Σκεφτομαι να παω για γυαλισμα το e92 μου, αλλα δυστυχως ενα thread πιο παλια κλειδωθηκε χωρις τελικα να καταφερω να βγαλω συμπερασμα.
Εχει λοιπον κανει κανεις γυαλισμα σε e92? Αν ναι, εμεινε ευχαριστημενος?
Printable View
Σκεφτομαι να παω για γυαλισμα το e92 μου, αλλα δυστυχως ενα thread πιο παλια κλειδωθηκε χωρις τελικα να καταφερω να βγαλω συμπερασμα.
Εχει λοιπον κανει κανεις γυαλισμα σε e92? Αν ναι, εμεινε ευχαριστημενος?
το ειχα γυαλισει στην meguiar's στον αλιμο αλλα το καταστημα πλεον εχει κλεισει
μου ειχε κανει αριστη δουλειαμε μονο 150 ευρω και δωρο το πλυσιμο της μηχανης
καπιοι ιδιωτες αναλαμβανουν γυαλισματα ενας ειναι και στο φορουμ αλλα μου ειχε ζητησει 250 ευρω χωρις αποδειξη
θελει γενικα λιγο ψαξιμο γιατι ο καθενας ζηταει οτι θελει
Μην μιλησουμε παλι για αν καποιος αποδειξη η οχι και κλειδωθει παλι το θεμα!
Σε ιδιωτη φοβαμαι μα παω. Προτιμω καποιο μαγαζι.
Αν εχει μα προτεινει καποιος κατι, καλοδεχουμενος
Σε ποια περιοχή είσαι;
Μπορείς να πας αν θες στον Πλάτωνα στην auto star
www.auto-star.gr
Εν ετη 2015 τα 250 ειναι λιγο τσιμπημενα και χωρίς απόδειξη…. Ουτε συζήτηση.
Auto-star που είπε ο stef και swell.gr είναι μάλλον οι καλύτεροι και σίγουρα οι πιο πολυδιαφημισμένοι στην αγορά.
Ρώτα και τον Bitz που είναι επαγγελματίας και έγραψε στο θέμα, καθώς έχω ακούσει καλά λόγια από κάποια μέλη του φόρουμ.
Σε καπο με δυο τεράστιες φθορές στο βερνίκι απο κουτσουλιές που σημαίνει γιαλοχαρταρισμα και μετα γυάλισμα σε όλο το καπό και σβήσιμο μεχρι τα φτερά ωστε να μην φαίνεται η διαφορά ζητησα 50 ευρώ (τα μισά είναι φόροι).....και μόνο που δεν λιποθύμησε.
Προφανώς και ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει ότι η σωστή επαναφορά/συντήρηση του αυτοκινήτου δεν είναι φτηνή υπόθεση!
Για εμένα το σπορ του detailing είναι για τους λίγους και όχι για τον καθένα αν θέλουμε να γίνεται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα (συγγνώμη αν φαντάζουν υπερβολικά αυτά που γράφω σε μερικούς)
12 χρονάκια το χω το αμάξι μια χαρά είναι και με την αραχνίτσα του, λαμποκοπάει.
Αμα έχει καλή γυαλάδα το αμάξι και φας το βερνίκι σε βάθος, χαιρετίσματα, μετά κανα 3 μηνο θα ναι χειρότερο από πριν.
Δηλαδή αν μιλάμε για επαναφορά σε συνδυασμό με ενα καλό προστατευτικο τύπου Ceramic Pro, η λυπητερή φτάνει κανα 400αρι??
Ετσι, αρά στα 12 χρόνια που χω το δικό μου και ατα 20 που είχα το Ε21, αν ήθελα να μη έχει καθόλου αράχνη στις 5-6 φορές που θα το χα επιχειρήσει, θα χρειαζόμουν κατόπιν επαναβαφή.
Θα ήθελες επαναβαφή αν στην 12ετία που λες αν το είχες γυαλίσει 40-45 φορές
Εξάλλου αν το γυαλίσεις 1 καλή, μετά μόνο συντήρηση θες χωρίς χοντρές αλοιφές και κόψιμο βερνικιού (αρκεί να πλένεται σωστά το αυτοκίνητο)
Από εμπειρία έχω να πω ότι στο συγκεκριμένο "σπορ" όπου ΔΕΝ υπάρχει στάνταρ τιμολόγιο, η τιμή επηρεάζεται κατά 80% από το σηματάκι του αυτοκινήτου και κατά 20% από την κατάσταση.
