Και λοιπον;το αποτέλεσμα είναι οτι την πληρώνει μια ολόκληρη χώρα. Ξανά και ξανά και ξανά.
Σαν τον στρατό ενα πράγμα: ένας έκανε φασαρία αλλά εβγαινε όλος ο θάλαμος για καψονια....
Printable View
Και λοιπον;το αποτέλεσμα είναι οτι την πληρώνει μια ολόκληρη χώρα. Ξανά και ξανά και ξανά.
Σαν τον στρατό ενα πράγμα: ένας έκανε φασαρία αλλά εβγαινε όλος ο θάλαμος για καψονια....
Δειτε το video καντε τους υπολογισμους σας και ο καθενας ας βγαλει το δικο του συμπερασμα
https://www.youtube.com/watch?v=cLB6...ature=youtu.be
Μολις τωρα το εβλεπα Μαικ... δε σωνομαστε με τιποτα/....
Ενα σχολιο που συμφωνω απολυτα
Παράθεση:
Ζει παιδιά και εγγόνια και όλα αυτά πρέπει να του τα πληρώνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Αντί να προβληματίζεται γιατί τα παιδιά του δεν έχουν δουλειά, προτιμάει να έχει συνταξάρα και να τους ευεργετεί διά βίου.
Και τί στο διάολο τεράστιο έργο επιτελούσε στον ΟΤΕ που δικαιολογούσε τεράστιο μισθό και εισφορές για 30+ χρόνια συνταξάρα και εφάπαξ; Πόσο μας στοίχιζε δηλαδή όσο δούλευε;
Κι ενω εμεις βουλιαζουμε στη διαπραγματευση περιμενοντας την Αξιολογηση της χωρας αλλοι κανουν την δουλειια τους ετσι απλα..
Εντυπωσιακό comeback της Αργεντινής στις αγορές !!
Άσχετα εφάπαξ και σύνταξη, ας βγει κάποιος να τον ρωτήσει, ποσο ανταποδοτική ηταν η εργασία του έναντι του μισθού που λάμβανε, γιατι λέει ότι εχει πληρώσει τα κερατά του τόσα χρόνια.
Αν ρε μλκ η δουλειά σου άξιζε για 500, τι ακριβώς εχεις πληρώσει?
Πως γινεται κανεις να μετρα συνταξιμα απο τα 13?
Υπαρχει αυτο?
Αν πάει σε συνεργείο και πληρώσει το μεροκάματο του σε εργασία θα του φανούν πολλά. Δηλαδή αν κάποιος επερνε 1500 μισθό συν τις κρατήσεις (εφάπαξ, ενσυμα, επικό τρία κλπ) είχε μηνιαίες αποδοχές γύρω στα 2200 ευρώ. Την ημέρα στο οκταωρο 110 ευρώ και είναι υπάλληλος. Εεεεεεεε ρε φίλε πλάκα μας κάνεις
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο αποκαλυπτικός πίνακας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Bloomberg που παραθέτουμε εδώ, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας ότι, μέσα στο 2016 οφείλουμε να αποπληρώσουμε για χρέη το ιλιγγιώδες ποσό των 19 δις ευρώ, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο με πληρωμές 11 δις. Σε σχέση και με το δημοψήφισμα για το Brexit στη Μ. Βρετανία, ο Ιούλιος αποτελεί το χρονικό σημείο κλειδί για την περαιτέρω πορεία της χώρα μας. Γεγονός είναι ότι, το κολοσσιαίο χρέος που συνεχώς αυξάνεται και ξεπερνά πλέον τα 190% του ΑΕΠ, σε καμιά περίπτωση δεν είναι βιώσιμο. Μια κατεστραμμένη οικονομία όπως η δική μας, με μόνιμη ύφεση, τεράστια ανεργία και μαζική έξοδο επιχειρήσεων που συντελείται σήμερα, είναι εντελώς αδύνατο να αντεπεξέλθει σε τέτοιο βουνό ετήσιων εκταμιεύσεων. Όσο βαθιά και αν μπει το μαχαίρι στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων λιτότητας και άντλησης πόρων από φοροεπιδρομές, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να βρεθούν ποσά της τάξης των 19 δις, δηλ. το 10% περίπου του ΑΕΠ, για αποπληρωμή χρεών. Ούτε επαρκεί η πώληση των «ασημικών» της χώρας, (λιμάνια, αεροδρόμια,ΔΕΗ, Τράπεζες κλπ), που στη σημερινή κατιούσα οικονομική συγκυρία, η συνολική αξία τους δεν ξεπερνά τα 6-8 δις ευρώ.
