Το έχω υπόψην, αλλά θα ξέρεις ότι η δουλειά εδω είναι 08:00 - 17:00 όποτε μόνο Σάββατο αν δε δουλεύει καποιος
Printable View
Τα άλλαξα τα μπουζι.Συνημμένο Αρχείο 42926
Κι εγώ Σάββατο είχα πάει το E46 που είχα. Και αναλώσιμα ψώνισα από Amazon που είχε κανονικές τιμές, όχι τις υπερβολικές που έχουν εκεί τα μαγαζιά (άκου 16 ευρώ το ένα μπουζί!!)
Εχω σαλόνι σπορ δερμάτινο θερμαινόμενο στο 46άρι μου..Έχει κάποιες φθορές (του οδηγού) και οι πίσω ταμπλάδες(λόγω παιδιών).Σε ερώτηση σε ταπετσέρη μου είπε οτι δε με συμφέρει μα το φτιάξω.
Βρήκα με τα λεφτά της επισκευής ολόκληρο σαλόνι ηλεκτρικό.
Ερώτηση: Θα δουλέψει σε μένα το ηλεκτρικό;;
γιατι ακούω διάφορα
Ολα μπαίνουν Αντώνη,
φαντάσου τα ηλεκτρικά θέλουν μόνο ρεύμα και σώμα και τις αντίστοιχες ασφάλειες.
Το μόνο που θέλει λίγη προσοχή
Δλδ καλωδιώσεις modul κ τα συναφη είναι οι μνημες
Edit
Γιατί δεν ρωτάς τιμή μόνο για επισκευή όπου χρειάζεται το σαλόνι?
Send from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ηλία θα φανεί η διαφορά καινούργιο-παλιό στα καθίσματα.Άρα φτιάχνουμε όλα τα καθίσματα.. Και οι 2 πίσω ταβλάδες..
Στα λεφτά της επισκευής, βρήκα σε πολύ καλύτερη κατάσταση όλο το Σαλόνι σε ηλεκτρική έκδοση.
Αλλος λέει επειδη έχω θερμαινόμενα θα δουλέψει,άλλος λέει θέλει εγκεφαλάκια μοντούλες κτλ
Άλλος λεει οτι δε θα δουλέυει η μνήμη..Τελικά τι ισχύει;αν ξέρει κάποιος.
Τι ακριβώς χρειάζεται για να δουλέψουν Υπάρχει κανα λινκ να διαβάσουμε;;
Ερώτηση.
Ποια η διαφορά δέρματος με δερμάτινη Α κατηγορίας;
Ηλία , επειδή γνωρίζεις, ποια τα θετικά -αρνητικα ανά υλικό;
Το δέρμα συμπεριφέρεται καλύτερα στις εναλλαγές του καιρού γιατί έχει πόρους και "αναπνέει" κάτι που δεν συμβαίνει με την δερμάτινη.
Το δέρμα θέλει συντήρηση αλλά αντέχει πολύ περισσότερο ενώ η δερμάτινη όσο και να την προσέξεις κάποια στιγμή σε λίγα χρονια θα "σκάσει".
Οι μόνες ποιο ανθεκτικές, αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι, Είναι ορισμένεςπου προοριζονται για συγκεκριμένες αγορές όπως marine και aviation,
(Όχι ότι δεν υπάρχουν & automotive) αλλά λόγω επεξεργασίας & πιστοποιήσεων η τιμή τους ξεφεύγει κατά πολύ.
Το σαλόνι το ηλεκτρικό θα δουλέψει κανονικά αφού έχεις θερμαινόμενα καθίσματα χωρίς να κανεις καμία άλλη σύνδεση κλπ. Οι μνήμες στο κάθισμα του οδηγού θα δουλέψουν κανονικά πάλι χωρίς καμία συνδεσμολογία. Απλά δεν θα δουλεύουν οι
Μνήμες με τους καθρέπτες και όταν κανεις όπισθεν δεν θα πέφτει ο δεξης καθρέπτης προς τα κάτω. Για να δουλέψουν όλα θες άλλους καθρέπτες εγκεφαλακια στις πόρτες καλωδιώσεις κλπ.
