ειναι ενα καλο προγραμα, καθε χωρα εχει διαφορετικα ποσοστα. Μπορεις να μπεις στην κληρωση για συνεχη χρονια. Δυσκολο αλλα παντα υπαρχουν ελπιδες.
Printable View
:whistle: :whistle:Παράθεση:
Πολύς κόσμος έχει την ψευδαίσθηση ότι ένα εικονικός γάμος με αμερικανό πολίτη αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για μετανάστευση στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, οι κίνδυνοι από έναν τέτοιο γάμο που δεν γίνεται με καλή πίστη είναι μεγάλοι και σημαντικοί.
Συγκεκριμένα:
Όταν κάποιος διεκδικεί πράσινη κάρτα μετά από πρόσφατο γάμο με πολίτη ΗΠΑ (δηλαδή γάμου που τελέστηκε τα τελευταία δυο χρόνια), τότε η πράσινη κάρτα που δικαιούται ο αλλοδαπός είναι προσωρινή, “υπό όρους”, και λήγει αυτόματα μετά από δυο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της. Εφόσον ο γάμος εξακολουθεί να υφίσταται, ο αλλοδαπός μπορεί να κάνει αίτηση για μόνιμη πράσινη κάρτα 90 ημέρες πριν τη λήξη της προσωρινής κάρτας. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να επισυνάψει και στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υφίσταται γνήσια σχέση γάμου μεταξύ των συζύγων, και οι μεταναστευτικές υπηρεσίες μπορεί να καλέσουν τους συζύγους για συνέντευξη ή να κάνουν περαιτέρω έρευνες, όπως για παράδειγμα να ρωτήσουν τους γείτονες αν το ζευγάρι μένει μαζί κ.λ.π.
Αμερικανοί που είναι διατεθειμένοι να παντρευτούν για λεφτά είναι κατά κανόνα άτομα αναξιόπιστα για να εμπιστευτεί κανείς με κάτι τόσο ριψοκίνδυνο. Δηλαδή, ο αμερικανός πολίτης μπορεί να θέλει να χωρίσει στο μέλλον για να μπορέσει να ξαναπαντρευτεί, μπορεί να εκβιάζει τον αλλοδαπό για περισσότερα λεφτά ή μπορεί αν στριμωχτεί να ομολογήσει το όλο εγχείρημα στις αμερικανικές αρχές.
Η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια και πρόστιμο έως 250,000 δολάρια για όποιον εν γνώση του παντρεύεται με πρόθεση να αποσπάσει μεταναστευτικά ευεργετήματα στις ΗΠΑ εξαπατώντας τις αμερικανικές αρχές. Κάθε χρόνο, πάνω από 100 τέτοιες περιπτώσεις στέλνονται στον εισαγγελέα – συνήθως δε, ο αμερικανός πολίτης κάνει μια συμφωνία με τις αρχές να καταστεί μάρτυρας στη δίκη του αλλοδαπού σε αντάλαγμα με την δική του ασυλία από τυχόν ποινικές διώξεις.
Ακόμα και αν δεν διωχθεί ποινικά ο αλλοδαπός που έλαβε μέρος σε λευκό γάμο, η αμερικανική μεταναστευτική νομοθεσία προβλέπει την εφόρου βίου απαγόρευση εισόδου σε άτομα που συμμετείχαν σε εικονικούς γάμους με πρόθεση να εξαπατήσουν την αμερικανική κυβέρνηση.
Συμπέρασμα – αν θέλετε να μετανάστευσετε στις ΗΠΑ μέσω γάμου, κάντε το με το σωστό τρόπο!
Οχι
Παράθεση:
.....μπορεί να καλέσουν τους συζύγους για συνέντευξη.....
Πάντα τους καλούν και πάντα κάνουν τις πιο απίθανες ερωτήσεις. Έτσι και δεν μένουν μαζί και ο γάμος είναι εικονικός το καταλαβαίνουν αμέσως.
Για να ξανασυμμετάσχω στο νήμα μετά από ένα κυκεώνα γεγονότων που συνέβησαν, συμφωνώ απολύτότατα με τον θωμάκο.
