Νομίζω ότι έμπαινε στο 36αρι.. Η μοναδα ελέγχου είναι μήπως κοντα στην πεταλούδα γκαζιού?
Printable View
Μ52TUB25.
Το συγκεκριμενο ειναι dual vanos και εμφανησιακα δυσκολα ξεχωριζει απο ενα Μ54.
Κυριως το φιλτροκουτι εισαγωγης ειναι αυτο που θα τον δωσει με μια γρηγορα ματια.
Mπηκε στο Ε46 στην εκδοση 323.
Τωρα τι μπορει να επαθε, δεν το γνωριζω.
Αν θυμάμαι καλά του Προεδρα φορούσε tu28αρη
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
Γενικα ειναι παρα πολλα τα 46αρια με M52...
Κατ αρχην ολα τα διλιτρα με τα 150 ειναι M52ΤUB20.
Tα 323 με Μ52TUB25 (αυτο δεν ειναι τοσο συνηθες μοντελο. Παρεπιμπτοντως νομιζω οτι αυτο το μοτερ ειχε του Προεδρα. Αν μιλαμε για το μπλε σενταν παντα).
Τα 328 με Μ52ΤUB28. Και αυτο κυκλοφορησε αρκετα.
Και εγιναν και πολλες μετατροπες σε 28αρι.
Αλλα ειδικα τα διλιτρα ειναι ενα σωρο.
Οταν σταματησε ο Μ52 βγηκαν τα 320(2,2), 325 και 330 με τους Μ54.
Παράθεση:
Kαι το σεναριο συνεχιζεται ....με το ρελαντι να συνεχιζει να σπαει τα νευρα!
Εβγαλα ενα βιντεο να μου πειτε την αποψη σας!
Οταν βαζω μπρος μετα την μιζια το ρελαντι κανει μια βουτια και ανεβαινει σχεδον στα κανονικα. Το τρεμουλο περναει μεσα!
Κανει μικρα σκαμπανεβασματα ομως......
Το παραξενο: Οταν αναβω φωτα και γενικα τραβαω ρευματα χοντα ( πχ προβολια /μεγαλη σκαλα) το ρελαντι βουταει και μετα επανερχεται!
Τι μπορει να ειναι?
Επιτελους πιστευω πως ελυσα αυτη την βλακεια με το ρελαντι που με ειχε γ@...σει:ranting2:
Το προβλημα απο οτι εβγαλα πορισμα μαζι με το μηχανικο προηλθε αρχικα απο την ελευθερη εξατμιση που εριξε την υποπιεση του κινητηρα! Ωστοσο δεν ηταν σημαντικη η πτωση στροφων ωστε να γινει ευκολα αντιληπτο αρχικα!
Το προβλημα λοιπον διορθωθηκε κατα 70% με την αλλαγη μπουζι ( τα οποια δεν βγηκαν και στην καλυτερη δυνατη κατασταση) που αργησα κακως να αλλαξω!
Οι στροφες ωστοσο κριθηκαν χαμηλες στο ρελαντι και τις σηκωσαμε στις 750 κατι περιπου μεσω Gt1 !
Το αμαξι ηρεμησε πλεον και πολες φορες με κλειστα παραθυρα κοιταγα να δω αν ειναι αναμενο ή οχι !
Πιστευω οντως αυτο να ηταν η λυση του προβληματος και να μην ξανα εχω θεμα!
Ευχαριστω βεβαια και ολους οσους επρηξα αυτο τον καιρο με το προβλημα αυτο και κυριως τον Τασο (Tasos.kamv) και τον Βασιλη ( BILL007)!
:thanks::thanks:
Mπραβο πολυ χρησιμη πληροφορια
Πάρη καθόλου δεν με έπρηξες, ίσα ίσα που είναι χαρά μου, όπου μπορώ να βοηθάω! thumb
Οι 750rpm είναι πολλές... 710 & 720 δοκιμάσατε??
Γιατί τόσο "ψηλό" ρελαντί??? :think:
Eπειδη δεν το εχω αναφερει πουθενα
τον εχω πρηξει και εγω τον Τασο!
χαχαχα
Τελικα το προβλημα με το κλειδι δεν ηταν η μπαταρια του. Προγραμματισμο ηθελε, δεν ξερω γιατι τον εχασε. Πηγα σε εναν κλειδαρα και εκπεμπει κανονικα το κλειδι και η μπαταρια ειναι οκ ειπε. Καναμε τη γνωστη διαδικασια και ειναι μια χαρα.
thumb,μου το εκανε και μενα για αυτο στο ανεφερα.
Στα δικα μου προσθετω ενα φορτωμα οδικη για το μοτερακι της φτερωτης που τα επαιξε με αποτελεσμα να μην δουλευει το φαν σε ψηλη ταχυτητα και να μου ανεβασει θερμοκρασια οταν εβαζα αιρκοντισιον....
Αλλαχτηκε με σχετικα φτηνο κοστος μπροστα στα νουμερα που ακουσα :shok: και ταξιδεψα δροσερος και ολιγον πιο αναλαφρος....:original:
Πειτε μου οτι τα πλαστικα trim στα πισω παραθυρα του compact πανε μαζι με το τζαμι? Δεν βρισκω σκετο κωδικο στο ETK, λεω για αυτα που κοβονται απο τον ηλιο.
