katsaraios τα λέω όλα αυτά εντελώς φιλικά και στο θέμα της συζήτησης. ..αν είναι να ξέφυγουμε πάλι οπως παλιότερα καλύτερα να μην σχολιάζουμε τα λεγόμενα ο ένας του άλλου. ..δεν έχω καμία όρεξη για μαλώματα κτλ...
Printable View
katsaraios τα λέω όλα αυτά εντελώς φιλικά και στο θέμα της συζήτησης. ..αν είναι να ξέφυγουμε πάλι οπως παλιότερα καλύτερα να μην σχολιάζουμε τα λεγόμενα ο ένας του άλλου. ..δεν έχω καμία όρεξη για μαλώματα κτλ...
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ παρουσία εισαγγελέα ώστε να γίνει καταγραφή των μετρητών(άστε τα χρυσαφικά κτλπ)...και ας μην κουρευτούν.
Απλά να δούμε ποιος μπορεί να τα δικαιολογήσει και ποιος όχι.
Άλλα είναι τόσο βρώμικοι ΟΛΟΙ που δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Δεν φαντάζεστε τι θα βρίσκαμε στις θυρίδες...
Η εκτίμηση που κάνω είναι βασισμένη σχετικά με τις αναφορές περί περιουσιολογιου. Ήδη είναι γνωστό ότι προσπαθούν να περάσουν νόμο σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο. Το περιουσιολογιο ήθελαν να μπει σε ισχύ από 1/7. Η μήπως περιμένατε να νομίζει ο σύριζα ότι θα πάνε όλοι οι Έλληνες να πάνε να δηλώσουν περιουσιακά κινητά στοιχεία? Η μήπως περιμένατε να βγούνε και να πούνε, για σας, από σήμερα ισχύει το περιουσιολογιο.
Σχετικά με το capital control, επισης, θα το χρησημοποιησει, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ιδίως τώρα που ισχύει το: οι ξένοι μας το επέβαλαν και δεν ήταν δική μας επιλογη.
Προσωπικά δεν με αγχώνει καθόλου το θέμα, ας αγχώνονται κάτι ρετιρέ που τσεπωνουν φακελάκια για να προχωρούν διαδικασίες και να κρύβουν αμαρτίες. Όπως και πολλοί επαγγελματιες που έχουν κάτι ωραίες επιταγουλες οι οποίες κρύβουν τρελούς τζιρους οι οποίοι δεν υπάρχουν σε τιμολόγια.
Φυσικά θα ήθελα να ακούσω και άλλη γνώμη πάνω σε αυτό που λέω. Μπορεί όλα να είναι τελείως λάθος έτσι όπως τα έχω συνδιασει.
Σχετικά με το ΚΚΕ, ναι, πιστεύω ότι το θα προηγηθεί της ΧΑ στην εξουσία. Για πόσο καιρό δεν ξέρω, αλλά θεωρώ ότι αυτή θα είναι η σειρά στην εξουσία. Βαριέμαι να γράφω γιατί, αλλά αυτό πιστεύω.
Το αν θα πάμε στη δραχμή δεν το γνωρίζω, υποτίθεται ότι και με το αποτέλεσμα του όχι θα ειμασταν και εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης, λες και νομισματική και ευρωπαϊκή ένωση είναι ένα πράγμα.
Το ότι θα περάσουμε γενικά πολύ άσχημα είναι το μόνο σίγουρο. Ιδίως τώρα που έχουν ξεσηκωθεί κάποιοι σε κάποιες άλλες χώρες και πρέπει να παραδειγματιστουν, από τη συμφορά που θα πάθει η ελλαδα.
Να ελπίζουμε να γίνουν ορθολογιστικες μεταρυθμισεις και να σταματήσει επιτέλους το παρτυ που κρατάει τόσα χρονια.
Η δικη μου εκτιμηση λοιπον (σωστη ή οχι δεν εχει σημασια )ειναι η εξης:
προχθες το βραδυ ανακοινωσαν μπλοκ στις θυριδες (νομιζω δεν ισχυει πια) για τον εξης απλο λογο.
Μολις ακουστηκε απο τους γερμανους οτι υπαρχει ενδεχομενο να ενεργοποιησουν τα μετρα του efsf αυτο αυτοματα σημαινε και επισημα το τελος της χωρας.
Ετσι η κυβερνηση επρεπε να βρει μετρητο μεχρι να γινει η μεταβαση ομαλα (αστειο) σε αλλο ή παραλληλο νομισμα.Βεβαια με ενα σμπαρο δυο τρυγονια, υπολογισε δε οτι καπου στο βαθος του μυαλου τους εχουν και τα 300 δις που βγηκαν στο εξωτερικο και αν χρειαστει θα τα τσεκαρουν και αυτα.
