Δεν είχατε σφεντόνες τότε?????
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Printable View
Μου ηρθε ιδεα να "καταθεσουμε" τις αληθινες ιστοριες μας απο το στρατο, με κυριως εμφαση στις αστειες καταστασεις που ζησαμε (ετσι για να γελασουμε ολοι) και να ξαναθυμηθουμε στιγμες που συνηθως διηγουμαστε σε αλλους!!!
Ας κανω λοιπον την αρχη:
Παρουσιαστηκα στην Αυλωνα 5-12-1985 (179σειρα)μαζι με εναν δευτερο ξαδερφο μου.
Ειχαμε μια θεια στο τμημα μεταθεσεων των "μαυροσκουφηδων"(που ανηκαμε) και λεγαμε θα περασουμε "ζαχαρη"!!!
Να ομως που για μενα δεν ηταν ετσι ακριβως....και η πρωτη μεταθεση ερχεται για 12η ΕΜΑ Δωρισκος(μικρη μοναδα εξω απο τις Φερρες)στον ΕΒΡΟ!!!ενω ο ξαδερφος στο Λιτοχωρο!!!
Τελος παντων φτανοντας στη μοναδα μου μαζι με αλλους 15 "ψαραδες" σαν και μενα λεω στα φιλαρακια
-εχω θεια στο τμημα μεταθεσων
-ενταξει τοτε εσυ θα φυγεις πρωτος(λενε)
-ε ναι ,λεω,απο λαθος ειμαι εδω...Θεσσαλονικη ζητησα να παω...αλλα ποιος ξερει....
μετα απο δυο μηνες ερχονται οι μεταθεσεις
-αντε φευγεις (μου λενε οι "σειρες" μου)
ερχομενος ο Λοχιας λεει δυο ονοματα να ετοιμαστουν(οχι το δικο μου:ranting2:)
-φευγετε για "Καρατασου" Θεσσαλονικη!!!!:shok:αντε ρε σειρα μου λεει μη στεναχωριεσαι στην επομενη θα εισαι σιγουρα!!!
-ε βεβαια.... ,λεω εγω
Ολο αυτο το διαστημα εκανα αρκετες αγγαριες μεχρι και οικιοθελος αφου ειμουν σιγουρος για την επερχομενη ευνοϊκη μεταθεση....
αλλοι δυο μηνες περνανε και το ιδιο σκηνικο:ranting2::shok:
και ξανα και ξανα και ξανα....:ranting2::shok::ranting2::shok::ranti ng2::shok:
Εχουμε μεινει απο τα 15 ατομα που πηγαμε εκει μονο εγω και αλλος ενας!ενω ο ξαδερφος μου τα καλοκαιρια ειχε μεταθεση στη Ροδο!!! και το χειμωνα Θεσσαλονικη!!!( η θεια:ranting2:τελικα ανηκε σε διαφορετικη πολιτικη παραταξη απο τους γονεις μου,αφου εγω δεν ειχα ανακατευτει ποτε με αυτα,και προφασιζοταν αλλαγες προϊσταμενων κλπ.)
18 μηνες στον Εβρο φιλοι μου απο εκει πηρα το απολυτιριο!!!
Ελπιζω αυτο το θρεντ ,το χειμωνα ειδικα που θα εχουμε χρονο να γραφουμε, να φτασει τα 1,000,000 ποστ!!!:thumbsup:
Παρουσιάστηκα 11/11/09 (καραψάρακας ξέρω) 124 ΠΒΕ τρίπολη.
Φοβερή εμπειρία.
25μέρες μέσα με αρκετό πήξιμο, ήμασταν στη δεύτερη μοίρα και από ότι φαίνεται μας έτρεχαν αρκετά (αν έβλεπες ειδικά πως έσκαγαν οι υπόλοιπες στα προσκλητήρια)
Μια εβδομάδα το πήρα σοβαρά και κόντεψα να τρελαθώ, μετά πήρα απόφαση ότι δεν βγαίνει έτσι.
Πρώτη μετάθεση προεδρική φρουρά/ΜΛΑΤ στο χαιδάρι.
Εγώ το ζήτησα, γούσταρα αγήματα και τέτοια.
Ήταν και ένας φοβερός σμηναγός διοικητής του λόχου και περνάγαμε καλά παρόλο το πήξιμο.
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ξενέρα ήρθε όταν σε μια άσκηση για άγημα κατέβασα το όπλο τόσο δυνατό πάνω στο δάχτυλο του ποδιού μου με αποτέλεσμα να ραγίσει.
Τούμπανο το δάχτυλο οπότε ζητάω να πάω στο ΓΝΑ (δεν έγινε επίτηδες).
Το όλο σκηνικό ξεκίνησε 10και μισή το πρωί.
