χαχχαχαχα.
μ αρεσει που παρακολουθεις το θεμα!!
Διαβασε το ποστ 316....
Printable View
χαχχαχαχα.
μ αρεσει που παρακολουθεις το θεμα!!
Διαβασε το ποστ 316....
Κοντευω να τρελαθω...
το τηλεφωνο επεστρεψε με εμφανη σημαδια πτωσης, που δεν τα ειχε πριν το στειλω, που ηταν αθικτο...
Η Apple πριν από λίγο με ένα media release ανακοίνωσε πως τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα γίνουν διαθέσιμα σε 36 νέες χώρες σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Έτσι μέχρι το τέλος του μηνός τα νέα iPhones θα έχουν γίνει διαθέσιμα σε συνολικά 69 χώρες μιας και η Apple συνεχίζει την επιθετική πολιτική της που θέλει τα iPhone 6 και 6 Plus να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων σε 115 χώρες μέχρι το τέλος του χρόνου για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Οι ημερομηνίες λοιπόν έχουν ως εξής:
- Friday, October 17: China, India and Monaco
- Thursday, October 23: Israel
- Friday, October 24: Czech Republic, French West Indies, Greenland, Malta, Poland, Reunion Island and South Africa
- Thursday, October 30: Bahrain and Kuwait
- Friday, October 31: Albania, Bosnia, Croatia, Estonia, Greece, Guam, Hungary, Iceland, Kosovo, Latvia, Lithuania, Macau, Macedonia, Mexico, Moldova, Montenegro, Serbia, South Korea, Romania, Slovakia, Slovenia, Ukraine and Thailand
Προβλεπω να ειναι ατελειωτες οι μερες μεχρι να βγει ο μηνας.....
Εννοούσα οτι μου άρεσε το plus λογο μεγέθους, οθόνης και ανάλυσης.....!!!!
Μετα το bendgate ερχεται το hairgate .... το ιδιο κενο ειπαν κ για το note 4 της samsung αλλα απο οτι διαβασα δεν ισχυει απλα ετσι ειναι η κατασκευη του, προφανως το ιδιο θα ισχυει κ στα i phone!!!!
Apple iPhone 6 owners complain gadget is LITERALLY pulling their hair out...
https://www.express.co.uk/life-style...-Plus-bendgate
https://m.youtube.com/watch?v=d3PPuk6bG5Q
https://m.youtube.com/watch?v=rRrkl8e5n0I
τριχες...
Έτυχε χτες και είδα iphone6 και εδώ και 3 βδομάδες έχει φίλος iphone6 plus...
Απλά για κάποιον που θέλει ipad mini καλό το plus..
Προσωπικά ευχαριστώ αλλά δεν θα το πάρω..
επειδη προσφατα ενας φιλος αντιμετωπισε προβλημα με τα μνμτ του, αρχισα να ψαχνω το νετ μηπως υπαρχει κατι που μου εχει διαφυγει.
Βρηκα εναν οδηγο που λυνει μερικων καποια προβληματα ασυμβατοτητας που αλλαζουν συσκευη.
Τον ποσταρω γτ πιστευω θα βοηθησει αρκετους....
Αν κάνατε μετάβαση από το iPhone σε μια άλλη συσκευή με διαφορετική πλατφόρμα,
όπως είναι το Android, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να λάβετε μηνύματα στην νέα σας συσκευή.
Ένας λόγος είναι πως ο αριθμός σας μπορεί ακόμη να είναι εγγεγραμμένος με το iMessage.
Αν αυτό ισχύει η Apple έδωσε στην κυκλοφορία ένα online εργαλείο που βοηθάει τους χρήστες να αφαιρέσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό από το iMessage
και έτσι όλα να λειτουργήσουν ομαλά στην νέα σας συσκευή.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Πλοηγηθείτε στο https://selfsolve.app...gister-imessage από οποιοδήποτε web browser.
- Κάντε Scroll down στην ενότητα No longer have your iPhone?.
- Εισάγετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό που θέλετε να διαγραφεί από το iMessage και εν συνεχεία κάντε κλικ στο Send Code.