Γιωργο ειχε καιρο θεμα το κλειδι, ειχα κανει προγραμματισμο και μονος με την επιβεβαιωση στο τελος αλλα δεν.. σημερα ειπε να δουλεψει. Μου ειπαν αν το ξανακανει τοτε να ψαξω, το διαγνωστικο δεν εβγαλε κατι.
Μαζι πάνε Φάνη. Παρήγγειλε τζάμια από αγγλικό ebay. Πάμφθηνα τα έχουν.
Γιωργο το 2ο κλειδι εχει χαθει 100% μεσα στο σπιτι, δεν ξερω σε ποιο συρταρι εχει ξεχαστει. Οταν βρεθει θα ενημερωσω.
Γιαννη για να μη κανω κανα λαθος και τρεχω καλοκαιριατικα, εχεις ετοιμα p/n και μαγαζι? Χρειαζομαι και τιποτα αλλο οταν τα βγαλω? Πχ την εξω "μαλακη" τσιμουχα, κολλες, οτιδηποτε?
Καλημερα βαυαροι!
Επειδη γενικα δεν μενω ησυχος στην υποψια προβλημματος, εψαξα λιγο περισσοτερο το θεμα τρεμουλο!
Επαιξα με τις στροφες ρελαντι +/- 100 και το αποτελσμα ηταν απλα να κανω λιγοτερο αισθητο το θεμα!
Οποτε επομενη κινηση να τσεκαρω τις βασεις τοσο κινητηρα οσο και κιβωτιου που μου ειχατε πει!
Πηγα χτες στον Μητση και το κοιταξαμε καλα το αμαξι! Απο βασεις κομπλε και το ρελαντι σταθερο .....το βιμπραρισμα ωστοσο αν και δυσκολα αντιληπτο υπαρχει ακομα!
Μετα απο ψαξιμο καταληξαμε στο γεγονος οτι προερχεται απο την κινηση των καυσαεριων ......( κοινως την εξαγωγη) και πιο συγκεκριμενα απο το ελευθερο τελικο!
Κατι που λοιπον διορθωνεται με αλλαγη τελικου!
Απο Σεπτεμβρη θα κανω μια βολτα στον Παπαδοπουλο που το εφτιαξα να δουμε αν διορθωνεται ισως με κανα διαφραγμα στην εξατμιση!
Αυτααααthumb
Εγω που εβγαλα και καταλυτες και εβαλα και τελικο δεν ειχα τετοια προβληματα.
Παραξενο απο ενα τελικο μονο.
Αντρεα εχω εξαντλησει πιστευω καθε ενδεχομενο!
+ του οτι αυτο αρχισε μετα την τοποθετηση του τελικου!
Μπορει με τη δουλεια που εκανες εσυ να δουλευει καλυτερα ως συνολο!
Η μπορει να σου υπαρχει και να μην σε ενοχλει ......μιλαμε για κατι σχεδον ανεπαισθητο απλα εμενα με ενοχλει λιγο!thumb
Σορρυ δεν ειδα μικρο το κακο .
Ειχα καιρο να το ανοιξω και χτες γυρνωντας απο τη συναυλια του Χαρουλη βρηκα σχετικα κενη την Συγγρου και του δωσα !
Απο τα 160 εως τα 195 που το πατησα εφερνε μεσα τρεμουλο! Οχι απο το τιμονι, το τιμονι ηταν πολυ σταθερο!
Τι μπορει να ειναι ? Μπορει να ειναι ζυγοσταθμιση?
Παντως το τρεμουλο ηταν συναρτηση καθαρα της ταχυτητας και οχι των στροφων του κινητηρα και το ενιωθα στο πλαισιο ( στα ποδια κυριως) !
:rally:
Αν το νοιώθεις και στην πλάτη σου και γίνεται αντιληπτό μετά τα 160, τότε βλέπεις και για πίσω τροχούς, ζυγοστάθμιση η ίσιωμα ζαντών αν τα λάστιχα είναι οκ.
Είχα το πρόβλημα αυτό και στο Ε21 και στο Ε46.
Θα το κοιταξω αμεσα ! Οχι κυριως μπροστα το νιωθω ......στα ποδια !
:thanks::thanks:
Χλμ 297.000.
Φλατζα ψευτοκαπακου καπουτ για 2η φορα.
Δυστυχως, στο σφιξε το καπακι ειχε ξεραθει και ραγισε.
+ ψευτοκαπακο καινουριο λοιπον... Και ετσουξε λιγακι αυτο...
Παντως, χαρηκα με την εικονα του μοτερ ομολογω!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...decf0c31-1.jpg
Λάμπει το μοτέρ! Μπράβο σου
Καθε ποτέ αλλάζες τα λάδια αδερφέ ?
και τι λαδια!?
Tα αλλαζω καθε 10.000 χλμ.
Μotul 8100 5w-40.
Δεν εκανα τπτ στα βανος Ζαχο.
Τα ειχα φρεσκαρει την προηγουμενη φορα που βγηκε το ψευτοκαπακο.
Κ τοτε σκεψου οκ ηταν. Προληπτικα πηγαν.
Μονο γνησιο ψευτοκαπακο απ οσο εμαθα. Δεν υπαρχει aftermarket.
Ετσι μου παν.
Ημουνα κ βιαστικος κ το πηρα οπως οπως.
Μτχ δε μπαζω. Ειναι 10-15 ετων αμαξια. Παιζει να πεσω σε χειροτερο απο το δικο μου.
Κουτα λοιπον..
Ετσουξε το ατιμο...
Σημερα ημουν σχεδον ετοιμος να το δωσω για audi.
Αχαχαχα