Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Φίλε μου, είπα και προηγουμένως την άποψή μου.
Οι περικοπές στο δημόσιο πρέπει γίνουν με εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, με μείωση μισθών ΜΟΝΟ στους υψηλά αμειβόμενους, όχι σε όλους δηλαδή ακόμα και σε εργαζόμενους των 1000-1500 ευρώ, με κατάργηση ψευτοεπιτροπών αλλά και ενός κάρου προέδρων και αντιπροέδρων που εκτός από κομματόσκυλα και καρεκλοκένταυροι, κανέναν άλλο ρόλο δεν επιτελούν.
ΔΕΝ πρέπει να γίνουν όμως (οι περικοπές) με το να απολύονται συμβασιούχοι με μισθούς πείνας, να περικόπτονται χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, να ξεπουλιούνται κρατικές περιουσίες (βλέπε λιμάνια, ναυπηγεία κλπ) για ένα κομμάτι ψωμί και πολλά ακόμα τα οποία κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Δεν ξέρω τι μένος έχουν μερικοί με το δημόσιο και δεν τους κατακρίνω γι'αυτό, καθώς οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά δεν αντέχω να ακούω για απολύσεις, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται αυτές. Δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα αν απολυθούν και 5 και 10 και 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό σφάλλει τα μάλλα.
Η ανεργία είναι η μάστιγα της κοινωνίας μας και η βασική υπαίτια για την ατέρμονη κατρακύλα της οικονομίας και η ενίσχυσή της μόνο κακό μπορεί να κάνει, ακόμα και σε αυτούς που την προτείνουν με ελαφρά τη καρδία.
Και δε μιλάω από ηθική άποψη (που κατά τη γνώμη μου εγείρεται κι εκεί θέμα, αφού είναι φαιδρό να προτείνεται κάτι τέτοιο χωρίς να λογαριάζουμε τον άνθρωπο ως άνθρωπο απλά μόνο ως κεφάλι και μισθό), αλλά από καθαρά οικονομικοτεχνοκρατική.
Πάντως, βλέπω πως επιδεικτικά παραλείπεις να μιλήσεις για τη φοροδιαφυγή (που αγγίζει το 90+% των ελληνικών επιχειρήσεων), τις κρατικές επιχορηγήσεις σε ιδιώτες (χρήματα του δημοσίου είναι και αυτά για όποιους το ξεχνούν), την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και πολλά ακόμα από τα αίσχη για τα οποία είναι υπεύθυνος ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα αυτή.
Με το να κάνουμε μονομερή κριτική δεν καταφέρνουμε τίποτα παρά μόνο περιχαρακωνόμαστε και παίζουμε για τα καλά το παιχνίδι της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της που δεν είναι άλλο από το διαίρει και βασίλευε.