Σημερινή πρώτη σελίδα στα ΝΕΑ..... Κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα εχει ένα άρθρο....."οι τραμπουκισμοι στο κοινοβούλιο"..... Ας το κάνει κάοιος copy.... Ειμαι με mobile
Printable View
Σημερινή πρώτη σελίδα στα ΝΕΑ..... Κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα εχει ένα άρθρο....."οι τραμπουκισμοι στο κοινοβούλιο"..... Ας το κάνει κάοιος copy.... Ειμαι με mobile
αυτο λες?Παράθεση:
Σε αρένα μετατράπηκαν χθες το απόγευμα οι διάδρομοι και το περιστύλιο της Βουλής εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων από τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου με αφορμή ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου εξισώνονται με τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν σε έντονο ύφος ότι «η κινητοποίηση των εργαζομένων της Βουλής υποκινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες».
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών υποχρεώθηκε να αποσύρει τη ρύθμιση - φοβούμενος την αναβολή της ψηφοφορίας - καθώς οι υπάλληλοι απειλούσαν να κατεβούν σε απεργία. Κατήγγειλε μάλιστα ότι τη στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των υπαλλήλων της Βουλής υπέδειξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ έκανε γνωστό ότι θα επαναφέρει τη ρύθμιση σε άλλο νομοσχέδιο καθώς αποτελεί «αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και επιλογή ολόκληρης της κοινωνίας». Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Η διάταξη δεν αποτελεί εντολή της τρόικας και όσα λέγονται γι' αυτό είναι λαϊκίστικα».
Η απόσυρση της ρύθμισης ωστόσο δεν αποκλιμάκωσε την ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε έντονο ύφος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, αφού αρχικά χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «διορισμένο της Γκόλντμαν Σακς», ο οποίος - όπως είπε - «τόλμησε να συκοφαντήσει δύο κόμματα», ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να ανακαλέσει και να παραιτηθεί.
«Πρόκειται για πραξικοπηματική ενέργεια, να έφερνε τη ρύθμιση στη διάσκεψη των προέδρων. Αλλά αυτή είναι η προσπάθεια των τραπεζιτών, η κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας», είπε. Και συνέχισε: «Δεν έχουμε αντίρρηση να απολυθούν όσοι είναι ρουσφέτια και συγγενικά πρόσωπα. Να δούμε ποιος είναι από την Καρδίτσα εδώ μέσα». Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «πασαρέλα» των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Στουρνάρας έφερε αυτό το θέμα; Μήπως κατάλαβε ότι κόμματα κάνουν πασαρέλα στη Βουλή που θυμίζουν εποχές '89-'91; Αλλά παιχνίδι κάνετε εσείς, παιχνίδι και η αντιπολίτευση. Κάτι που το ναζιστικό μόρφωμα, Χρυσή Αυγή, το αξιοποιεί».
Αμεση ήταν η απάντηση όμως του Π. Λαφαζάνη: «Ούτε πασαρέλα κάνουμε ούτε βαβούρα. Προσπαθούμε να παίξουμε τον ρόλο μας ως κόμμα της αντιπολίτευσης». Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πρόταση του κ. Καμμένου, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Στη μισθολογική και συνταξιοδοτική εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε τη στάση των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «δυστυχώς οι διαδηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου νίκησαν της διαδηλώσεις εκτός».
Πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμφώνησε να μην υπάρξει διαφορετική ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής και να ισχύσει ό,τι και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας. Και ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σταματήσουν τη ρητορική, λέγοντας: «Αποκαλυφθήκατε και τώρα πρέπει να πάτε έξω, να απολογηθείτε σε αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν».
όχι φίλε μου κάνεις λάθος.
δεν μπορεί με ένα μύνημα να ακυρώνεις ΕΣΥ και ο κάθε ΕΣΥ κεκτημένα ετών, τα οποία δόθηκαν μάχες για να κερδιθούν.
ποιός είσαι εσύ και ο κάθε εσύ που θα τολμήσεις να απαξιώσεις την δουλειά που κάνουν 1300+ άτομα εκεί μέσα...έπρεπε να μείνουν δλδ 600+ όπως ήταν το 2000?
αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε. μπήκαν παραπάνω απο το 100% μέσα σε 12 χρόνια, ενώ μέχρι τα 9 πρώτα αμοίβονταν όλοι το ίδιο.