Αναρωτιέμαι μήπως είναι ώρα πλέον να συζητήσουμε σοβαρά μια παραλλαγή ή και βελτίωση της πρότασης Σόϊμπλε για φιλικό Grexit με τη συνύπαρξη διπλού νομίσματος, του ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές και της νέας δραχμής για τις εσωτερικές. Σε μια τέτοια περίπτωση, το Βερολίνο μας προικοδοτεί με 50 δις και στήριξη του νέου εθνικού μας νομίσματος με εγγυημένη υποτίμησή του μέχρι 25%, καθώς και με αναδιάρθρωση και επιμήκυνση των δανειακών μας υποχρεώσεων, ενώ συζητά και θέμα πολεμικών αποζημιώσεων. Επισημαίνεται ότι, το διπλό νόμισμα που έχει κατηγορηθεί ένθεν και ένθεν, χρησιμοποιείται σήμερα με διάφορους τρόπους, επίσημα ή ανεπίσημα, σε πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και εκτός αυτής, όπως μεταξύ άλλων, η Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισραήλ,Αίγυπτος, Αιθιοπία, Νότια Αφρική, Ινδία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ κλπ.
Το φιλικό Grexit είναι ένα βελούδινο διαζύγιο, που δε συνεπάγεται οικονομικούς και κυρίως γεωπολιτικούς κινδύνους που μπορεί να συνοδεύουν μια μονομερή στάση πληρωμών και άναρχη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. ΕφΆ όσον εφαρμοστεί σωστά, θα παράσχει την απόλυτα αναγκαία ρευστότητα στην εσωτερική αγορά, η έλλειψη της οποίας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο ολετήρα της ελληνικής οικονομίας. Επι πλέον, δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στην ευρωζώνη, ενώ αποτρέπει τη συνεχόμενη επιβολή ακραίων συνταγών λιτότητας που οδηγούν σε σπιράλ ύφεσης, απέραντη φτωχοποίηση και μόνιμη οικονομική παράλυση που, εκτός των άλλων, αποβαίνει και σε βάρος των δανειστών.
Το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού και η ισοσκέλιση του ισοζυγίου πληρωμών που έχει επιτευχθεί κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής των εισαγόμενων υγρών καυσίμων και κατά δεύτερο λόγο από την επιβολή μέτρων λιτότητας, αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για την προώθηση της προτεινόμενης λύσης. Για την έκδοση εθνικού νομίσματος, απαιτείται φυσικά διαχειριστική σύνεση με έκδοση νέου χρήματος που δε θα ξεπερνά ένα ορισμένο μέγεθος σε επίπεδα έως 20% του ΑΕΠ, ( 37 δις) σύμφωνα με τους γνωστούς δείκτες Μ2, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι του υπερπληθωρισμού. Συνοδευτικά απαιτείται ο έλεγχος της διακίνησης κεφαλαίων που μπορεί να αρθεί στο μέλλον,η προστασία των καταθέσεων και των δανειοληπτών σε αναλογία 1: 1, η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με αυστηρή πάταξη της φοροδιαφυγής, ο εκσυγχρονισμός και ανόρθωση της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με διεθνείς κανόνες. Για την πιστή εφαρμογή παρόμοιων μέτρων, μπορεί να προβλεφθεί ο έλεγχός τους από ένα γενικότερα αποδεκτό διεθνή φορέα.
Το Μνημόνιο, ήταν και είναι ένα οδυνηρό μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα δικά μας τραγικά λάθη του παρελθόντος με την πλαστή ευημερία των δανεικών που μας οδήγησε στην υποτέλεια. Ίσως κάπου μας χρειαζόταν ο «Γερμανός» μας. Αλλά όχι οι Γερμανοί με κατοχική ιδιότητα. Η ανατροπή του μνημονίου με φιλικό Grexit, με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή, προσωρινή ή μόνιμη, με αυτοδύναμη ανάπτυξη και το νοικοκύρεμα του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, είναι σήμερα η πλέον εφικτή και αποτελεσματική επιλογή. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και το κάνουμε πράξη, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.
Θεόδωρος Κατσανέβας
https://www.greekcrisis.net/
Παραμυθια περι δραχμης. Και στη δραχμη να παμε παλι απο του Εβραιους θα δανειζομαστε, απλα σε αλλο νομισμα.
