Φίλε πάρε powerflex.....και εισαι εντάξει......εγώ τα φοράω 13 χρόνια χωρίς προβλημα κανένα!
Printable View
καλησπερα.Εχω μια ε36 του 93 μοντελο.Πριν 4 μηνες το αμαξι βγαινοντας απο το παρκινγκ εσβησε και δεν ξαναπηρε μπροστα.Η μιζα λειτουργουσε κανονικα.
Εφερα καποιους "φιλους" μηχανικους και μου ειπαν οτι πρεπει να παει το αμαξι μεσα στο συνεργειο για να το ψαξουν και να δουν τι εχει.
Οταν τους ρωτησα "2 ηρθαν συνολικα" για το κοστος και οτι δεν ημουν διατεθειμενος να πληρωσω κανα 500αρι για να το φτιαξω μου ειπαν οτι δεν θα βγει τοσο αλλα περιπου στα 300ευρω.
Απο την απαντηση τους καταλαβα οτι ειδη ειχαν βρει το προβλημα απλα δεν ηθελαν να πουν κατι παραπανω και δεν επεμεινα.
Ζητησα βοηθεια απο τον γειτονα μου που εχει ενα παλιο φιατ ουνο το οποιο εχει κανει φυλλο και φτερο αρκετες φορες και μου ειπε οτι θα το παλεψουμε μαζι.
Βεβαια επειδη δεν υπηρχε σαλιο το αμαξι εμεινε οπως ειπα 4 μηνες στο παρκινγκ ακινητο και τωρα την μεγαλη εβδομαδα εγινε το κονε με τον γειτονα.
το πηραμε βημα βημα.Εξετασαμε τα μπουζι και ειδαμε οτι δεν εδειναν σπινθηρα οποτε εξετασαμε το πιο απλο τον πολαπλασιαστη ο οποιος ηταν τελικα οκ.μπαταριες και τα ευκολα ηταν οκ.Οποτε αρχισα να ψαχνουμε για καποιους αισθητηρες και εκει ανακαλυψα τον αισθητηρα στροφαλου.
Πηραμε εναν καινουριο οχι γνησιο με κοστος 60 ευρω τον βαλαμε επανω σπινθηρα εβγαζε μπροστα δεν επαιρνε αλλα ηταν ενα πολυ θετικο βημα.Βγαλαμε τον εγκεφαλο και διαπιστωσαμε οτι ειχε καει ενα εξαρτημα(μας βοηθησε ενας φιλος του ηλεκτρολογος που του τον πηγαμε για εξεταση).ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 8 ευρω (στο συνεργειο θα λεγανε οτι βαλανε αλλο εγκεφαλο και θα τον χρεωνανε 100).Το αμαξακι μου επιτελους το ακουσα να μιλαει.
Παμε τωρα στο καινουριο προβλημα που εχει παρουσιαστει πιθανοτητα λογο μεγαλης ακινησιας.
Στην πρωτη καθημερινη προσπαθεια για να παρει μπροστα
φτυνει αιμα και οταν παρει κανει σαν μοτοσακο.Αν το σβησω και οι επομενες προσπαθειες ειναι σχετικα δυσκολες,δηλαδη θελει η μιζα να γυρισει 3-5 δευτερολεπτα.
Στα σταματηματα ο ηχος της μηχανης ειναι μια χαρα αλλα οταν παω να ξεκινησω θελει λιγο παιξιμο ο συμπλεκτης γιατι κανει σαν να ειναι μπουκομενο και παει να σβησει.
Γενικα στις χαμηλες στροφες και στα ξεκινηματα υπαρχει προβλημα,αν αρπαξει και μετα δουλευει κανονικα.
συγνωμη για το σεντονι ειναι το πρωτο μου μυνημα
χρονια πολλα και καλη ανασταση σε ολους.
Maf μου μυριζεται ξεκουμπωσε τον και δοκιμασε
Ναι κ μένα για Maf μου κάνει. Οι πιο συχνές δυσλειτουργίες του Μaf συνήθως αυτές είναι.
Αν μπορείς βρες έναν άλλο κ δοκίμασε τον.
Αν δε βρείς έχω φυλάξει κ εγώ τον δικό μου απο το 316. Οτι θελήσεις πες μου.
Εμενα το 36αρι οταν εκανε ακριβως το ιδιο ηταν τρομπα βενζινης.
Έχω το κλασσικό πρόβλημα όπως το 99% από τα 36άρια με το πλαστικό κάτω από το παρ μπριζ που έχει ξεραθεί και έχει σπάσει σε 10.000 σημεία... Λέω να το αλλάξω για να μην δείχνει έτσι άσχημα... Ξέρει κανείς τιμές στο περίπου, αντιπροσωπεία, κλπ??? Για να μην με πιάσουν και τον κ**ο...