αυτό είναι η δημοκρατία που μας έμαθε η αριστερά, αυτό είναι το σύστημα που μας καθιέρωσε ο αείμνηστος ανδρέας, αυτό είναι που έμαθαν να κάνουν όλοι οι πολιτικοί μέχρι σήμερα...
Καρδίτσα?Παράθεση:
«Δεν έχουμε αντίρρηση να απολυθούν όσοι είναι ρουσφέτια και συγγενικά πρόσωπα. Να δούμε ποιος είναι από την Καρδίτσα εδώ μέσα».
ο Σιούφας.
Εδώ αναλυτικά
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=112946817
με 1.900 καθαρά, παίζει να είσαι καθαρίστρια στη Βουλή και στο σπίτι σου να σου καθαρίζει η Φιλιπινέζα.
ΑΧΑ Καλο ε?
γέλασα...
δηλαδη τωρα που "εμεις" αποφασισαμε να φαγωμεν το:Παράθεση:
- Καθυστερεί η τρόικα την έκθεση ζητώντας... μετάφραση των μέτρων
''Απίθανο να παρθεί απόφαση την Δευτέρα''
https://i281.photobucket.com/albums/...tiffyXVALA.jpg
"αυτοι" δεν θελουν να μας το δωσουνε???
Nαι, μόνο που τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων τους έχει βάλει η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ (που δεν έχει καμια σχέση με αριστερά, εκτός κι αν σ'αυτή τη χώρα έχουμε χάσει τ'αυγά και τα πασχάλια).
Το ρεκόρ διορισμών μάλιστα το έχει ο Νεοδημοκράτης Σιούφας, και μέχρι και η Πιπιλή το παραδέχτηκε χτες, ενώ το ρεκόρ ταχύτητας το έχει ο Πολύδωρας που με μόνο 1 μέρα πρόεδρος, διόρισε την κόρη του.
Οπότε αυτό που λες απλά δεν ισχύει.
Για την ακρίβεια είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Πάντως είναι απίστευτο πόσο χειραγωγούμενος είναι ο μέσος Έλληνας.
Πέρασε προχτές το πιο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που έχει εμφανιστεί ποτέ στη χώρα, το οποίο είτε έμμεσα είτε άμεσα θίγει τουλάχιστον το 90% του πληθυσμού (φυσικά το 10% το διευκολύνει αφάνταστα γι'αυτό και οι τόνοι προπαγάνδας για να μη βγει η αλήθεια παραέξω), και ασχολείται με τους υπαλλήλους της βουλής που είναι κατα συντριπτική πλειοψηφία συγγενείς, "κουμπάροι" και κολλητοί του ίδιου του συστήματος.
Και χάφτει ότι το, πλέον διεφθαρμένο αυτό, σύστημα ήθελε να τους βάλει χέρι και δεν μπόρεσε, τη στιγμή που τους έχει εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο απ'τη μια (οπότε θα μπορούσε να το κάνει πανεύκολα αν ήθελε) αλλά εντελώς αυθαίρετα τους δίνει ένα κάρο επιδόματα ως αντιστάθμισμα, κάτι που θα μπορούσε μέσα σε μια μέρα να κόψει χωρίς φανφάρες και φυσικά χωρίς να θίγεται το αυτοδιοίκητο της βουλής, το οποίο είναι άσχετο με τα επιδόματα αυτά και τη μισθοδοσία γενικότερα.
Φυσικά, όλα αυτά είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό που πήγε να περάσει στα μουλωχτά προχτές ο Στουρνάρας το οποίο έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο της βουλής, που είναι κτήμα του ελληνικού λαού και όχι του κάθε τροϊκανού, και όχι με τους μισθούς καθαυτούς.