Παράλληλο νόμισμα και λοιπές εξυπνάδες προϋποθέτουν ΠΑΡΑΓΩΓΗ! Σε μια χώρα που εισάγει πχ σπίρτα από την Ινδία, η οποία αναφέρεται και στο παράδειγμα του αρθρογράφου, και έχει πατώσει παντού, με υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία και το αδηφάγο Δημόσιο, τι να το κάνεις το παράλληλο νόμισμα;
Ακριβώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι η πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων. Η δε αγορά χάος, χάος χωρίς τέλος. Η λύση είναι μια, μαζικές απολύσεις και περικοπές δαπανών και όχι φόροι.
Επιτέλους κάποιοι ας ξυπνησουν ,ο ιδιωτικός τομέας είναι το μέλλον , και αυτόν δεν τον....... 'γ@@@@@. Τον προσέχεις και κόβεις αυτά που δεν μπορείς να πληρώσεις
Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν.
Αυτό δεν πάει μόνο στους τωρινούς αλλά και στους προηγούμενους μιας και που εκείνοι έκαναν μία από τα ίδια
«Μόδα είναι, θα περάσει», γράφαμε το 2012 για τη μανία που μας είχε πιάσει με τους diesel κινητήρες…Και τη μανία: Σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων από τον Νοέμβριο του 2011 -οπότε απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- είναι αυτοκίνητα diesel.
Ναι, ο περιορισμός της πετρελαιοκίνησης στις μεγαλουπόλεις προκαλούσε γέλιο στους υπόλοιπους Ευρωπαίους… Αλλά ψυχραιμία.
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Μάλιστα είναι τόσο έντονη η ζήτηση μικρών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που έχει τραβήξει σα μαγνήτη στην Ελλάδα όλα τα μικρά diesel μεταχειρισμένα σαράβαλα της Ευρώπης, τα οποία -όπως πολλάκις έχουμε γράψει- επιτήδειοι τα εισάγουν, γυρίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και τα πουλούν στους ανυποψίαστους πελάτες, σαν καινούργια. Τονίζω και πάλι ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα εισαγόμενα diesel, αλλά σε πολλά από αυτά και κυρίως στα μικρού κυβισμού.
Οπως και να το κάνουμε, οι αναγνώστες μας είναι και ήταν… ψυλλιασμένοι για το τι θα συμβεί. Ηταν δεδομένο ότι κάποτε κάποια κυβέρνηση θα εξίσωνε τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αφού ήταν ένα από τα μέτρα που βρίσκονταν στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών.
Γράφαμε τότε πως για να αποσβέσεις σε τρία χρόνια τη διαφορά της τιμής αγοράς ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης με το ακριβότερο -από 2.000 έως και 4.000 ευρώ- diesel, θα πρέπει αυτό το αυτοκίνητο να διανύει πάνω από 20.000 km τον χρόνο. Ολα αυτά με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και με τις παλαιότερες – υψηλότερες καταναλώσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Σίγουρα είναι πιο… γλυκό ψυχολογικά να δίνεις 40 ευρώ και να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου απΆ ό,τι 55 ευρώ, όμως, όπως και να το κάνουμε, αυτά τα έχεις πληρώσει μαζεμένα για την αγορά του αυτοκινήτου…
Πλέον με την επικείμενη εξίσωση φόρου του diesel κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αλλά και με τις καταναλώσεις των μικρών βενζινοκινητήρων να έχουν πέσει -σε κάποιες περιπτώσεις- κοντά σε αυτές των diesel, ποιος ο λόγος ακόμη να φλερτάρουμε τόσο έντονα με τα πετρελαιοκίνητα;
Τονίζω ότι όλα αυτά τα γράφω για τους μικρού κυβισμού κινητήρες, από 2.000 cc και κάτω, γιατί στα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και όγκου, οι diesel κινητήρες ταιριάζουν γάντι και σαφέστατα είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους βενζίνης.
Από την άλλη, βλέποντας τις τάσεις στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων που επισκεπτόμαστε και συζητώντας με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σαφές ότι οι μηχανικοί δεν ασχολούνται πια με την εξέλιξη των μικρών diesel, αλλά με τους αντίστοιχους βενζίνης.
«Ο,τι είχαν να μας δώσουν οι diesel σε τεχνολογία μάς το έδωσαν», μας λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη με μικρούς diesel δεν μπορεί να γίνει.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εκτός αν στο ευρύτερο μέλλον δούμε κάποια τεχνολογική επανάσταση στους μικρούς diesel όμοια με αυτή που γίνεται σήμερα στους αντίστοιχους κινητήρες βενζίνης.
ΓιΆ αυτό, λοιπόν, όλα αυτά καλό είναι εμείς, που διαβάζουμε λίγο περισσότερο για το αυτοκίνητο και την τεχνολογία του, να τα μεταφέρουμε και στους υπολοίπους προκειμένου να τους ενημερώνουμε και να μην πέφτουν θύματα τόσο των αετονύχηδων που τους πλασάρουν μεταχειρισμένα diesel… χρέπια όσο και της ασυνέπειας του κράτους.
https://www.newsauto.gr/erchete-telos-ton-diesel/
μεγαλυτερη διαρκεια "ζωης"Παράθεση:
Πλέον με την επικείμενη εξίσωση φόρου του diesel κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αλλά και με τις καταναλώσεις των μικρών βενζινοκινητήρων να έχουν πέσει -σε κάποιες περιπτώσεις- κοντά σε αυτές των diesel, ποιος ο λόγος ακόμη να φλερτάρουμε τόσο έντονα με τα πετρελαιοκίνητα;
μεγαλυτερα διαστηματα αρα μικροτερο κοστος συντηρησης
να μη μιλησουμε για την ασφαλεια του καυσιμου...
και οπως ελεγε ενα παληκαρι ο geo στα diesel την πλαφονιερα να βγαλεις θα παρεις αλογα..
Λοιπον μην τα ισοπεδωνουμε ολα!!!
και φυσικα θελουμε δεν θελουμε το μελλον μαλλον θα ειναι αλλου...
Κάτι περί μεταφοράς αποθεματικών απο τα νοσοκομεία προς την ττε???
Μπαίνουμε Μάιο και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις οι σκληρές πάλι φαίνεται, ξέρετε, αυτές που ενώ δεν έχουμε πάλι λεφτά, πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν με σκοπό να μεγαλώσει πάλι η τρύπα ροκανίζοντας ότι εχει απομείνει...
το τέλος της μεταπολίτευσης εχει έρθει και ο Αλέξης μέσα σε ενα χρονο κοντινή κατα πολυ τη διάρκεια του. Ειναι ο άνθρωπος που ξεσκέπασε όλη αυτη τη βρώμα και το ψέμα με σκοπό την αρπαγή ψήφων για το σκαρφάλωμα της εξουσίας. Πολυ μεγάλο ποσοστό πλέον εχει καταλάβει ότι μαγικά δεν γίνονται και ότι τα δανεικά ειναι δανεικά και όχι χάρισμα.
Όσοι πάλι δεν το κατάλαβαν, μπορούν να συσκεφθούν οικογενειακώς και να αποφασίσουν ότι η λιτότητα δεν ειναι η λύση, να πάνε να το ανακοινώσουν σε τράπεζα εφορία και στο αφεντικό τους και να πάνε να ζητήσουν δανεικά απο τον πρώτο, κούρεμα χρέους απο πρώτο και τριτο και αύξηση απο τον δεύτερο. Ότι ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση με τους έξω.
Ας μην ξεχνάνε μονο ότι οι έξω ειναι πιο καλοί και ακούνε τι εχει να πει η κυβέρνηση. Αντίθετα, η τράπεζα-εφορία-αφεντικό, δεν ειναι τόσο συζητήσιμου...ο πρώτος και ο δεύτερος σε κοινοποιούν με τη μια, ενώ ο τρίτος σου λέει δεν μπορώ, αν θέλεις φύγε. ΠΡΟΣΟΧΗ, στην διαπραγμάτευση με τον τρίτο αν πεις να μην λυγισεις και αποφασίσεις με γνώμονα την αξιοπρέπεια, υπογράφεις οικειοθελή αποχώρηση και δεν δικαιούσαι ούτε ταμείο. Τι να καμνουμε, κοστίζει και η αξιοπρέπεια.
Τέλος, θελω να θυμίσω επίσης ότι η κυβέρνηση ακομα και αν φάει τα μούτρα της, εχει την ευχέρεια να τυπώσει δικό της νόμισμα και να γεμίσει την αγορά. Πράγμα που ειναι αδύνατο να κάνει ο αξιοπρεπής Έλληνας.
