Αρχικό μήνυμα απο
Monsta
Να σου απαντήσω Δημήτρη μου σε προσωπικό πάντα επίπεδο, αν και ορισμένα πράγματα δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Όπως μπορούν να σου πουν και αρκετά ακόμα μέλη που έχουν επισκεφθεί τη χώρα είτε για σπουδές, είτε για εργασία, η Αμερική είναι μία ΣΠΟΥΔΑΙΑ χώρα, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθείς και να πας μπροστά στη ζωή σου. Να ζήσεις το αμερικάνικο όνειρο, εάν αυτό θέλεις και αναζητάς με παιδιά, σκυλιά, γατιά, αυτοκίνητα, γκολφ, τένις, πισίνες και δε συμμαζεύεται. Ναι φυσικά και υπάρχει ακόμα, είναι μια τεράστια χώρα με αμέτρητες ευκαιρίες.
Ξέρεις όταν ζούσα εκεί με ενοχλούσε το θέμα του 'ελεύθερου πνεύματος' και της 'ελευθερίας' ορισμένες φορές (όπως είπες). Σκεφτόμουν ότι γυρνώντας στην Ελλάδα δε θα τρώω πια τικέτα επειδή δεν έκανα FULL STOP σε διασταύρωση που είχα ΣΤΟΠ και πέρασα με 2 μίλια / ώρα. Ή να τρώω $50 τικέτο επειδή πήγα στο πάρκο με τη κοπελιά μου να φάμε παγωτό, πήγε 8:30 το βράδυ και το πάρκο έκλεινε στις 8.
Όμως στη κοινωνία καλώς ή κακώς υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Δέκα πέντε λοιπόν χρόνια αργότερα παραμονής στην Ελλάδα, μπορώ πλέον άνετα να κάνω τη σύγκριση και να αποφασίσω που θα ήταν καλύτερα για μένα να ζω. Που υπάρχει η 'ποιότητα ζωής' που αναζητώ? Που είναι οι παροχές προς τον πολίτη? Που είναι ο Σεβασμός και η Ευγένεια προς τον συνάνθρωπό σου?
Και ΤΙ είναι προτιμότερο? Να μου λένε 'καλημέρα' και 'ευχαριστώ' με χαμόγελο στις καθημερινές μου συναλλαγές ή να βλέπω κατσουφιασμένα μούτρα και άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με την (έστω) 'τυπική' ευγένεια και το customer service? Θέλω να διεκπεραιώνεται η δουλειά μου όπως πρέπει να διεκπεραιωθεί ή για να καταφέρω το αυτονόητο πρέπει να μου ανεβαίνει η πίεση και το αίμα στο κεφάλι every single f-ing time? Μ αρέσει να με αντιμετωπίζουν σα μαλάκα κάθε φορά που θέλω τα χρήματά μου ΠΙΣΩ σε κάποια επιστροφή που θα κάνω αντί να ψωνίσω κάτι άλλο σώνει και καλά? Ή να μου τα δώσουν πίσω άμεσα και να μου πουν κι ευχαριστώ, όπως στο ΙΚΕΑ & στο ΖΑΡΑ (οι εξαιρέσεις του κανόνα). Και τόσα άλλα παραδείγματα, δε θέλω να σε κουράσω άλλο...
Ο καθένας μετράει και ζυγίζει. Και πράττει ανάλογα όπως επισήμανα σε προηγούμενο ποστ.
Το πιο γελοίο όμως απ όλα, είναι ότι εμείς εδώ, θέλουμε να παίρνουμε ότι εμείς θεωρούμε 'καλό' από τη Δύση, κατά τ άλλα όμως κατηγορούμε τους Αμερικ(λ)άνους για το ένα, για το άλλο. :whistle:
Το να διαφωνούμε με την εξωτερική τους πολιτική είναι ένα άλλο θέμα, αλλά και εμείς ή κάποιος άλλος να ήταν στη θέση τους θα κάναμε (οι πολιτικοί) τα ίδια ή και χειρότερα.
Ξέρεις κάτι? Ίσως να το έχεις διαπιστώσει κιόλας. Οι ίδιοι δεν είναι 'κακός' λαός σε καμία περίπτωση. Αγαθιάριδες είναι οι περισσότεροι. Δε θα ευχηθούν ας πούμε ποτέ να ψωφίσει η γάτα του γείτονα. Και όπως πολύ σωστά είχε πει και κάποιο μέλος από εδώ μέσα σε κάποια άλλη συζήτηση (δε μπορώ να θυμηθώ ποιος), μεταξύ τους είναι πολύ μα πάρα πολύ δεμένοι and they ll come together to help each other με όποιο τρόπο μπορούν. Το έχω ζήσει άπειρες φορές αυτό και είναι πολύ συγκινητικό να σου συμπαραστέκεται κάποιος συνάνθρωπός σου όταν το έχεις ανάγκη. Δες καμιά φορά την εκπομπή 'Extreme Makeover' όπου επισκευάζουν τα σπίτια πολύ φτωχών ή άτυχων ανθρώπων και βοηθάει the whole community. Και πες μου μετά αν αυτό το πράγμα θα μπορούσε ποτέ να γίνει στη χώρα μας.
Δεν πρόκειται λοιπόν να φύγω και να γυρίσω πίσω. Απάντησα στο poll που έβαλε ο Σταμάτης με τα κριτήρια που έθεσε. Δεν θα άντεχα 2ο restart στη ζωή μου εκτός κι αν...... Όπως πολύ σωστά είπε και ο Άρης, έχω τις ρίζες μου εδώ, μια υπέροχη οικογένεια και επιπλέον έχω χτίσει αρκετά πράγματα από το 0 χωρίς κανενός τη βοήθεια. Σκοπεύω να το παλέψω μέχρι εκεί που δε πάει. Και να βγω νικητής, διότι έτσι έμαθα κι εκπαιδεύτηκα.
:original: