Αν έχουν φθαρεί οι μπίλιες στο ρουλεμάν, ακούγεται ένα 'γουργούλισμα' ανάλογα με την ταχύτητα!
Printable View
τελικα βρηκα λιγο χρονο στην δουλεια κ εφτιαξα τον μετασχηματιστη
που μου δημιουργουσε προβλημα στο φαναρι!
το φαναρι δουλευει τελεια.
ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη(mitsos_chania)
για την πολυτιμη συμβουλη του.
Πολυ ωραια.
Αν μπορεις παρατηρησε αν αναβει το ενα φαναρι λιγο πιο γρηγορα απο το αλλο.
Εμενα αυτο συμβαινει.ειναι ελαχιστη η διαφορα αρα αν το παρατηρησεις το καταλαβαινεις.
Ισως βαλω τον ιδιο μετασχηματιστη και στο αλλο φαναρι για να λυσω το αυγκεκριμενο φαινομενο
Sent from my iPad mini using Tapatalk
θα το παρατηρήσω κ θα ενημερωσω!
Kαλησπερες !
Σημερα λοιπον κατεβηκα και ελυσα την εισαγωγη!
Εχουμε και λεμε τα εξης :
Οντως οπως ειπε ο Νικος και τον ευχαριστω γιατι το προλαβα στο τσακ ο σιγαστηρας του φιλτρου ακουμπαγε στο λουρι και τον εξυνε αλλα δεν του κανε ζημια ευτυχως:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...e6323166-1.jpg
Το φιλτρο αερος δεν ειχε κουμπωσει καλα στο σωληνα και ισως ρουφουσε απο εκει! Το κουμπωσα καλα και ειμαι οκ απο εκει! Ο σωληνας ειναι ενταξει ουτε ξεραμενος ουτε σκισμενος! Ο Μαφ επισης πεντακαθαρος !
Το προβλημα του τρεμουλου σαφως δεν προερχεται απο τις βασεις κινητηρα μιας και ελαχιστι τσιμπημα στο γκαζι (στις 730 στροφες ας πουμε) εξαφανιζεται!
Ηδη με αυτο που εκανα σημερα σαν να ειναι πιο απαρατηρητο αλλα ακομα υπαρχει και δεν ειμαι παραξενος γιατι προχτες που μπηκα στην 46αρα του Γιαννη δεν ενιωθα αυτο το τρεμουλο στο γκαζι!
Μπορει να φταει εν τελη ο αισθητηρας στροφων και ας μην βγαζει σφαλμα? :ranting2:
Άρε τσακαλάκι την έχεις στα ωπα ωπα την μπουμπού!! Δεν έχεις κανένα βαλβετρόνιο φίλο κοντά σου να κάνατε τράμπα αισθητήρες?? Αν και δεν μου κάνει το φαινόμενο για στροφάλου ή εκκεντροφόρων.Δεν κοιτάς και το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στο φίλτρο βενζίνης ?? Θεωρώ ότι έχεις αλλαγμένο φίλτρο βενζίνης έτσι?? Αλλιώς διαγνωστικό..
Την προσεχω Νικο οσο μπορω! .... Και δεν μπορω εστω και αυτο που για καποιους ειναι ισως ανουσιο!Παράθεση:
Άρε τσακαλάκι την έχεις στα ωπα ωπα την μπουμπού!! Δεν έχεις κανένα βαλβετρόνιο φίλο κοντά σου να κάνατε τράμπα αισθητήρες?? Αν και δεν μου κάνει το φαινόμενο για στροφάλου ή εκκεντροφόρων.Δεν κοιτάς και το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στο φίλτρο βενζίνης ?? Θεωρώ ότι έχεις αλλαγμένο φίλτρο βενζίνης έτσι?? Αλλιώς διαγνωστικό..
Υποψιασμενος και για την υποπιεση αλλαχθηκε το σωληνακι και απο πανω και απο κατω που ηταν οντως ξεραμενο !
Διαγνωστικο εχει μπει και φαινονται ολα κομπλεthumb
Λες να φταιει το φιλτρο βενζινης? ......ειμαι πριν το σερβις λιγα χιλιομετρα οποτε το αλλον μηνα θα αλλαχτει!