Σκέψου πού μας κατάντησαν..
Εγώ απορώ με όλους μας, που δεν ξεσηκωνόμαστε και καθόμαστε στον καναπέ μας και απλά παρατηρούμε το τι γίνεται...
Βέβαια θα μου πεις ότι ο μηχανισμός των διαδηλώσεων είναι στην εξουσία τώρα και τουμπέκα όλοι...
Αλήθεια οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι που παρατηρούν όλα αυτά τους αρέσει;
Επίσης ας καταλάβουν όλα τα σοσιαλοδημοκρατικά ανθρωπάκια ότι χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία θα γίνουμε Αργεντινή...
Αυτά...
Καλημέρα σε όλους
Οταν βγουν και θα πουν ότι Ιούνιο και Ιούλιο δεν θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις και ότι το πλάνο ειναι να πληρωθούν ολα μαζί Αύγουστο η Σεπτέμβρη, τότε θα γινει το μεγάλο μπαμ.
Μέχρι και ο ματατζης που τους προστατεύει, οταν θα τον παίρνουν τηλ απο τράπεζες ενώ ο λογαριασμός του στο ταξις θα ανεβαίνει απο βεβαιωμένες οφειλές οι οποίες εκπίπτουν σύμφωνα με το μισθό του και τα υπάρχοντα του ενώ αυτός δεν πληρώνεται, Τότε θα γινει της μουρλης.
Τουλάχιστο τότε, θα πάρουν για πρώτη φορά όλοι οι παρατρεχάμενοι του δημοσίου ταμείου το τι ωραίο ειναι να σου χρωστάει το δημόσιο, να μην σε πληρώνει και να απαιτεί να πληρώνεις τα πάντα ακριβώς σα να εχεις πληρωθεί. Ότι ακριβώς γίνεται δλδ με αυτα που χρωστάει το κρατος στους ιδιώτες.
Εγώ το λέω απο τωρα, οποίος θέλει ας κοροϊδέψει. Το τέλος της μεταπολίτευσης πραγματικά ήρθε. Ήρθε το τέλος της αφεμαξης του δημοσίου ταμείου. Κρίμα που ειμαστε τόσο ηλίθιος λαός, που έπρεπε να γινει έτσι προκειμένου να κατανοήσουμε βασικές αρχές οικονομίας τις οποίες σε λίγους μήνες, ακομα και ο πιο ηλίθιος θα καταλάβει.
Ο περισσοτεροι του δημοσιου δεν εχουν καταλαβει τιποτα ακομη. Μηνας μπαινει μηνας βγαινει αυτοι πληρωνονται κανονικα.
Οταν καποια στιγμη ερθει η μερα πληρωμων και παρει τα @@ μου οπως γινεται στον Ιδιωτικο τομεα τοτε ισως αρχιζει να συνειδητοποιει το μεγεθος του προβληματος.
Και τοτε θα καταλαβει οτι τα λεφτα δεν τα φερνει ο πελαργος η τα γενναει το δημοσιο αλλα ειναι ο μοχθος του Ιδιωτικου τομεα. Αυτος ειναι το αφεντικο του.
Και μονο γιαυτο θα επρεπε ο καθε δημοσιος, σε οποια θεση και να βρισκεται, να σεβεται και να εξυπηρετει οσο μπορει αυτον που τον πληρωνει δηλαδη τον καθε πολιτη που χρειαζεται τις υπηρεσιες του. Η πραγματικοτητα βεβαια ειναι ακρως αντιθετη, ολοι εχετε εμπειριες απο τον δημοσιο τομεα.
Αν λοιπον ερθει αυτη η μερα οπου το δημοσιο θα πει παρτε 300 400 500 και βλεπουμε οταν θα εχουμε, τοτε ισως να καταλαβουν ποιος τους πληρωνει και ποιον θα επρεπε να προσεχουν.