Στην αντιπροσωπεία?
Mόλις γύρισα από την αντιπροσωπεία απογοητευμένος... 47¤!!!:shok:
Δεν πειράζει, καλά είναι κι έτσι...:th_Laie_67-1:
Καλησπερα.Και εγω πριν κανα χρονο το ειχα αλλαξει απο αντιπροσωπεια στα 45 ευρω.
Καλημερα σε ολους
Ειμαι νεος στο φορουμ και εχω αντιμετωπισει κι εγω διαφορα μικροπροβληματα που εχουν αναφερθει οπως
ουρανος
ταπετσαριες
ντουλαπακι
παραθυρα
τα οποια και τα διορθωσα σχετικα ευκολα μονος μου
Εχω ομως ενα προβλημα εδω και 2 χρονια το οποιο δεν μπορω να παω σε συνεργειο για οικονομικους λογους...
Ο ανεμιστηρας του καλοριφερ δεν λειτουργει και ειναι το ψηφιακο διζωνικο (Ε36 316 coupe 96 β εξαμηνο)
Αρχικα αχισε να κανει ενα περιεργο θορυβο σαν να ζοριζετε ο ανεμιστηρας ωσπου καποια στιγμη σταματησε να λειτουργει εντελως. Ομως αν επεφτα σε καμια λακουβα ξαναξεκινουσε ωσπου σταματησε να γινετε και αυτο. Την τελευταια φορα που λειτουργησε παλι δουλευε ζορικα φυσικα παρατηησα οτι οταν ανοιγα τον διακοπτη των φωτων αλλαζαν και οι στροφες του. Τωρα εχει να δουλεψει κανα εξαμηνο. Επισης ο αερας που βγαινει με την φυσικη ροη τον χειμωνα βγαζει κρυο και το καλοκαιι ζεστο.
Να σημειωσω οτι η ηλεκτρονικη μοναδα λειτουγρει κανονικα.
Τι μπορω να κοιταξω σιγα σιγα για να βρω καμια ακρη γιατι δεν παλευεται αλλο ετσι.
moter ?
πιστευω οτι ειναι συνδυαστικο το προβλημα:
οι "βανες" εχουν κολλησει ( βρισκονται πισω και αριστερα απο το κουτι ασφαλειοθηκης οι οποιες εχουν να κανουν με το ζεστο/κρυο στο καλοριφερ.
για επισκευη εχει αναφερθει κατι με χτυπημα αλλα δεν θυμαμαι
για το αλλο θεμα αν καταλαβα , εχει να κανει με οτι σε οποια κλιμακα και αν βαλεις την ενταση, αυτη ειναι σταθερη ή δεν υπαρχει.Μαλλον ο λεγομενος φακιρης η αιτια αλλα αυτο χρηζει αντικαταστασης.
Πρωτον το μοτερ σου εχει φρακαρει συν τα καρβουνακια δε πατανε καλα,το βγαζεις το λαδωνεις αν γυρναει και κανεις μια προσευχη!!αλλιως αλλαγη για να βγει ειναι λιγο ως πολυ μανικι.Για το δευτερο ειναι οι ηλεκτροβανες του καλοριφερ στο χωρο της μηχανης δεξια αυτες μονο αλλαγη.
Παιδιά εμένα έχει βγάλει αντλία νερού, θερμοστάτη μαζί κ το πλαστικό καβούκι του,αντλία βενζίνης. Εχθές το βράδυ μου έκανε κάτι τρελά ο δείκτης της βενζινης μία ήταν σταθερός κ έδειχνε ότι είναι στη ρεζέρβα μετά έδειξε κανονικά κ μετά άρχισε πάλι τον κατήφορο :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ξέχασα κ ένα ακόμα τον υδράγυρο στο βεντιλατέρ
Ξέρει κανείς πως να φτιάξω τον δείκτη της βενζίνης?
πρεπει να βγει εξω ολη τη τρομπα βενζινης.
Εκει πανω ειναι σε πρωτη φαση.
Ok κ μετά τι κάνεις?
Το θεμα ειναι πρωτα απο ολα να δεις γιατι δεν δουλευει η ενδειξη.
Εαν ειναι απο το φλοτερ κανεις αυτο που σου ειπα.
Εαν ειναι απο οργανα ή καλωδιωση δεν γνωριζω δυστυχως.
Στην περιπτωση που λεμε κοιτας να ειναι συνδεμενα τα δυο καλωδιακια
και να μην εχουν οξειδωθει οι επαφες
Οκ θα το κοιτάξω ευχαριστώ
Παιδια καλησπέρα!
πολύ ενδιαφερον το θεμα με τα e36.