Ωστόσο ο Ελληνάρας κάθεται και τσιμπάει το τυράκι περι υπαλλήλων της βουλής, μη βλέποντας ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην εξαθλίωση, αν δεν έχει οδηγηθεί ήδη.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάμε κατα διαόλου, όταν δεν έχουμε τη στοιχειώδη νοημοσύνη να μην πέφτουμε έστω στην εκ των έσω προπαγάνδα και να ασχολούμαστε με τα επουσιώδη.
ps Η χώρα υποτίθεται ότι έχει απόθεμα για μισθούς και συντάξεις μέχρι τις 16 του μήνα. Η δόση όμως θα ληφθεί (αν ληφθεί κιόλας) σύμφωνα με τον Σόιμπλε μετά από αρκετές βδομάδες. Τι θα γίνει στο ενδιάμεσο, θα χρεοκοπήσουμε? Είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα συμβεί γιατί πολύ απλά οι ημερομηνιες που δίνουν είναι εντελώς ψεύτικες. Και για άλλη μια φορά θα ξεμπροστιαστούν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια
Πως γυαλίζει έτσι αυτό το αγγούρι ρε συ? Πες μου ότι κάνεις detailing και στα ζαρζαβατικά από το super market...
δεν εχω να γραψω κατι,απλα θελω να προσκαλεσω και τον Χαντε στην κουβεντα για να ειμαστε φουλ του ΑΡΗ !!!:thumbsup:
Φουλ του offtopic θα είμαστε και παμε για φουλ του ban.
Πάλι καλά που μιλάμε διαδικτυακώς. Κάπως έτσι θα είμασταν:
https://www.youtube.com/watch?v=9Lge2_H_8IQ
κατ αρχας welcome back σε αυτο το θεμα, να εχουμε και καποιον να τσακωνομαστε γιατι ειναι λιγο μονοτονο να συμφωνουμε συνεχως μεταξυ μας.
στο σημειο που αναφερεις για το ποιος προσελαβε ολο αυτο το προσωπικο, μαζι σου ειμαι, τα πρωτεια τα εχουν οι γαλαζοπρασινοι, ομως για πολλα απο τα αισχη (οπως και για τη χρηματοδοτηση των κομματων, ή τους μισθους των βουλευτων, τις ασυλιες κλπ), υπηρξε διακομματικη συναινεση.
ετσι και το κομμα που υποστηριζεις δεν ειναι εντελως αμοιρο ευθυνων.
μπορει να εχει μικροτερες σε σχεση με τα δυο αλλα, να το δεχθω, αλλα τιμητης των παντων δεν μπορει να γινει.
ολο αυτο το σκυλολοϊ (ζητω συγγνωμη απο τα συμπαθη τετραποδα για τον ορο), ειναι επαγγελματιες της πολιτικης πολλα χρονια πριν γεννηθεις εσυ.
ριξε μια ματια στα βιογραφικα τους και θα το καταλαβεις.
περα απο ολα αυτα ομως τα δυο κομματα συριζα και ανελ στη συγκεκριμενη περιπτωση ελεγχονται οχι για το παρελθον τους (που μπορουμε να το δουμε και αυτο, δε ειναι κανεις απο αυτους αγιος οπως προσπαθει να πεισει), αλλα γιατι δεν εχουν σκοπο να προσφερουν κατι νεο παιρνοντας αποστασεις απο καθε τι παλιο και σαπιο.
αντιθετα, ναι αντιθετα, ειναι η πιο βαρια μορφη συντηρησης αυτη τη στιγμη, τα πιο ακροδεξια κομματα σε πραγματικη ιδεολογια και πραξεις, διοτι η στρατηγικη τους ειναι να προσεταιριστουν ολο το σαπιο συστημα, ολα τα τρωκτικα τα οποια φυσικα ειναι τα πρωτα που πηδανε απο το καραβι, και με αυτα ολα τα παλια και σαπια υλικα υποσχονται να συνεχισουν το καθεστως της παρασιτοκρατιας.
αυτο στιλητευτηκε χθες στην βουλη, ο τροπος με τον οποιο συριζα και ανελ αγκαλιασαν και υπερασπιστηκαν τους νεους τους πελατες, δεν κατηγορησε κανεις οτι διορισαν αυτα τα δυο κομματα ολους αυτους τους αφισοκολλητες.
ακομα και ετσι ομως, ειναι οψιμο να λεγεται τωρα οτι δηθεν εμεις δεν φταιμε σε οτι εγινε.
θα μπορουσα αυτο να το δεχθω αν ο τσιπρας και ο καθε τσιπρας εδινε μαχη πριν απο 5-10 χρονια να μην διπλασιαστει ο αριθμος των αχρηστων, το οτι τωρα λεει οτι εκεινος προσωπικα δεν διορισε, με αφηνει αδιαφορο.