Μεχρι τοτε μην περιμενεις να αλλαξει τιποτα
Εγώ δεν έχω τίποτα να χωρίσω με το δημόσιο υπάλληλο που είναι συνεπής και παρέχει σωστές υπηρεσίες. Η εμπειρία μου όμως μου λέει ότι το 1/4 περίπου είναι σωστοί. Οι υπόλοιποι παρασιτουν εις βάρος ημών και των συναδέλφων τους. Επομένως, και καθώς όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε τα λεφτά δεν τα φέρνει ο πελαργός ούτε με μαγικό τρόπο πέφτουν από τον ουρανό, ας πάνε σπίτι τους όσοι πρέπει να πάνε και να τελειωνουμε κάποτε με την ιερή αγελάδα. Στο ταμείο υγείας μου, υπάρχουν 6-7 άτομα που περνάνε χειρόγραφα τις ασφαλιστικές εισφορές γιατί δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν 2 μόνο! Τους υπόλοιπους, τους πληρώνουμε εμείς με το καθημερινό τρέξιμο μας.
Και επειδή στοχοποιουνται συνεχώς οι ελεύθεροι επαγγελματιες και ο ιδιωτικός τομέας γενικά για φοροδιαφυγή, ας σκεφτεί ο καθένας μας πόσους γνωστούς, φίλους και συγγενείς έχει που κάνουν κρυφά δεύτερη δουλειά (πχ εφοριακοί που το απόγευμα φτιάχνουν δηλώσεις, δάσκαλοι - καθηγητές με ιδιαίτερα μαθήματα, υπάλληλοι που ανοίγουν καταστήματα στο όνομα της γυναίκας ή άλλου δικού τους, μηχανικοί του δημοσίου που χρησιμοποιουν τη σφραγίδα αλλου κλπ). Αυτοί τι ακριβώς δηλώνουν που το παίζουν και τιμητες;
Αν φτάσουμε στο σημείο να μην πληρώνουν μισθοί και πέσουν έστω και έναντι τότε το ψυχολογικο πλήγμα στην αγορά θα είναι τεράστιο. Για άλλη μια φορά θα την φάει ο ιδιωτικός τομέας που θα κληθεί να δείξει κατανόηση. Ξέρω τι λέω μιας και σε κάθε αναμπουμπουλα βγαίνει η πιπιλα και τρώμε κάτι φεσια τρελά. Θα κλέψουν μανούλες. Όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και μετά να γι ει ξεκαθαρισμα. Αλλά ποιος θα το κάνει αφού ο Συριζα είναι ένα κόμμα που ο κρατισμος και το υπαλληλικι ξεπερνά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του 80.
Ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώνω σε φόρους το 70 τής εκατό του καθαρού εισοδήματος μου και ουσιαστικά να πληρώνω την επιβίωση των κρατικοδιαιτων. Πολύ σωστά αναφέρθηκε πως το δημόσιο πληρώνεται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα. Όσοι λοιπόν περισσεύουν δρόμο. Ας ανοίξουν και αυτοί κάνα μαγαζακι να δουν τη γλυκά
Έκλεισε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, 450 έμειναν χωρίς δουλειά και δεν τρέχει κάστανο. Αν απολυθούν 450 από το Δημόσιο θα καεί το σύμπαν...Γι' αυτό θα συνεχίσεις να πληρώνεις όχι 70 αλλά 120%, φίλε Λεωνίδα...
Δε βλεπω να ερθει αυτη η μερα ποτέ.... Θα κανει τα αδυνατα δυνατα να μη καταγραψει κ επισημα πιστωτικο γεγονος..
Δανεικα θα παρει με 30% επιτοκιο απο τις αγορες....
Και αν γινει λεω αν ποιος θα φταιει;;; θα βγει παλι η ''πιπιλα''που λεει και ο Λεω..
Οι ξενοι φταιν οι επαρατοι δανειστες κτλ κτλ που προκαλεσαν ασφυξια, και αλλα φαιδρα
Εδω το ιδιο λεν ακομα για τα c.c
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Η αλήθεια είναι ότι δεν τους καίγεται καρφί για τους 450 τής ηλεκτρονικής. Της καθαρηστριες τις κάνανε σημαία του αγώνα. Την δε ΕΡΤ που δεν βλέπεται, ακόμα πιο πολύ, και πληρωνε μ@λ@κ@, κοροιδο επαγγελματία κλέφτη, φοροφυγα.
Κοινώς... και κερατάς και δαρμενος που λένε...... Ελλάδα καληνύχτα και τα παιδιά σου στη Βουλγαρία να κάνουν άλλους μάγκες
Πάμε για τέταρτο; :facepalm:
Στα 4 που λέει κ ο κατακαημένος..