Θα παραγγειλω αμα ειναι και κανα febi bilstein αισθητηρα που ειναι οικονομικος να δω τι θα γινει!
Παιδες υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα μαλλον μικρο καποιος πολλαπλασιαστης
και να μην αναβει τσεκ?
Έχει αλλάξει κανένας βαλβίδα αναθυμιάσεων γνωστή και ως CCV σε Μ54;;;Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπία για αντικατάσταση στο κόμπλερ του κεντρικόυ και σε συζήτηση που είχα με τον μάστορα για το ελαφρώς ασταθές ρελαντί μου,μου ανέφερε για αυτήν την βαλβίδα καθώς και οτι έιναι η αιτία όλων των διαρροών γιατί δεν εκτονώνεται η πίεση απο τις αναθυμιάσεις.Το αυτοκίνητο έχει 190000 χλμ αλλά είναι μετατροπή απο 316 σε 325 με άγνωστα χιλιόμετρα στο μοτέρ.Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κάνει λόγο για περίπου 100000 χιλιόμετρα.Ξέρει κανείς τίποτα ή τι συμπτώματα παρουσιάζει η εν λόγο βαλβίδα;;;;;
Σχεδόν αμελητέα.Στα 1000 χιλιόμετρα περίπου 100 ml ανάλογα με την οδήγηση.
Αλλο ενα θεμα που αντιμετωπιζω σε ε46 cabrio και δεν εχω βρει ακομα λυση.
Σε μερικες περιπτωσεις το πισω δεξι τζαμι κανει σαν να σφηνωνει οταν κατεβαινει,με αποτελεσμα να κανει θορυβο,να κατεβαινει πιο αργα και να μου αφηνει σημαδια στο τζαμι(γιαυτο δεν εχω βαλει και φιμε)
Το εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο?
Επειδή σου αφήνει σημάδια, μήπως όντως σφηνώνει ανάμεσα στις τσιμούχες του παραθύρου????
Για βάλε κάποιον να το κατεβάζει και παρατήρησε το!!
Μητσο και γω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα πλην ομως δεν αφηνει σημαδια στο τζαμι και εχω και φιμε. Σε ερωτηση μου που εκανα στο Σακη τον γνωστο ηλεκτρολογο στην Θεσ/νικη, μου ειπε οτι το μοτερ ετοιμαζεται να τα φτυσει. Στην αρχη και μενα ομως δεν μου φανηκε σαν εξασθενισμενο μοτερ αλλα πιο πολυ οτι καπου βρισκει-ζοριζεται ο μηχανισμος. Προς το παρον δεν το φτιαχνω μεχρι να τα φτυσει τελειως, αν κανεις κατι με το θεμα ενημερωσε μας.
Εμενα μου φαινεται σαν να βρισκει στις τσιμουχες.
Μια λυση φαινεται να ειναι η αλλαγη τσιμουχων αλλα αφενως ειναι πανακριβες και αφετερου δεν ξερω αν λυθει το κοστος μετα την αντικατασταση
Sent from my iPad mini using Tapatalk
Παιδιά υπάρχει κάποιο συγκεκριμμένο μοντέλο πολλαπλασιαστή που θα είναι φυσικά καλύτερο απο αυτό που φοράει απο την Bmw ???
Συνηθως απο τη bmw φορανε bremi η καπως ετσι τες πα.
Τους βρισκεις τζαμπα στο εμποριο αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο.
Δες σε beru. Ειναι τοπ. Επισης κορυφη η bosch.
Επεμεινε στο πρωτο. Ειναι μικρη εταιρεια κ μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν ολοι made in germany.
Δες μηπως υπαρχει κ Ιαπωνικη επιλογη(denso-ngk) . Αν κ δεν εχω ακουσει να τους δουλευουν σε bmw..