- Ελέγξτε την νέα σας συσκευή για ένα νέο μήνυμα και εισάγετε τον κωδικό που θα περιέχει αυτό
- Περιμένετε επιβεβαίωση πως το iMessage έχει απενεργοποιηθεί
Το είδαμε κ αυτό...
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...s800x600-1.jpg
Πηγή
Καθώς οδεύουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς, θα έλεγα ότι ήταν σίγουρα μια καταπληκτική και ξεχωριστή χρονιά για τους φίλους της Apple.
Τόσο τα νέα προϊόντα που μας ενθουσίασαν όλους, όσο και τα νέα χαρακτηριστικά που έφερε η iOS 8 αλλά και..... η jailbreak κοινότητα!
Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των iOS συσκευών δεν είχαμε ζήσει τόσο καταιγιστικές εξελίξεις! Δεν προλαβαίνει να βγει η νέα έκδοση του iOS και σχεδόν αμέσως έχουμε νέα εργαλεία τα οποία μας βοηθούν να "απελευθερώσουμε" - jailbreak- την αγαπημένη μας συσκευή.
Σήμερα λοιπόν μετά την έλευση της iOS 8.1.2 χτες, έχουμε την αναβάθμιση του εργαλείου της TaiG team το οποίο κάνει ακριβώς αυτό.
restore λοιπον για αρχη και μετα θα πρέπει να έχετε κατεβάσει το νέο εργαλείο εδώ (έκδοση 1.2.0).
Happy Jailbreaking σε όλους!!!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...meres809-1.jpg
:facepalm: :facepalm:
Εχω iphone5 εδω και 24 μηνες. Η μπαταρια τα'παιξε. Βρισκω 1440 και μια 1880mah. Ποια να προτιμησω;
Κανενα link απο Ελλαδα;
Σας ευχαριστω!
Ιδιες διαστασεις Φανη απλα δεν ειναι oem.
Tsakirakos όλα είναι στην ετικέτα....
Συγνώμη αν σε απογοητεύω αλλά δε θα δεις διαφορες... Ίδιες είναι όλες σχεδόν.
Η επίμαχη εκπομπή:...Παράθεση:
Η εκπομπή Panorama του τηλεοπτικού δικτύου BBC κατέγραψε σκληρές εικόνες από τα εργοστάσια της εταιρείας Apple στην Κίνα στα οποία κατασκευάζονται τα καινούργια iPhone. Οι δημοσιογράφοι, σε μυστική αποστολή, εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό και κινηματογράφησαν με κρυφή κάμερα τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοστάσια. Η εκπομπή διαπίστωσε ότι οι κανονισμοί για το ωράριο εργασίας, για τις κάρτες αναγνώρισης των υπαλλήλων, για τους κοιτώνες τους, για τα σεμινάριά τους και για ό,τι αφορά τους ανήλικους εργάτες παραβιάζονται στα εργοστάσια της Πέγκατρον, θυγατρικής της εταιρείας. Στα πλάνα εμφανίζονται οι εργάτες να αποκοιμιούνται εξαντλημένοι στα γραφεία τους μετά από 12 ώρες συνεχούς εργασίας. Ένας από τους δημοσιογράφους σε μυστική αποστολή, η μεγαλύτερη βάρδια του οποίου ήταν 16 ώρες, είπε: «Κάθε φορά που επέστρεφα στους κοιτώνες, δεν ήθελα να κουνηθώ. Ακόμη κι αν πεινούσα, δεν ήθελα να σηκωθώ για να φάω. Ήθελα απλώς να είμαι ξαπλωμένος και να ξεκουράζομαι. Μου ήταν αδύνατο να κοιμηθώ το βράδυ εξαιτίας του άγχους». Ο δεύτερος αναγκάστηκε να δουλέψει 18 ημέρες χωρίς ρεπό, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του για μια μέρα ξεκούρασης. Επίσης, οι ρεπόρτερ του Panorama επισκέφθηκαν και το νησί της Ινδονησίας, Μπάνγκα, όπου βρίσκεται η αλυσίδα προμηθειών της εταιρείας. Εκεί εντόπισαν ανήλικα παιδιά να εργάζονται μέσα στη λάσπη συγκεντρώνοντας κασσίτερο – πρώτη ύλη που απαιτείται για την κατασκευή εξαρτημάτων των iPhone και άλλων κινητών τηλεφώνων...