Θέλω να κραζω το γείτονα μου επίσης, το μέγα αριστερό(ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΆ ΣΤΑ ΚΆΓΚΕΛΑ) που όταν πήγα να του κόψω απόδειξη επαναστατησε μην τυχόν και πληρώσει ΦΠΑ. Εεεεεεεε μια ζωή κρατικοδιαιτος αυτοί εξερουνται. Στα πούπουλα ακόμα και τωρα στο Παρά ένα δεν αλλάζει συνήθεια
Εγώ όμως είμαι φοροφυγας γιατί τα περνώ μαύρα όπως με κατηγόρησε προ μιας ώρας. Ρε κάτι μυαλά !!!!!!! Αυτός δεν πληρώνει ΦΠΑ εγώ του φταιω
Είχε και απαίτηση, να συμπληρώσω, να το μοιραστούμε το ΦΠΑ τώρα που είναι κρίση. Άκου ρε κάτι μυαλά κρατικοδιαιτα
Και τα δάνεια του εξωτερικού ποιος τα αποπληρωνει;
Το γιατρό, το δικηγόρο, το λογιστή, τον έμπορο, το βιοτεχνη, το φούρναρη, τον κρεοπώλη, τον καφετζη, τον ταξιτζή, τον εστιατορα, τον αρχιτέκτονα, το ζαχαροπλάστη,τον οικοδομο, το μεταφορέα, τον ψαρά, τον περιπτερά, τον υδραυλικο, τον ηλεκτρολόγο,το βιβλιοπωλη και χίλιους δυο ακόμα, πως τους πλήρωνει το Δημόσιο;
Aπο τα εσοδα(φορους) του κρατους.
Εγω μιλαω για επιχειρησεις μικρες που εχουν μεγαλο ή αποκλειστικο πελατολογιο το δημοσιο. Αλλα και ιδιωτες επαγγελματιες οπως δικηγοροι, μηχανικοι, κλπ.
Επισης μεγαλοι ομιλοι και εταιρειες που πουλουσαν πατσαβουρια για διαμαντια στο δημοσιο(πχ ISDN μοντεμ στην εποχη που ολοι στον κοσμο βαζανε dsl)
ΦΙΛΕ SORRY αλλα δεν νομιζω οτι καταλαβαινεις ακομα την εποχη μας.Με πολυ συμπαθεια παντα φυσικα . Σου αναφερω το τι γινεται τωρα και εσυ μου μιλας για τα χρονια της παχιας αγελαδας. ΤΩΡΑ τι γινεται ,τωρα.Δανειζεται το κρατος για να πληρωσει τα παλια ,και πληρωνει και κουτσουρεμενους μισθους και συνταξης.να τονισω οτι .
1. για ενα περιεργο λογο οι κρατικοδιαιτοι πληρωνονται πολυ παραπανω απο τον ιδιωτικο τομεα.ποτε θα εξισωθει η διαφορα ?????????
2.το δημοσιο σπανια δινει πλεον προμηθειες και αυτες με το σταγονομετρο.οι εταιρειες με αποκλειστικο πελατη το δημοσιο εξαφανιστηκαν αν δεν το προσεξες.
3.το δημοσιο δεν πληρωνει ενω ζητα τους φορους σαν να εχει πληρωσει
4.το κρατος καταχραζεται ευροπαικους πορους για να βγαλει μισθους και συνταξης βλεπε ευροπαικες αγροτικες επιδοτησεις που οι αγροτες δεν πληρωθηκαν απο περυσι .το συνολο αυτων μιλαμε
5.υπερφορολογει και καταστρεφει τον ιδιωτικο τομεα ενω εξακολουθει να κρατα σε λειτουργεια φορεις που δεν εχουν κανενα αντικειμενο,
ΠΩΣ λοιπον το δημοσιο συντηρει το ιδιωτικο τομεα???????????????/
Ποιοι ειναι ομως αυτοι που πληρωνονται παραπανω? Οι Βουλευτες?
Τα προγραμματα 6μηνης πληρους απασχολησης ασ πουμε αμοιβονται με 492 μηνιαιως.
Το δημοσιο για να λειτουργησει χρειαζεται προμηθειες: Απο χαρτι Α4 μεχρι λάστιχα για τα οχηματα κλπ. Οι εταιρειες που τα παιρνουν απο το δημοσιο ζουν και βασιλευουν, λογω και της πολυπλοκοτητας λειτουργιας του. Μερικες μαλιστα μονοπολουν.
