Στέφ cool down mate! Αυτοί που τους ψήφισαν, οι ουτοπιστές κ επαναστάτες της φακής, είναι που πληρώνουν περισσότερο το μαλλί....εμείς όσο να είναι είχαμε την κριτική ικανότητα να προβλέψουμε τι θα επακολουθήσει κ έχουμε στήσει άμυνες!
Printable View
Στέφ cool down mate! Αυτοί που τους ψήφισαν, οι ουτοπιστές κ επαναστάτες της φακής, είναι που πληρώνουν περισσότερο το μαλλί....εμείς όσο να είναι είχαμε την κριτική ικανότητα να προβλέψουμε τι θα επακολουθήσει κ έχουμε στήσει άμυνες!
Μην νομιζεις ότι οι φασίστες και τα άκρα τις αριστεράς έχουν και πολλά να χωρισουν. το ίδιο είναι πάνω κάτω, στις λεπτομέρειες διαφέρουν. Μεγαλύτερη απόσταση χωρίζει ένα κεντρικά σκεπτομενο πολίτη και από τους δύο πάρα μεταξύ τους
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απλά το άσχημο είναι ότι το κουτοχορτο πάει σύννεφο και τα πρόβατα μασαν αβερτα. Που να πεις για ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη στους κρατικοδιαιτους.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ φτάνει στα όρια της εθνικής προδοσίας εναντίον τής ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πραγματικής ελευθερίας των πολιτών υπέρ του πελατιακου κράτους των βολεμενων
Καποιος εχει γραψει οτι οταν για διαφορους λογους προκυψει κοινοβουλευτικη "δικτατορια" ειναι ηχειροτερη μορφη της,γιατι μπορει και νομομοποιει καθε της πραξη.Εχω αρχισει να πιστευω οτι οντως μας εχουν "ψεκασει".-
Αν και από τη πρώτη στιγμή δε κρύφτηκα έχω πει ότι και αυτοί δείχνουν μια από τα ίδια. Δεν έιμουν ποτέ συριζεος. Ήμουν από τους πολλούς που ήθελα να αλλάξει η προηγούμενη κατάσταση. Δυστυχώς το σύστημα δεν αφήνει πολλα περιθώρια. Εύκολο να λες τώρα "σας τα λεγα εγω" (γενικά μιλάω) .μπορει να με πεις ουτοπιστη και τελικά να φαίνεται ότι και αυτοί στραβά το καράβι αλλά είναι τώρα λίγο εκ του ασφαλούς . Εγώ δεν τους ψήφισα για να προστατεύσουν τις συντάξεις στους συνταξιούχους. Τους ψήφισα γιατί οι προηγούμενοι ήδη είχαν βάλει 25%φορολογια στις επιχειρήσεις, 50%προκαταβολη φόρου ,επιδόνα αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος. Άλλαξε τίποτα από αυτά; όχι. (τουλάχιστον) την πάτησα σαν ψηφοφόρος; ναι. Το έκανα επειδή ήμουν κομματόσκυλο τους? Όχι. Και είναι χιλιάδες σα και μένα.
Στάλθηκε από το One Plus One μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ποίος είπε το αντίθετο. Δεν αμφισβητεί κανείς αυτό. Δεν είναι υγιές ούτως ή άλλως το να είσαι κολλημένος .η επιλογή της διαφορετικής ψήφου είναι η δύναμη της δημοκρατίας και η αδυναμία της κακά τα ψέματα
H διαφορά των αριστερών με τους δεξιούς (άκρο με άκρο) είναι το εθνικό φρόνημα και η θρησκεία.-
Στο οικονομικό μοντέλο συμφωνούν απόλυτα (μα και γι αυτό ταίριαξε ο τσίπρας με τον καμμένο). Κρατικοδίαιτο μοντέλο. Ισχυρό δημόσιο όπου επικρατεί το σοβιετικό μοντέλο και ακραίος καπιταλισμός για τους ελεύθερους επαγγελματίες-επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι επαίσχυντοι αλλά τους θέλουν για να ταΐζουν το σοβιετικό δημόσιο.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα κράτος με πολίτες 2 κατηγοριών.
Η 2η κρατιέται σε λανθάνουσα κατάσταση για να ζει όμορφα και ξένοιαστα η πρώτη.
Στην ελλάδα μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις ήταν της αυτής φιλοσοφίας.
Άλλες περισσότερο άλλες λίγο λιγότερο.
Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Είναι πολλοί οι του δημοσίου. Πολλοί οι συνταξιούχοι (ναι αυτοί που σίτεψαν στα 45 και έγιναν παλαίμαχοι).