Οι bosch ανεπιφύλακτα,τους έχω εδώ και 140.000 χλμ
παιδες θελω τα φωτα σας... τωρα τελευταια δεν ευκολα μπρος..ναι μεν χτυπαει κανονικα η μιζα ομως δεν παιρνει μπροστα ευκολα οπως πριν που με το που γυριζα το κλειδι τσακ με τη μια...τωρα χτυπαω το αφηνω για καποια δευτερολεπτα και μετα παιρνει..... το βαλαμε στο διαγνωστικο και ειχε βγαλει αισθητηρα εκκεντροφορου ο οποιος αλλαχτηκε.ομως το προβλημα δεν φτιαχτηκε...... εκτος απο αυτο το θεμα καποιες φορες ενω πηγαινα κανονικα με εκανε κανα δυο σκοτσαρισματα σαν λοξυγγα.... λαμπακι αναψε στιγμιαια της μπαταριας μονο...... σορυ αν σας ζαλισα..... αλλα για πειτε κ σεις ..
μπαταρία πότε άλλαξες τελευταία φορά? Την έχεις μετρήσει αν είναι στα καλά της?
η μπαταρια ειναι σχεδον κανουργια. και την μετρησα κιολασ. δεν εχω θεμα στο να γυρισει η μιζα δλδ δεν γυρναει αδυναμα.
αλλαξα και φιλτρο βενζινης πριν 10000χλμ... λες να παιζει κανενα αλλο θεμα με ρευμα?? μπουζι κλτπ????
Εαν δεν εχεις διαρροη ρευματος απο καπου και γενικα εισαι οκ σε ρευμα.
Εχε το νου σου για αντλια καυσιμου.
Λογικα δεν κραταει την σωστη πιεση στο καυσιμο για να παρει αμεσως μπρος,
οποτε με τα 2-3 μιζαρισματα μαζευει μπρος και εν τελει παιρνει και μπρος.
Το αντιμετωπισα στο E36 που ειχα.
χμ..λετε ρε παιδια... εμενα βασικα πηγε το μυαλο μου ή σε διαρροη ρευματος ή κατι σε τροφοδοσια καυσιμου στην αρχη.αλλα ειπα για κατσε να ρωτησω μπας και εχει τυχει σε κανεναν.
ειχε καποιο θεματακι πριν.με το που αλλαξα το φιλτρο ειχε στρωσει. τωρα παλι τα ιδια..
πρεπει να βγει για να μετρησω πιεσεις?? ή απλα να περιμενω να κλασει???? αλλα...αν με αυτο τυχει στο δρομο κλαφταααα.....
Δέν είναι και πολύ δυσκολο να την ελέγξεις,είναι κάτω απο τα πίσω καθίσματα.
Βασικα εαν πας σε ενα μαστορα που να μην βαριεται μπορει να σου μετρησει ποση πιεση ερχεται απο την τρομπα μπροστα.
Το θεμα ειναι ομως οτι στο κανει συνεχεια ή οταν μεινει πολυ ωρα αραγμενο?
Δηλαδη το ιδανικοτερο θα ηταν να το αφησεις εκει απο το απογευμα ωστε να το δει πρωι πρωι ο μηχανικος.thumb
Ετσι θα εχεις την ευκαιρια εαν τα οικονομικα το επιτρεπουν και εφοσον αυτη ειναι η βλαβη , να την φτιαξεις.thumb
οταν ειναι αραγμενο πολυ ωρα μου το κανει... ναι η αντλια ξερω που ειναι. θα πω αν ειναι το μηχανικο να την μετρησουμε.
ασε που αυτες τις μερες εχει στρωσει...αναλαμπες βαραει ρε γμτ???χαχαχαχα
μετα τις αναλαμπές έρχεται το τέλος.προλαβέ το πριν σε αφήσει.
Χαχαχα
Σωστος ο bazil
Kαι το σεναριο συνεχιζεται ....με το ρελαντι να συνεχιζει να σπαει τα νευρα!
Εβγαλα ενα βιντεο να μου πειτε την αποψη σας!
Οταν βαζω μπρος μετα την μιζια το ρελαντι κανει μια βουτια και ανεβαινει σχεδον στα κανονικα. Το τρεμουλο περναει μεσα!
