Τα ειπες ολα με 7 λεξουλες......
Printable View
To είπα σαν γενικότητα για τα κανάλια κ όλο τον συρφετό τους (τρέμες, βρεδεδέρηδες & ΣΙΑ)
Εμένα ο γενικότερος προβληματισμός μου με την όλη κατάσταση αφορά στην ευκαιριακή / καιροσκοπική κατάλυση των ανθρώπινων αξιών, των νόμων, του συντάγματος, των εργασιακών κεκτημένων, της πρόνοιας, κλπ.
(είναι υπαρκτή απορία πίσω από θεωρίες συνωμοσίας & πίσω από όλα αυτά που αναφέρουμε όλη την ώρα, φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε οι δημόσιοι, φταίνε οι φιλελεύθεροι, κλπ κλπ)
Να κάτι ενδιαφέρον για το μέλλον της Ελλάδος:
https://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420287
Πανο μου ηδη Γερμανικη εταιρια στην ελλαδα κανει απολυσεις με 6μηνη προειδοποιηση για να δινει τις μισες αποζημιωσεις.....και διωχνουν ανθρωπους με πολλλλλαααα χρονια δουλειας.....:thumbsdown::thumbsdown:
Ετσι για να μαθαινουμε πως γινονται (βλ. στήνονται) οι δουλειες:
https://www.tovima.gr/politics/article/?aid=418916Παράθεση:
Το colpo grosso με το ρεύμα
Πώς η ΔΕΗ επιτρέπει στην Αλουμίνιον να κερδίζει εκ. ευρώ από το ρεύμα
Παράθεση:
...Τον Απρίλιο του 2008 ωστόσο, με απόφαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια, η άδεια αυτοπαραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της Αλουμίνιον της Ελλάδος μετατράπηκε σε άδεια μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας (ΣΗΘ, κατά την ορολογία της ΔΕΗ). Γεγονός που έδινε δικαίωμα στην εταιρεία να πουλά το παραγόμενο ρεύμα μέσω του συστήματος αντί να το ιδιοχρησιμοποιεί....
....Η Αλουμίνιον της Ελλάδος αντιμετωπίστηκε σχεδόν ως νοσοκομείο ή μαιευτήριο.....
...Ακολούθησαν έντονες προσπάθειές του προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μονάδα από απλή μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας ως μονάδα συμπαραγωγής υψηλής αποδοτικότητας ώστε να εκμεταλλευθεί τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3734 του 2009, οι οποίες προσέφεραν ακόμη περισσότερες δυνατότητες επιδότησης. Πράγμα που επέτυχε στις μέρες υπουργίας της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη.....
...Η συνέχεια ωστόσο ξεπέρασε κάθε φαντασία. Τον Ιούλιο του 2011 ο διάδοχος της κυρίας Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με ειδική ρύθμιση κατήργησε τον περιορισμό των 35 μεγαβάτ για τις μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης, με αποτέλεσμα το παραγόμενο ρεύμα από αυτές να απορροφάται κατά προτεραιότητα με εγγυημένη τιμή!.....
....η Αλουμίνιον της Ελλάδος παράγει ρεύμα με κόστος 60 ευρώ τη μεγαβατώρα, το πουλά στη ΔΕΗ με 87 ευρώ τη μεγαβατώρα και στη συνέχεια το αγοράζει από τη ΔΕΗ για τις μονάδες με 51 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το ετήσιο καθαρό κέρδος της συναλλαγής ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ και μπορεί να προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ(!) στην τριακονταετή λειτουργία του......
...με τη διακομματική μεσολάβηση του κ. Φώλια, της κυρίας Μπιρμπίλη και του κ. Παπακωνσταντίνου πέτυχε τριπλή και τετραπλή επιδότηση για την επένδυσή της, αφαιρώντας πόρους και δυνατότητες από άλλους μικρότερους παραγωγούς.....
.....δεν μπορούν να καλυφθούν οι ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις προς τις πολλές μικρές μονάδες αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών τόξων.
Οταν προσφέρονται ετήσια «δώρα» 50 εκατ. ευρώ σε έναν όμιλο, πού να βρεθούν χρήματα για άλλες επιχειρήσεις
Το Βήμα μιλάει για κράτος εν κράτει ξεχνώντας πως αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Κράτος εν κράτει είναι οι συνδικαλιστές, κράτος εν κράτει είναι τα ΜΜΕ, κράτος εν κράτει είναι τα επιμελητήρια, κράτος εν κράτει είναι η Εκκλησία της Ελλάδας, κράτος εν κράτει είναι οι Πολεοδομίες, οι Νομαρχίες, οι Εφορίες, τα πάντα. Κι εμείς είμαστε οι ιθαγενείς. Ουγκ.
'εργασιακά κεκτημένα' ' νόμος είναι το δίκιο του εργάτη' κλπ
διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους προσεγγίσεις
η αμοιβή της εργασίας πρέπει πάντα να συμβαδίζει με την κατάσταση της οικονομίας...είμαστε στον τρίτο χρόνο ύφεσης,δηλαδή μειωμένου παραγώμενου προϊόντος
είναι δυνατόν να μην πέσουν οι μισθοί;
φυσικό να πει κάποιος, 'μα εγώ τί φταίω'...δίκιο, αλλά όλους θα μας πάρει η μπάλλα
και για να μην μπερδευτεί κάποιος, δεν είμαι επιχειρηματίας, είμαι υπεύθυνος προσωπικού και προσπαθώ να συμβιβάσω συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοσίας...που σημαίνει ότι βλέπω και από τις δύο όψεις του νομίσματος
Έχεις απόλυτο δίκιο Άρη στην ουσία του θέματος. Δε μπορώ όμως να μην εκφράσω την ανησυχία μου για την ωμή καταπάτηση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, τις τρομακτικές ανατροπές στα εργατικά και αυτή την χίμαιρα πρεμούρας του δυτικού κόσμου για ''ανάπτυξη'', οικονομία, επενδύσεις, κέρδη, πετρέλαια κ @@ μύδια.