα δηλωνονται(δανεια κλπ) καθως και τα τεκμηρια διαβιωσης ετσι οταν αυτα θα προστεθουν πολλοι θα βρεθουν προ "εκπληξεως".
Για μια ακομα φορα η σοσιαλΗστρικη αυτη πολιτικη δεν εχει δικαιο ουτε "αναλογικο"προσανατολισμο, αι αν τελικα ειμαστε και φταιχτες που γεννηθηκαμε να μας το πουνε!!!
Ειλικρινα δεν ξερω που θα βγει... το σιγουρο ειναι ενα οτι οταν να ελατηριο το πιεζεις ,το πιεζεις ,ολο καΙ πιο κατω.. καποια στιγμη θα πεταχτει και θα σου ερθει στα μουτρα! απλα και ο περιβαλλον χωρος παθαινει ζημια!!!
ενωθηκαν δυο θρεντς με το ιδιο θεμα....
Τελικά το τεκμήριο στο αυτοκίνητο θα εξετάζει και παλαιότητα ...λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.
Δεν ξέρω κατα πόσο θα έχει αντίκτυπο στα τελη κυκλοφορίας των εισαγόμενων μτχ που μπήκαν από το 2005 και μετά, που τώρα υπολογίζονται με την πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα και διατηρούνται "χαμηλότερα" από τα ίδια ηλικίας Ελληνικά ....προβλέπω άλλο μπλέξιμο τώρα... :think:
40% μείωση τεκμηρίου για τα άνω των 10 ετών και νομίζω 20% για άνω των 5 ετών