Φυσικά, η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι διαφωνεί ριζικά με τα συμπεράσματα της εκπομπής και σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Θέτουμε πολύ υψηλούς στόχους, πραγματοποιούμε άρτια εκπαίδευση των στελεχών και των υπαλλήλων μας και δεχόμαστε εξωτερικούς ελεγκτές τακτικά, οι οποίοι επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις μας για να προτείνουν τρόπους βελτίωσης ανά τομέα»....
https://www.youtube.com/watch?v=AVaTl2kW6YU
Τι γινεται με το "σ" και "ς" στο whatsapp? Θα το φτιαξουν ποτε το ρημαδι?
χαχαχαχα.
γατακι!
Ολο διορθωσεις κανεις ε??
σταματας να χρεισιμοποιεις WA η μια λυση...
Η δευτερη δοκιμασε να κλεισεις την "αυτοματη διορθωση" στα πληκτρολογια για λιγο.
Η τριτη να χρεισιμοποιησεις την υπαγορευση...
Δεν μπορω να το σταματησω γιατι το χρησιμοποιω με αρκετες επαφες. Η αυτοματη διορθωση με βολευει αν γραφω εν κινησει, ειναι θεμα WA ή ios? Εχουν πει αν θα φτιαχτει? Ή τι φταιει?
Παρατηρησα πως αν βαλει λαθος "σ" και αλλαξω ελληνικα->αγγλικα->ξανα ελληνικα το βαζει σωστα. Να αποφυγω αυτη την αλλαγη καθε τοσο θελω.
το ειχα και γω αυτο το θεμα μονο σε μνμτ σε ios 7.
Με το 8 που εχω τωρα δεν εχω θεμα.
Θα ρωτησω περετερω
Το iMessage είναι ένας ασφαλής και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας με μηνύματα, αλλά όπως γνωρίζουμε επειδή είναι μια υπηρεσία της Apple, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από Apple συσκευές. Αυτό αναγκαστικά έχει περιορισμούς ειδικά για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε ένα Windows PC.
Χάρη όμως στην jailbreak σκηνή υπάρχει τρόπος κάποιος χρήστης Windows να αρχίσει να χρησιμοποιεί το iMessages.
Tο tweak που κάνει τέτοιο δυνατό έχει την ονομασία Remote Messages και παρακάτω σας έχουμε έναν οδηγό βήμα βήμα για το πως να κάνετε set up αυτή την υπηρεσία της Apple σε ένα Windows μηχάνημα και πως να την χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 1: Ανοίξτε το Cydia στην jailbroken συσκευή σας και ψάξτε για το Remote Messages. Υπάρχουν εκδόσεις τόσο για το iOS 7 όσο και για το iOS 8, και έτσι διαλέξτε αυτή που είστε εσείς. Η τιμή του εν λόγω tweak είναι $3.99.
Βήμα 2: Μόλις αγοράσετε και εγκαταστήσετε το Remote Messages πηγαίνετε στα Settings του tweak στις Ρυθμίσεις, και δημιουργήστε ένα νέο username και password στο ΅Use AuthenticationΆ, το οποίο θα πρέπει να είναι στην θέση ON.
Βήμα 3: Θεωρώντας πως η iOS συσκευή σας και το Windows μηχάνημα σας είναι συνδεμένα στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο, ανοίξτε τον πλοηγό σας και πληκτρολογήστε την IP διεύθυνση όπως φαίνεται παρακάτω στο ΅EnableΆ. Μόλις πληκτρολογήσετε την IP θα χρειαστείτε να προσθέσετε μια στήλη και μετά να βάλετε το server port όπως φαίνεται στην IP address στο Remote Messages settings (αυτή είναι Ά333′).
Έτσι για παράδειγμα αν η IP διεύθυνση σας είναι 192.168.1.21, και server port 333, στον πλοηγό σας θα πληκτρολογήσετε 192.168.1.21:333
Βήμα 4: Η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί!
Η παραπάνω διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αλλά επειδή ίσως κάποιος να μπερδευτεί με τις Ρυθμίσεις παρακάτω σας έχουμε και ένα αναλυτικό βίντεο της διαδικασίας αυτής:
https://www.youtube.com/watch?v=Yx4Z...s#action=share
appleworldhellas.com
Bellof-3 ισως καποιες να ειναι περισσοτερα mA.
Ισως στις πρωτες φορτισεις να δεις διαφορα.
Σε βαθος χρονου ομως (1-2 μηνες) θα δεις χειροτερη ανταποκριση στις περισσοτερες περιπτωσεις.
Εβαλα σε 5ρι προσφατα μια και καλα μεγαλυτερη και μετα απο 10-20 φορτισεις αρχισε να κλεινει οποτε θελει, να φορτιζει τη μια σε 2.5 ωρες, την αλλη σε 20 λεπτα, μετα σε 4 ωρες.....
φοβηθηκα, και μπηκε μετα παλι μια μαμα και ηρεμισε το κινητο.
Ήταν 9 Ιανουαρίου του 2007 όταν ο Steve Jobs ανέβηκε στη σκηνή του MacWorld Expo για να παρουσιάσει στον κόσμο την πρώτη γενιά του iPhone.
Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε στην αγορά των ΗΠΑ πριν από οχτώ χρόνια.
Εκείνη την ημέρα η Apple ανακοίνωσε ένα προϊόν που συνδύαζε τις λειτουργίες τριών: ενός iPod, ενός τηλεφώνου και μιας συσκευής που επέτρεπε την επικοινωνία μέσω του Internet. Το iPhone έμελλε σύντομα να αλλάξει τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων όπως τον γνωρίζαμε.
Το πρώτο iPhone της Apple δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα, αφού η πρώτη συσκευή που βρέθηκε στα ράφια της ελληνικής αγοράς είναι το μεταγενέστερο iPhone 3G, το 2008.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...5d436d8d89f740
https://www.youtube.com/watch?v=vN4U5FqrOdQ#t=59
https://www.politis-news.com/polpictures/fox312.jpg
https://www.politis-news.com/Παράθεση:
Αν και η Apple ιστορικά ήταν πολύ αυστηρή σε ό,τι είχε και έχει να κάνει με πλοηγούς τρίτων για το iOS, όπως όλα δείχνουν η Mozilla κατάφερε να τα βρει με την εταιρεία και σύντομα θα δούμε τον πλοηγό της στις iOS συσκευές μας.
Ο Mozilla release manager, Lukas Blakk, ανέφερε στο Twitter πως η εταιρεία του θα φέρει τον Firefox στο iOS.
Κατά το παρελθόν και η ίδια η Mozilla ήταν ενάντια σε μια τέτοια κίνηση γιατί η Apple απαιτεί από τους πλοηγούς τρίτων να χρησιμοποιούν τη δική της web engine, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Mozilla δεν θα μπορούσε να μεταφέρει τη δική της.
Τα χρόνια βέβαια έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι πίσω από το δημοφιλή αυτό πλοηγό αποφάσισαν πως είναι καιρός να πάνε εκεί που είναι οι περισσότεροι χρήστες.
Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε ο πλοηγός θα γίνει διαθέσιμος, αλλά πιστεύουμε πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...40x564_c-1.jpg
Υπάρχουν πλήρεις οδηγίες Εδω σχετικά με την εγκατάστασή, αν μπορείτε βέβαια να διαβάσετε κινέζικα.!!! :whistle:Παράθεση:
Ενας Κινέζος προγραμματιστής κατάφερε με επιτυχία και εγκατέστησε τα Windows 95 σε ένα ολοκαίνουργιο iPhone 6 Plus. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε ένα εργαλείο που ονομάζεται Idos, μια ανοικτή πηγή DOSBox-σαν εφαρμογή για να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα. Ο πειραματισμός έδειξε ότι οι περισσότερες λειτουργίες δούλευαν μια χαρά, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει αναβάθμιση σε Windows XP. Και μπορούμε να υποθέσουμε ότι μπορούσε να παίξει Doom!
Εκεί είναι πολύ λίγα τα νέα σχετικά με όλη αυτή τη διαδικασία. Αν και δεν μπορώ να φανταστώ μια πραγματική περίπτωση παγκόσμιας χρήσης για αυτό, είναι μια μεγάλη θεωρητική άσκηση. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιος μπορεί να τρέξει POSDT.
