Αφου θελεις να αγορασεις ενα τετοιο αμαξι γιατι δεν κοιτας και κατι απο το εξωτερικο;;
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw...208147398.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Αφου θελεις να αγορασεις ενα τετοιο αμαξι γιατι δεν κοιτας και κατι απο το εξωτερικο;;
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw...208147398.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mε το μπλοκ των solenoids του Μ3 ο Dr. Vanos (ή όπως λέγεται δε θυμάμαι αυτός ο Αμερικάνος με τα κιτ vanos), όταν μου είχε τύχει εμένα δεν το αναλάμβανε οπότε πήρα αναγκαστηκά νέο μπλοκ βαλβίδων με ένα 500άρικο που κάνει καινούργιο. Τώρα εάν πλέον βρήκε λύση ο Dr. Vanos και πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η λύση δεν ξέρω....Σε αντίθεση με άλλα μοτέρ BMW αυτή είναι η πιο συχνή βλάβη που μπορεί να βγάλει ένα Vanos σε S54 (και η πιο ανώδυνη βασικά).
Από τις εργασίες που έγραψα υπερτιμολόγησα τραγικά τους δίσκους. Η τιμή των ΟΕΜ δίσκων είναι 200 Ε ο ένας και όχι 400 που για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου. Για όλα τα άλλα μη μου λέτε για ένα 100άρικο πάνω ή κάτω, οι τιμές είναι μέσου εξειδικευμένου συνεργείου (γιατί αντιπροσωπείας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρω). Το παράδειγμα δεν ήταν για να υπολογίσει ελάχιστο κόστος σε συνεργείο με το μάστορα κολλητό αλλά μία μέση κατάσταση. Τέλος, για να λύσω την απορία :original: τόσο τη δική σου Γιώργο όσο και του Θωμά σε παραπάνω post ευτυχώς δεν μας τον "πιάνουν", στη ρύθμιση βαλβίδων συγκεκριμένα εμένα μου χρεώνουν μόνο ότι ροδέλες χρειαστούν...απλά το παράδειγμα με τιμές που έγραψα έπρεπε να είναι γενικό όπως ξαναείπα και όχι να γράψω στο Ζαχαρία ότι ρύθμιση βαλβίδων θα χρειαστείς 4 ή 6 ή 10 ροδέλες επί 1,5 ευρώ η μία....
Συμφωνώ σε ότι λες, ακόμη και ένα "απλό" πρόγραμμα μπορεί να έχει δημιουργήσει θέματα σε ένα μοτέρ. Γι΄αυτό τα προτιμότερα αυτοκίνητα είναι αυτά από "γνώστες" (όπως επισήμανες - που ξέρουν πως πρέπει να φερθούν σε ένα Μ3) και μαμά (που να γνωρίζεις το ιστορικό του ότι πάντα ήταν μαμά). Απλά αναφέρθηκα σε κομπρεσσέρ επειδή με αυτό ήταν σχετικό το παράδειγμα προς πώληση που εξετάζαμε, για εμένα και ένα αμάξι με αμφιβόλου προέλευσης πρόγραμμα είναι παρομοίως απορριπτέο. Απλά το κομπρεσσέρ, με τα έξτρα 100+ άλογα που έχε δώσει στο μοτέρ, ακόμη και εάν δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στον κινητήρα (πολύ πιθανό εάν είναι ένα καλό κιτ), τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου από όλη τη μετάδοση μέχρι και το ίδιο το σασί έχουν υποστεί αρκετά μεγαλύτερη καταπόνηση από αυτή για την οποία έχουν σχεδιαστεί.
Ολα ειναι θεμα χρησης-χρηστη. Το δικο μου με 150 αλογα πανω δεν ειχε κανει την παραμικρη ρωγμη στο πατωμα πριν πουληθει. Ειχα ηδη φερει το κιτ της Turner για το πατωμα, εδω και καιρο μαλιστα, γιατι ημουν σχεδον βεβαιος οτι θα εχω θεμα, μετα και απο αυτα που διαβαζα, αλλα οπως αποδειχτηκε και μετα απο λεπτομερη ελεγχο, δεν ειχε το παραμικρο ακομη και μετα απο αρκετα κομπρεσσορατα χιλιομετρα. Ξερεις ποσα ατμοσφαιρικα γνωριζω με κομμενα πατωματα?
Αν η εννοια του wheel hopping σου ειναι αγνωστη οπως και αν δεν γνωριζεις τι ζημια μπορει να προκαλεσει αυτη, ακομη και με 250 αλογα σε ενα πατωμα σαν του Μ3 θα κανεις ρωγμες
Νασο, από την λίστα που έγραψες πιο πάνω, τα μόνα έξοδα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αγοράζει ένα αμαξι, πρέπει να είναι ένα καλό σέρβις και τπτ παραπάνω.
Για να αγοράσει κάποιος αμάξι που χρειάζεται όλα αυτά που λες, πρέπει να είναι μεγάλο θύμα.
Όταν πήρα το Χ5, ελέγχθηκαν σινεμπλοκ, λάστιχα, δίσκοι, τακάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν, αναρτήσεις. Όλα αυτά είναι χιλιάρικα. Και όταν ένα αμαξι τα ζητάει, τότε του γυρνάς απλά την πλάτη.
