στον πουτιν πουτινιες...
https://www.newsnow.gr/article/38379...tin-kypro.html
Printable View
στον πουτιν πουτινιες...
https://www.newsnow.gr/article/38379...tin-kypro.html
Πάνο δεν είναι λαϊκισμός όταν ο μοναδικός χαμένος είναι ο λαός του καθε κράτους !
Και δεν χρειάζεται να είσαι συριζαίος και αντιτροϊκανός για να δεις την αδικία.
Οι τράπεζες τελικά στηρίζονται απο το κράτος ή τα κράτη απο τις τράπεζες ?
Μάλλον αλληλοστηρίζονται αλλα με τα χρήματα τρίτων.
Ο καταθέτης δεν είναι δανειστής της τράπεζας ? Αυτός όμως δεν εξασφαλίζεται με τίποτα αντίθετα με την τράπεζα που ζητά εγγυήσεις και κάνει και κατασχέσεις αν χρειαστεί.
Αν τα βαλω στο μπαούλο τότε ποια η χρησιμότητα της τράπεζας και απο πού
θα αντλεί χρήμα για δανειοδότηση ?
Εν πασει περιπτώση είναι μια συζήτηση που και παλι δεν θα βγεί άκρη γιατι όλοι
εχουν δίκιο και όλοι άδικο!
Φαυλος κύκλος !!
ναι ρε πλακα ΣΕ κανω και αλλαξε υφακι αν θες να συνομιλεις μαζι μου,ετσι?εχω και εγω αναλογο!
στην ουσια τωρα ,θες μετα το εμμεσο και αμμεσο?γιατι εκει θα στα παρουν μαζεμενα.αλλο να πληρωνεις ενα ποσο καθε χρονο και αλλο να σου παιρνουν χιλιαδες ευρω με την μια.
οποτε να του τα παρουμε και αυτα τα λιγα,σιγα τον πολυελαιο! το να παιρνεις λιγα απο καποιον που εχει λιγα,ειναι ΠΟΛΛΑ.
το στορυ ξερεις ειναι στορυ για σενα.για μενα δεν ειναι γιατι εκει ανηκω.αν εσυ ανηκεις πιο ψηλα τοτε λογικο να σου μοιαζει για στορυ!οποτε για σενα το να χανεις ενα 6.5% ειναι λιγο για μενα ΤΟΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ειναι παρααα πολα,κοποι μιας ζωης!
γιατι το ονομαζουν "κουρεμα καταθεσεων" και οχι "υφαρπαγη μερους καταθεσεων"?
Εάν καταλάβαινες τί σημαίνει για την πλειονότητα των μεροκαματιάρηδων η συρρίκνωση και η χρόνια ύφεση που θα επιφέρει στο ΑΕΠ της Κύπρου η απομόχλευση του τραπεζικού τους συστήματος κατά 50 δις ευρώ, θα είχε νόημα η κουβέντα.
Εγώ, επειδή όπως αναφέρεις ανήκω πιό ψηλά, είπα να κάνω μία απόπειρα...
Au mon dieu, quelle vulgarite.
Ρε μποϋς συζήτηση κάνουμε μην αρπαζεστε !
Κωστα, ειναι απλό αυτό που λέω, μιά υποχρεώση (οι καταθέσεις είναι υποχρεωση της Τραπεζας προς τους καταθετες της) που δεν μπορεί να πληρωθεί, δεν θα πληρωθεί, τουλάχιστον στο σύνολό της. Αδικο ειναι προφανως, αλλά η ιδιωτική οικονομία εχει κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους. Και το να δανείζεις 'η να επενδύεις λεφτα που δεν σου ανήκουν, είναι επικίνδυνο.Και στην προκειμένη περίπτωση, ένα πτωχευμένο κρατος δεν μπορεί να βοηθησει.
Δεν ανοίγουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα! - Πάνε για χρεοκοπία; - Τι έγινε με CPB
03/18/2013 - 21:24
6
Mε μία απόφαση που δείχνει ότι τα πράγματα πιθανόν δεν είναι όπως υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας για την ασφάλεια των καταθέσεων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο κλειστά τα καταστήματά τους στην Ελλάδα!
Την απόφαση την πήρε ο ... υπουργός Οικονομικών της Κύρου (!) Μιχάλης Σαρρής και το ερώτημα πως ο υπουργός Οικονομικών ενος κράτους λαμβάνει αποφάσεις για τις τράπεζες ενός άλλου κράτους, όπως μας διαβεβαιώνει το υπουργείο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας.