Πήγε ο κουμπάρος μου το κεϊμανάκι του ΑΨΟΓΟ τριετίας, μέσα σε γκαράζ κλπ επειδή είχε λίγο "αράχνη" από τα πλυσίματα και έφυγε η 350άρα ΑΕΡΑ για γυαλισμα (μην ρωτήσει κανένας για απόδειξη...:hystericalbs1: )
Είναι ακριβώς σαν τους καθηγητές με τα ιδιαίτερα όπου ο ίδιος καθηγητής άλλα θα ζητήσει στην Νίκαια και άλλα στην Κηφισιά.
Μην γελιόμαστε. Ετσι ήταν, έτσι είναι, κι έτσι θα 'ναι , που λέει και το άσμα.
Όταν θα κάτσεις να ντουκοχαρτάρεις starlet του 1995 πίστεψέ με δεν θα ζητήσεις 250
Έχεις εμπειρία από γυάλισμα φίλε μου;
Γνωρίζεις πόσο επίπονη σωματικά διαδικασία είναι;
Γνωρίζεις ότι για το σωστό γυάλισμα/επαναφορά/ κέρβμα χρειάζονται 3 μέρες ή νομίζεις ότι σε 5 ωρίτσες είναι έτοιμο το αμάξι (όπως έκανε "δήθεν" επαγγελματίας κάποτε στο Ζ4 μου; )
Απλά ο ιδιοκτήτης starlet δεν τον ενδιαφέρει το γυάλισμα ενώ τον ιδιοκτήτη ενός Ζ4 τον ενδιαφέρει περισσότερο!
Γι αυτό λοιπόν νωρίτερα αναφέρθηκα ότι είναι ακριβό σπορ το detailing και δεν απευθύνεται στον καθένα...
Γενικά η στάνταρ τιμή από τους καλούς και εξειδικευμένους επαγγελαματίες του χώρου για αμάξι μέτριας (προς καλής) κατάστασης βαφής είναι στα 250. Από εκεί και πέρα προστίθενται χρήματα ανάλογα με την κατάσταση (πόσο βερνίκι πρέπει να κόψει ή αν θέλει ντουκόχαρτο) και στη συνέχεια ανάλογα με το τι κερί θα βάλεις ή τι coating. Το ceramic pro ας πούμε είναι πολύ ακριβό, το modesta λιγότερο, το συνήθες κερί ακόμη πιο φθηνό, αλλά φυσικά υπάρχει και κερί πανάκριβο ειδικές εκδόσεις της Mitchell and King που θα ανεβάσει το όποιο κόστος πάρα πολύ...
Σαν γενικό γνώμονα έχετε ένα budget για γυάλισμα και coating κάπου στα 450 ευρώ. Το αν θέλετε απόδειξη όλοι μπορούν να σας την παρέχουν εάν τους δώσετε 23% παραπάνω, οπότε δεν είναι ότι ο τάδε επαγγελματίας δεν κόβει απόδειξη αλλά ότι και ο πελάτης συνεργεί στο να μην ζητήσει και πληρώσει +100 ευρώ.
Το ότι σε πλυντήριο αυτοκινήτων στον Ωρωπό τις προάλλες με Stef μας έλεγε το αφεντικό ότι κάνει γυάλισμα με 60 euros καταλαβαίνεται πως καλύτερα να αφήσεις το αμάξι σου με την αράχνη του παρά να αφήσεις έναν άσχετο να σου κάψει το βερνίκι ή να παραλάβεις ένα αμάξι μες στα ολογράμματα....
....όπως είπε και ο stef το detailing είναι είδος πολυτελείας, και αν το θες σωστά πρέπει να πληρώσεις....
Ακριβώς έτσι...μην τα συζητάμε συνέχεια.
Παλιά υπήρχανε 2 μαγαζία που έχουν κλείσει, το ένα στην Αργυρούπολη και το άλλο στο Υγεία και ήταν οι πιο ακριβοί της Αθήνας.
Φαρμακεία όντως και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες τους κράζανε.
Αφού κλείσανε αυτοί, 1-2 άλλα μαγαζιά πήρανε όλη την πελατεία, μπήκανε σε όλα τα φόρα και τώρα πουλάνε τις υπηρεσίες πιο ακριβά από αυτούς που κράζανε στον παρελθόν. :shok:
Και φυσικά έχοντας τους ίδιους πακιστανούς μάστορες όπως πριν ''μεγαλοπιαστούνε''.