Πολλοί οι βολεμένοι εν ολίγοις. Όποιο κόμμα και να βγει αν δεν εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους μετράει ώρες.
Ίσως ο σύριζα είναι μια ευκαιρία.
Κακώς επιμένουν ευρωπαίοι και αμερικάνοι να του επιβάλλουν λογικές μεταρρυθμίσεις.
Να τον αφήσουν να περάσει αυτά που θέλει.
Μέσα σε εξωφρενικά μικρό χρονικό διάστημα θα κλείσουμε όλοι στα ελεύθερα επαγγέλματα.
Έτσι κ αλλιώς ήδη η φορολογία είναι δυσβάσταχτη. Και μετά τη βουτιά του τζίρου το 15 προσωπικά νιώθω ότι απλά παλεύω για να πέσω με το κεφάλι ψηλά.
Να με κλείσουν. Θα γουστάρω.
Κάθε χρόνο δίνω από φόρους 6ψηφιο ποσό.
Δε θέλω καν να καθίσω να υπολογίσω τι βγαίνει με τα νέα νομοσχέδια.
Θα κλείσουν και άλλοι σαν και μένα.
Μέσα σε μερικούς μήνες θα κλείσουν σχεδόν όλοι.
Έσοδα μηδέν αλλά τα παιδιά τους θα θέλουν μισθούς και συντάξεις.
Πως θα τους δώσουν?
Από τη φορολογία των δημοσίων υπαλλήλων? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Θα παίρνουν 10 δλδ οι δημόσιοι απο τα ταμεία και θα γυρίζουν πίσω τα 3 για να βγουν τα του επόμενου μήνα.
Ε, τον επόμενο μήνα θα πάρουν ακριβώς αυτά τα τρία....
Για τη στιγμή που θα πουν δεν έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις θα κρατιέμαι στη ζωή.
Μπορεί να είμαι ρακένδυτος και πεινασμένος αλλά θα πανηγυρίζω.
Δεν διαφωνω . Επε ιδη στην ιδια καταοταοη ειμαι και εγω . Προσπαθω να πεσω μαχόμενος · Μονο πες σου σε ποία γωνια θα σαi να ερθω για ομαδi κα πανh γυρια
Παράθεση:
ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ¤ 40.000 ΑΠ' ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ;;;
Τότε που καλούσαν όλους τους Έλληνες να υπερχρεωθούν, προσφέροντας χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο πιστοληπτικής ικανότητας και χωρίς καμία εξασφάλιση, παραβιάζοντας ευθέως κάθε θεμελιώδη αρχή της ισχύουσας τραπεζικής νομοθεσίας, ελληνικής και ευρωπαϊκής !!!
Οι δικηγόροι των δανειοληπτών να προσκομίζουν απομαγνητοφωνημένα αυτά τα βίντεο στις δίκες των ανακοπών κατά των διαταγών πληρωμής, για την απόδειξη της συνυπαιτιότητας των τραπεζών στην υπερχρέωση των πελατών τους και με στόχο να γίνεται δεκτό το αίτημα της διαγραφής του συνόλου του κόστους των επίδικων δανείων και πιστωτικών καρτών, ήτοι του συνόλου των τόκων & των εξόδων !!!
Αποτελούν το τεκμήριο της παραβίασης θεμελιωδών διατάξεων της ισχύουσας από τότε τραπεζικής νομοθεσίας :
Της αρχής της ασφάλειας, της αρχής του υπεύθυνου δανεισμού, της κατά Βαασιλεία Ι & ΙΙ αρχής του ελέγχου και της στάθμισης του πιστωτικού κινδύνου, της ΠΤΔ ΤτΕ για το διαθέσιμο εισόδημα του δανειολήπτη (20%-30%), κλπ.... κλπ....
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ
ΤΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΤΗΛΕΠΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....
https://www.youtube.com/playlist?lis...VGOGNjkqsqvTtX
Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, θεωρώ ότι οι τράπεζες έχουν κατά το 50% ευθύνη. Το άλλο 50% το έχει ο κόσμος. Μήπως ήθελαν να πουλάνε μούρη με το ολοκαίνουργιο ακριβό αμάξι ή με των 200τ.μ. σπίτι;
Αν αρχίσουν αύριο διαφημίσεις πάρτε ναρκωτικά όσο και όσα θέλετε, θα πρέπει να γίνουμε ναρκομανείς επειδή μας λένε πάρτε;
Εγώ είμαι ηλίθιος που δεν τσίμπησα ούτε 1 ευρώ δανειάκι; Που θα μπορούσα άνετα και με προνομιακά επιτόκια, λόγω δουλειάς.