Οι αγροτικες επενδυσεις καταχραστηκαν και απο τους αγροτες. Πηραν λεφτα για αλλαγη καλλιεργειας και ανοιξαν καφενεια και μαγαζια. Ω, τι περιεργο και πρωτοφανες. Το 1950 κατα το σχεδιο Μαρσαλ οι Αμερικανοι εδωσαν δανεια στις μεγαλυτερες τοτε επιχειρησεις για αναπτυξη και επεκταση με εξευτελιστικο 1% και αυτοι τα εβαλαν στην Ελβετια με 21% επιτοκιο.
Στο 5ο συμφωνω. Η τωρινη κυβερνηση δεν προτιθεται να μειωσει το δημοσιο παρα εχει σχεδιο εξοντωσης μικροεπιχειρηματιων.
Μα καλά δεν διαβάζεις τι γράφω..... Πάλι με πολύ συμπάθεια και χωρίς παρεξήγηση..
1.μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Αυτη τη στιγμή ο μισθός έξω στην πραγματική οικονομία είναι 600 ευρώ βαριά . Όταν χιλιάδες κρατικοδιαιτοι περνούν πάνω από 800. πότε θα γίνει εξίσωση του δημοσίου με τον έξω κόσμο. Γιατί πρεπει να πάρω σαν παράδειγμα κάποιους συμβασιουχους
2.αυτοι την στιγμή, ΑΥΤΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ οι αγρότες δεν έχουν πάρει πάνω από το 30% των περσινων ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ (όχι κρατικών) επιδοτησεων. Χρήματα που είναι δικά τους και το κράτος καταχραζεται υπέρ των κρατικοδιαιτων (μισθοί και αλλα). ΓΙΑΤΙ????? ΑΥΤΆ ΣΗΜΕΡΑ ΌΧΙ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΌΝΙΑ.
3.Δεν μπορείς να καταχραστεις χρήματα που είναι δικά σου. Δεν είναι του κράτους που απλά τα διαχειριζεται. Όλες οι επιδοτήσεις δόθηκαν ως αναπτυξιακή πολιτική της Ευρώπης η ως αποζημίωση για των έλεγχο της παραγωγής γενικότερα της ευρωζωνης. Δεν είναι κρατικά κονδύλια.
4.δεν μπορείς να λες κάποιον ανικανο να αναπτυχθεί καταχραστη. Δικά του λεφτά ήταν ΟΧΙ κρατικά κονδύλια
5.στο άλλο άκρο τώρα για να τα πούμε και έξω από τα δόντια κάποιος κάνει το μάγκα υπέρ κάποιον σε βάρος κάποιον άλλων (ΣΥΡΙΖΑ - κρατικοδιαιτοι- πραγματική οικονομία.)
Από εκεί και πέρα πιο κράτος πια το ανύπαρκτο. Ας τελειώνουμε λοιπόν από την καταχρηση και ας κρατήσουμε επιτέλους αυτό που μπορούμε πραγματικά να συντηρησουμε. Δεν μπορείς να εχεις 800 χιλιάδες προσωπικό. Κράτα αυτούς που μπορείς να πληρώνεις. Να πάρουν τα πάνω τους και οι άλλοι. Τι δηλαδή θα μας πεθάνουν για να ζήσουν οι αργομισθοι
Λές νά; μπααααά δέ.....
Κι αν ναί;
Μπά σου λέω..!
https://www.financialbox.gr/%ce%b1%c...5%ce%bc%ce%ad/
γιατί μπα?
ήδη άρχισαν να βάζουν πάλι χέρι σε αποθεματικά
Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
"Ήδη το Μάρτιο αποπλήρωσε 1,8 δις ευρώ προς το ΔΝΤ ενώ σε μηνιαία βάση πληρώνει 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Εκτός από την αποπληρωμή του ΔΝΤ για τον Μάρτιο, το ελληνικό δημόσιο κατέβαλλε το πρώτο τρίμηνο του έτους τόκους 1,717 δισ. ευρώ και χρεολύσια 490 εκατ. ευρώ"
Διαβαζοντας τα παραπανω οπως καταλαβαινετε η απορια δεν ειναι αν θα σκασει η βομβα αλλα ποτε θα σκασει και τι ζημια θα κανει
Μονο οι τοκοι τριμηνου ειναι 1,717 δις, δηλαδη περιπου 7 δις τον χρονο πρεπει να υπαρχει πλεονασμα για τους τοκους και αυτα χωρις να γινεται καθολου απομειωση του χρεους
Καντε τους υπολογισμους σας