εγω προσωπικα ειχα προβλημα με τον ουρανο και με το δεικτη τις βενζινης.
ο δεικτης συγκεκριμενα μου εχει χαλασει τουλαχιστον 3-4 φορες στα 10 χρονια που εχω το αμαξι και καθε φορα εβγαζα την τρομπα βενζινης και την πηγαινα στον ηλεκτολογο και κολαγε ενα καλωδιακι και ολα καλα μετα.
το προβλημα μου τωρα ειναι οι ταπετσαριες στις πορτες του οδηγου και συνοδηγου.
στην αρχη ειχε θεμα μονο η μια επειδη ειχε φυγει το παραθυρο απο τις ραγες, το ανοιξα το εφτιαξα αλλα η ταπετσαρια δν εγινε ποτε οπως ηταν.
το αμαξι ειναι του 94 και μεχρι περσυ οποιος εμπαινε μεσα μου ελεγε οτι τα πλαστικα ειναι σε πολυ καλη κατασταση και τους εκανε εντυπωση που δεν ετριζε τιποτα.
τον τελευταιο χρονο εχω προσπαθησει να φτιχσω τις ταπετσαριες αλλα τιποτα.
τις βγαζω αλλαζω τα ασπρα "pins" που εχουν γυρω γυρω, τις βαζω πανω κρατανε κανα μηνα και κρεμανε μετα και στεκονται μονο απο τισ βιδες και το θεμα ειναι οτι κοπανανε στο ανοιξε κλεισε και στις λακουβες!
εχει καποιος να προτεινει καμια δραστικη λυση???
Φίλε εγώ αλλάζοντας τα άσπρα αυτά κλιπσάκια και κολλώντας με σιλικόνη τις θήκες για πράγματα που έχουν οι πόρτες όλα οκ.. επίσης αν σου έχει ξεκολλήσει το πλαστικό που κουμπώνει πάνω πάνω στην πόρτα θέλει κι αυτό κόλλημα με σιλικόνη πριν τοποθετηθεί ξανά στην πόρτα το πάνελ..
https://www.youtube.com/watch?v=GTQ3c6xK6N4
Αυτό το βιντεάκι θα σε βοηθήσει..
Παιδιά εγώ άλλο θέλω να σας ρωτήσω.
Επειδή έψαξα λίγο εδώ και δεν το βρήκα το συγκεκριμένο πρόβλημα, έχει παρουσιάσει σε κανέναν σας πρόβλημα με τον ήχο? ξαφνικά σταμάτησαν να παίζουν τα ηχεία στις πόρτες μου. Όλοι μου λένε για τον ενισχυτή. (Ηχεία και ενισχυτής εργοστασιακά της ΗΚ όλα)
Καλησπέρα ! Ξέρει κανεις γιατι μπορεί να ναι οι καθρέφτες συνεχώς σε λειτουργία ξεθαμπώματος ?
Με το που βάζω μπροστά το αμάξι αρχίζουν να ζεσταινονται κ δε σβήνουν ποτέ. :wacko:
Δοκιμάζω κ άλλη οθόνη clima ,αναβοσβήνω το πίσω τζάμι μπας κ΄εχει σχέση αλλά τίποτα.
Αγγελε έχω την εντύπωση οτι είναι αναμμενοι μόνιμα.
Αυτό που λέει και ο Λεωνίδας, ειναι συνέχεια αναμμενοι..
Ξερει κανεις αν ο διακοπτης τον αλαρμ εχει φως σταθερο οταν αναβουμε τα πορειας η μονο όταν αναβοσβήνει?..ευχαριστω
στο ε30 εχει σταθερο κοκκινο φως οταν αναβεις τα πορεια για να τον βρισκεις στο σκοταδι...λογικα το ιδιο ισχυει και στο ε36
Έτσι δουλεύει, με εντολή μόνιμη από την ΖΚΕ ..
Στους καθρέφτες αναφέρομαι, αλλά και το φως των αλαρμ ετσι φωτίζεται.
:shok: Σοβαρά ??? Μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο που εδώ κ 2 χρόνια δεν το χα παρατηρήσει.
Ετυχε να βαλω μια μέρα το χέρι μου στο καθρέφτη κ ζεματίστηκα. Κ έκτοτε μου γεννήθηκε η απορία μηπως χάλασε κάτι κ δουλεύει μόνιμα.
Επίσης μήπως γνωρίζει καποιος πόσο στοιχίζει να βγάλουμε αντικλείδι στα E36 με immobilizer ?
Γειά σας πάλι το γνωστό πρόβλημα με τα πίσω φανάρια και τα στοπ έχουν σπάσει ! έχει να προτείνει κάτι κάνεις για λευκό κόκκινο καινούριο .για τετράπρτο