Aυτο λεμε: συνυπαιτιότητα των τραπεζών στην υπερχρέωση των πελατών τους
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά
Παει και ο Πειραιάς... :facepalm: :facepalm:
https://news247.gr/eidiseis/koinonia...a.3949927.html
:ranting2: :ranting2: :ranting2:
paidia pantos ego den nomizo oti ftaine oi trapezes, eimaste enilikoi me tin euthini ton praxeon mas oloi ,ego ofeilo san ypopsifios agorastis-pelatis-thyma (peite to opos thelete) enos daneiou na do mexri pou me pairnei . tora an apoleso eisodima kata tin diarkeia tou daneiou (kati pou mporei na ginei se olo ton kosmo) paei arxika diakanonismos allios xaneis tin ypothiki itin plironei o eggyitis , se olo ton kosmo auto ginete .kai do stin souidia an xaso to eisodima mou kai den mporo na exypiretiso to daneio tou spitiou mou , mou to pirane terma
Εδώ στο ελαντα μας έφαγε ο λαικισμος. Το σπίτι που δεν έχεις πληρώσει είναι δικό σου. Τώρα από πού βγήκε αυτό........ Τσάμπα μάγκες με ξένα φράγκα
Όποιος δεν πήρε δάνειο επιχειρηματικό, στεγαστικό ή καταναλωτικό είναι μεγάλος @@ρας...
Εγώ έτσι νοιώθω πάντως έχοντας στο χωριό συγγενή που πήρε επιδότηση(60-70% που την έφτασε 110% με υπερτιμολογήσεις) να φτιάξει ένα τεράστιο μαγαζί για γάμους και επειδή δεν κόβει αποδείξεις εμφανίζει ζημιές ή αστεία κέρδη και σκόπιμα δεν πληρώνει το δάνειο για να κοκκινήσει και να του κουρέψουν το δάνειο μετά...
Δεν φαντάζεστε πόσοι τέτοιοι υπάρχουν!!!
Άλλος πήρε δάνειο για σπίτι 150-200-300-400-500 τετραγωνικά και τώρα θέλει να του το κουρέψουν.
Εγώ προτείνω να του κουρέψουν τα τετραγωνικά και να τον στείλουν να μείνει στα 80-100 όπως μένουν άπειρες οικογένειες. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να του κουρέψουν κάτι και να ζει σε πολυτέλεια...
Η αποψη μου ειναι οτι η ιστορια δειχνει πως αυτος που την πληρωνει παντα ειναι ο νυκοκοιρης.
Οσοι εχουν παρει δανειο καιι δεν μπορουν να το αποπληρωσουν κοβεται το δανειο η παιρνουν μια περιοδο χαριτος.
Οσοι ειναι νοικοκυρηδες η εστω ζουν μονο με τα λεφτα που εχουν, τωρα δεν μπορουν να τα τραβηξουν ή τους τα τρωει η τραπεζα/κρατος η οπως θελετε πειτε το ( βλεπε Κυπρος ).
Πραγματικα ειναι να τρελαινεσαι!!!!
:ranting2::ranting2::ranting2:
Και τον συμπαθουσα αλλα τελικα ειναι μεγαλο βλημα για να μην τον χαρακτηρισω αλλιως
https://m.youtube.com/watch?v=Sgok7v8vFwc
https://www.marketfair.gr/details.php?id=2881
25 χιλιάρικα το μήνα μωρή σαύρα... :ranting2:
Ωραία κουμάσια....
https://www.antonionews.gr/?p=97028
Αλήθεια, ποιο είναι το νόημα ύπαρξης κομμάτων στην Ελλάδα;Παράθεση:
Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία -και αφού έχουν περάσει σχεδόν όλα τα κόμματα από την κυβέρνηση- όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα είναι και επίσημα πια ένα προτεκτοράτο, και πως όλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται στις Βρυξέλλες.
Ποιο είναι το νόημα ύπαρξης της Βουλής;
Γιατί η Ελλάδα προσποιείται πως είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα, ενώ είναι ξεκάθαρα ένα προτεκτοράτο;
Οι τελευταίες αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα μπορεί να έχει δική της πολιτική εξαφανίστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτίθεται πως ήταν αγνός και αθώος, και δεν είχε τα αμαρτήματα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τα ακριβώς αντίθετα με όσα υποστήριζε επί χρόνια και ψήφισε το Μνημόνιο, αδιαφορώντας για το αντίθετο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκήρυξε.