Αφού ΚΑΝΕΙΣ από τον λόχο δεν αναλάμβανε την ΤΡΟΜΕΡΗ και ΦΟΒΕΡΗ ευθύνη να υπογράψει μια κίνηση για να με πάει το τζιπ στο ΓΝΑ, είπα τη λύση ότι αφού είμαι εξοδούχος να πάω μόνος μου.
Κατά τη μία η αρβύλα δεν έβγαινε πλέον από το πόδι. Το δάχτυλο είχε γίνει σα το δεξί μου @@ (που όλοι ξέρουν ότι τα @@ είναι τεράστια).
Φυσικά η λύση του εξοδούχου απορρίφθηκε γιατί κανείς λέει δεν αναλάμβανε την ευθύνη.
Κατά τη μία και μισή οι πληθυντικοί και τα κύριε αξιωματικέ κοπήκαν και τους έκραζα πλεον στα μούτρα τους γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ, και το ΜΟΝΟ αποτέλεσμα ήταν να πηγαινοέρχομαι μέχρι τις 7και μισή στο δίπλα στρατόπεδο στο γιατρό και να ρωτάω πως στο διάολο να πάω στο γ@@@@νο το ΓΝΑ (με αυτόν τον τρόπο και αυτό το στυλ).
Ε κατά της 7και μισή έπεσε τηλέφωνο και σε ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ρε παιδιά βγήκε και η κίνηση, βρέθηκε ΚΑΙ οδηγός και συνοδός και πήγα στο ΓΝΑ.
Τελικά το δάχτυλο είχε σπάσει σε δύο σημεία και βγήκα 13 μέρες ελεύθερος υπηρείας.
Στη συνέχεια μετατέθηκα στη ΣΕΘΑ, όπου και υπηρετώ ως οδηγός, μέχρι και τις 11 Νοέμβρη.
Δε θέλω να θυμάμαι τίποτα από αυτή την περίοδο ούτε μιλάω πολύ για αυτή.
Σιχαίνομαι τον στρατό κ οτιδήποτε μιλιτέρ στυλ.
Εξαίρεση ένας Διοικητής κ γενικά το στρατιωτικό προσωπικό στο Κιλκίς που συνάντησα εκεί.
Θεωρώ δε τις σπατάλες που γίνονται εκεί, χειρότερες και από τα νοσοκομεία της χώρας.
Για την ιστορία, η θητεία είχε ως εξής: Θήβα, Ρόδο, Καστελόριζο, Σύμη, Κιλκίς.
11/11/2008 παρουσιαστηκα Ναυπλιο. 10 μερες εκει(αρκετα χαλαρα) και μετα την εκανα για λουτρακι στη σχολη δοκιμων. Ηξερα οτι θα ηταν ζορικα αλλα....
Μας πηγαν με λεωφορειο και με το που σκαμε μυτη εκει(ημασταν 24 ατομα) βλεπουμε να βγαινουν απο το λοχο πηδωντας απο τα παραθυρα και φωναζοντας σαν κανιβαλοι οι Βηταδες! Κοιταχτηκαμε ολοι με ενα βλεμμα "τον ηπιαμε αδερφια"... 2-3 ωρες προσοχη με τα λουκανικα και τους σακους μπροστα μας και τρελη φωνη και ειρωνια απο τους παλιους. Μετα πηγαμε στους θαλαμους και αρχισαν οι καμψεις και τα καψονια...
Παει...περασε και αυτο...
ηταν 9 του Μαη....
το χαρτι μου ελεγε οτι θα παρουσιαζομουν στη Ρεντινα...ξεκινησαμε αρκετα πρωι και 8 η ωρα ημασταν στο στρατοπαιδο(μιση ωρα απο θεσσαλονικη δηλαδη....
στην υποδοχη ηταν δυο ντερεκια ενα κεφαλι πιο ψηλοι απο μενα(εγω ειμαι 1.91) και με μπρατσα που τα δικα μου εμοιαζαν σαν οδοντογλυφιδες(τα μπρατσα ειναι το δευτερο μεγαλο πραγμα πανω μου...)
ωραια θα περασουμε.....
η μεταθεση ελεγε....κυπρο...35 μοιρα καταδρομων...μια μεγαλη απογοητευση στην αρχη,στο τελος λυπη που εφευγα..
τα πραγματα πολυ ζορικα αλλα στον αντιποδα ειχαμε πολλες ανεσεις (ειδικα εγω που σαν μεγαλος σε ηλικια ειχα τις γνωσεις για τις διεκπαιρεωσεις στο γραφειο..)
σοβαρες ασκησεις που δεν υοπαρχει περιπτωσει να τις κανει καποιος σε καποιο αλλο σωμα...
αυτα που βλεπουμε στις ταινιες να πεφτουνε απο ταρατσες με σκοινια και να μπουκαρουν μεσα απο παραθυρα...
