Πλάκα κάνεις ρε Βαγγέλη; Μέχρι το "φραπεδούμπα" διάβασες ή κάνεις το χαζό;
Printable View
Πλάκα κάνεις ρε Βαγγέλη; Μέχρι το "φραπεδούμπα" διάβασες ή κάνεις το χαζό;
Με τόση εξυπνάδα εδω μεσα εχω αρχίσει και νιώθω μειονεκτικά.
Μάλλον είμαι χαζος.
Απλα δε καταλαβαίνω τι σχέση εχει αυτο που πόσταρα με το Τσίπρα τα ΜΜΕ τους καφετεριακιδες και τις φραπεδουμπες ;
Ειναι ειδική η πάστα ανθρώπων που ειναι καφετεριακιδες και πίνουν φραπέ ;
Απλα μπάς και κάνω ανάλυση της ψυχοσυνθεσης μου γιατι μπερδευομαι.
Πόσταρα κατι που ειναι κοινό μυστικό αλλα παράλληλα και ευρέως γνωστό όσο αφορά τον ορυκτό μας πλούτο .
Δε καταλαβαίνω ακομα ουτε τι σχέση εχει ο βρωμερος λαϊκισμός με αυτο που πόσταρα .
Καμία σχέση αυτό που πόσταρες με το άρθρο του Τσίπρα. Σόρρυ.
Απλά το έβαλα για να μη διπλοποστάρω.
παρακολούθησα χτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή Φωσκολου, του πρωτεργάτη της υπόθεσης "ελληνικοί υδρογονάνθρακες".
Υπάρχουν κοιτάσματα, με πιθανότητα 50%.
Τα κοιτάσματα αυτά έχουν πιθανολογούμενη αξία περίπου 1τρις δολλάρια.
Ο χρόνος απόδοσης του κοιτασματος είναι περίπου 30 χρόνια, ίσως περισσότερα.
Σε αυτά τα 30 χρόνια η χώρα θα εισπραξει το 20%, δηλ. 200 δις
Δηλαδή 5 δις το χρόνο.
Δεν φτάνουν ουτε για τους τοκους του χρεους μας, θα βάζουμε και από τα πλεονάσματα (??) του προυπολογισμού. Το κεφαλαιο του χρεους δεν το "ακουμπάμε" καν από αυτά τα εσοδα. Οσοι καλλιεργούν υπέρμετρη αισιοδοξία γιά αυτό το θέμα, κάνουν μεγάλο λάθος. Ούτε οι θεσες εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι η λύση του προβλήματος της ανεργιας της χωρας.
Παρόλα αυτά, η υπόθεση υδρογονάνθρακες είναι μιά πάρα πολύ σημαντική προοπτική. Κυρίως γιά γεωστρατηγικούς λόγους. Οι ξενες επενδυσεις που θα γινουν στην περιοχή μας από εταιρείες κολοσσούς, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, θα αποτελούν από μόνες τους εγγύηση για την ομαλή πορεία της χωρας τις επόμενες δεκαετίες. Εξαφαλίζουμε ειρήνη με τους γείτονες αφενός και παραμονή στο ευρώ αφετέρου. Συν τα δίκτυα διανομής που θα γίνουν και τα οποία θα προστατεύουν και τη χωρα, μαζι με τον εαυτό τους. thumb
αυτά εν συντομία.
Διεθνής γελωτοποιός 2013.
Εκτος απο ορυκτο πλουτο παντως που αποδεδειγμενα ειμαστε ανικανοι να αντλησουμε μονοι μας, εχουμε χρεη πολλα, εξοδα τραγικα και εσοδα μηδενικα για να ανταποκριθουν στις αναγκες.
Ακομα και να λεγαμε οτι παμε και τα βγαζουμε μονοι μας, δεν υπηρχε περιπτωση να μπορεσουμε να το κανουμε, γιατι χρειαζομαστε χρηματοδοτηση. Εδω χρηματοδοτουμαστε για τα πολυ βασικα, που πλεον μοιραζονται πετσοκομμενα, φανταστειτε λοιπον να χρειαζοταν η ελλαδα εξοπλισμο και επιπλεον προσωπικο για ενα τετοιο εγχειρημα.