Και για ποιο λόγο θα μείνουν κλειστά τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αφού είναι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο και τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος;
Άρα υπάρχει σοβαρό θέμα και με τις καταθέσεις των πολιτών που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες.
Και εδώ έχουμε και κάτι άλλο πολύ ύποπτο: Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Marfin Bank μετονομάστηκε σε CPB Bank (Cyprus Popoular Bank) και μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Μέχρι την Παρασκευή το Marfin Group είχε κρατήσει την ελληνικότητατα της τράπεζας.
Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών κατθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα!
Απίστευτη σύμπτωση, ε;
Θα απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος πως και γιατί δεν ανοίγουν στην Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες και παρακρατούν τα χρήματα των καταθετών; Γιατί αυτό δεν αφορά την Κύπρο, αλλά την Ελλάδα,την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος.
Aφού όπως λέει ο Γ.Στουρνάρας, οι καταθέσεις στα εν Ελλάδα κυπριακά υποκαταστήματα δεν κινδυνεύουν, γιατί κλείνουν τις τράπεζες; Μήπως γιατί κινδυνεύουν από ολική χρεοκοπία; Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις άμεσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
τα του υφους δεν θα τα σχολιασω σε μια προσπαθεια να διατηρησουμε το διαλογο σε ενα υψηλο επιπεδο.
επι της ουσιας μεταξυ των δυο θα προτιμουσα το αμεσο. κατα την κριση μου παντα.
ετσι και αλλιως αθροιζοντας οσα εχω δωσει εως τωρα σε χαρατσια, εκτακτες, φορους, φπα, απομειωση περιουσιας κλπ. βγαινουν πολυ περισσοτερα απο το 9,9% (και το 6,7) που υφισταται ο καταθετης στη νησο κυπρο.
το χειροτερο απ ολα ειναι οτι η αγορα βρισκεται υπο καταρευση οποτε δεν διαφαινεται αν ποτε θα τα παρουμε πισω.
βεβαια ο πιο χαμενος απ ολους ειναι ο ελληνας καταθετης που εβαλε τις οικονομιες του στην κυπρο, αυτος κουρευτηκε και εδω και εκει.
τα υπολοιπα τα ειπαν οι πιο ειδικοι στα οικονομικα, την υποθεση της κυπρου δεν την ξερω ωστε να εκφρασω αποψη για το τι εφταιξε.
προφανως ομως φαινεται οτι μεγαλο ρολο επαιξαν τα ελληνικα ομολογα που κουρευτηκαν.
ποιοι πιεσαν τους κυπριους τραπεζιτες να επενδυσουν τοσα πολλα σε τοξικα ελληνικα τραπεζικα προϊοντα μαλλον ειναι ευκολο να το συμπερανει κανεις.
ειναι οι κατα καιριους ελληνες υπουργοι, πρωθυπουργοι, πολιτικοι, κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες κλπ.
αληθεια ο λαλιστατος μπενοβγενοπουλος που βρισκεται, εξαφανιστηκε?
τα συνωμοσιολογικα που διαβαζω ειναι διασκεδαστικα πραγματι, εχουν κουρασει πλεον ομως ακομα και σαν μυθιστορηματα.
επισης και κατι αλλο.
οι κυπριοι για το κουρευθεν ποσο θα παρουν καποιο ανταλλαγμα.
μικρο, μεγαλο, δεν εχει σημασια.
ειναι καποιες μετοχες και καποια ομολογα για κοιτασματα που δεν τα εχει δει κανεις ακομα.
εμεις εδω τι πηραμε με το τελος της δεη, τις εισφορες, τους φορους πολυτελειας για οχηματα των 12 χιλιαδων ευρω και τους λοιπους εμμεσους τροπους δημευσης της περιουσιας μας?
Συμφωνούμε στην αδικια αλλα δεν γίνεται φίλε Πάνο να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα. Δεν γίνεται εγω σαν καταθέτης να "τζογάρω" τους κόπους μου στην τράπεζα χωρίς καμία ασφάλεια (πλέον) αλλα η τράπεζα να δανειοδοτεί εξασφαλισμένα (πλέον) !!
Αλλα θα μου πείς οταν έχεις και την πίτα και το μαχαίρι πράτεις ανάλογα των συμφερόντων σου !!