Παράλληλα, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το κόμμα του, έκανε πέρα όλους όσοι διαφωνούσαν με την «αλλαγή πολιτικής» που έκανε, και προσποιείται τον πρωθυπουργό, με την παρεούλα του να προσποιείται την κυβέρνηση.
Οι πολίτες -όσοι πήγαν στις κάλπες τουλάχιστον- όχι μόνο δεν αντέδρασαν σε όλα αυτά, αλλά τον επιβράβευσαν κιόλας, εκλέγοντάς τον ξανά πρωθυπουργό.
Σε μια χώρα που τα δημοψηφίσματα δεν έχουν κανένα νόημα, ποιος ο λόγος να υπάρχουν κόμματα;
Επίσης, ποιος ο λόγος να γίνονται εκλογές και δημοψηφίσματα;
Αφού δεν παίζουν κανένα ρόλο στο τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ο ένας στους δυο Έλληνες δεν ψηφίζει πια.
Στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα κομματόσκυλα.
Οι πολιτικοί είναι ανύπαρκτοι και οι πολίτες έχουν αποδεχτεί πως η Ελλάδα είναι -και θα είναι πάντα- ένα προτεκτοράτο.
Οι μόνοι που κάνουν πια πως πιστεύουν πως υπάρχει διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι οι βουλευτές τους, τα κομματόσκυλα και κάτι αποτυχημένα λαμόγια που έχουν φιλοδοξίες να γίνουν πολιτικοί παράγοντες.
Η πράξη έδειξε πως όλοι αυτοί εφαρμόζουν εντολές ξένων παραγόντων.
Το τίμιο θα ήταν να καταργηθούν και τα κόμματα, και η Βουλή, και οι εκλογές.
Από τη στιγμή που οι Έλληνες δεν επιθυμούν να πάρουν πίσω τη χώρα τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν κόμματα και εκλογές.
Ας διοριστεί μια επιτροπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση -Έλληνες ή ξένοι δεν έχει καμία σημασία- και ας υποδύονται αυτοί την κυβέρνηση της …Δημοκρατίας μας.
Κρίμα είναι να κοροϊδευόμαστε.
Κρίμα είναι και να υπάρχουν ακόμα και σήμερα άνθρωποι που τσακώνονται για τα κόμματα.
Τέλος τα κόμματα, τέλος οι εκλογές.
Ας πουν οι Έλληνες έστω μια φορά την αλήθεια στους εαυτούς τους.
«Το έθνος πρέπει να ταυτίσει το εθνικόν με το αληθές» έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός.
Να, μια καλή ευκαιρία
thumb thumb
Απο το Πιτσιρικο
Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός οι “καταληψίες” δεν δέχτηκαν ούτε απογευματινό, ούτε βραδινό φαγητό και μάλιστα πετροβόλησαν την καντίνα με τα τρόφιμα για να την αναγκάσουν να αποχωρήσει. Στη συνέχεια, όπως είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, έκλεισαν την είσοδο του καταυλισμού με οδοφράγματα που δημιούργησαν και δεν αφήνουν κανέναν να εισέλθει. Η ίδια είπε ακόμα ότι λοστάρια κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ και η ίδια παραλίγο να δεχτεί επίθεση εάν δεν την απομάκρυναν..
Δυστυχώς τώρα ξεκινάνε τα "γλέντια" που όχι μόνο θα κλειδώσουν τα σύνορα αλλά θα πετάξουν και τα κλειδιά....
Μετά από λίγα χρόνια:
-Μαμά να σου γνωρίσω τον Αχμέτ είναι καλό παιδί, κι έχει καλούς σκοπούς να ανατινάξει το Ελ-Βελ...
Ο Δήμαρχος του Μόντρεαλ στο προάστιο της Dorval έχει απορρίψει το αίτημα των Μουσουλμάνων, και ο γραμματέας της πόλης έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους εξηγώντας το γιατί.Παράθεση:
Ο Δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί.
«Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ, τα έθιμα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή εσείς το επιλέξατε για να μεταναστεύσετε.
Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ενσωματωθούν και να μάθουν να ζουν στο Κεμπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτοί πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής και όχι οι Καναδοί που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν.
Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ο Καναδάς έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες πριν από εσάς τους μουσουλμάνους, (ενώ σΆεσάς αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές χώρες δεν αποδέχονται μη-μουσουλμάνους μετανάστες).
Ακριβώς όπως και τα άλλα έθνη, οι Καναδοί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την κουλτούρα τους.