Και να συμπληρώσω ότι δεν αξίζει να παλέψεις τίποτα σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Σήμερα πέρασε από το μυαλό μου μόλις τελειώσω να ψάξω κάτι εδώ νόμιμα (δλδ ΤΣΜΕΔΕ) και έσκασε στο fb μια γαμάτη είδηση λέει για αύξηση εισφορών και άλλα τέτοια κουλά. Έκανα λίγο εμετό στο στόμα μου και συνέχισα.
Προσωπικά δεν έχω ξεκινήσει κάτι εδώ πέρα για το οποίο να μπορώ να παλέψω. Επίσης έχω φτάσει σε μια ηλικία που πρέπει να έχω και μια πισινή για τους δικούς μου ανθρώπους αντί να με ταϊζουν αυτοί ακόμα. Δόξα τω Θεώ μπορούν, αλλά και δουλειά να βρω με 800¤ χέρι δε μπορώ καλά καλά να πατήσω στα πόδια μου χωρίς περαιτέρω βοήθεια, επίσης ΔΕΝ υπάρχει σιγουριά ότι και τη δουλιε΄α να χάσω θα βρω κάτι άλλο βιώσιμο.
Δε ξέρω ίσως τα βλέπω μαύρα λόγω του ότι χρειάστηκε να ξεπληρώσω δικές μου βλακείες ζωής με λίγα εφόδια και σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αλλά στον τομέα που διάλεξα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι βιώσιμο εδώ, και δεν ανέχομαι να ξεκινήσω να δουλεύω 12ωρα για 400¤ για μια ζωή.
Κανείς δεν έχει διαθέσει να φύγει από την χώρα του αλλά ετσει όπως τα καταντήσανε οποίος έχει ένα παράθυρο την κοπανάει,αυτό έκανα και εγώ πριν κανα χρόνο για Καναδά.
Το μόνο κακό είναι ότι αφήνης τους φίλους σου και πας σε ένα ξένο μέρος και ξεκινά από το μηδέν αλλά με υπομονή και προσπαθια την βρίσκης την ακρει αλλά και εδώ δεν είναι και εύκολα όπως τα παρουσιάζουνε παντός μετά από ένα χρόνο κατάφερα και περνο ένα αρκετά ικανοπιητικό μιστο με τίμημα βεβεα να δουλεβω όλοι την βδομάδα και Σ/Κ και φυσικά αγόρασα το αμαξιμου και το ξεχρεωσα μέσα σε δέκα μήνες !!!! που στην Ελλάδα να ξεχρεοσηω σε ένα χρόνο.
Παρόλα αυτά αν με ρωτήσ κάποιος αν θέλω να γυρίσω πίσω η απαντήσει είναι ναι αλλα σκεφτομε το μελών του παιδιού μου και συνιδιτόπιο ότι η Ελλάδα τελείωσε για τα επόμενα εικοση χρόνια,παντό ολλα είναι συνήθια μετά από καιρό όλα τα χονεβης.
φίλε μου, και μόνο που βάζεις ένα πλάνο στη ζωή σου για το πως θα κινηθείς στο μέλον, είναι κατόρθωμα...
εδώ οι εντός ελληνικών συνόρων, έχουμε φτάσει να ζούμε για το τώρα και για το πως θα την παλέψουμε μέχρι τέλος του μήνα, για να ξαλαφρώσουμε στις 29 του μήνα όταν θα έχουμε μαζεμένα όλα αυτά που έρχονται...
ζούμε χωρίς προοπτική. εγώ στην θέση σου δεν θα ένιωθα ενοχές σε καμμία περίπτωση. δεν σου κρύβω κιόλας, ότι αν μπορούσα και δεν είμουν στριμωγμένος εδώ με τα κτίρια και τις μηχανές, θα την είχα κάνει απο το 10.
μούτζα, και κοίτα τη ζωή σου.
Και κάτι άσχετο, αλλά πιστεύω ότι και όλος αυτός ο αρνητισμός για την αναχώρηση κάποιου στο εξωτερικό καλλιεργείται και από τα ΜΜΕ εν μέρει, και εν μέρει από το ότι έχει καταρρεύσει το σύμπαν όλο μέσα σε δύο χρόνια. Οπότε εν αγνοία μας ίσως κάνουμε και extrapolation (το έχω χρησιμοποιήσει ΤΟΣΕΣ γ@@@@@ φορές σε προγράμματα και ξέχνάω την ελληνική ορολογία) ασυνείδητα για το μέλλον που μας περιμένει έξω.