Εδώ είναι η κακή μετάφραση (στα Αγγλικά) FAQ:
Q: Can I install WINDOWS XP? A: The answer is yes you can, but certainly not by idos, because idos simply simulate the DOS environment is not the true sense of the virtual machine, so the system is more difficult to run the DOS and idos simulation environment and do not have XP running basic environmental needs, so later if transplanted XP system, then I will make use of their leisure time with friends ios platform to write a plug-in to run XP virtual machine system.
Q: Why are you doing this? Why not use Remote Desktop. A: First, to show that this kind of thing tall Remote Desktop is currently no support on win98 systems, not to use during system installation and tool methods have sent me here.
Q: Why is the process I installed the explorer process wrong? A: Because idos simulator only simulates the 16Άs dos environment, although win98 16/32 hybrid system but Explorer and exe process large part needed is a 32-bit environment, so when they need 32 program calls some system environment variables and support libraries when an error occurs, LZ modify some of the resource is designed to allow him to run in idos environmental good, However, this modification will change the part of the machine, which has led some device errors when using LZ modify the good image. After LZ according to everyoneΆs feedback slowly improve!
Be My Eyes: Η νέα εφαρμογή για εθελοντική βοήθεια σε τυφλούς ανθρώπους
Κατά καιρούς, έχουμε δει πως η τεχνολογία έχει χρησιμεύσει πάρα πολύ όχι μόνο εμάς, αλλά και τους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να βλέπουν (έλλειψη όρασης), την δυνατότητα να ακουν (έλλειψη ακοής) και την δυνατότητα να διαβάζουν φωναχτά (έλλειψη ομιλίας). Πρόσφατα, διάβασα ένα άρθρο το οποίο μου έστειλε μια φίλη μου (κ. Χριστίνα Μπούρχα σας ευχαριστώ), το οποίο αφορά μία εφαρμογή που δημιουργήθηκε από μία εταιρεία λογισμικού της Δανίας, προκειμένου να βοηθήσει όλους εκείνους τους τυφλούς ανθρώπους, που δεν έχουν την δυνατότητα να βλέπουν σημαντικά πράγματα πολλές φορές. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ονομάζεται Be My Eyes. Κατεβάζοντας αυτή την εφαρμογή, οι τυφλοί έχουν την δυνατότητα να δεχτούν την βοήθεια ανθρώπων που βλέπουν, ενώ οι άνθρωποι που έχουν την όραση τους, μπορούν να εγγραφούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία προκειμένου να βοηθούν εθελοντικά άλλους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε ένα email σας και τις γλώσσες που μιλάτε και να συνδεθείτε.
Πάμε να διαβάσουμε την ιστορία του Βαγγέλη Αυγουλά, που την αφηγείται μέσα από το blog του:
Παράθεση:
«Έχω γεννηθεί τυφλός και χθες Μια άγνωστη κοπέλα μου δάνεισε τα μάτια της μέσω του iphone και μιας βιντεοκλήσης!
Τετάρτη μεσημέρι σΆ ένα ταβερνάκι στα Εξάρχεια, κοντά στα παλιά φοιτητικά μου λημέρια! Συναντηθήκαμε να φάμε με δύο καλούς φίλους. Μόλις ο σερβιτόρος μας έφερε καταλόγους ξεκίνησα να τους κάνω πλάκα ανοίγοντας έναν μπροστά μου δήθεν να τον διαβάσω, θέλοντας να επιβεβαιώσω τη φήμη του «ακομπλεξάριστου τυφλού» που διαρρέουν οι φίλοι μου για μένα!
«Δεν είναι ότι δε μπορείς να μας διαβάσεις τον κατάλογο, βαριέσαι να μας τον διαβάσεις», με προκάλεσε ο φίλος μου ο Παναγιώτης ενώ η Θάλεια πήρε την πάσα και έβαλε goal! «δημοσίευσες για το «be my eyes” στο blog σου, το δοκίμασες»;;;
Δεν υπήρχαν περιθώρια! Κατέβασα και εγκατέστησα την εφαρμογή στο iphone μου, δήλωσα ότι είμαι τυφλός στα στοιχεία μου και ότι μιλάω Ελληνικά και Αγγλικά και πάτησα το κουμπί της βιντεοκλήσης.
