Αρχικό μήνυμα απο
vagmag
Πήρα ένα Μ5 με 10.000 ευρώ!!!! Είναι 13 ετών και το κινώ ελάχιστα .
Κάνω τη βλακεία μου, πληρώνω τα 1320 ευρώ τέλη, τα ακριβά service του, τα ακριβά λάστιχά του, τα ακριβά φρένα του κλπ με τιμολόγιο, και την ακριβή βενζίνη μας που την καταναλώνει για πλάκα!!!!! Μου έχει τεκμήριο 20.000 ευρώ και βάση αυτού πληρώνω και εφορία (κάντε μόνοι την πράξη Χ 26%- για να μην πω παραπάνω). Πρέπει να πληρώσω και κάτι άλλο γιατί αυτό σαν καινούργιο έκανε 150.000 ευρώ;;;;;;;; Ήμαρτον !!!!!
Δεν έχω βέβαια αυταπάτες, και πιστεύω ότι κάτι ακόμα θα μου βγάλουν να πληρώσω.
Δεν πιστεύω ότι αλλάζει το σύστημα για να γίνει δικαιότερο. Λεφτά χρειάζονται οπότε θα φορολογήσουν περισσότερους και περισσότερο ! Αν εμείς αισθανθούμε δικαιωμένοι απλά και μόνο γιατί πληρώνουν και οι άλλοι είναι κακία και όχι δικαιοσύνη.
Τα ακριβά αυτοκίνητα πλήρωσαν μεγάλο φόρο κατά την αγορά τους (ΦΠΑ 23%, φόρο ταξινόμησης +40-50%, φόρο πολυτελείας κατά την αγορά ), δεν χρειάζονται ακριβά τέλη, μεγάλος φόρος πολυτελείας ετησίως κλπ.... αυτά είναι απλά και μόνο γιατί το κράτος χρειάζεται επιπλέον χρήματα.....
Ας κάνει τα τσιγάρα 20 ευρώ το πακέτο , τι πειράζει (θα έλεγε μία άλλη λογική).
Το ακίνητο γιατί φορολογήθηκε;;; Γιατί είναι δίκαιο ;;;
Απλά χρειάζονται χρήματα να πληρώσουν τους ιερούς μισθούς και τις ιερές συντάξεις !!!!
Ας πληρώσουμε λοιπόν !!!
Ή άλλη λύση ποια είναι ;;;; Μεταναστεύουμε ;;;; Ίσως κάπου αλλού να εκτιμούν τον κόπο μας (φόρους μας)... και να μη μας θεωρούν μαλάκες (όπως εδώ που τους σπαταλούν στην ΕΡΤ και σε τόσα άλλα χαζά) .