Δεν λέει κανείς ότι θα είναι ρόδινα ή ότι θα πλουτίσουμε (λες και ΜΟΝΟ τα χρήματα μας λείπουν όσοι είμαστε ακόμα εδώ).
Μετά από ένα τριβδόμαδο παραμονής στην Κοζάνη, λόγω υποχρεώσεων και ματώματος για κάτι δουλειές βρέθηκα με κάτι παλιούς φίλους οι οποίοι από ότι κατάλαβα από συζητήσεις ξέμειναν εδώ περιμένοντας να εξαργυρωθούν υποσχέσεις είτε των πολιτικών περί ανάπτυξης είτε των γονιών τους ότι θα στρώσουν τα πράγματα. Και κατέληξαν πάλι στα πατρικά τους (4 στους 4) άνεργοι και να κάνουν κανά μεροκάματο σερβιτοριλίκι από δω και από εκεί.
2 κολλητοί μου πήραν την - γενναία ας μη γελιόμαστε - απόφαση να ρίξουν μαύρη πέτρα. Δανία και Αγγλία. Τα πράγματα ΔΕΝ ήταν εύκολα, αλλά το κοινό και στις 2 περιπτώσεις είναι ότι από πίσω υπήρχε ένα κράτος το οποίο και ήθελε και μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί (το εκμεταλλευτεί εννοώ να τους απορροφήσει). Και με τον Γιάννη και με τον Κώστα που μιλάω (οι παραπάνω) μεταφέρουν ότι τα πράγματα είναι αν ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΕΡΑ, μπορούν να βάλουν ένα πρόγραμμα, μπορούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να βάλουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους σε λειτουργία, και να βγάλουν χρήματα από αυτά.
Κάτι που στην Ελλάδα δεν συνέβη, και αν συνέβη (δλδ δούλευαν, που ο ένας εκ των δύο δούλευε εδώ για 4 χρόνια) δεν είχαν το ανάλογο αντίτιμο (όχι απόλυτα χρηματικό με την έννοια του μεγάλου μισθού) αλλά να μπορούν να είναι οκ με τις υποχρεώσεις τους.
Συνοψίζοντας και μετά από πολύ σκέψη (και με το σημερινό δημοσίευμα που δεν θα μπω στο κόπο να τσεκάρω την εγκυρότητά του) καταλήγω ότι ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να σου παρέχει μια Α σταθερότητα (και από θέμα χρηματικό, και από θέμα παροχών υγείας ΚΑΙ Κ Υ Ρ Ι Ω Σ παιδείας) δεν αξίζει καν να το συζητάμε. Ναι έχουμε ήλιο και θάλασσα οκ νταξει, αλλά σε λίγο θα μπορούμε να την βλέπουμε μόνο όσοι έχουμε ποδήλατο.
Όποιος μπορεί να φύγει, καλό θα ήταν να το κάνει. Με το να είσαι νέος και άνεργος και να ελπίζεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς τα παραγωγικότερά σου χρόνια παριστάνοντας τον ρομαντικό. Εδώ εμείς που έχουμε -σε λίγο θα λέμε είχαμε- στρωμένες δουλειές κι έχουμε τρομάξει. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε πως αν τα πράγματα δε βελτιωθούν, οι τρεις τους θα κάτσουν εδώ κι εγώ θα δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό στέλνοντάς τους ό,τι βγάζω. Λόγω του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού μου θα μπορέσω να βρω κάτι. Ήδη ένας από τους καλύτερούς μου φίλους δουλεύει για την ΤΕΡΝΑ στη Γιουγκοσλαβία με μισθό 3 χιλάδες το μήνα. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσό σήμερα...
Επίσης, το εμετικό στο Ελλάντα .... "ο νόμος είναι το δίκιο το δικό μου", είναι αρκετό για να μη ξαναπατήσεις ποτέ εδώ, ούτε ως τουρίστας.
Δες για παράδειγμα τι γίνεται αυτή τη στιγμή και πάλι στις Σκουριές. Η Πολιτεία εντελώς ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο και βέβαια ο καθένας κάνει ότι του κατέβει.