Ο Καναδάς είναι μια χώρα φιλόξενη και είναι οι κάτοικοι που σας υποδέχονται και εγώ επίσης.
Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά (Κεμπέκ) με τις χριστιανικές ρίζες του, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εκκλησίες και θρησκευτικές γιορτές, θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.
Ο δήμος του Dorval είχε το δικαίωμα να αρνηθεί κάθε παραχώρηση προς το Ισλάμ και τη Σαρία.
Για τους Μουσουλμάνους οι οποίοι διαφωνούν με την εξατομίκευση και δεν αισθάνονται άνετα στον Καναδά, υπάρχουν 57 όμορφες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές αραιοκατοικημένες και έτοιμες να τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες και με όπλα, σύμφωνα με τον απάνθρωπο τρόπο της Σαρία.
Αν φύγατε από τη χώρα σας για τον Καναδά, και όχι για άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη στον Καναδά.
Εμείς λοιπόν δεν θα σας αφήσουμε να σύρετε τον Καναδά μέχρι το επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών.
Θέσετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, μόνο μία φορά:
Γιατί είναι καλύτερα εδώ στον Καναδά, από το μέρος απο όπου έρχεστε; «Η καντίνα με το χοιρινό στο μενού», είναι μέσα στην απάντηση.
Εάν ήρθατε στον Καναδά με την ιδέα ότι θα μας εκτοπίσετε με την επέκτασή σας και τελικά θα αναλάβετε τη χώρα, θα πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά σας και να πάτε πίσω τώρα, στη χώρα από όπου ήρθατε. Δεν υπάρχει χώρος για εσάς και τις ιδέες σας στην χώρα μας… ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ».
Φυσικά δεν υπάρχει καμία σχέση με τις φιγούρες των ντόπιων αφοδευμάτων …
https://adapokrites.gr/
Μιας κ το θέμα αφορά κ προβληματισμούς , είπα να βάλω εδώ μια συνέντευξη απο κάποια κα Αρβελερ ....
Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (γενν. 29 Αυγούστου 1926) είναι Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967 και η πρώτη γυναίκα πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976. Στη συνέχεια ανακηρύχθηκε πρύτανης του πανεπιστημίου της Ευρώπης. Επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής του Εθνικού Κέντρου για την Επιστημονική Έρευνα (Γαλλία), του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών (Ελλάδα) και Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, Πρύτανις των Πανεπιστημίων των Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou-Beaubourg.
Ακολουθεί το λινκ της συνέντευξης .... Ο τίτλος δεν ειναι όλο το ζουμί , όποτε οποίος έχει όρεξη ας διαβάσει ... Ειναι μια διαφορετική οπτική , απο αυτή που μαθαίνουμε , ίσως πιστεύουμε , μια ίσως πιο ανοιχτόμυαλη οπτική όπως καταλήγει στα τελευταία κομμάτια της σύνεντευξης .
https://m.huffpost.com/gr/entry/9518...=24MediaWidget
https://projects.huffingtonpost.gr/elliniki-tayftotita/
Το θέμα ειναι "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ"
Έχει ωραίες συνεντεύξεις απο ανθρώπους , αγνώστους ίσως σε εμάς , που όμως κάτι έχουν να πουν .
Τα σύνορα κλείνουν, γιατι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που θέλουν να τα περάσουν δεν έχουν χαρτιά, παρα μονο ενα χαρτί εξόδου του κωλου, συνταγμένο απο το ελληνικό δημόσιο.
Τραβά εσυ να περάσεις τα σύνορα χωρίς έγγραφα και αν δεν μπορέσεις, κάτσε σε μια γωνία να τους λες ρατσιστές αυτούς που δεν σε άφησαν.
Για ολα φταίει η Χριστοδουλόπουλου και ο αλήτης που την έβαλε στην θέση που ήτανε. Με νόμο κατάργησαν τα ταξιδιωτικά χαρτιά. Μπορει να μπει οποίος θέλει, χωρίς χαρτιά, αρκεί να δηλώσει πρόσφυγας. Άλλωστε η θάλασσα δεν εχει σύνορα οπως είπε ο μέγα λεχρίτης που εχει το τιμόνι της χώρας.
Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλα αυτη τη φορά, με την δίκη σου ψήφο πάλι, κατέστρεψες ότι είχε απομείνει με αυτα τα ρεντικολα που ψήφισες.
Ενα μάτσο αλήτες, ενα μάτσο ανεπάγγελτοι, ενα μάτσο άσχετοι των πάντων, κυβερνάνε τη χώρα αυτη τη στιγμή, τραβώντας την ολοκληρωτικά στον Άδη.