δεν διορισε γιατι δεν μπορουσε, αν μπορουσε θα ειχε διορισει ειμαι βεβαιος.
αν καποιος μου βρει μια εστω διαμαρτυρια ή επερωτηση του συριζα, του κκε, οποιου ναναι τελος παντων που να ρωταει για ποιο λογο προσλαμβανεται κοσμος που δεν χρειαζεται ή για ποιο λογο αμοιβονται πολυ παραπανω απο το μεσο ορο, θα ανασκευασω την αποψη μου.
εως τοτε δεν με πειθει ο επαγγελματιας ψευτης τσιπρας.
για τα υπολοιπα που λες, δεν εστραφη αλλου η προσοχη μας, απλα συζηταμε διαφορετικα θεματα.
ενα θεμα ειναι τα μετρα που περασαν, αλλο ειναι η αλητεια των υπαλληλων της βουλης.
πρεπει δηλαδη να τα συσχετισω και να ασχοληθω μονο με αυτο που θεωρειται ως πιο σημαντικο?
αν εγω τα θεωρω εξισου σημαντικα, το εχω αυτο το δικαιωμα?
ή αν δεν τα θεωρω το ιδιο σηματικα, αλλα θελω να σχολιασω μονο το ενα (αυτο που με οργιζει εναντι αυτου που με θλιβει ας πουμε), μπορω?
ή απαγορευεται?
αν ακομα περισσοτερο θεωρω και πραγματικα πιστευω οτι το μηνμονιο εχει μεσα μετρα που καλως θα εφαρμοστουν και θα επρεπε να τα ειχαμε κανει απο μονοι μας πριν χρονια, χωρις την απειλη της ευρωπης, εχω αυτο το δικαιωμα?
ή θα πρεπει να επικρατει μια αποψη αυτη του τσιπρα και οποιος διαφωνει ή πιστευει κατι αλλο, ειναι εχθρος της ελλαδας και φιλος της τροϊκας?
https://i.telegraph.co.uk/multimedia...w_2393092b.jpgΠαράθεση:
ECB's Mario Draghi announces new euro banknotes
The European Central Bank will launch a new series of euro banknotes gradually over the coming years, starting with a new five-euro note in May 2013.
The New EuroΠαράθεση:
The new banknotes would have the same colours and sames denominations as the the current ones - ¤5, ¤10, ¤20, ¤50, ¤100, ¤200 and ¤500 - but would be "easy to distinguish from the first series".
Καλοφορετα!
λοιπον.. μεχρι παλια δεν εβρισκα κανενα νοημα σε αυτα που εκαναν και πιστευα οτι μας κυβερνουν αχρηστοι, αργοτερα νομιζα οτι παιρνουν μετρα ετσι για να βλεπουν οι δανειστες και οτι πιασει επιασε.
Τελευταια πιστευα οτι επειδη εγω δεν ειμαι ποιο εξυπνος και ποιο πεπειραμενος απο αυτους και τα βλεπω ενω αυτοι δεν βλεπουν που μας οδηγουν,οτι απλα τραβανε το χρημα απο την αγορα!!
Λοιπον εκανα λαθος δεν τραβανε το χρημα απο την αγορα! ΤΡΑΒΑΝΕ το χρημα απο τις καταθεσεις!!!
Ξερουν πολυ καλα ποιες και ποσες ειναι και που!! για αυτο συνεχιζουν ετσι.
Και βεβαια μολις τις φτασουν στα επιθυμητα για αυτους επιπεδα θα σταματησουν ολα!!(γιατι δεν ειναι και μακακες να ρισκαρουν καμια εξεγερση)
φοροι χαρατσια, εκτακτα μετρα,τεκμηρια (παρτε κανα καγιεν κανα μιτριο χαχαχα που ειναι τζαμπα τωρα) απλα θα μεινουν οι μισθοι και τα ανυπαρκτα εργασιακα δικαιωματα, οσες επιχειρησεις αντεξουν και θα αρχισει η ιστορια απο την αρχη.
Οσα λεφτα μας εδωσαν απο το 1980 και μετα τα παιρνουν πισω.
Καλη τυχη σε ολους μας!!!
θα τα δουμε.... το 5ευρο σιγουρα τα υπολοιπα...!
καταρχήν άρη μου ελληνάρας είσαι και φαίνεσαι...μάλιστα είσαι και κλασικός ελληνάρας.