Οχιιιιιιι ΔΕ μουν χρειαζετε η γκε τε μπε 599 φιορανο,,,,,,, γιαυτο ΔΕ φευγω,,,ετσι κι\αλιως την εχω κατω στο γκαραζ μου με σκουρο μπλε χρωμα οριεντ μπλου μεταλικ:thumbsup: ΟΥΤΕ βευρον δε μου δινη τη χαρα και γκ@υλα του σι ες,,,,,,,,,,,,,,,,thumb:original:
Τωρα και βευρον να μου δωση καπιος,,,,κλαιν μ-ν χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
Εγώ αγόρασα διαμέρισμα στο δέκατο έβδομο όροφο σε γενικά καλή περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης με ένα πάρκινκ και μια αποθήκη και μου κόστισε 173.000 $ Και έχει κινοχρηστα (είναι όλα μέσα ρεύματα νερά κ.α) 550$ το μήνα +1200$ το χρονο τα ΤΑΧ.
Μια μόνο κατίκια ξεκινά από 220$-800$ ανλογα με το μέρος και την περιοχει.
Το θέμα είναι ότι ένα μέσος μισθός ξεκινά από 2200$ το μήνα και το κόστος ζωής είναι λίγο φτηνότερο από της Ελλάδος.
Πάντο εδώ μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια !
Γιωργο αν συνεχισεις να γραφεις οτι ναναι οπου ναναι θα σου μαζεψω ΟΛΑ σου τα ποστ απο παντου σε ενα θρεντ, ολο δικο σου :)
ή απλά κάντε το άλλο κόλπο πάλι...
τις δεκαετιες του 60-70,στην περιοχη του κιλκις και των περιχορων,πραγματικα ειχαν μηνει ''τρεις και ο κουκος''λογω φυσικα της μεγαλης μετναστευσης.
δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ οικογενεια σε ολον το νομο που να μην εχει εστω και εναν συγγενη που να μην εχει ξενιτευτει.
λιγοι απο αυτους επεστρεψαν τις δεκαετιες του 80-90,ριχνοντας ολα οσα ειχαν κυριως στην αγορα ακινητων και καποιοι απο αυτους,ανοιξαν και καποιες δουλειες,οπου στην πλοιοψηφια τους εκλεισαν στα καλα ακομα χρονια οπως λεμε.
το αποτελεσμα ηταν οτι ακομα και αυτοι οι λιγοι που τολμησαν να επιστρεψουν,εφυγαν με το ιδιο εισητηριο.
στη συνεχεια,καπου μεταξυ του 1995-2000 τολμησαν να επιστρεψουν καποια απο τα παιδια αυτων των μεταναστων ( η δευτερη γενια οπως συνηθηζουμε να λεμε,οπου ειναι 35-45 ετων οι περισσοτεροι) εκαναν δουλειες και εριξαν οτι ειχαν μαζεψει αυτοι και οι γονεις τους σε δουλειες με σχετικα μικρα κερδη,αλλα ιστορικα ''σιγουρες'',πχ αγορα αδειων δημοσιας χρησης ταξι,φορτηγα κλπ,γης,ακινητων και διαφορα κεντρικα καφε,πληρονωντας τα φυσικα χρυσαφι,γιατι επελαξαν την εποχη που ολα ηταν υπερτιμημενα.
και ερχομαστε στα τελευταια χρονια,οπου ολα οσα ειχαν επενδυσει στα παραπανω,εγιναν αερας κοπανιστος,πχ ενα ταξι που το ειχαν πληρωσει 150.000 ευρω,τωρα το δινουν 30.000,αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον,το οικοπεδο που αν το εδιναν αντιπαροχη θα επαιρναν 3 διαμερισματα των 80-100 τμ εχει πεσει στην αξια μιας παλιας γκαρσονιερας,παλι φυσικα χωρις κανενα ενδιαφερον.πιστευω να εχετε καταλαβει το τι παιζει εδω στα μερη μου,χωρις φυσικα ουτε την παραμικρη δοση υπερβολης ή καταστροφολογιας.
και ερχομαστε στο σημερα οπου ολα αυτα τα ατομα ξαναγυρνανε χωρις δευτερη σκεψη εκει απο οπου επεστρεψαν συνηθως,ξεροντας την γλωσσα,τους νομους,το συστημα και φυσικα χρησιμοποιοντας τους φιλους και συγγενεις που εμειναν πισω για ευρεση εργασιας,σπιτιου κλπ.