Για το οικονομικό σκέλος δεν τίθεται θέμα συζήτησης, εκεί λίγα έμειναν πλέον για να γκρεμίσουν μιας και ότι είχε απομείνει το γκρέμισαν. Τωρα μένει να κανουν λιγο ακομα fine tuning, οπως η εξιςωςη της βενζίνης με το πετρέλαιο κοκ.
Ετοιμάσου του χρόνου για το ταμείο, γιατι αν νομίζεις ότι το αφεντικό σου εχει μηχανή που κόβει λεφτά και μπορει να σε πληρώνει χωρίς να υπάρχει δουλειά κανείς λάθος, αλλα πρόσεξε μονο μην και του χρόνου δεν υπάρχει ταμείο, γιατι ο κατεουγκαλος θα τραβήξει τα λεφτά για να τα δωσει συντάξεις και μισθούς δημοσίου. Ξες...σε εφοριακούς που τα ξύνουν όλη μέρα λέγοντας ότι παράγουν έργο με έσοδα.
Έτσι να ξεσπάσει κάποια στιγμή ο κόσμος να αρχίσει να καταλαβαίνει τι είναι οι άσχετοι αριστερόμ@@@@@κες που μας κυβερνουν. Καμία επίγνωση τής πραγματικοτητας φουλ κρατισμος, ζητώ το σοβιετ του '80 και η πραγματική αγορά δε βαριέσαι μωρεεεε. Άραγε το 1.0000.00 άνεργοι από που ήρθαν από το δημόσιο τομέα ρωτώ μην και κάνω λάθος. Αυτοί που θα βρουν δουλειά στο δημόσιο μήπως, όχι για να μαθαίνω....... Τσάμπα μάγκες οι συριζεοι και υπεύθυνοι για την νέα κατρακύλα της οικονομίας το '15.
Δεν είμαι κομματικοποιημενος δεν είμαι δεξιός, ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και για κάποιους το κοροιδο της υπόθεσης
Αστο μην την ψαχνεις. Όλοι κοροιδα είμαστε. Δεν είναι κοροιδα οι μισθωτοί που δεν μπορουν να ξεφυγουν ουτε 1 ευρω; δεν είναι κοροιδα οι συνταξιούχοι;
Ο συνταξιούχος συνεχίζει κ παίρνει κάποια σύνταξη , η οποία οσο κ να έχει μικρύνει σε σχέση με το παρελθόν ειναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή που θα πάρει το παιδί του . Δεν μπορεί η οικονομία να βασιστεί σε αυτόν !
Ο δημόσιος υπάλληλος κ αυτός συνεχίζει να παίρνει τον μισθό του , ο οποίος οσο κ να κόπηκε ειναι συνήθως μεγαλύτερος απο αυτόν που κανει αντίστοιχη εργασία στον ιδιωτικό τομέα , μπαίνει κάθε μήνα ανελλιπώς , κ θα συνεχίσει να μπαίνει βρέχει- χιονίσει . Επίσης δεν μπορεί η οικονομία να βασίζεται σε αυτόν !
Ο ιδιωτικός υπάλληλος αμοίβεται λίγο σε σχέση με την εργασία που παρέχει , κοστίζει πολύ (λόγω των υψηλών εισφορών ), κ ειναι συνεχώς σε άγχος για την επόμενη μερα . Δυστηχως η αγορά δεν μπορεί να τον ανταμείψει ...
Ο επιχειρηματίας ειναι κυνηγημένος για τα πάντα . πληρώνει σε φόρους κ εισφορές , οτι του προσάψει το ανίκανο κράτος , που αντί να πιάσει την φοροδιαφυγή κ να την τιμωρήσει παραδειγματικά , επιλέγει να υπερφορολογεί τους πάντες κ φυσικά να μην έχει κανένας ενδιαφέρον να επενδύσει !!!
Το χειρότερο που βλέπω απο τους πιο πολλούς επιχειρηματίες , ειναι οτι πλέον δεν θέλουν να ρίξουν ούτε ευρώ προς επένδυση στη χώρα μας , δε θέλουν να κερδίσουν εδώ χρήματα , δε θέλουν να πληρώσουν άλλους άδικους φόρους ....
Οσο αυτοί που ακομα μπορούν να επενδύσουν , αυτοί που μπορουν να δημιουργήσουν ειναι απογοητευμένοι , οι υπόλοιποι στη χώρα δεν έχουν μέλλον !Αν δεν γίνουν άμεσα επενδύσεις είτε απο ντόπιους , είτε απο ξένους , δεν θα μειωθεί η ανεργία , δε θα υπάρξει απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα , δε θα πληρωθούν φόροι , δε θα πληρωθούν εισφορές , δε θα πληρωθούν συντάξεις κ μισθοί δημοσίου , απλά θα ανεβαίνουν οι φόροι σε ΕΝΦΙΑ, καύσιμα , τρόφιμα , αυτοκίνητα κλπ κλπ ...
