https://www.bmwfans.gr/forum/images/...ZCVtDZjO-1.jpgthumb
Printable View
Για status κλπ... Δε νομίζω να ασχολούμαστε...
Γρήγορο πισωκίνητο έχει ο άνθρωπος ...
Οικονομικό οικογενειακό επίσης...
Ενα rally replica συμπληρώνει το γκαράζ...:fountwtis:
Το κυκλοφορει 24 μερες, οσες ειναι και οι φορες που του κανει κεφι να το οδηγησει.
(Με τις Ε πινακιδες που δικαιουται)
Για μεταχειρισμένο είναι ρίσκο το evo και το audi λόγω σκισιματος...
Πιο εύκολα βρίσκεις καλό ατμοσφαιρικό.
Ημερομηνία λήξεις όλα έχουν αλλιώς δεν θα βγαίναν νεα μοντέλα.
Εχω σχηματισει μια εντυπωση και θελω να την επιβεβαιωσω.
Ποσοι πραγματικα εχουν οδηγησει το 9αρι;
(Δεν εννοω πλατεια-αττικη οδο-πλατεια)
Διαδρομες τυπου Παρνηθα, Πεντελη, Πηλιο κτλ.
Αν εισαι ανθρωπος που δεν πληρωνεις ουτε βενζινες, ουτε συντηρηση, ουτε εφορια, δεν υπαρχει καποιος λογος να κανεις οικονομια αφου ουσιαστικα δεν βαζεις το χερι στην τσεπη για τιποτα.Παράθεση:
Δωδεκα 2ημερακια τον χρονο, μου ειναι αρκετα......
Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι αυτο ;
Για τους υπολοιπους σκεφτομαι αν συμφερει αυτος ο τροπος.
Το καθε διημερο κοστιζει χοντρικα 2 κατοσταρικα με βενζινες ασφαλεια εφορια κλπ.
Μεσο ορο βαζω, αλλο διημερο θα φορτωσεις χιλιομετρο και θα ξοδεψεις βενζινες, αλλο θα πας πιο κοντα και μπορει να μη δωσεις τιποτα (να σε φτασει οτι εχεις στο τεποζιτο).
ΔηλαδηΣ δυομιση χιλιαρικα το χρονο, αν υπολογισουμε και ενα σερβις λιπαντικων, συν κατι που θα χαλασει (συν λαστιχα καθε 2-3 χρονια) φτανουμε σε ενα ποσο που πιστευω οτι μπορει να αξιοποιηθει καλυτερα.
Μιλαω για ενοικιαση ενος καλου αυτοκινητου 12 διημερα το χρονο.
Οπου θα υπαρχει και το περιθωριο της επιλογης, διαφορετικου μοντελου.
Ενας φιλος μου το κανει αυτο, συνδυαζει σκ σε ευρωπαϊκες πολεις με πολυ φθηνα κλεισμενα απο καιρο εισητηρια και ξενοδοχεια σε συνδυασμο με ενοικιαση ενος σουπερκαρ.
Τελευταια ειχε νοικιασει ενα καινουργιο Μ5 σε τιμη προσφορας.
Αν σκεφτουμε επισης οτι το κεφαλαιο που εχουμε δεσμευμενο στο αμαξι δεν αποδιδει αλλα αντιθετα μειωνεται, ισως συμφερει η πωληση του και με τους τοκους που θα δινει μια προθεσμια να γινονται καποια απο αυτα τα γουστα.
Βεβαια εκει μπαινει αυτο που ειπε ο αλεξης, οτι το αμαξι του ειναι ενα κομματι του εαυτου του και δεν πωλεται.
Το καταλαβαινω και συμφωνω πληρως, ομως αυτο ειναι σκεπτικο που εμπεριεχει πολυ συναισθημα και λιγη λογικη.
Η λογικη θα ελεγε ξεφορτωσου το, παρε ενα αυτοκινητο στα πλαισια της εποχης να κανεις τη δουλεια σου και βγαλε τα γουστα σου με αλλο τροπο.
Μεγαλα και δαπανηρα αυτοκινητα δεν κολλανε στο σημερινο τοπιο.
