Αν κάνει απότομες εκκινήσεις, κακή χρήση αμπραγιάζ, κλπ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.
Συνήθως η αλλαγή σε συμβατικό αμάξι με συνετό οδηγό έρχεται μετά τις 150-200Κ km.
Printable View
Αν κάνει απότομες εκκινήσεις, κακή χρήση αμπραγιάζ, κλπ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.
Συνήθως η αλλαγή σε συμβατικό αμάξι με συνετό οδηγό έρχεται μετά τις 150-200Κ km.
Νίκο πάντως εμένα η γνώμη μου είναι να το αφήσεις..οχι τιποτα αλλο τσαμπα τα 410 ευρω σου φιλε..με τοσο λιγα χιλμτρα δεν υπαρχει περιπτωση να θελεις δισκο πλατο..Το σκορτσαρισμα προερχεται απο αλλου..Οχι απο δισκο πλατο..
Κανε ενα ελεγχο τον κεντρικο αξονα δες λιγο τα συνεμλοκ σου σε τι κατασταση ειναι..το σκορτσαρισμα ειναι συνηθως απο την μεσσαια τριβη και τα κενα που δημιουργουνται με την παροδο του χρονου..
Αν αλλαξεις ενα flex dick στο κεντρικο πχ θα δεις πως θα σταματησει αυτο..
απ την αλλη αν εχεις ειδη προχωρησει στην αλλαγη δισκου-πλατο οκ..thumb
Μ´εβαλες σε σκεψεις τωρα στελιο.
Γενικως ειμαι προσεκτικος στις εκκινησεις μου.
Θα'χει πλακα να το αλλαξει κ να σκορτσαρει ακομα. Θα τον σφαξω... :-D
Sent via mobile device
την ίδια γνώμη με το Στέλιο έχω και εγώ.
Αλλαξα δισκόπλατο στις 100κ χλμ γιατί είχα βαρύ πετάλι, δεν πατινάριζε. Οταν είδα το δίσκο βγαλμένο, ήταν φανερό ότι είχε ζωή ακόμα ... Τες πα, το λίγο σκορτσάρισμα προσπερνιέται με λίγο πατινάρισμα.
Μην κατεβάσεις σαζμάν στις 44.000 χλμ, ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.
Κοίτα εάν έκλεισες τελικά να τον αλλάξεις και δεν γυρνάει πίσω τι να πω..Άλλαξε τον..Αν δεν γίνεται να το ακυρώσεις κλπ..
Παντως αν σου ειπαν να σου αλλαξουν δισκο-πλατο επειδη σκορτσαρει λιγο καλα ειναι να το πας καπου αλλου να το δουν το αυτοκινητο..Αλλαγη δισκο πλατο στις 44.000 μονο εαν ειχε αστοχια το υλικο θα αλλαζες και παλι θα στο εβγαζε ποιο πριν και επισης θα πατιναριζε..
Και στο κατω κατω εαν θες να το χειριστεις σωστά, πες φιλε εισαι σιγουρος οτι το λιγο σκορτσαρισμα οφειλεται σε δισκο-πλατο? εαν τον αλλαξουμε και παλι κανει θα μου εγγυηθεις οτι θα μου δωσεις τα χρηματα μου πισω?
Απλά το παρήγγειλε το ανταλλακτικό και αύριο θα το έχει στο μαγαζί να πάω να το βάλω.
Μπορεί να είναι αστοχία υλικού, αλλά τώρα είναι αργά γιατί έχει κλείσει 7ετία σχεδόν το αυτοκίνητο.
Θα του πω αυτό για τα χρήματα που λες, σωστός. :thumbsup:
Γενικώς ο μάστορας είναι καλός, δεν έχω παράπονο. Πάντως το σκορτσάρισμα δεν είναι λίγο, τραντάζεται το αυτοκίνητο μερικές φορές και μου το κάνει καιρό τώρα.
Νικο, μπορεις να περιγραψεις λιγο περισσοτερο αυτο το σκορτζαρισμα?
Ναι βεβαίως.
Σκορτάρισμα εννοώ ότι το αυτοκίνητο τραντάζεται όταν αφήνω το συμπλέκτη και πατάω το γκάζι σαν να περνάω από σκαμμένο δρόμο έτοιμο για ασφαλτόστρωση.
Το αυτοκίνητο από στάση ξεκινάει χωρίς κάποιο σκορτσάρισμα, αν και το σημείο αποσύμπλεξης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Όμως όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα (2/3κμ/ω) και πάω να αποσυμπλέξω τη 1η, σκορτσάρει.
Μερικές φορές μου έχει σκορτσάρει κι από στάση, αλλά όχι πάντα.
Μήπως φταίει η βενζίνη, τα μπεκ ή τα μπουζί? Εντύπωση μεγάλη μου κάνει αυτό που λες...
αν ηταν ο δισκος ή το πλατω του συμπλεκτη στραβο θα επρεπε να σου σκορτσαρει στην εκκινηση, και στην ημισυμπλεξη να δημιουργει τρεμουλο μεχρι να ζεσταθουν ο δισκος και το πλατω και να μειωθει η τριβη.
απο αυτα που περιγραφεις κεντρικο μυριζομαι εγω ή το σταυρο. Μικρη πιθανοτητα δινω και σε κομμενο συνεμπλοκ
Όχι, όχι. Καμία σχέση. Δεν είναι τρέμουλο που προέρχεται από το κινητήρα, αλλά τράνταγμα από το σασμάν/μετάδοση στην ουσία.
Μάλιστα. :original:
Λοιπόν, αύριο το πρωί που θα το πάω θα του πω να το τσεκάρει εξονυχιστικά να δούμε τι ακριβώς το προκαλεί κι αν είναι σίγουρος, ας το αλλάξει.