Κανει μικρα σκαμπανεβασματα ομως......
Το παραξενο: Οταν αναβω φωτα και γενικα τραβαω ρευματα χοντα ( πχ προβολια /μεγαλη σκαλα) το ρελαντι βουταει και μετα επανερχεται!
Τι μπορει να ειναι?
https://www.youtube.com/watch?v=v9Rx...ature=youtu.be
Το να κανει ενα μικρο βουτηγμα οταν τραβας ρευμα κ να επανερχεται επι τοπου θα ελεγα πως ειναι φυσιολογικο.
Θα ελεγα πως οτι αμαξι εχω οδηγησει το κανει αυτο κ ειναι φυσιολογικο μιας κ αυξανεται το ζορι του δυναμο.
Τωρα ειμαι απο κιν κ δεν μπορω να δω το βιντεο.
Αρχικα... Το εχεις μπριζαρει κ δε δειχνει κατι?
Μηπως εχεις παροδικη βλαβη σε ματι στροφαλου η αισθητηρα εκκεντροφορου?
Το κυκλωμα εισαγωγης κ υποπιεσεων το εχεις ελεγξει για διαρροες?
Ναι ειναι μπριζωμενο -ελεγμενο παντου!
Αερα δεν ρουφαει - βλαβη δεν βγαζει σε κανενα αισθητηρα- το εμφανες σωληνακι της υποπιεσης αλλαχθηκε ( ηταν καταπονημενο) χωρις αποτελεσμα!
Η δονηση μεσα μετα απο συζητηση και τον Tasso.kamv και wheelman εικαζουμε μπως μπορει να ειναι απο καποια βαση μεταδοσης ειτε κινητηρα!
Ωστοσο οι στροφες σας φαινονται λογικες?
Τα κλασε το κλειδι του Compact. Τι γινεται τωρα? 180¤ στη BMW ή μπαταρια και σφαξιμο? Και ποια ειναι τελος παντων αυτη η μπαταρια που οπου πηρα τηλ. ειπαν δεν την εχουμε, ειναι ειδικη, δεν θα βρεις, κλπ. Και η νεα απο τη μιζα δεν θα φορτιζει?
Αν δεν δουλεύει ο τηλεχηροσμος ναι θέλει μπαταρία. Την οποία βρίσκεις εύκολα είναι η vl 2020 της Panasonic.
Απλά θα χρειαστεί να παραγγειλεις και να κόψεις νέο fob.
Αν δεν παίρνει μπροστά μάλλον πας για κλειδί...
Αν θες κάτι άλλο μου λες
Υγ
Πρώτα σφάξε το fob και μετά πάρε μπαταρία ώστε να βεβαιωθείς για την θέση των pin αλλιώς κόλλημα με καλωδιακια και οποιαδήποτε αντιστοιχη μπαταρία
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
Παιρνει μπροστα, ξεκλειδωνει με το χερι, το remote δεν δουλευει. Θα τα κανω μανταρα Ηλια, δεν ειμαι καλος στο soldering πλακετας. Θα τα κολλησω ολα μαζι :th_Laie_67-1: Λεγε ποτε και που να ερθω με τα απαραιτητα εφοδια πολεμου :bbq:
Δεν νομιζω να ειναι αυτο Γιωργο, θα δοκιμασω αλλα μαλλον η μπαταρια χαιρετησε.
Σε Ε46 μετατροπη σε 2.5λιτρο Μ52(μαλλον γιατι εχει συρμα στο γκαζι) αναψε το λαμπακι του EML και δεν εδινε πανω απο τις 2000 στροφες.
Το αμαξι πηγε στη διαγνωση οπου ο μηχανικος ειπε οτι ειναι η μοναδα ελεγχου του γκαζιου με κοστος ανταλλακτικου καινουριου 800¤.
Τα Μ52 αφου ειναι με συρμα τι ελεγχει το γκαζι ηλεκτρονικα?
Επισης ψαχνω το μοτερ να δω το part number να το ψαξω απο τιμη και δεν μου το βγαζει
Σε ε36 εμπαινε το Μ52Β25?