μετα ηρθε το κεντρο εκπαιδευσεως ανορθοδοξου πολεμου.....
επειδη τα ειδα με τα ματια μου....περνανε δυσκολα.....
και μια λεξη για τα κομαντα που καναν ρεντινα.....
ΑΡΑΠΗΣ......
θα πω μια ιστορια ενος φιλου... και αυτο γιατι πολλα απο αυτα τα οποια αποτελουσαν την καθημερινη ρουτινα και μας φαινονταν εκνευριστικα βαρετα και ασκοπα,ολα ειχαν και εχουν το σκοπο τους...
Βαρδια(εφημερια) στο αναρρωτηριο ο Πανος και σκοπια το βραδυ(2-4 το λεγομενο γερμανικο).
Κατα τις 9.30 -10 το βραδυ εφεραν ενα λοχια που ψηνοταν στον πυρετο ( απο καποια ασκηση) με πληρη εξαρτυση και οπλο.
Μεχρι να τον τακτοποιησουν να "φαει" κανα δυο αντιπυρετικα πηγε 12 η ωρα, στις 2 επρεπε να παει για σκοπια και ετσι εγινε, που να τρεχω τωρα στο λοχο σκεφτηκε θα παρω του μακακα του λοχια το οπλο και θα παω. Αυτο και εγινε και αφου περασαν οι δυσκολες αυτες ωρες (αν και προσωπικα το 4 -6.30 εμενα μου ηταν πολυ χειροτερο απο το γερμανικο) ξαναπηγε στο αναρρωτηριο οπου ο λοχιας κοιμοταν.
Το πρωι επιθεωρηση φρουρας και ξανα το ιδιο σκηνικο, παιρνει το οπλο του λοχια και πηγαινει.
Η διαταγη ηταν καθε φορα η ιδια και καθε φορα το ιδιο "βαρετη" και ανουσια ετσι τουλαχιστον νομιζαμε ολοι...
Δις στον ΑΕΡΑ οπλισατε πυροδοτησατε!!!
κλακ κλακ κλακ κλακ ΜΠΑΜ!!!!!
Ολοι "παγωσαν" μαζι και ο πανος που δεν ειχε καταλαβει απο που ηταν η εκπυσοκροτηση...
Ο λοχαγος του ειπε ασε το οπλο κατω με ηρεμες κινησεις....πηρε το G3A4 και εβγαλε τη γεμιστηρα, "χρυσαφι" φωτισε εκεινο το κρυο πρωινο, γεματη ολη σφαιρες!!!
Να μη μακρυγορω ο λοχιας ειχε "βουτηξει" τις σφαιρες τις ειχε πανω στο οπλο και φυσικα μεσα στον πυρετο του δεν ειπε τιποτα.
Απο θαυμα καποιο παληκαρι δεν το πηρε ο χαρος εκεινη την ημερα, μιας και τις περισσοτερες φορες ουτε καν σηκωναμε τα οπλα στον αερα κατα την επιθεωρηση...ειμασταν σιγουροι βλεπεις..
Για αυτο λενε οτι τα αδεια οπλα ειναι που σκοτωνουν!!!
Πες τα!!!
Να σας πω και εγώ ένα γεγονός όχι από το στρατό αλλά από σκοπευτήριο. Εκπαιδευτής και τρεις εκπαιδευόμενοι. Οι κανονισμοί και το πως πυροβολουνε είχανε όλα αναφερθεί με μεγάλη λεπτομέρεια Σηκώνουν οι τρεις εκπαιδεuομένοι τα πιστόλια για να πυροβολήσουν. Αρχίζουν να πυροβολούν οι δύο, του τρίτου όμως είχε μπλοκάρει. Κανονικά εκείνη τη στιγμή κάποιος αφήνει το πιστόλι κάτω και ζητάει από τον εκπαδεuτη να το ελένξει. Αυτός όμως Γυρίζει και σημαδεύει το όπλο στον εκπαιδευτή και αρχίζει να τραβάει τη σκανδάλη δείχνοντας του ότι δεν δουλεύει. Πως δεν τον σκότωσε ένας θεός ξέρει
το τι τον έκανε ο εκπαιδευτής ας μην το συζητήσουμε. Ήξερε και πολεμικές τέχνες :whistle:
Πάντα τα όπλα άδεια ή γεμάτα να μην είναι σημαδεύουν ανθρώπους. Δεν υπάρχει ή δικαιολογία ααα άστο ρε δεν είναι γεμάτο.
Αν είναι πολύ άκυρο το ποστ ας διαγράφει δεν πειράζει thumb
Σίγουρα το 'χετε δει, αλλά δε μπορώ να μην το βάλω, το γέλιο του είναι απίστευτο...
https://www.youtube.com/watch?v=zUpnHH80NbA