Τωρα ποιοι εχουν λεφτα στις θυριδες εκτος απο καποιους ελαχιστους που ισως φοβηθηκαν τις προηγουμενες χρεοκωπιες (βλεπε 2010 2012κλπ) ολοι οι αλλοι ειναι αυτοι που δεν μπορουν δικαιολογησουν το χρημα σε τραπεζικους λογαριασμους μιας και πλεον ολα ειναι ορατα!!! ( βλεπε φορολογικη δηλωση τοκοι καταθεσεων).
Ποιοι ειναι αυτοι? λαμογια υποκοσμος,εμποροι ναρκωτικων και καθε αλλης παρανομης πραξης , επιχειρηματιες που φοροδιαφευγαν επι δεκαδες χρονια, εμποροι που καναν λαμογιες ,τοκογλυφοι, υπαλληλοι που λαδωνονταν σε διαφορες κρατικες υπηρεσις απο εφορια μεχρι κτεο κοκ, Γιατροι δικηγοροι κατασκευαστες ηλεκτρολογοι υδραυλικοι πουτανες,εππιχειρηματιες εστιασης Στελεχη μεγαλων εταιριων, υψηλοβαθμοι υπαλληλοι υπουργειων που ειχαν ερθει σε νταλαβερι και τσιμπησαν προμηθειες και εκατονταδες αλλες ειδικοτητες που δεν εκοβαν ουτε μια αποδειξη.
Βλεπεις Θωμα μπορει τα τρωκτικα , εδω μεσα να τα εχουν συνωνυμο του δημοσιου υπαλληλου αλλα τελικα ειναι πολλα και παντου.
Εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε λογο να εχω θυριδα παροτι ο προεδρος καποτε μου την εδινε και σε προσφορα!!!
Μεταξυ μας μακαρι να γινει ενα τσεκ και στις θυριδες αλλα δεν το βλεπω αν τα πραγματα εξελιχθουν με συμφωνια.
Αν τωρα στραβωσουν και σταματησει η ρευστοτητα ( εκεινο το ωραιο το παλιο τραβα τη πριζα !!! να που ηρθε και στο προσκηνιο, αλλα ποσοι το θελουν τωρα?) αν λοιπον τον πιουμε και αρχισει να μοιραζει το κρατος υποσχετικες και κουπονια τοτε αυτα τα ποσοστα και αυτοι οι αφελεις που χορευαν στο συνταγμα λες και εγινεποιος ξερει τι!!! τοτε θα ξαναβγουν στους δρομους, θα καψουν ,θα σπασουν και στο τελος θα προκαλεσουν και εκλογες και αυτη τη φορα αυτοι που θα βγουν ειναι οι τα χρυσα αυγα και περισσοτερη αναλυση αυτο απο εδω δεν χρειαζεται και δεν κανει καλο σε κανεναν.
Αυτη ειναι η αποψη μου και δεν επιβαλλεται σε κανεναν οποτε μη χαλαστει και κανενας αν δεν συμφωνει!!!
Εναν ανδριάντα πρέπει παντως να τον κάνουμε στον Ντράγκι.
Αρκει να δει κανείς τις δηλώσεις της προέδρου της Λιθουανίας για να καταλάβει το
κλίμα στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις.
Λογικοτατο και παρόλο πο εμείς οι βλάχοι τις θεωρούμε χώρες τρίτου κόσμου, δουλεύουν πολύ σκληρά, έχουν παραγωγή και σύγχρονο φορολογικό σύστημα.
Εκεί δεν υπάρχει το βόλεμα, το δημόσιο ειναι υποδιαιστερη λύση απασχόλησης έναντι του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει αξιολόγηση και τα λεφτά πέφτουν στην πραγματική οικονομία.
Επειδή έχω πελάτες απο την Βαλτική, ακούω συχνά πολλές αναφορές για σύγχρονα προγράμματα συνεργασίας με χώρες όπως τη Λιθουανία, την εσθονια, την Πολωνία. Όλες οι υπέραναπτυγμενες όπως η Σουηδία, ακολουθούν πίστα κάποια προγράμματα, στα οποία δίνουν βασική παραγωγή σε αυτές τις χώρες, ενώ αυτοί προσπαθούν να εξελίσσουν συνέχεια καινουρια τεχνολογία. Και έτσι όλοι πάνε μπροστά, με πολύ δουλειά και πολλές εξαγωγές.
Όπως καταλαβαίνεις, ειναι πολύ λογικό να βλέπουν μια χώρα τρύπα, η οποία αρνείτε πεισματικά να κάνει μεταρρυθμίσεις, ακολουθώντας πίστα μια καταστροφική πορεία. Αυτό που ζει η Ελλάδα ειναι μια εικονική πραγματικότητα, όπου με μια υπογραφή μπορούν να λυθούν ολα.