Σημαντική πληροφορία, σιγά σιγά τα θυμάμαι σόρι. Αν του κάνω 1-2 άσε-πάτα στο γκάζι (χαμηλές στροφές) και τον πατινάρω δεν σκορτσάρει.
Επίσης, στις αλλαγές με ψηλές στροφές τρώω κλωτσιά (σαν σκορτάρισμα).
Επίσης είδα ότι σκορτσάρει κ οταν ξεκιναω με 0κμ/ω οταν ειναι κρυο.
Sent via mobile device
Για να προκληθει σκορτσαρισμα και εντονο τρεμουλο απο το συμπλεκτη πρεπει να ειναι στραβος ειτε ο δισκος, ειτε το πλατω, και το τρεμουλο ειναι εντονο οταν δισκςο και πλατω ειναι κρυα, οποτε και η στατικη τριβη μεταξυ τους ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι οταν ειναι θερμα. Επισης το τρεμουλο ειναι εντονοτερο οταν η ταχυτητα περιστροφης του δισκου ειναι παραπλησια με την ταχυτητα περιστροφης του πλατω, κοινως οταν δεν το φορτωνεις στην ημισυμπλεξη.
κατι αλλο πρεπει να ειναι στη μεταδοση
Εγω ρε Νικο εχω 244.000 χιλιομετρα και ακομη ειναι μια χαρα ο συμπλεκτης. Δες μηπως φταει κατι αλλο, οπως ειπαν τα παιδια.
Μάλιστα..
Νικο ειχα την εντυπωση οτι ενοουσες κατι σαν "κενο" το σκορτσαρισμα στην εκκινηση του αυτοκινητου..κατι το οποιο ειναι και φυσιολογικο σε λογικα πλαισια..
τωρα εφοσον λες "τρανταζεται" οντως μπορει να εχεις θεμα..
Πιθανολογω οτι μαλλον μπορει να τα εχει παιξει το ρουλεμαν και να μην κανει σωστη συμπλεξη-αποσυμπλεξη οταν ειναι ωρα ακινητοποιημενο και μολις κανεις 2-3 πατημασιες καλες τον συμπλεκτη στρωνει..
Αντε με το καλο να βγαλεις ακρη.thumb
το ρουλεμαν του συμπλεκτη κανει χαρακτηριστικο ηχο ο οποιος με τον καιρο επιδεινωνεται. λογικα δεν ειναι ρουλεμαν
Όντως ρουλεμάν δεν είναι.
Sent via mobile device
Ευχαριστώ παίδες. :original:
Λοιπόν το πήγα το αυτοκίνητο το πρωί, του κάναμε ένα test drive και είδε ο μηχανικός ότι το σκορτσάρισμα το κάνει όταν είναι κρύο, μετά φτιάχνει.
Συμφωνήσαμε ότι πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή να είναι σίγουρος για το πρόβλημα, οπότε θα κατεβάσει το δίσκο/πλατό να το μετρήσει κι αναλόγως θα πράξουμε.
Λοιπόν, νέα από το μέτωπο.
Επιβεβαιώθηκε η υποψία μου, ο δίσκος έχει φαγωθεί μονόπαντα, γιαυτό και δε μου το έκανε συνέχεια. Θα μπορούσαμε να το αφήναμε λίγο ακόμα, αλλά φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά όπως πχ βολάν, βάσεις μοτέρ, οτιδήποτε στη μετάδοση κλπ οπότε και τον αλλάζω.
Τσεκάραμε και όλη τη μεταδοση μέχρι πίσω, όλα καλά.
Ο μηχανικός πάντως που το άνοιξε μου είπε ότι φοράει άλλο, διαφορετικό βολάν από άλλα Ε90 που έχει δει. Συγκεκριμένα μου είπε ότι του "λείπει ψωμί" γιαυτό μάλλον στο "άσε" βουτάει η μούρη.
Sent via mobile device
Ερωτηση:
Το 320si ειναι πιο γρηγορο απο το 320 με τα 170?
ΝΑΙ._
https://izismile.com/engine/data/emoticons/fuck.gif :hystericalbs1:
Άσχετο, θυμάμαι κάποτε ο ΓιάΝΝς όταν είχε το κουπέ μου έλεγε ότι είχε πετύχει ένα και δεν μπορούσε να το πιάσει με τίποτα.
Μετά που έβαλε το πρόγραμμα μου είχε πει οτι θα τον έραβε αν το έβρισκε.
Αμ πάλι τα @ @ μου θα παιρνες του λέω :hystericalbs1:
Εχει.
Θα με βάλετε να ψάχνω σπεκς τώρα και έχω δουλειά. Άσε που το σωστό είναι να συγκρίνουμε την παλια με τα 150.
Αν θυμάμαι καλά 225 έχει το si και 230 αυτή με τα 170.
τι τελικη βγαζει το καρμπον και τι το απλο με τα 170?
απο οσα εχετε γραψει ομως, το καρμπον γουσταρει να πινει βενζινα:original::original:
Είναι αισθητά πιο γρήγορη η si από την i όχι μόνο λόγω κοντύτερης τελικής σχέσης αλλά και διαγράμματος ροπής/δύναμης. Το μοτέρ του si φαίνεται πολύ πιο πρόθυμο από του i.
Η διαφορά στη τελική είναι μικρή, 225 η si και 228 η i.
Κάτω από 12,5 δεν έχω δει ΠΟΤΕ.
Πάνω στο βουνό γράφει 15+ :thumbsup:
Πω πω πω μπιτζινα !!! Ρουφάει πράμα το εξειδικευμένο!