Λίγοι ειναι αυτοί στους οποίους η χώρα ελπίζει κ εμείς αυτούς τους έχουμε αφορίσει !
https://www.newsit.gr/oikonomia/Foro...merides/595685
Φόροι: Νέα χαράτσια σε ΕΝΦΙΑ, καύσιμα, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και εφημερίδες
Και μεσα σ ολα τ αλλα εχουμε κ αυτο..Οι φοροτεχνικοί θα απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
:facepalm: :facepalm:Παράθεση:
Επικύρωσαν οι φοροτεχνικοί την απόφαση για κυλιόμενη αποχή από τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων με το άνοιγμα του taxis.
https://www.iefimerida.gr/news/25844...gikon-diloseon
Αυτο , αλλά κ όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας όπως κλείσιμο δρόμων απο αγρότες όποτε θέλουν , αδειοδότηση περιορισμένων καναλιών , αυθαίρετη φορολόγηση ειδών πρώτης ανάγκης ( επιβάρυνση όλων αλλά κυρίως αδυνάτων ) για να σωθούν μισθοί κ συντάξεις ( αυτοί δεν ειναι οι αδύναμοι ) , καταστρατήγηση διαφάνειας υπέρ μιζων κ λαμόγιων , αυθαίρετη πρόσληψη ημετέρων στο δημόσιο ή δημιουργία οργανισμών για βόλεμα είς βάρος πάλι του υπόλοιπου λαού , αλλαγή φορολογικού κάθε μήνα , αλλαγή συστήματος παιδείας ανάλογα με το όνειρο που είδε ο κάθε υπουργός , αλλαγή περιβαντολογικων νόμων σύμφωνα με προςωπικα συμφέροντα, αλλαγή συνταξιοδοτικού για ψηφαλακια κλπ κλπ που βλέπουμε τα τελευταία 30 τουλάχιστο χρονια , πρέπει να μας οδηγήσει σε αλλά μονοπάτια .
Προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης θα πρέπει να ειναι η θωράκιση της δημοκρατίας , η θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών , η θωράκιση της ισότητας των ηλικιών , των φύλων, της ίσης φορολόγησης , το δικαίωμα στην παιδεία , την υγεία για όλους κ δημιουργία πλάνου για τα επόμενα χρονια , για τις επόμενες γενιές , για μια σωστή χώρα , για ένα σωστό κράτος με σωστούς πολίτες , κ κυρίως για να μη συνεχιστεί αυτο που βλέπουμε ακομα κ σήμερα , στο όνομα κάποιων ψήφων , ενός ονείρου που είδε κάποιος , σε μια ιδεολογία , σε μια ματαιοδοξία , να καταστρέφεται το παρών κ το μέλλον της χώρας .
Δεν ξέρω αν αυτά που κάνουν ειναι σκόπιμα ή απο άγνοια όπως πολλοί λένε , αλλά δε θα επρεπε να υπάρχουν περιθώρια απο τον κάθε πολιτικό να παίζει με τον κόσμο , με τη δημοκρατία , με το μέλλον μας , με τη ζωή μας . Δε νομίζω οτι είμαστε έτοιμοι σα λαός , αλλά κάποιοι πρέπει να τα κάνουν αυτά για εμάς , για να μας προστατέψουν απο τον επόμενο Αντρεα , Κωστακη, Αλέξη κλπ που θα έχει καλό λέγειν αλλά κακό σκοπό ή κακό αποτέλεσμα τέλος πάντων .
Σε όλες τις προηγμένες χώρες , δημιουργούνται κ προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού οι ανεξάρτητες αρχές , κ εδώ ή παραγκωνίζονται ή τελικά δεν ειναι ανεξάρτητες αλλά εξαρτώμενες απο την εκάστοτε κυβέρνηση .... Κρίμα .
Αυτές οι αρχές ειναι το καλό για τον πολίτη , οχι ο κάθε Μεσιας που υπόσχεται με λόγια .
Δεν υπαρχει κανενα κομμα στην Ελλαδα που να εχει ως αρχη αυτο που πολυ σωστα περιγραφεις.
