Οι δικοί μας "διδάσκουν" πολιτισμό ρε Νικόλα !
Printable View
Οι δικοί μας "διδάσκουν" πολιτισμό ρε Νικόλα !
https://www.koutipandoras.gr/article...laktika-photos
_______________________________________Παράθεση:
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφού διέπρατταν κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, σε συνεργείο που διατηρούσαν στην περιοχή της Γλυφάδας και εν τέλει διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους, ως ανταλλακτικά.
Και το άλλο το ακουσατε ??
Βγηκαμε στις αγορες !!!
Θελω να ρωτησω κατι.
Εχει καποιος συναλλαγη με το δημοσιο που να του χρωστα χρηματα???
Οχι μικροποσο,αλλα απο εμπορικη συναλλαγη της ταξεως 20-50.000 ευρω???
Πως κινηθηκατε για να τα παρετε εκτος απο την ατυπη παυση πληρωμων που ισχυει εδω και 2-3 χρονια???Βαλατε δικηγορο,ευρωπαικο δικαστηριο????
Κοβεις τιμολογιο.
Επιστρεφεις ΦΠΑ (χωρις να εχεις εισπραξει),
Φορολογεισαι (χωρις να εχεις εισπραξει),
Και διεκδικεις τοκους υπερημεριας.
Εχω κοψει τιμολογια σε υπουργειο (διαφανης διαδικασια γιατι μου ζητησανε μονοι τους τα προιοντα μου) και τί κανω τωρα????Μου λενε οτι εχω προτεραιοτητα να πληρωθω εδω και 2 σχεδον 3 χρονια.
Υπαρχουνε περιπτωσεις οτι πληρωθηκανε τοκοι υπερημεριας???
Εννοειται οτι οπως τα (αν) παρω θα παω να τα δωσω κατευθειαν......φιλοξενουμεν α θα ειναι στην τσεπη μου.
Φετος μου ξαναζητησανε αλλα δεν.......
Εμεις δεν κανουμε τπτ. Περιμενουμε.
Συνηθεια ειναι. Απλα για να μην επιστρεφουμε ΦΠΑ και φορολογουμαστε πριν την εισπραξη ψαχνομαστε να δουμε οτι υπαρχει πιστωση και στη συνεχεια κοβεται το τιμολογιο.
Ετσι βεβαια οταν ερχεται η ωρα της πληρωμης εχεις θεμα με τα εξοδα, μιας και τα εξοδα που αφορουν το τιμολογιο μπορει να εγιναν πριν απο χρονια...
Και φυσικα δεν μπορεις να διεκδικησεις τοκο υπερημεριας.
Αλλα τι να κανεις?
Ολα δε γινονται.
Δε νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις και καποια ακρη...
Παντως απο τη στιγμη που εχεις εκδοσει τιμολογιο μπορεις να διεκδικησεις τοκους υπερημεριας.
Για δες το με το λογιστη σου.
Νομιζω ειναι σκαρτο 10% (δεν γνωριζω αν ειναι ιδιο για ολες τις περιπτωσεις αλλα η προσαυξηση μονο επι του επιτοκιου που οριζεται απο την κεντρικη τραπεζα ειναι 7%).
Γενικα δε θα τα χασεις.
Τουλαχιστον μεχρι τωρα εμεις δεν εχουμε χασει.
Ουτε ξερω καποιον που να εχει χασει.
Απλα πολλες φορες υπαρχουν καθυστερησεις ετων.
Ειναι συνηθες αν μιλαμε για προγραμματα με κρατικη χρηματοδοτηση.
Ειχες κανει σύμβαση? Αν ναι, δες τι προβλέψεις είχε για πληρωμές
Ας μου εξηγησει καποιος πως ειναι καλο αυτο, απο τη στιγμη που εχουνε τα "παντελονια" μας τοσες "τρυπες" ??Παράθεση:
Αντλησε 3 Δις. ευρω το Ελληνικο Δημοσιο με επιτοκιο 4,95%
κοιτα εμεις δανειζομασταν με 1,5% περιπου και ξαφνικα βγηκε ο εγκαθετος και με μια δηλωση στο καστελοριζο εγινε της κακομοιρας.
Μετα ηρθαν οι ξενοι σωτηρες που θα επρεπε να τους φιλησουμε τα ... ποδια γιατι θα μας πεταγαν εκτος ευρω..
Εστειλαν καποιους ασχετους εκπροσωπους και επεβαλαν ορους σχεδια κανονες.
Μετα καταλαβαμε οτι δεν ηταν και τοσο ευκολο να μας πεταξουν απο το ευρω και μαλλον το δικο τους κ@λο προασπαθησαν να φυλαξουν και καθυστερησαν επιτηδες τα πραγματα.
Αργοτερα παραδεχτηκαν και οι ιδιοι οτι επεσαν εξω στους υπολογισμους τους.
Εμεις φορτωθηκαμε δανεια με χρεος που δεν ειναι βιωσιμο ετσι λενε καποιοι και με μνημονια που υποθηκευσαν την χωρα για δεκαετιες.
Μετα τη μια παιρναμε δοση την αλλη ισως και να μας την εκοβαν, ετσι υπογραφαμε ρυθμιστικους,μεσοπροθεσμα, πολυνομοσχεδια για να μην "καταστραφουμε.
Μεχρι που οι κοποι μας απεδωσαν, οι ξενοι καταλαβαν την προσπαθεια μας και τωρα ποια δεν μας λενε χαραμοφαηδες αργοσχολους τεμπεληδες πλουσιοπαροχα αμοιβομενους, και τωρα μας υποστηριζουν.
Εχουμε καταφερει το απιστευτο το πρωτογεννες πλεονασμα,τι και αν δεν εχει πληρωθει κανει ιδιωτης. τι και αν κανουν τρια χρονια να βγουν οι συνταξεις, τι και αν δεν επιστρεφουν φπα...
Στο μεταξυ καταστραφηκαν οικογενειες ,επιχειρηματιες που περηφανα δουλευαν και συντηρουσαν το κρατος, απολυθηκαν εργαζομενοι,χτυπηθηκε ανελεητα η αγορα με ολα αυτα τα μετρα ,χαρατσια, φορους που στεγνωσαν τα μετρητα του κοσμακη.
Η ανεργια στα υψη εργασιακα δικαιωματα παπαλα, βασικος μισθος οσο στα βαλκανια, 7000 αυτοκτονιες, παιδια που λιποθυμανε απο τη πεινα στα σχολια, ανθρωποι να τρωνε απο σκουπιδια, ονειρα που πηγαν χαμενα και κανενα φως για το μελλον..
Ομως τα καταφεραμε και ξαναβγηκαμε στις αγορες,(αληθεια αυτα δεν λεγονται δανεικα?) ΔΟΞΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ μονο που τωρα το επιτοκιο ειναι 4,98%
αυτα εν συντομια...
Είμαστε Γιάννη με 200000 λιγότερους δημοσίους υπαλληλους και 8 δις ευρώ χαμηλότερο μισθολογικό δημοσίου και συνταξιοδοτικό κόστος.
Πραγματικά το λέω, ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!