ναι ναι...μιλάμε για σοσιαλισμό και δεξιά, οι οποίες στην ουσία ήταν πιο αριστερές και απο την ίδια την αριστερά με τα συστήματα που κυβέρνησαν.
οπότε μην θίγεσαι τόσο πολύ, μιας και ο δικός σου τα ίδια και χειρότερα θα κάνει.
μου μιλάς εσύ για χειραγώγηση, όταν εσύ ο ίδιος κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου πιστεύοντας όλες τις μπούρδες που λέει ο φίλος σου ο άλεξ.
προσωπικά? μακάρι να μην πάρουμε σάλιο και να διαλυθούνε όλα. μόνο έτσι θα πάνε όλοι σπίτια τους και θα ησυχάσει και το κεφάλι μας με την κωλοκατάσταση.
επίσεις φίλε μου καλέ, εσύ που τα περνάς όλα στο ντούκου και τπτ δεν είναι πρόβλημα παρά μόνο το μνημόνιο, κάνε έναν λογαριασμό τι τρώγανε όλα αυτά τα κοράκια μαζί και με όλα τα υπόλοιπα, και μετά έλα να μας πείς τι κατάστρεψε την χώρα...
το μνημόνιο φίλε μου απέτυχε γιατί δεν έγινε τπτ απο αυτά που έπρεπε να κάνουν οι άχρηστοι. αν ήθελε ο άλεξ να είναι σωστός, δεν θα έπρεπε να φωνάζει κατάργηση του μνημονίου, αλλά σωστή εκτέλεση αυτού για εξυγίανση.
τι σου λέω τώρα εεε? ψιλά γράματα...εσύ εκεί. άλεξ ολέ, κάτω το μνημόνιο.
Σιγά μη φοβηθούμε. Άνοιξε Λιακόπουλο σήμερα το βράδυ και άκου για τα μυστικά όπλα που διαθέτουμε. Τους κρατάμε από τα @@. Είμαστε απόγονοι των ΕΛ/Ελοχίμ ρε... Μάλιστα, κάπου στη Βόρειο Ελλάδα ζει και ο ΚΑΛ-ΕΛ, aka Clark Kent, Zduperman, Γιωργάρας 850 CSI.
Τους έχουμε σου λέω.
Μας λεει εν ολιγης πως εφτασε η Ελλαδα μας ως εδω
https://www.youtube.com/watch?v=ZYGx...&feature=share
χαχαχα...οι πρώτοι που παραπονιούνται για την εκταμίευση της δόσης, είναι αυτοί που ουσιαστικά δεν την ήθελαν...
χαχαχαχαχαχα!!!ρε με τι βλάκες έχουμε μπλέξει εδώ μέσα ρε. καταψήφισαν δηλώνοντας όχι στα λεφτά, και τώρα ορίωνται για το πότε θα παρθούν τα λεφτά...
φυσικά εμείς οι χειραγωγημένοι έλληνες (κατά την γνώμη 20χρονων πιτσιρηκάδων) πάλι χάνουμε την ουσία του πράγματος λαικίζοντας.
τι μας ελεγε περσι ο στουρν..!
https://www.youtube.com/watch?v=KSn6frMe08c
Πηγη Το Μπλογκ του Χαρρυ ΚλυννΠαράθεση:
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΠΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΗΜΙΤΗ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ΤΟΝ ΜΕΡΚΕΛΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟ) ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ... ΟΥΣΤ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ...
Απολαύστε το θλιβερό απολειφάδι της εποχής του Χρηματιστηρίου και δεξί χέρι του πολιτικού απατεώνα Σημίτη, ονόματι Στουρνάρα, να προβλέπει οτι το «2012 θα έχουμε ανάπτυξη».
Σε αυτόν τον απίθανο σαλτιμπάγκο ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών η κομπανία Κομανέτση, Βουβουζέλου και Κουρέλη...
ΚΟΜΑΝΕΤΣΕΙΟΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Laaast Year :whistle:
https://www.youtube.com/watch?v=sab3shGAC28
Και μόνο απ'το ποστ σου αυτό φαίνεται ποιος είναι ο Ελληνάρας.