Από προσωπική εμπειρία. Οι marine δερματινες αν το καλοκαιράκι μια φορά το μήνα τις περνάς γαλάκτωμα θα σου κρατήσουν κοντά στην 10ετια. Για καθημερινή χρήση μιλάω.
Τώρα πρόβλημα θα έχεις με τα έντονα χρώματα κόκκινο, κίτρινο κτλπ που ξεθωριάζουν σταδιακά αν τις βλέπει πολύ Ο ήλιος.
Δερματινες είχα σε ένα golf 3 το οποίο έκανε ανακατασκευή (το έχω δώσει σε γνωστό μου πριν 10 χρόνια) μετά 12 χρονια.
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απλά έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μια τέτοιου είδους δερμάτινη πλησιάζει το κόστος του δέρματος...
Μολις αγορασα τα sport καθησματα για το Ε60 μου.Μαυρο δερμα ημιηλεκτρικα οπως τα business που εχω.Ευχομαι να μην εχω θεμα με προγραμματισμο μιας και ειναι τελειως απλα.
Σε μεγάλη βιοτεχνία δέρματος Β. Ελλάδος, όπου πέρασα τη δερματίνη στο δικό μου, το κόστος της ήταν 700€ (προ ΦΠΑ) για την ανώτερη ποιότητα δερματίνης που έβαλα, όταν το αντίστοιχο κόστος της κατώτερης ποιότητας δέρματος κόστιζε 1000€ (προ ΦΠΑ).
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Επεσε 10% έξω Ο ταπετσερης που ρώτησα .αλλά Ναι κάπου εκεί είναι η διαφορά μωρέ παιδιά 5 πάνω 5 κάτω.....
Εγώ πάντως την προτιμώ την δερματινη σε αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης καθώς η συντήρηση και το κόστος επισκευής σε περίπτωσή απροσεξιας είναι μικρό.
Απλά όποιος βάλει ,κάνει και την καβατζα του με λίγο τόπι.
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπάξαμε καινούργιο τιμόνι..
Ευχαριστώ τον Γιώργο(Gant) που το είδε το τσέκαρε,και μου έδωσε το ok να το αγοράσω.
Δεν έχει λέει η bmw, ρε γμτ.Αν και έχει το κίτρινο αυτοκόλλητο απο κάτω..δεν.....
Είχα αλλάξει στην ανάκληση του συνοδηγου..
Μπήκαν καινουρια φρένα μπροστά BMW performance 6 πίστονα μιας και από αγορά Καινούργιου δεν είχαν αλλαχτεί ποτε οι δισκοπλακες και έγινε πλήρης ανακατασκευή του διαφορικού. Να ευχαριστήσω θερμά τον Καζακο για την άψογη επαγγελματική εξυπηρέτηση του.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...0875578d-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...02dd23f2-1.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλορίζικα τα νέα φρένα.... Πόσο σου κόστισαν σαν αγορά; Ε90 320i έχεις;
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Μετά από 6 χρόνια, 42.000χλμ και 3 trackdays, ήρθε η ώρα να αλλάξω τα conti sportcontact 5 με φρέσκα. Αν και περίμενα να βγει το νέο sportcontact 6 σε διάσταση 225/40Χ18, το βγαλε πρόσφατα σε 235/40Χ18 μόνο και έτσι, μη μπορώντας να περιμένω κι άλλο, έμπαξα το conti premium 6.
Τα διάφορα ξένα τεστ το δίνουν κάπου 102% με 105% πάνω του sportcontact5 σε επιμέρους μετρήσεις και εκει που χάνει μόνο είναι η υδρολίσθηση με σκορ 95%.
Λίγο αργότερα τα μαμα αμορτισερ μετά από 15 χρόνια και 125000χλμ, θα αντικατασταθούν με Bilstein B8, λίγο ακριβή επιλογή αλλά ότι δίνεις...βάζεις. :)
Συνημμένο Αρχείο 43121
Συνημμένο Αρχείο 43122
ετοιμος για το επομενο trackday!
Μεγειές Γιώργο..!!!!
Καλοτάξιδα..
Ευχαριστώ Αντώνη να σαι καλά! :)
BTW, το τιμόνι τι έγινε? το πήρες τελικά?
Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλαχτούν για 1η φορά τα αμορτισερ.