Οποτε, η λογικη λεει, οτι δεν μπορει να βγαινει ενας υποψηφιος μελοντικος προθυπουργος και να κανει τις δηλωσεις που κανει ο αλεξ. Ειναι τρελο και χωρις βαση, γιατι πρωτον, αυτος μπορει να λεει οτι θελει αλλα στην τελικη αυτος που πλερωνει αποφασιζει και διαταζει και δευτερον και κυριοτερον, γιατι ειναι χαζο να επιμενεις σε ενα μοτιβο το οποιο αποδεδειγμενα μας κατεστρεψε.
Εγω αυτο που ξερω, ειναι οτι ο ανθρωπος λεει τα δικα του. Και ολα βασιζονται σε μια ιδεολογια του στυλ, θα μας δανειζεται και εμεις θα κανουμε οτι θελουμε, οπως θελουμε, ενω παραλληλα θα πληρωνουμε οτι θελουμε και οπως θελουμε. Λιγο εκτος πραγματικοτητας μου ακουγεται ολο αυτο.
Εγω αυτο που εχω να πω ειναι, μακαρι να βαλει το χερι του ο θεος να γλυτωσουμε απο αυτο το πραγμα και μακαρι να αντλησουμε ορυκτο πλουτο για την δικη μας ευημερια.
Προς το παρον, δεν υπαρχει καμμια πολιτικη παραταξη η οποια να εχει εστω και το παραμικρο στοιχειο αλλαγης τηςκαταστασης, τουλαχιστο εντος του κοινοβουλιου. Μη σκατε ομως, παλι τις ιδιες φατσες θα βλεπουμε. Για καιρο...
Με το νου πλουταινει η κορη, με τον υπνο η αμαματρα. thumbΠαράθεση:
]Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!”
Και οχι μόνο θα προσέθετα εγω .
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!
το αλλο με τον τοτο το ξερεις βαγγελη? :th_Laie_67-1:
Ορυκτός πλούτος υπάρχει και μάλιστα πολύς .
Ασφαλώς πολλά πράγματα επι του θέματος αποκρυπτονται επιμελώς .
Δε τίθεται θέμα ανικανότητας εξορύξεων αυτών, αφού το πόσος πλούτος υπάρχει σε ποιες ποσότητες και περιοχές ειναι γνωστό απο πολυ παλιά μάλιστα !!!
Απλά παίζονται αλλα πολιτικά διεθνή παιχνίδια απο πίσω και συμφέροντα πέρα των δυνάμεων μας ισως, που γι αυτό κανουμε γαργαρες .
Ξαναλέω πως η Ελλάδα μας ειναι ένας τόπος ζηλευτος και ποθητός απ όλες τις υπερδυναμεις με οτι αυτο συνεπάγεται .
Για να μπορέσει κάποια κυβέρνηση να ξεκινήσει κατι τέτοιο θέλει αλλα μυαλά και αλλα γκατς που μάλλον δεν υπάρχουν .
Μερικά πράγματα χρειάζονται τόλμη αλλά έχουν και κόστος ;)
Αυτο ελειπε να εκμεταλλευτουμε τα κοιτασματα και τον πλουτο της χωρας γενικα μονοι μας.
Οσα κ αν ειναι.
Δε γινονται αυτα.
Και αυτο ειναι ασχετο με την οικονομικη κατασταση μας κ την οργανωση μας.
Το μονο που θα μπορουσαμε να κανουμε ειναι να διαλεξουμε την πιο συμφερουσα προταση.
Τωρα ισως εχουμε καπως περιορισμενες επιλογες λογω του δανεισμου.
Φανταζομαι οτι ειναι κατανοητο οτι ολους τους συμφερει να τα παρουσιασουν ολα λιγοτερα απ οσο πραγματικα ειναι.
Δε θελει κ πολυ σκεψη.
Τουλαχιστον ετσι το βλεπω προσωπικα.
Να ψαξουμε στο χαρτη ποσες χωρες εκμεταλλευτηκαν μονες τους τον πλουτο τους, χωρις να βαλουν το χερι τους οι ΗΠΑ :D Α, και ποσες παραστρατιωτικες ομαδες και δικτατορες εχουν ανεβασει και κατεβασει..