Μίλησα με επιχειρήματα και στοιχεία λέγοντάς σου ότι τους περισσότερους διορισμούς τους έκανε ο Νεοδημοκράτης Σιούφας, κάτι που η συννεοδημοκράτισσα Πιπιλή είπε, και όχι η αριστερά (στην οποία είτε το θες είτε όχι δεν ανήκει το ΠΑΣΟΚ) και μου λες για τον "φίλο" μου τον Άλεξ.
Όσοι δεν είναι Ελληνάρες, παραδέχονται το λάθος τους, κάτι που δεν έκανες.
Εγώ πάλι ούτε σε αρχηγούς πιστεύω, ούτε σε κόμματα, ούτε πουθενά.
Μόνο σε αρχές και αξίες.
Τις οποίες το μνημόνιο παραβιάζει επανειλημμένα.
Και καλά αυτό, αφού δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αξίες. Το θέμα όμως είναι να μην παραβιάζουν και την κοινή λογική.
Κι όταν ασχολείσαι εσύ και ο μισός ελληνικός λαός με τους υπαλλήλους της βουλής, που είναι κατα πλειοψηφία διορισμένοι απ'τους οσφυοκαμπτες της Τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που υποτίθεται ότι θα τους πάρουν πίσω τα προνόμια (ενώ οι ίδιοι τους τα δίνουν κι ας είναι στο ενιαίο μισθολόγιο) και όχι με το ότι έκοψαν τα δώρα από συνταξιούχους των 300 ευρώ, αυξήσαν όρια ηλικίας, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα κλπ κλπ γυρνώντας μας στο μεσαίωνα, τότε πίστεψέ με άλλος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Εγώ ποτέ δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι μόνο το μνημόνιο.
Είπα ότι το μνημόνιο αντί να λύσει τα προβλήματα τα επιδεινώνει, κι αντί να τιμωρήσει αυτούς που πραγματικά φάγανε τα λεφτά, τιμωρεί τους οικονομικά ανίσχυρους που κατα συντριπτική πλειοψηφία δεν έφταιξαν σε τίποτα.
Εκτός κι αν πιστεύεις ότι ο συνταξιούχος των 300 ευρώ ή ο μισθωτός των 700-800 φταίει, ή ο νέος που θα δουλεύει μια ζωή χωρίς ωριμάνσεις εργασίας κλπ. Προφανώς βέβαια και δεν νομίζω ότι πιστεύεις κάτι τέτοιο, οπως και κανένας νοήμων άνθρωπος.
Και τι πάει να πει ότι απέτυχε επειδή δεν έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει? Οι μισθοί δεν κόπηκαν? Η φορολογία δεν αυξήθηκε στα ύψη? Προέβλεπε και κάτι άλλο το μνημόνιο?? Α, ξέχασα. Ιδιωτικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κλπ για ένα κομμάτι ψωμί. Ε, θα γίνουν κι αυτά (ευτυχώς όχι για πολύ γιατί καμια σοβαρή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων για ψίχουλα) αλλά είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα μας λένε ότι πάμε κατα διαόλου.
Για πες μας τότε, τι θα φταίει που πάντα δεν φταίει το μνημόνιο αλλά όλοι όσοι δεν το εφαρμόζουν σωστά?
Και στην τελική, αφού δεν το εφαρμόζουν σωστά γιατί οι ξένοι μας πρήξανε να τους ψηφίσουμε πριν 3-4 μήνες?
Τέλος, το τι θα'κανε ο "Άλεξ" είναι δικό του θέμα.
Όταν θα κυβερνήσει θα τον κρίνω αντικειμενικά, όπως έχω μάθει να κάνω πάντα μιας και δεν έχω κανένα συμφέρον από πουθενα, και το ίδιο ελπίζω να κάνουν και όλοι οι ψηφοφόροι του, γιατί αυτό πάει να πει πολιτική σκέψη, την οποία δεν φαίνεται να έχει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού δυστυχώς.
Ως τώρα πάντως ξέρω τι κάνουν οι γελοίοι που κυβερνούν κι αυτό κρίνω και θα το κρίνω, όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους.
Το χάρισμα του μέντιουμ δεν το έχω για να κρίνω μελλοντικές καταστάσεις και πρόσωπα και νομίζω ούτε κι εσύ.