Οι τελευταιες φρουδες ελπιδες χαθηκαν αμεσως μετα την πολιτικη που ασκειται απο την τωρινη κυβερνηση (αν και προσωπικα ημουν πολυ επιφυλακτικος με ολα αυτα που ανακοινωναν και δεν περιμενα και κατι διαφορετικο, αλλα υπηρχε μια αχτιδα ελπιδας οτι κατι μπορει να αλλαξει)
Απο λογια εχουμε χορτασει. Απο ολα τα εν δυναμει κομματα κυβερνησης-αντιπολιτευσης. Εγω πλεον δεν εχω καμια ελπιδα οτι κατι θα αλλαξει σε αυτην την χωρα και με αυτο πορευομαι προσπαθωντας πανω απο ολα να διαφυλαξω τα προσωπικα μου συμφεροντα.
Θα κανω οτι μπορω για να 'κλεψω νομιμα' απο αυτο το κρατος και θα το κανω με μεγαλη ευχαριστηση
Εγω πλεον δεν εχω φορολογικη συνειδηση, πεθανε μαζι με τις ελπιδες.
Περιγράφω αυτο που θα επρεπε να κανει κάποιος πολιτικός , αυτο που θα επρεπε κ εμάς να μας ενδιαφέρει .
Ο κόσμος ψηφίζει όλα τα χρονια με γνώμονα τη δική του βόλεψη .
Αυτο που νιώθεις , ειναι αυτο που νιώθει κάθε επιχειρηματίας , επενδυτής κλπ στη χώρα .
Η αποστροφή αυτή που μας έχουν οδηγήσει να νιώθουμε όσοι μεχρι τώρα επιβιώσαμε , έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμη , πράγμα που οδηγεί σε ένα dead end , για τον τόπο .
Δεν ειναι θέμα φιλοπατρίας το να θέλει κάποιος να επενδύει σε αυτόν τον τόπο κ με αυτές τις συνθήκες .... Το αισθανόμαστε σα θέμα .... Μ@l@kΙ@s ... Βίτσιου ...
Ειδικά πλέον ( καλιο αργά παρά ποτέ ) , που πολλοί προσπαθούν να εξάγουν κ δεν βασίζουν την επιβίωση τους , στην ελληνική αγορά , γιατι να επιμείνουν σε ελληνική έδρα , φορολόγηση κ ταλαιπωρία ;;;
Οι μετανάστες και δη οι Σύριοι θα επενδύσουν στην Ελλάδα
Αχ! ρε Βαγγέλη κακοπροαίρετος που εισαι..
Χαχαχαχα...... :hystericalbs1:
https://m.youtube.com/watch?v=Vm1v67...ature=youtu.be
Μακάρι να το κάνουν πράξη .
Μακάρι να το είχαν κανει πράξη κ για τους εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν απο τη χώρα μας , προς την Ευρώπη , κ εμείς απλά τους δώσαμε χαρτιά .
Μακάρι να το διαφημίσουν κ να έρθουν κ άνθρωποι με χρήματα στη χώρα .
Μακάρι να συνειδητοποιούν οτι η χώρα έχει ανάγκη απο επενδύσεις κ χρήματα .
Μακάρι αφού συνειδητοποιούν το παραπάνω , να συνειδητοποιήσουν οτι πρέπει η χώρα να γίνει ελκυστικός προορισμός γενικότερα για επιχειρήσεις κ επενδύσεις . Ακομα κ για τον έλληνα επιχειρηματία , που ενώ δραστηριοποιήθηκε εδώ , ψάχνει πλέον τρόπους να φύγει , να αλλάξει χώρα ο ίδιος , η επιχείρηση του , η έδρα του , η φορολόγηση του , οι εισφορές του κλπ ... Εδώ ειναι ανεπιθύμητος .
Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας που χρηματοδοτούσε τον ISIS, τον Μπιν Λάντερ αλλά είναι ο στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ και των Δυτικών, τα βρίσκει σκούρα όταν δέχεται ερώτηση από δημοσιογράφο γιατί η χώρα του απαιτεί ελεύθερες εκλογές στην Συρία, ενώ στην χώρα του πραγματικά απογορεύονται, αφού έχουν μοναρχία.
Ο πρέσβης λέει ότι ο λαός της Σαουδικής Αραβίας είναι ευχαριστημένος (και ας ειναι η χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις πολιτών), αλλά τα μασάει όταν ο δημοσιογράφος του θυμίζει ότι στην χώρα του είναι παράνομο να πει πολίτης του ότι θέλει εκλογές ή αλλαγή του πολιτειακού καθεστώτος
https://www.youtube.com/watch?v=OEHoRERHI8o