Παράθεση:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟ.1
Προς: Δημοσιογράφο Βαξεβάνη και συμπορευόμενους
Κύριε Βαξεβάνη,
Διάβασα τη λίστα σας και είπα να σας γράψω την άποψή μου. Στην Ελλάδα ζω, ο καθένας, στην τελική, έχει κι από μία, ορίστε λοιπόν:
Είμαι θυμωμένη με τη δημοσίευση τη λίστας. Για την ακρίβεια είμαι κάτι παραπάνω. Είμαι ΕΞΑΛΛΗ. Αυτό που κάνατε, προφανώς για να ανεβάσετε τα τεύχη του HOT DOG και να στήσετε σούσουρο μπας και γίνετε και σεις μεγάλος αντιστασιακός Δημοσιογράφος είναι από τα πλέον κατάπτυστα πράγματα που έχει κάνει Δημοσιογράφος παγκοσμίως.
Βγάλατε στη φόρα, εν γνώσει σας, μια λίστα ονομάτων (μαζί με επάγγελμα) καταθετών. Το τονίζω αυτό ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ. Όχι φοροφυγάδων, όχι κλεφτών ... ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ. Ω, ναι, το αναφέρατε αυτό αλλά, μιας και δεν σας έχω για τελείως ηλίθιο, φαντάζομαι ότι ξέρατε θαυμάσια την υποδοχή που θα λάβει η λίστα των ονομάτων και, κυρίως, που απευθύνεστε. Σε ένα πολίτη που διψάει για αίμα και ενόχους. Και τον ταϊσατε. Με κουτσομπολιό, παρανομία και ονόματα αθώων. Το τονίζω ΚΑΙ αυτό .. ΑΘΩΩΝ.
Διότι, κ. Βαξεβάνη μου, ούτε το ΣΔΟΕ διασταύρωσε λογαριασμούς με φορολογικές δηλώσεις, ούτε αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή, ούτε η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για οικονομικά εγκλήματα. Άρα, πήρατε ονόματα αθώων και τα πετάξατε στα σκυλιά. Καταφέρατε να κάνετε παράνομη πράξη το άνοιγμα λογαριασμού σε ξένη Τράπεζα. Καταφέρατε να απαξιώσετε ως φοροφυγάδες στα μάτια των συμπολιτών τους Διπλωμάτες, Φοιτητές, Εξαγωγείς, Εμπόρους, Βουλευτές και ένα κάρο άλλους, χωρίς να ασχοληθείτε καν με τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο θα έχει στις ζωές τους. Τους αφήσατε να προσπαθούν να αποδείξουν σε φίλους, συναδέλφους, γείτονες, κοκ, ότι δεν είναι ελέφαντες. Στοχοποιήσατε αθώους, κ. Βαξεβάνη.
Κι ας το πάρουμε κι αλλιώς: Πείτε μου παρακαλώ, αν αύριο βουίξει ο τόπος ότι στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν και λογαριασμοί φοροφυγάδων, είστε διατεθειμένος να "ρίξετε" στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των καταθετών της Εθνικής Τράπεζας; Είστε διατεθειμένος να αφήσετε τους Έλληνες να πιστέψουν ότι λογαριασμοί μισθοδοσίας, λογαριασμοί αποταμιευτικοί, λογαριασμοί δανείων και γενικώς όλοι οι λογαριασμοί των Ελλήνων καταθετών της Εθνικής ανήκουν σε ΚΛΕΦΤΕΣ;
Για το λόγο αυτό, κ. Βαξεβάνη, είστε ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ, χειρότερος κατά πολύ από τον κάθε Παναγιώταρο. Γιατί εσείς έχετε λουστεί το βερνίκι του δημοκράτη ...
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟ. 2
Προς: Όλους εσάς που ως και σελίδα στο FB στήσατε για την υπεράσπιση της ... ελευθεροτυπίας, του κ. Βαξεβάνη και των ομοίων του:
Μια φορά έκανε η Δικαιοσύνη το έργο της, μια φορά αποφάσισε να τηρήσει το Νόμο του απορρήτου προς το συμφέρον όλων μας, μια φορά είχατε την ευκαιρία να ζυγίσετε με στοιχειώδη κοινή λογική τι πραγματικά απαιτείται στην Δημοκρατία και πως ο δημοκράτης πολίτης συμπεριφέρεται μέσα σ' αυτή και τα στείλατε όλα στον διάολο, τυφλωμένοι και σεις από την προσωπική σας ιδέα περί δικαίου και τα προσωπικά σας γούστα περί δικαιοσύνης.
Μόνο που ο Νόμος, με την έννοια της Δικαιοσύνης, είναι ένας για όλους. Και η τήρησή του είναι αξίωμα, είτε μας κάνει είτε όχι. Γι' αυτό σκούζουμε κάθε μέρα. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε στις πορείες. Γι' αυτό στήνουμε καυγά με τους Φασίστες. Γι' αυτό παλεύουμε. Αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει να κοιτάμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη και να νοιώθουμε "δικαιωμένοι αριστεροί", "δικαιωμένοι δεξιοί" και, το χειρότερο όλων "δικαιωμένοι δημοκράτες". Χωρίς να είμαστε τίποτα απ' όλα αυτά, μόνο κακιασμένα ανθρωπάκια και κουτσομπόληδες που δεν έχουν την δύναμη να ζητήσουν τον λόγο εκεί που πραγματικά πρέπει να ζητηθεί.
Ξέρετε κάτι, φίλοι μου "προοδευτικοί", "ανοιχτόμυαλοι" και "δημοκράτες"; Σας σιχάθηκα. Ο Φασισμός δεν είναι ιδεολογία και δεν έχει χρώμα. Βρίσκεται μέσα μας και δουλειά μας είναι να τον κρατάμε σε κοντό λουρί. Και να μην χάνουμε το δάσος προς χάριν του δένδρου. Γιατί, πιστέψτε με, ο κάθε πραγματικός ένοχος, μια χαρά θα κοιμηθεί σήμερα, με σας αλλού να τυρβάζετε ...
Μαζέψτε λοιπόν εσείς τις υπογραφές σας για την περίφημη ελευθεροτυπία σας κι επιτρέψτε μου να μείνω έξω απ' την αντιστασιακή γιορτή σας. Γιατί ελευθεροτυπία χωρίς ηθική και σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη, μου είναι άχρηστη.