Κι άσε τους πιτσiρικάδες, γιατί ούτε πολύ μεγαλύτερος είσαι απ'τα 25 που είμαι εγώ κι εκτός αυτού υπάρχουν παιδιά 20χρονα και 18χρονα που έχουν 10 φορές περισσότερο μυαλό και κριτική ικανότητα κι απο'σενα κι απο'μενα μαζί. thumb
ναι άρη μου ναι...ότι πείς αγόρι μου.
χαχαχαχαχα!!!
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Στάθη.
Είπα να κάνω μια guest παρουσία έτσι για να σπάσει λίγο η μονοτονία όπως είπες κι εσύ.:hystericalbs1:
Ενεργά πολύ δεν πρόκειται να συμμετέχω στο τοπικ αυτό, όπως κάνω εδώ και καιρό, απλά λέω να κάνω καμια εμφάνιση που και που όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα σαν το μνημόνιο 3.
Στα ενδιάμεσα, συμφωνώ σε πολλά.
Διαφωνώ στο εξής όμως.
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν υπερασπίστηκαν τους υπαλλήλους της βουλής, αλλά εναντιώθηκαν στον εντελώς αντισυνταγματικό τρόπο που πήγε να περαστεί η τροπολογία την τελευταία μισή ώρα, χωρίς κανένα προσχέδιο, αλλά και στην κατάργηση του αυτοδικοίκητου της βουλής που είναι κτήμα του ελληνικού λαού.
Αν έρθει νέα τροπολογία απ'την κυβέρνηση η οποία θα αφορά μόνο την περικοπή των πρωτόγνωρων επιδομάτων των υπαλλήλων της βουλής και ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος εναντιωθεί, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο ούτε κατα διάνοια, αλλά εδώ είμαστε και πρώτος εγώ θα το στηλιτεύσω, καθώς δεν θα έχει καμια λογική αλλά και θα είναι και ανήθικο να υπάρχουν τέτοια προνόμια σε μια μερίδα δ.υ.
Τέλος, όχι, προφανώς και δεν είναι εχθρός της Ελλάδας όποιος πιστεύει κάτι άλλο, απ'τον Τσίπρα, την αριστερά, τη δεξιά κ.ο.κ.
Αρκεί αυτό το άλλο να μην οδηγεί στη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια μια τεράστια μερίδα των συμπολιτών μας και να μην καταπατά τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις ανθρώπινες αξίες.
Αν δεν παραβιάζονται τα παραπάνω, τότε οποιαδήποτε άποψη μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει απ'την εκλογή του ΓΑΠ το 2009 και η κατρακύλα κορυφώνεται με τη σημερινή κυβέρνηση.
Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σηκώνει μεγάλη κουβέντα.
Άλλος θα πει από αστοχία, άλλος από ανικανότητα, άλλος λόγω λανθασμένων κατευθύνσεων, άλλος επειδή κάποιοι εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία κλπ.
Είναι όμως αντικειμενικό γεγονός ότι η κατάσταση αυτή είναι αδιέξοδη.
Και όσο συνεχίζεται, τόσο πιο μεγάλο κακό κάνουμε στη χώρα και τον ελληνικό λαό αλλά και τόσο πιο σκληρή θα είναι η επόμενη μέρα.
στεναχωριεμαι πολύ με τον τρόπο σκέψης μας...
Αν και προσπαθώ να απέχω από τέτοια συζήτηση,
το συγκεκριμένο σχολιο/συμπέρασμα, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει...
Δλδ, η "αντιμετώπιση" των υπαλλήλων της Βουλής, ως σαν όλων των άλλων, ειναι "κατάργηση του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ"!!!?
Η "και καλά αυτοδιοικηση" αφορά σε ΘΕΣΜΙΚΑ θέματα, οχι στα ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ!!!
Ημαρτον!
Επίσης τί πάει να πεί ιδιωτικοποιήσεις για ένα κομμάτι ψωμί; Έχω βαρεθεί να ακούω αυτή την ατάκα. ΝΑΙ για ένα κομμάτι ψωμί οτιδήποτε είναι ζημιογόνο. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις όσο κερδοφόρο πρέπει το πουλάς. Γιατί να πληρώνουμε τους ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, κλπ που είναι ζημιογόνοι από τότε που με θυμάμαι; Κρατικά πρέπει να είναι ελάχιστα πράγματα. Μετρημένα στα δάχτυλα.