καλο ειναι αν ξερει καποιος καποιο μαγαζι να προτηνει στο φιλο
να το γραψει εδω ωστε να τον διευκοληνουμε οσο για τις τιμες ποικηλουν και ας
αποφασισει ο ιδιος που θα παει
Έχουμε ήδη αναφερθεί στα μαγαζιά
Όσα έχουμε αναφέρει έχουν κλείσει καλα πάμε
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τι λες βρε?
Δεν έχει κλείσει κανένα από τα μαγαζία που έχω αναφέρει εγώ ή κάποιος άλλος...
Συγνώμη, αλλά 450 και 500 Ευρω είναι εξοπραγματικά. Ολική βαφή σε CLS 350 δεκαετίας με σιμαδακια απο πετραδάκια αλλά και κάτι εκδορές πήγε 1300. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενα γυάλισμα θα κοστίσει 450 ή και παραπάνω.
Μάλλον λοιπόν έχει να κάνει με το σηματάκι!!!!
1 μαγαζι που ανεφερα εγω εχει κλεισει ,2 ακομα που ανεφερε ο xarissp εχουν κλεισει
και εσυ πρωτηνες δυο οπου ειναι στο φορουμ και κοβουν κεφαλια,
εχω παρει προσφορα και απο τους δυο και νομιζαν οτι ειμαι απο την nasa και θα πηγαινα διαστημοπλοιο για γυαλισμα
οσο για την επιπονη δουλεια που χρειαζεται ενα γυαλισμα αστο καλυτερα μην το αναλυσουμε υπαρχουν πολυ χειροτερα επαγγελματα και ακρως επικυνδινα με πληρωμη τον βασικο μισθο
450 δεν είναι απλό κέρωμα
Διάβασε εαν έχεις την καλοσύνη τι γράφει ο Everget
Μιλάει για modesta ή ceramic pro...
Στο νήμα 6 ανέφερα ένα
Στο νήμα 8 ο harisp ανέφερε 2 που και τα 2 είναι ανοιχτά...
Επίσης επειδή τέθηκε η ερώτηση απαντήσαμε
Δεν είναι ωραίο να κάνουμε χαρακτηρισμούς πάντως
Κρίνε εκ του αποτελέσματος μία δουλειά όπως και από την διαδικασία που ακολουθείται.. (είναι πολύ σημαντικό αυτό που σου λέω...)
Οταν μιλαμε για b2c δουλειες και οχι b2b ειναι αστειο να ισχυριζομαστε πως ο επαγγελματιας ηθελε χ+φπα.
Εννοειται πως οταν ειναι bussines to consumer η τιμη χ περιλαμβανει εντος τον φπα..
Ο επαγγελματιας βεβαια αποκρυπτει το 26% απο τη φορολογια εισοδηματος και εχει τσιμπησει και το 23% απο τον βλακα που πληρωσε και δεν ζητησε αποδειξη η δεν εκανε ορθο ξεκαθαρισμα απο την αρχη ...
Μεθοδος κλασσικου νεοελληνα ταβερνιαρη και βλακα πελατη ...
Ειναι και αυτα ενα κομματι των οσων μας οδηγησαν εδω ...
Και οταν το βοδι aka παγκαλος ελεγε "μαζι τα φαγαμε" (και) αυτο εννοουσε και φυσικα ειχε δικιο ...
On topic στο περιστερι υπαρχει επαγγελματιας με μερακι πανω στην Θηβων χωρις μαγαζι με φαμφαρες και αρωματα , δουλευει ολομοναχος ηδη δε μου εχει φτιαξει 2 αμαξια και με κοστος που δεν ξεπερναει το κατοσταρικο η στα 160 με κομπλε βιολογικο ...
Εαν καποιος θελει ας μου στειλει πμ να του δωσω το τηλ του ...
φιλε stef κουβεντα κανουμε ουτε χαρακτηρισμους κανω απλως για να μην το τραβαμε ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του αλλα οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος
και το λεω εγω που εχει καει η γουνα μου απο επιστημονες του ειδους
φιλικα παντα
Για τι b2b & b2c μιλάς; Σε λίγο θα ζητήσεις & μ.ο τιμών για γυαλισμα ανά κατηγορία αυτοκινήτου....
Μηπως μπερδεύεσαι;
Είπαμε η σωστή συντήρηση/επαναφορά είναι ΜΟΝΟ για γνώστες και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία...
Αν είναι να στο γυαλίσει κάποιος σε 5 ώρες με γούνα μόνο και να στο αφήσει μέσα στα ολογράμματα άστο καλύτερα...
Επίσης θέλω να μου πεις πρώτα εσύ τι περιλαμβάνει το γυάλισμα και την διαδικασία που ακολουθείται και μετά θα σου αναφέρω εγώ...