Η εφαρμογή αναζήτησε αμέσως online βλέποντα εθελοντή και σε λίγα δευτερόλεπτα με σύνδεσε με μια κοπέλα, η οποία αφού μου έδωσε οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσω σωστά την κάμερα του iphone μου, μου διάβασε τον κατάλογο!
Και το πιο συγκινητικό;;; Στο τέλος με ευχαρίστησε που της έδωσα την ευκαιρία να με βοηθήσει, ενώ κλείνοντας άκουσα επιφωνήματα χαράς προφανώς προς τους γύρω της γιΆ αυτό που έζησε!
Αλλά και εγώ το χάρηκα! Αφ ενός γιατί ξεπέρασα το άγχος μου και το δισταγμό μου να πάω να ζητήσω βοήθεια μέσω μιας εφαρμογής και μιας βιντεοκλήσης από έναν άγνωστο. Και αφ ετέρου γιατί δε μπορούσα να αφήσω ειδικά αυτούς τους δύο φίλους μου «να μου τη λένε», έπρεπε να κάνω κάτι δραστικό!!!
Εγγραφείτε τώρα και εσείς εντελώς δωρεάν στην εφαρμογή και δώστε τη βοήθεια σας σε όποιον τη χρειάζεται, ή δεχθείτε βοήθεια για να βγείτε από μια δύσκολη θέση"
Στην ουσία, μέσω της εφαρμογής αυτής, δανείζετε ή σας δανείζουν 'ένα ζευγάρι μάτια' (όπως θα έλεγε κανείς) σε περιπτώσεις που κάποιος τυφλός σας χρειαστεί. Η εφαρμογή μέχρι στιγμής μετράει 11000 εθελοντές βοηθούς και 1100 τυφλούς χρήστες. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί αρκετές επιτυχείς περιπτώσεις αν και η εφαρμογή μετράει μόνο λίγες ημέρες.
Η ιδέα της συγκεκριμένης εφαρμογής ανήκει στον Δανό Hans Jorgen Wiberg, o οποίος πάσχει από απώλεια όρασης, ενώ πρέπει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή υπάρχει αυτή την στιγμή μόνο για συσκευές Apple. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε η Δανέζικη εταιρεία Robocat.
Πηγη
Μία νέα αναφορά που μας ήρθε σήμερα κάνει λόγο για μεγάλη πτώση των κλοπών iPhones
κάτι που οφείλεται στην εισαγωγή του μηχανισμού Activation Lock
το οποίο αποτρέπει τον κλέφτη να "σβήσει" την συσκευή και να την ξαναπουλήσει σαν καινούρια.
https://blog.appleworldhellas.com/wp...ation_Lock.jpg
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κλοπές iPhones μεταξύ Σεπτ. 2013 και Σεπτ. 2014 , έπεσαν
κατά 40% στο Σαν Φρανσίσκο, 25% στην Νέα Υόρκη και κατά 50% στο Λονδίνο!"Καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο για να καταπολεμήσουμε την μάστιγα της κλοπής smartphonesΗ Apple παρουσίασε το Acitvation Lock στο iOS 7 .
που επηρέαζε πολλές μεγάλες πόλεις κατά τα 2 προηγούμενα χρόνια", δήλωσε ο Δήμαρχος Λονδίνου Boris Johnson.
Το χαρακτηριστικό αυτό "κλειδώνει" την συσκευή με τα διαπιστευτήρια του χρήστη από το iCloud
τα οποία τα ζητά ώστε να γίνει ολική επαναφορά και να σβήσει τελείως.
Το Activation Lock ήταν το πρώτο "kill switch" που έγινε εμπορικά διαθέσιμο και σύντομα ακολούθησαν αντίστοιχες εφαρμογές από την Google και την Samsung.
Η Καλιφόρνια μάλιστα πέρασε νόμο που επιβάλει σε όλες τις εταιρείες που πωλούν smartphones να έχουν αντίστοιχη εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2015 και μετά
κάτι που η FCC αναμένεται να θεσπίσει για όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.