Πάλι μετά από ψάξιμο, γνώμες και συμβουλές, (βλέπε Alex), τα Β8 της Bilstein απορρίφτηκαν λόγω σκληρότητας και τοποθετήθηκαν SACHS μέ λάστιχα κρούσης στα 350ε με περαστικά και φυσικά ευθυγράμμιση, αντίστοιχα των ΟΕΜ που η αντιπροσωπεια τα δίνει 850ε αλλά και των Bilstein των 640ε.
Συνημμένο Αρχείο 43128
Συνημμένο Αρχείο 43129
Συνημμένο Αρχείο 43130
Καλορίζικο το νέο σετ ανάρτησης Γιώργο!
Είναι τα σπορ - M-Pack της Sachs αυτά; Τα προηγούμενα αμορτισέρ, αλλάχτηκαν λόγω μειωμένης απόδοσης; Τι ποσοστό απόσβεσης είχαν και πόσα χιλιόμετρα χρήσης;
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
έτοιμος για πίστα!
Ευχαριστώ, να σαι καλά.
For M-Technik models, γράφει το site της SACHS. Οπου ST σημαίνει στάνταρτ ανάρτηση, το SP σπορ ανάρτηση και το SF σπορ ελατήρια (δηλαδή χαμηλωμένο πάνω από 1,5 με 2 πόντους που είναι τα m-pack.
Συνημμένο Αρχείο 43131
Τα OEM ήταν 15ετιας με 125000χλμ. Πέρσι ακριβώς, το κτεο τα βγαλε 78 - 78 μπροστά και 80 - 78 πίσω, αν και η μέτρηση αυτή είναι σικέ. Δάκρυσε όμως το πίισω αριστερά όταν το πήγα για σέρβις, οπότε πλέον ήταν μονόδρομος η αλλαγή και των 4αρων. :)
Σε ρώτησα γιατί σε παρόμοια κατάσταση είναι το δικό μου, Ε90 320d 10ετιας.
Εννοώ ότι στην τελευταία μέτρηση του ΚΤΕΟ τον περασμένο Ιανουάριο, έβγαλε το ΚΤΕΟ για τα μπροστά 81-80 και για τα πίσω 72-70, αλλά δεν ξέρω εάν είναι σικέ ή όχι, όπως γράφεις κι εσύ.
Βέβαια, δεν έχω διαρροή σε κανένα από όσο γνωρίζω, οπότε μάλλον δεν χρειάζονται ακόμα αλλαγή.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με το "σικέ" εννοώ ότι απ ότι έχω διαβάσει δεν είναι ακριβής μέτρηση και αυτό που δείχνει σωστά είναι η διαφορά απόσβεσης του ίδιου άξονα. Ο απόλυτος έλεγχος γίνεται με το αμορτισερ εκτός αυτοκινήτου κι αυτό γιατί τα κτεο έχουν μια στάνταρτ παραμετροποίηση και δεν είναι για όλες τις αναρτήσεις.
Να φανταστείς, είχα πάει το πεζώ 206 για έλεγχο και μου λένε τα αμορτισερ είναι τελείως σκάρτα έχουν απόδοση 25%. Τους λέω ρε παιδια πριν 2 μήνες χαμήλωσα το άμαξι και έβαλα ελατήρια HR με αμορτισερ φυσικά κοντύτερα απ τα μαμά.
Η απάντηση τους ήταν "ε έπρεπε να μας ενημέρωσετε για αυτό κύριε, δεν μπορούμε να μετρούμε με ακρίβεια κάθε είδους ανάρτηση".
Και για να δείτε τι χώρα είμαστε, δεν υπάρχει αντιπρόσωπος επίσημος της bilstein, ενώ υπάρχει στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στο Μαυροβούνιο, στην Βουλγαρία, στην Τουρκία.
Αν μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα τους και ψάξεις τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο από Αθήνα η Θεσσαλονίκη σε οδηγεί στις παραπάνω χώρες.
BTW, η συσκευασία των SACHS που έβαλα, για τα 2 πίσω έγραφε Made in Germany και για τα μπροστινά, Made in Turkey, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει κάτι για την γνησιότητα, αλλά να το γνωστό πάλι μεγάλο θέμα ότι δεν παράγουμε τίποτα ρε γμτ μου.
Συνημμένο Αρχείο 43134