το κυριοτερο απο ολα ειναι οτι ενας που ηταν πχ στη γερμανια και αποφασιζει να ξανγυρισει πισω,γινεται αμεσως ο συνδετικος κρικος των ατομων που δεν ειχαν ποτε καμια σχεση με το ''σπορ''που λεγεται μεταναστευση,με αποτελεσμα να φευγουν κατα παρεες-παρεες 3-4-5 ατομων για μια καλυτερη τυχη φυσικα.
ολα τα παραπανω,δεν τα ακουσα σε καποιο καφενειο ή τα διαβασα καπου,αλλα ειναι πραγματα που ταγνωριζω απο πρωτο χερι,γιατι και εγω προερχομαι απο οικογενεια που ειχε μεταναστευσει (σουηδια) για 35 χρονια.
τα ειπα ετσι πολυ χοντρικα,για να μην κουρασω.
εαν χρειαστει θα ξανα-επεμβω.
τυπικό φαινόμενο του ανθρώπου να επενδύει στον κοπανιστό αέρα. όχι μόνο του έλληνα, αλλά παγκοσμίως...ξαφνικά το χρήμα είχε γίνει ολόκληρο εργοστάσιο με αποδοτικότητα.
ειδικά με τα ακίνητα, αυτό που είχε γίνει ήταν άνευ προηγουμένου. έδινες 100κ και την αμέσως επομένη, δεν ήξερες πόσα είχες με την αγορά που έκανες, αλλά είσουν σίγουρος ότι ήταν παραπάνω απο τα 100 που έδωσες.
εντύπωση μου κάνει πάντως, ότι ακόμα υφίσταται το χρηματηστηριακό σύστημα, εφόσων είναι η μεγαλύτερη φούσκα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, είναι κυριολεκτικά τζόγος, ενώ ταυτόχρονα αντλούνται τεράστια ποσά απο κοπανιστό αέρα στην κυριολεξία...
Ετσι ακριβως,ετσι ητανε μια περιοδο το θυμαμαι χαρακτηριστικα απο παραδειγματα φιλων και γνωστων.Το αγοραζε 100κ και το πουλαγε σε 2-3 χρονια 130κ αερα.Καλα το χρηματιστηριο....τι να πουμε για αυτο.Ο περιπτερας ητανε ο ντιλερ της γειτονιας,τον παρακαλουσες για inside information απο αυτα που ακουγε και διαβαζε στις εφημεριδες.
Μου ερχεται να κανω εμετο και μονο που τα σκεφτομαι.
Ευτυχώς η χασουρα απο χρηματιστήριο ήταν μικρή (5κ)παίζοντας τράπεζα Πειραιώς μαι ας έκτοτε δεν ακούμπαω πράγματα που δεν γνωρίζω
Τι στην ελλάδαρα δεν ήταν υπερτιμημένο ? ΤΙ ? Τα σπίτια μας πειραξαν ?
Εδω ειχαν φτάσει οι χονδρέμποροι να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους απο
τους εμπόρους λιανικής.
Τώρα βγάζουμε την ζωή μας στην " χονδρική πώληση" που έλεγε κι ο τσιφορος καλα να πάθουμε
Αλληλογραφία συντάκτη οικονομικής ηλεκτρονικής εφημερίδας με ζευγάρι που πρόσφατα μετοίκισε στη Γερμανία.
Ακόμα το σκέφτεστε ?????
Παράθεση:
Καλή αφύπνιση της ελληνικής Σοβιετίας…
Καλημέρα,
Ήθελα απλά να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα!
Εδώ και αρκετό καιρό έχω παρατηρήσει ότι για να ανοίξω το δικό σας άρθρο ΜΟΝΟ υπάρχει τεράστια καθυστέρηση! Τόση που αναγκάστηκα να την χρονομετρήσω, περίπου 1 λεπτό και 25 δευτ. πάντα! Πολύ δεν είναι; Αναρωτιέμαι εάν το φαινόμενο είναι τοπικό (Γερμανία ή ο δικός μου υπολογιστής) ή γενικευμένο.
Ευχαριστώ και καλή δύναμη για την αφύπνιση της σοβιετίας! (που δεν το βλέπω!)
Απλά μου κάνει εντύπωση που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα και μόνο στο δικό σας!
Ευχαριστώ για την διαλεύκανση της υπόθεσης!
Με φιλικούς χαιρετισμούς από Γερμανία!