Αν ο Ζαχαρίας βρει λοιπόν ένα αμαξι με καλά όλα τα παραπάνω αλλά με φθαρμένο εσωτερικο, κάνα δυο λακουβιτσες, γρατσουνιές, κάνα ψευτοηλεκτρολογικο πρόβλημα, γενικώς αν βρει ένα αμαξι καλό αλλά από τυπικό άνθρωπο αλλά όχι τόσο μερακλη που να νοιάζεται για τα πάντα και περιορίζεται στο να είναι απλά αξιόπιστο το αμάξι, δίνει αλλά 3,5κ και το κάνει καινουριο.
όσων αφορά με τις βαλβίδες, στον καζακο εμείς τόσο πληρώνουμε για αυτή την δουλειά.
Εγώ πάντως θεωρώ λάθος επιλογή το εν λόγο αμάξι πλέον. Αυτά που ζητάει είναι δυσανάλογα της αξίας του. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τπτ 2κ για βλάβη στο σασμάν σε ένα αμαξι που είναι πάνω από 10 ετών, ούτε και χιλιαρικο+ για βλάβη στο βανος, και και και. Ωραίο αμάξι, καυλιαρικο, γρήγορο, αλλά ωραίο για να το έχει ο φίλος σου και να το κάνεις αρεα και που καμιά βολτιτσα.
Σωστά, και επειδή όλοι μας μέχρι να πάρουμε Μ3 είδαμε κάμποσα, ξέρουμε πως ένα αμάξι κακοσυντηρημένο από έναν ιδιοκτήτη που ψάχνεται να το ξεφορτωθεί για 10-12 k είναι πολύ πιθανόν να πάσχει σε όλους αυτούς τους τομείς. Γι' αυτό υποστηρίζω, όπως και άλλα παιδιά παραπάνω, πως εγώ θα απέφευγα φθηνό Μ3. Το ίδιο έκανα και το 2009 που αγόρασα το δικό μου: Μ3 έβρισκα από 30k και τότε η προσφορά ήταν τεράστια, προτίμησα να πάρω ένα αμάξι με 39k αρχική τιμή ώστε να ικανοποιεί τα στάνταρ μου. Ξέρεις πολύ καλά Θωμά πως το Μ3 δεν είναι Χ5, τρώει τα αναλώσιμά του για πλάκα και με χρήση νορμάλ για αμάξι τύπου Μ3 (ούτε πίστες, ούτε μόνο μόστρα, μέση κατάσταση). Και όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι ουσιαστικά αναλώσιμα. Δηλαδή πιστεύεις πως είναι δυνατόν να βρεθεί Μ3 πένα σε όλους τους παραπάνω τομείς σε φθηνή τιμή? Τα Μ3 είναι αμάξια στην καλύτερη 10ετίας, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν αλλαχτεί πλέον μέσα στον κύκλο ζωής ενός Μ3 (εκτός κι αν είναι στη γυάλα με 30k km). Όποιος ιδιοκτήτης έχει δώσει το μεράκι του και τα χρήματά του να το έχει τέλεια συντηρημένο και με όλα φρέσκα δεν παίζει να μην ζητήσει χρήματα....
Το δικό μου με ότι φορούσε το έδινα 15κ. Σε ολα ήταν άψογο. Αν έλεγα να βγάλω τα αφτερ μάρκετ το έδινα 11 με 12.
Επειδή όμως ο Έλληνας ειναι ο μεγαλύτερος βλάκας που υπάρχει φίλε, τότε όλοι έψαχναν αμάξια δωδεκαετιας με 80 και 70κ χιλιόμετρα.
Αμάξια υπάρχουν καλά που η τιμή τους ειναι χαμηλότερη απο αλλά που γυαλίζουν πιο πολύ και το δέρμα τους ειναι αεροδρόμιο. Τα Δευτέρα έχουν επίσης και 70κ χιλιόμετρα και θεωρούνται χαρτί. Γιατι? γιατι ο Έλληνας ειναι ταγάρι και χορταίνει με το μάτι. Όποτε αυτός που απλά θέλει να πουλήσει το αμάξι του και να πάει παραπέρα, συμβιβάζεται γιατι δεν θέλει να ασχοληθεί βάφοντας, αλλάζοντας δέρματα, γυρνώντας χιλιόμετρα. Θέλει απλά να πουλήσει και αναγκάζεται να πουλήσει ακριβότερα.
Όσων αφορά το χ5, τα σινεμπλοκ και τα ψαλίδια και γενικά η μετάδοση την ακούνε πολύ πιο εύκολα απο του Μ3. Όσων αφορά πάλι την πίστα, ξέρεις πολλά που να τα λιώνουν στις πίστες? εγώ ξέρω ελάχιστα πάντως και αυτά τρέχουν μια φορά το χρόνο και αν. Το δικό μου πχ τα 2 πρώτα χρόνια έμπαινε κάθε τρεις μήνες. Απο το 2010 και έπειτα ζήτημα αν έμπαινε μια φορά το χρόνο.
Φίλε Ζαχαρίςα είμαι της άποψης ότι πολύ καλα κάνεις και περιμένεις μέχρι να βρεις αυτό που θες.
Οι βασικοί κανόνες για πολύ καλό μεταχειρισμένο BMW (και όχι μόνο) είναι οι εξής 3:
Όσο το δυνατόν λίγα χλμ (πραγματικά και ελεγμένα)
Πλήρης συντήρηση στα ΠΑΝΤΑ
Μαμά όπως βγήκε από εργοστάσιο.
Έτσι διάλεξα και εγώ το 92άρι με 23.500 πραγματικά χλμ!!
ΥΓ: Είμαι σίγουρος πως με επιμονή & υπομονή θα βρεις αυτό που θες