Κατα τη γνωμη μου ουτε και πριν κολλαγανε, ενα Μ5/6, ενα 911, ενα φερραρι, ενα τελος παντων σουπερ καρ εδειχνε παραταιρο στον ελληνικο δρομο.
Συγκεκριμένα για τα εβο, πιο πολύ έλεγχο θέλουν τα περιφερειακά του αυτοκινήτου πάρα το μοτερακι του.
Μιλάμε πάντα για νορμάλ καταστάσεις πρώτου σταδιου και όχι για περιπτώσεις με 450 φεύγα άλογα δεύτερου σταδίου και φευγα...
Τούρμπο, δισκοπλατα, διαφορικά κτλ την ακούνε πιο εύκολα από το διλιτρο σκυλομοτερ που φοράει. Τουλαχιστο έτσι γνωρίζω με τις μηδαμινές μου γνώσεις πάνω σε αυτά τα αμάξια και απ'οτι έχω ακούσει γύρω γυρω...
Σας διαβασα ολους προσεκτικα και σας ευχαριστω για τις αποψεις σας!!!
Οπως εγραψα στην αρχη, εχω αποφασισει να αγορασω ενα αυτοκινητο που θα κυκλοφορει Σαβατοκυριακα-εκδρομες, αφου η κορολλα θα παραμεινει καθημερινο αυτοκινητο.
Τον Μαρτιο που μας περασε ειχα ανεβει Αθηνα - ειχα κατεβει Καλαματα για να δω δυο αυτοκινητα που με ενδιεφεραν, ηταν δυο evo 9 και με τον Καλαματιανο ειχα ερθει σε συμφωνια να το παρω.
Την Τριτη 2/4 ειχαμε ραντεβου στον Πυργο σε εξειδικευμενο συνεργειο για τα evo, με σκοπο να γινει ο απαραιτητος ελεγχος και να αγοραστει αυθημερον, ενα εκτακτο οικογενειακο προβλημα υγειας ομως εφερε την αγορα σε δευτερη μοιρα.
Στην συνεχεια διαβαζοντας για τα νεα μετρα που σκεφτονται να παρουν και αφορουν την φορολογια των αυτοκινητων, μου φρεναραν την σκεψη για αγορα με την ελπιδα οτι μπορει να αλλαξει κατι και να μπορω εστω και καποιους μηνες σπαστα να κυκλοφορω το bmw.
Δεν φαινεται ομως οτι θα αλλαξει κατι, αλλα και να αλλαξει το Μ5 μαλλον θα συνεχισει να ειναι απο τις πρωτες αγγελαδες στο αρμεγμα!!!
Φτανοντας στον Αυγουστο και διαθετοντας περιπου 15000 ευρω, εψαξα την μπορω να αγορασω σαν υποκαταστατο του bmw, δεν εχω κολληματα του τυπου δεν παιρνω audi.....:whistle:, κοιταω τα παντα και ψαχνω ποιο θα με κανει να αισθανθω καλα ωστε να προβω στην αγορα.
Επιλογες
bmw 320si: μου αρεσει πολυ εξωτερικα - εσωτερικα, ειδικη εκδοση, το βρισκω σε καλη τιμη, εχω την ευκολια..... του σερβις, θελει ομως μπλοκε που σαν ειδικη εκδοση επρεπε να ειχε....:thumbsdown:, με φοβιζουν αυτα που διαβαζω στο νετ για καποια θεματακια με την αξιοπιστια.
audi a4 dtm: καλο εσωτερικα, τουρμπατο, τετρακουνα, δυνατο, αδιαφορο ομως εξωτερικα.
Δυσκολη αποφαση μεταξυ bmw και audi, με την καρδια να λεει bmw και την λογικη audi.
Στις αποφασεις μου γενικα βαζω την λογικη μπροστα, σε καποιες περιπτωσεις ομως το συναισθημα ειχε τον τελευταιο λογο......
Παπουτσια - γαντια sparco..... εχω, διαθεση για οδηγηση αρκετη, μου λειπουν μονο δυο καλα..... χερια και ενα EVO!!!
Evo και σιγα-σιγα θα το μαθω.......:drive:
Φιλε δεν ειπα την γνωμη μου διοτι ηξρεα που θα καταληξεις !!!
Με το καλο λοιπον . . .