Αρχικό μήνυμα απο
PANOS-E60
Εστω ότι έχω ένα Μ3 (που τέτοια τύχη ...), το οποίο απέκτησα τις καλές εποχές (04 - 08). Το πλήρωσα 50 φεύγα χιλιάρικα και είναι συντηρημένο πένα. Εχει 120Κ χλμ και από συντήρηση δεν χρειάζεται φράγκο.
η θεωρία του stop loss λέει πως πρέπει να το διώξω γιά κάτι οικονομικότερο, σε πάγια έξοδα κυρίως. Δηλαδή να θεωρήσω πως η αξία του είναι 9 - 10.000 και να δω τι παίρνω με τα λεφτά αυτά. Οτι και να βρω θα είναι κουβάς μπροστά στο Μ3, άρα με την κίνηση αυτή κατεβάζω την ψυχολογία μου πολύ χαμηλά.
στο δικό μου μυαλό κάνω την εξής ανάλυση. Τι με χαλάει περισσότερο, να πετάξω στα σκουπίδια τα λεφτά που έχω πληρώσει για αυτό το αμάξι (50βάλε χιλιάρικα), ή να συνεχίσω την φοροδοτική αιμοδοσία γιά παρτη του (3 το χρόνο) ? Αν μπορώ να συνεχίσω να πληρώνω τα παγιά του, έστω στερούμενος άλλα πράγματα που γουστάρω, το κρατάω. Γιατί θεωρώ πως στη ζωή μου αξίζω ένα καλό αυτοκίνητο.
διαφωνώ με το σκότωμα (εκτός κι αν τίθεται θέμα επιβίωσης), διαφωνώ και με την κατάθεση πινακίδων (εκτός ξανά κι αν τίθεται θέμα επιβίωσης). Το stop loss είναι μιά σωστή εμπορική τακτική, αλλά εδώ μιλάμε γιά έναν ιδιώτη και το αυτοκίνητό του ...