Ο…
---
Απάντηση ΚΣ: Από ποια πόλη;... Μεγάλωσα στο Krefeld και έζησα αρκετά στο Βερολίνο…
---
Απάντηση: Krefeld; Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή δούλευε εκεί ο άνδρας μου. Στο H.K.
Εγώ δουλεύω στο M…! Τον Ιούνιο μετακομίζουμε Λειψία εξαιτίας επαγγελματικής αναβάθμισης... όπως αυτής που αναφέρατε στο σημερινό σας άρθρο!... αξιοκρατικής!
Η αλήθεια είναι ότι μας ταιριάζει αυτός ο κόσμος εδώ! Νιώθουμε υγιείς, ελεύθεροι και παραγωγικοί! Υπάρχει σεβασμός στον θεσμό, στην ιεραρχία και τελικά στον άνθρωπο!
Εν αντιθέσει με την Ελλάδα που φύγαμε πνιγμένοι από ένα ανθρωποφάγο, εγωκεντρικό και αντιπαραγωγικό σύστημα, σύστημα για συστημικούς δούλους μιας δογματικής ιδεολογίας με χαρακτηριστικά της τον σκοταδισμό, τον ατομικισμό, την βουλησιαρχία.
Εδώ δεν βρήκαμε τον επίγειο παράδεισο (δεν ψάχνουμε για τέτοιους) παρά μια αυτονόητη Συντεταγμένη Πολιτεία!
Δεν φύγαμε από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης... αλλά της βαθύτατα ηθικής! Αυτήν δεν την αντέξαμε!
Χάρηκα για την επικοινωνία! Θα σας παρακολουθώ και μέσω ΦΒ!
Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!
Δεν φύγαμε από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης... αλλά της βαθύτατα ηθικής! Αυτήν δεν την αντέξαμε!
αυτο που γραφει,οτι εφυγε για λογους ηθικης,εγω προσωπικα δεν το πιστευω και ας ειναι ο ηθικοτερος ανθρωπος του πλανητη (γνωμη μου).
το λεω αυτο γιατι και παλαιοτερα δεν υπηρχε ηθικη.
ηταν δεδομενο οτι σχεδον ολοι οι πολιτικοι τα επερναν χοντρα.......οτι οσο πιο πλουσιος ηταν καποιος,τοσο λιγοτερα πληρωνε και αλλα ωραια τετοια,σε σημειο που οταν καποιος πολιτικος δεν τα επαιρνε ή ειχε καποια στοιχειωδη ηθικη,τον λεγαμε και μαλ@@κα.
ΑΛΛΑ!!!! οι περισσοτεροι απο εμας ημασταν βολεμενοι και λεγαμε......''ελα μωρε....και τι εγινε!!!''.
ειχαμε την σπιταρονα,την αμαξαρα,το εξοχικο,ακριβα γουστα,διακοπες 5 φορες το χρονο κλπ.......
οποτε εκεινη την εποχη στ΄αρχ@@@ια μας αν οι πολιτικοι δεν ειχαν ηθικη και οτι κυριως, ΔΕΝ μας ζαλιζαν και πολυ-πολυ.
ενω τωρα που τα χασαμε ολα αυτα τα γουστα και οι πολιτικοι καθε μερα βαζουν και εναν φορο........το ριξαμε στην ηθικη.
ισα-ισα που τα προηγουμενα χρονια γινοντουσαν ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΙΑ στο κρατος.
και λεω εγω τωρα......
γιατι ο φιλος που εγραψε το παραπανω κειμενο,δεν εφυγε τοτε για λογους ηθικης?????????????
Υπάρχει πάαααρα πολύς κόσμος που πριν γίνουν όλα αυτά είχε άγνοια, είτε επειδή όπως είπες ήταν βολεμένοι, είτε επειδή δεν τον απασχολούσε η πολιτική -μεταξύ αυτών είμαι και εγώ. Ειδικά όσο αφορά το δεύτερο, δεν υπάρχει πιο διεστραμμένο χόμπι -κατά τη γνώμη μου- από την ευλαβική παρακολούθηση αυτών των γεγονότων, εκτός κι αν κάνεις καριέρα ως πολιτικός. Ισα για να αποπροσανατολίζεται κ να τρώγεται μεταξύ τους ο κόσμος. Αηδία σκέτη.
Επιπλέον, δεν έβγαινε τόση βρώμα στη φόρα με τη συχνότητα που βγαίνει το τελευταίο καιρό.