Ενδιαφέρον αυτό ....
Για πείτε !!!
Printable View
Αυτή είναι η περίπτωση μου ακριβώς, στην άδεια -θεός να το κάνει το ριζόχαρτο-Παράθεση:
Μιλωντας με ενα γνωστο στο τηλ ο οποιος ψαχνεται για αγορα BMW.. συζητωντας για εκτακτες εισφορες κτλ.. μου ειπε οτι αν ενα αυτοκινητο που ειναι μοντελο (κατασκευη) πχ 2001 και εχει γινει εισαγωγη το 2007 για παραδειγμα, με αποτελεσμα να ΕΧΕΙ εκτακτη εισφορα, επειδη φαινεται σαν πρωτη αδεια το ετος εισαγωγης στην Ελλαδα (το 2007 σαν τυχαιο παραδειγμα), ΜΠΟΡΕΙ με ενα χαρτι (στο Υπ. Συγκοινωνιων να υποθεσω.. ή δεν ξερω που..) να αλλαξει η ημερομηνια στην αδεια και να γινει πχ 2001 ή 2002..?? (για να γλυτωσει την εκτακτη εισφορα ολα αυτα)
Ισχυει κατι τετοιο ή του λενε μπουρδες..??
αναφέρει ημερομηνία πρώτης άδειας στην Ελλάδα, και είναι κενή η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας.
Στο βιβλιαράκι του περσινού Ε1 πάντως ανέφερε πώς για τον υπολογισμό των τεκμηρίων προσμετράτε
η ημερομηνία πρώτης Άδειας στην Ελλάδα και όχι η ημερομηνία πρώτης αδείας του αυτοκινήτου γενικώς.
Δεν ισχύει παιδιά, το' κανα και εγώ..Πήγα στο συγκοινωνιών και τους έβαλα να μου τυπώσουν στην άδεια την ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ του οχήματος ΔΙΕΘΝΩΣ..
Έχει πεδίο που αναφέρεται..άσχετα αν δεν το γράφουν αυτοί..Γράφουν μόνο την πρώτη άδεια στην Ελλάδα..Εαν είναι εισαγωγής εννοείτε..
Μου το'καναν εν ολίγης όχι βέβαια τυπωμένο αλλα το έγραψαν στο πίσω μέρος της άδειας με μια σφραγίδα και τέλος..
Με ρώτησαν τον λόγο που το έκανα και είπα λόγω παλαιότητας έχει ποιο χαμηλό τεκμήριο..ααα εντάξει μου λένε..
Βέβαια τσάμπα ο κόπος διότι όταν πήγα στην εφορία μετά να το αλλάξω μου λένε φίλε τσάμπα το έκανες διότι κοιτάμε ΜΟΝΟ πρώτη άδεια εισαγωγής στην Ελλάδα..
καλά λέω και αν ειναι το αυτοκίνητο 20ετίας και το φέρεις στην Ελλάδα το 2012 είναι καινούργιο για σας?
Μου λέει φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο αλλά μη το λες σε εμένα, ορίστε ο νόμος..(και μου βγάζει το βιβλιαράκι που το αναφέρει)
υποτιθεται πως εως και το 2016 δεν θα υπαρχει η εκτακτη εισφορα.
που ειναι το σημαδακι που να λεει "μολις πληρωσα" να το ποσταρω?:thanks: